NOWOŚĆ Adrenaline Cameleon 2.0 PPE
9
OPINIA Gopro Hero 9 Black

NOWOŚĆ Harlet-Davidson Fat Boy® 114 2021-

NOWOŚĆ Harlet-Davidson Street Bob® 114 2021-
10
OPINIA Kawasaki VN 800 Vulcan Classic

NOWOŚĆ Held Aerosec GTX

NOWOŚĆ Nawigacja Fodsport

NOWOŚĆ Pokrowiec motocyklowy Kegel-Błażusiak Basic Garage

NOWOŚĆ Bosch C7

NOWOŚĆ Lazer CROSS TT
9
OPINIA Crash pady Azarel PRO
Mamy już 18504 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Klocki hamulcowe EBC



Zdjęcia przedmiotu

1   2  

Klocki hamulcowe EBC

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
6.73 / 10

(Na podstawie 26 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Wasze opinie na temat klocków EBC.



Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje




Opinie motocyklistów
Pozytywne: 58%
Neutralne: 12%
Negatywne: 31%


Gość


10
Gość
06.06.2012 8:27:42

Polecam, ale serie HH. Dobrze hamują i na długo starczają. Standardowych EBC lepiej nie zakładać na przód. Potrafią piszczeć i hamują zauważalnie gorzej od HH.

Gość
Jak się nagrzeją to słabo hamują.

Głosy: -3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
EBC HH
06.13.2012 9:16:05

Założyłem EBC HH na przód do Hornetki i hamują super. Odrobine gorzej od Nissinów które miałem wcześniej ale tylko minimalnie. Polecam. Super klocki.

Głosy: -4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Wujek Staszek
06.15.2012 13:43:50

Miałem EBC(te zwykłe) i bardzo słabo hamują, w dodatku potrafią zapiszczeć. HH nie próbowałem, bo się zraziłem do tej firmy. Może przetestuje je w przyszłości. Teraz jeżdże na CL A3+ i jestem zadowolony.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
07.04.2012 12:28:59

Kumple używają HH na przodzie i sobie chwalą - ja osobiście wole SBS. Standardowych EBC(nie HH) używam na tyle i dają rade. Nawet wole do tyłu dać odrobine gorsze klocki, bo blokada tyłu jest dość niebezpieczna, tzn. "miota nim jak szatan" :D

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.12.2012 12:35:07

Zawsze używam EBC HH i jestem zadowolony - klocki bardzo trwałe, dobrze hamują. Robią się troche tępe w deszczu, ale nie ma tragedii.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Gość
08.08.2012 15:51:34

Nie wiem jak HH, ale zwykłe EBC to największe g***o jakie miałem założone do motocykla! Nawet nie zjechałem ich do końca, bo cenie swoje życie.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Arek
08.09.2012 15:53:02

EBC podwójnie spiekane(HH) - świetne klocki, wolno się zużywają, są precyzyjne i na długo starczają. Tylko nieznacznie gorsze od fabrycznie montowanych w GSR 600.

PS.
Sugestia dla autorów moto opinie. Przydałoby się rozdzielić opinie na EBC standardowe i HH, bo tym drugim niesłusznie zaniża się średnią.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
indyk
01.30.2013 18:56:08

Dla mnie wypas. Założyłem w tamtym sezonie EBC FA158HH do mojej SVąki 1000 i mogę śmiało polecić. Hamulce żyleta - można hamować jednym palcem. Nie piszczą i po sezonie nie widać po nich większego zmęczenia. Daje 10.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
EBC czarne
07.21.2013 21:56:59

Skusiłem się i założyłem, EBC czarne (podstawowe) na tył do ford FOCUS Mk2. Przejechałem jakieś 300-400km aby się ułożyły i wyjechałem na urlop w góry. Te klocki to dramat!!! Skuteczność hamowania zauważalnie spadła (miałem poprzednio oryginalne motorcraft), piszczą niemiłosiernie (każde ruszenie po zatrzymaniu to pisk), a tylne felgi mam czarne od pyłu po przejechaniu w terenie górzystym 600km (przednie są dużo czystsze). W przyszłym miesiącu wywalę ten syf z auta i odeślę firmie EBC z podziękowaniem, po czym zapomnę że taka firma w ogóle istnieje. Przestrzegam wszystkich, którzy się jeszcze wahają, czarne EBC to wyrzucenie pieniędzy w błoto!!!

