NOWOŚĆ Pas nerkowy Buse Ultimate
9
OPINIA Prostownik Ultimate Speed T4X SE
9
OPINIA Yamaha BT1100 Bulldog
8
OPINIA SMK Glide

NOWOŚĆ HELD SOLID DRY 2641

NOWOŚĆ HELD 21912 LE

NOWOŚĆ MACNA Murano

NOWOŚĆ TCX Rush 2 AIR
10
OPINIA Suzuki VL 800 Intruder Volusia
10
OPINIA Suzuki VL 800 Intruder Volusia
10
OPINIA Suzuki VL 800 Intruder Volusia
Mamy już 21442 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Klocki hamulcowe EBC



Zdjęcia przedmiotu

1   2  

Klocki hamulcowe EBC

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
6.61 / 10

(Na podstawie 28 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Wasze opinie na temat klocków EBC.



Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje




Opinie motocyklistów
Pozytywne: 57%
Neutralne: 11%
Negatywne: 32%


Gość


10
Gość
06.06.2012 8:27:42

Polecam, ale serie HH. Dobrze hamują i na długo starczają. Standardowych EBC lepiej nie zakładać na przód. Potrafią piszczeć i hamują zauważalnie gorzej od HH.

Gość
Jak się nagrzeją to słabo hamują.

Głosy: -4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
EBC HH
06.13.2012 9:16:05

Założyłem EBC HH na przód do Hornetki i hamują super. Odrobine gorzej od Nissinów które miałem wcześniej ale tylko minimalnie. Polecam. Super klocki.

Głosy: -4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Wujek Staszek
06.15.2012 13:43:50

Miałem EBC(te zwykłe) i bardzo słabo hamują, w dodatku potrafią zapiszczeć. HH nie próbowałem, bo się zraziłem do tej firmy. Może przetestuje je w przyszłości. Teraz jeżdże na CL A3+ i jestem zadowolony.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
07.04.2012 12:28:59

Kumple używają HH na przodzie i sobie chwalą - ja osobiście wole SBS. Standardowych EBC(nie HH) używam na tyle i dają rade. Nawet wole do tyłu dać odrobine gorsze klocki, bo blokada tyłu jest dość niebezpieczna, tzn. "miota nim jak szatan" :D

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.12.2012 12:35:07

Zawsze używam EBC HH i jestem zadowolony - klocki bardzo trwałe, dobrze hamują. Robią się troche tępe w deszczu, ale nie ma tragedii.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Gość
08.08.2012 15:51:34

Nie wiem jak HH, ale zwykłe EBC to największe g***o jakie miałem założone do motocykla! Nawet nie zjechałem ich do końca, bo cenie swoje życie.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Arek
08.09.2012 15:53:02

EBC podwójnie spiekane(HH) - świetne klocki, wolno się zużywają, są precyzyjne i na długo starczają. Tylko nieznacznie gorsze od fabrycznie montowanych w GSR 600.

PS.
Sugestia dla autorów moto opinie. Przydałoby się rozdzielić opinie na EBC standardowe i HH, bo tym drugim niesłusznie zaniża się średnią.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
indyk
01.30.2013 18:56:08

Dla mnie wypas. Założyłem w tamtym sezonie EBC FA158HH do mojej SVąki 1000 i mogę śmiało polecić. Hamulce żyleta - można hamować jednym palcem. Nie piszczą i po sezonie nie widać po nich większego zmęczenia. Daje 10.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
EBC czarne
07.21.2013 21:56:59

Skusiłem się i założyłem, EBC czarne (podstawowe) na tył do ford FOCUS Mk2. Przejechałem jakieś 300-400km aby się ułożyły i wyjechałem na urlop w góry. Te klocki to dramat!!! Skuteczność hamowania zauważalnie spadła (miałem poprzednio oryginalne motorcraft), piszczą niemiłosiernie (każde ruszenie po zatrzymaniu to pisk), a tylne felgi mam czarne od pyłu po przejechaniu w terenie górzystym 600km (przednie są dużo czystsze). W przyszłym miesiącu wywalę ten syf z auta i odeślę firmie EBC z podziękowaniem, po czym zapomnę że taka firma w ogóle istnieje. Przestrzegam wszystkich, którzy się jeszcze wahają, czarne EBC to wyrzucenie pieniędzy w błoto!!!


Gość
Ebc robi klocki też do puszek.

Gość
Ebc czarne, ziel9je, żółte czerwone itp są do aut

AMONe
Coś Ci się pomyliło, EBC robi klocki do motocykli. Ty najprawdopodobniej kupiłeś klocki ABE czyli najtańszy szit z InterCarsu.

Głosy: -4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
EBC TT Czerwone
09.30.2013 13:13:19

Ja odradzam czerwone EBC o oznaczeniu TT. Założyłem je do Yamahy WR 250 i tragedia - hamulce osłabły o jakieś 40% w stosunku do poprzednich klocków Nissina.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
polecam
10.05.2013 11:00:34

Założyłem do V-stroma 650 w tym sezonie model o oznaczeniu EBC FA231HH - złota okładzina, klocki z serii HH. Nie mam im nic do zarzucenia - za komplet dałem 220PLN. Hamują świetnie, zero pisków, nie przegrzewają się nawet na długich zjazdach gdzie pracują non stop. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
ok
10.21.2013 15:30:43

Kupiłem w tym roku Klocki EBC FA252HH (złote) to swojej r6. Hamują świetnie, jestem zadowolony :)

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Klocki hamulcowe EBC
01.26.2014 18:13:22

Klocki bardzo dobre, cena przystępna (zależna od modelu). Jaka cena taka jakość i skuteczność danych klocków hamulcowych. Więc podsumowując ogólnie używałem słabszych i lepszych (HH) i każde są dobre wiadomo HH lepsze ale i cena wyższa a na zwykłych także da się dobrze polatać.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
EBC HH w R6 2007
08.04.2014 20:11:33

Moja ocena to 7- uważam że są troche przereklamowane. Nie można powiedzieć że są złe, ale ocena 7 jest dla nich adekwatna(mówie o sinterowych HH żeby nie było