Gość
Ebc czarne, ziel9je, żółte czerwone itp są do aut

AMONe
Coś Ci się pomyliło, EBC robi klocki do motocykli. Ty najprawdopodobniej kupiłeś klocki ABE czyli najtańszy szit z InterCarsu.

Głosy: -4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
EBC TT Czerwone
09.30.2013 13:13:19

Ja odradzam czerwone EBC o oznaczeniu TT. Założyłem je do Yamahy WR 250 i tragedia - hamulce osłabły o jakieś 40% w stosunku do poprzednich klocków Nissina.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
polecam
10.05.2013 11:00:34

Założyłem do V-stroma 650 w tym sezonie model o oznaczeniu EBC FA231HH - złota okładzina, klocki z serii HH. Nie mam im nic do zarzucenia - za komplet dałem 220PLN. Hamują świetnie, zero pisków, nie przegrzewają się nawet na długich zjazdach gdzie pracują non stop. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
ok
10.21.2013 15:30:43

Kupiłem w tym roku Klocki EBC FA252HH (złote) to swojej r6. Hamują świetnie, jestem zadowolony :)

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Klocki hamulcowe EBC
01.26.2014 18:13:22

Klocki bardzo dobre, cena przystępna (zależna od modelu). Jaka cena taka jakość i skuteczność danych klocków hamulcowych. Więc podsumowując ogólnie używałem słabszych i lepszych (HH) i każde są dobre wiadomo HH lepsze ale i cena wyższa a na zwykłych także da się dobrze polatać.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
EBC HH w R6 2007
08.04.2014 20:11:33

Moja ocena to 7- uważam że są troche przereklamowane. Nie można powiedzieć że są złe, ale ocena 7 jest dla nich adekwatna(mówie o sinterowych HH żeby nie było). Na SBS i Brembo hamulce to były totalne żylety, a na EBC osłabły o jakieś 20-25%. Mogę na nich mocniej wciskać klamke - z jednej strony plus, bo jest troche lepsze czucie i trudniej o blokade koła w podbramkowej sytuacji, ale nie ma już hamowania jednym palcem jak wcześniej. 7/10

Głosy: 46   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
7/10
10.07.2014 8:50:41

EBC HH to przyzwoite klocki za dobrą kase - do zachwytu mi daleko, ale spełniają swoją role w fazerze jak trzeba - nie piszczą, dobrze się rozgrzewają i nie tracą właściwości po intensywnym użytkowaniu. Ocena 7/10 myśle że jest obiektywna.

Głosy: 27   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
dobre, ale...
11.29.2014 16:05:34

Klocki mam w ZX6R - ogólnie dobrze oceniam hamowanie, zastrzeżenia mam tylko do tego że w deszczu i w chłodniejsze dni hamulec jest znacznie gorszy - na klockach SBSa tak dużej róznicy nie było. 8/10

Głosy: 32   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
SFA
01.11.2016 18:19:42

Zmieniłem w skuterze klocki, oryginalne, na EBC najtańszej serii SFA. Zapłaciłem całe 22 zł i moja radość trwała od pierwszych metrów jazdy... Oryginały, piszczały i nie hamowały. Nie zużywały się chyba wcale, ale życie mi miłe i stad decyzja o zmianie. Teraz hamulce działają jakieś 100% lepiej mimo, badziewnego tylnego szczękowego. Dziwię się, że ktokolwiek kupuje jakieś chińskie syferty po 15-18 zł... Ja już nigdy więcej tego błedu nie popełnię. Zobacze jak będzie ze szczękami.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


6
Gość
06.06.2016 19:31:45

Mam założone zwykłe EBC z przodu w kawie Z750. Jakiś piorunujących efektów nie robią. Następne kupię Vesrahy.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Gość
07.28.2016 23:00:45

Kupiłem zwykłe EBC do 125.Dwa razy zakładałem i wyciągałem.Najpierw myślałem że się nie dotarły ale to jest samo dno tragedia.W dodatku do cbr125 są za szerokie.
Założyłem stare zajechane nissin i jeździły do sprzedania moto.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


8
Dają radę
10.02.2016 9:07:03

Zakupiłem na tył czerwone EBS. Na początku (pierwsze 500 km) to była padaka, ale potem muszę obiektywnie stwierdzić, że lepsze niż OEM-owe Nissin-y, albo takie same. Najważniejsze, że spełniają swoje zadanie w motocyklu ważącym 160 kg, nawet gdy jeździmy w dwie osoby.
Wielką zaletą jest cena.

Profil użytkownika
tomjag
Dodam, iż klocki założyłem na tył. Na przód chyba zdecyduje się na EBC tylko, że na złote.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
ebc yellow w audi a8 w12
12.16.2017 9:18:48

używam klocków ebc yellow w audi a8 w12 d3 450 koni mam juz drugi raz wytrzymują jakieś 10000 prawd mówiąc nie jestem przekonany może nie jest żle ale z szybkiej jazdy np 140 km h po ponownym hamowaniu jest już cienko hamują słabo tak nie wiem czy wytrzymują 900 st strasznie pylą zaleta nie są drogie . Dam tylko 5 gwiazdek ponieważ tewierdze że są przereklamowane . następnym razem spróbuję inne .

Gość
Oczywiście, że pochwalić bo kto daje zdjęcie auta do opini o klockach ;) i pewnie pisał to w czasie odrabiania lekcji.

Gość
Chyba strona z auto-opinie Ci się pomyliła. Czemu opisujesz klocki samochodowe na tej stronie? Czy może chciałeś się "pochwalić" audi? Bo twoja opinia nic tu konkretnego nie wnosi.


Dołączone zdjęcia
Klocki hamulcowe EBC
Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Dlaczego ebc
02.25.2018 9:33:39

Ebc to przeciętny klocek włączając spiek HH. Klocki zwykłej jakosci, poprawnie działające. Znam znacznie lepsze produkty które mogę polecać np trw lucas typ sv, Sbs moim zdaniem jedne z lepszych na rynku, Balcerowicz sintermetal, vesrah jl po co kupować przeciętnie dzialajace drogie okładziny... jeżeli nie chcesz przepłacać to kup porównywalna włoska brente za 1/2 ceny i będziesz miał to samo. Pozdro.W

Gość
Słownik poprawił- pisałem o klockach galfer, występują w kilku specyfikacjach: std, street, sport. Te ostatnie polecam wyłącznie dla fanów jazdy agresywnej lub jazdy po torze. Nie wiem skąd ten Balcerowicz się wzial Pozdro. Tomi

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Ebc Brakes to chińszczyzna
10.08.2018 21:14:49

Jeden byłym pracownikiem EBC Northamton w UK skąd pochodzi ten cały szmelc.wszystkie dyski są zciagane całymi kontenerami z chin to nie ma nic wspólnego z brytyjska jakością.to tylko i wyłącznie miejsce z przepakowywaniem z jednego pudełka w drugie lub maźnieta delikatna łezka na tokarkach.To zwykle oszustwo.Kupuja po 10dolarow a sprzedają po 80.nie dajcie sie nabrać to zwykły szmelc

Gość
Rozumiem, że pudełka z klockami przewożą bez opakowań, że wiesz co w nich jest :) Na 100% - LOL.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


1
Seria offroadowa "Carbon TT"
02.24.2019 20:49:45

Nie ma osobnego wątku dla klocków TT, więc zmuszony jestem napisać pod ogólnym EBC.
Nie myślałem, że kiedykolwiek wystawię tak niską ocenę, ale doprawdy nie jestem w stanie znaleźć jakichkolwiek pozytywów tego produktu.

Tytułem wstępu: klocki założyłem, za namową sprzedawcy (oraz dlatego, że nie chciałem czekać na dostawę innych), z przodu motocykla Suzuki DR 350, który to świeżo zakupiłem i na którym zaczynałem moje doświadczenia z jazdą poza asfaltem, więc w żadnym wypadku nie można tego nazwać ostrą jazdą.
Okres użytkowania: jesień-zima
Typ nawierzchni: głównie polne/leśne drogi, ścieżki i dukty, krótkie dojazdy po drogach utwardzonych, w terenie głównie piasek i błoto, ale też łąki, śnieg, czy nawet zaśnieżone i wyślizgane, lub oblodzone drogi

Pierwszym niemiłym zaskoczeniem była siła hamowania: dla mnie była zdecydowanie poniżej dopuszczalnej. Wyraźnie czuć było, że klocki nie były w stanie mocniej złapać tarczy, co skutkowało bardzo niekomfortowym toczeniem się, pomimo żelaznego uścisku na klamce. Zablokowanie koła na nawierzchni utwardzanej było niemożliwe, a ze zdziwieniem zauważyłem, że rzadko udaje się to nawet na drodze gruntowej przy stopniowym aplikowaniu siły hamowania.
Wymiana na spiekane TRW przyniosła kolosalną różnicę, hamulec stał się przewidywalny, a droga hamowania z 50km/h, przy użyciu jedynie przedniego hamulca, skróciła się z 22 do 17m.

Po drgie, trwałość. Biorąc pod uwagę, że ledwo hamowały, a do tego przedni hamulec pełni o wiele mniejszą rolę w terenie, niż na drodze, a w okresie zimowym praktycznie go nie dotykałem na wyślizganym śniegu, czy lodzie, ich żywotność zdecydowanie mnie zaskoczyła. Oczywiście w pierwszej kolejności sprawdziłem tłoczki, ale działały poprawnie.

Poniższe zdjęcia przedsatwiają klocki po przejechaniu 62mth i 1200km (tysiąca dwustu kilometrów). Poza zużyciem praktycznie do zera, widać dość spore, wyrwane kawałki materiału ciernego.


Dołączone zdjęcia
Klocki hamulcowe EBC
Klocki hamulcowe EBC
Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Okropne
12.09.2019 20:39:00

Nie wytrzymały 1000 km. Nie wytrzymały 1000 km. Nie wytrzymały 1000 km. Nie wytrzymały 1000 km. Nie wytrzymały 1000 km.

Gość
mozna powiedziec ile wytrzymaly?

Gość
Ile kilometrów nie wytrzymały?

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Tragedia
09.18.2020 15:38:44

Kupiłem klocki do Yamahy R1. To że piszczą to najmniejszy problem, jak się nagrzeją to nie ma hamowania w dodatku przegrzewają i niszczą tarczę.

Gość
Masz R1, a nie masz pojęcia jakie klocki kupić? Jak Ci się przegrzewają to znaczy że kupiłeś nie ten model EBC -jakbyś kupił HH złote to by się nie przegrzewały tylko lepiej hamowały wraz ze wzrostem temperatury.

Gość
skąd zatem 9? średnia ocena rośnie ...

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Gopro Hero 9 Black

Moja ocena 9/10 pomimo, że to najlepsza kamera sportowa na rynku. Ten jeden punkt brakuje, bo zawsze można coś ulepszyć i na pewno kamerka będzie...

Kawasaki VN 800 Vulcan Classic

Bardzo przyjemny motocykl wsrod choperow do 1000 CCM. Bardzo fajnie jezdzacy fajnie przyspieszający i niezawodny. Polecam mam go 3 sezon przelatane o...

Crash pady Azarel PRO

Bardzo polecam, w szczególności na tor, crashy robione z pasją. Każdy element jest wymienny, jeśli się dogadasz i skontaktujesz na e-mail dostan...

Oxford Aquatex

jest to mój drugi pokrowiec pierwszy ponad rok, drugi niecały rok i wygląda jak na zdjęciu :( kiepski materiał, przemaka, plandeka jednorazowa :...

Yamaha XJ700X Maxim X

Genialny motocykl świetnie przyspiesza bardzo wygodny
Motocykl dla doświadczonych motocyklistów świetna inwestycja z roku na rok wartość...

Valvoline SynPower 10W40 4T

Śmigałem na tym oleju 2 sezony. Lałem go do Hondy VFR 800Fi 1999.
Powiem krótko. Olej, jak to olej. Silnik się nie zatarł, nie spalał o...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA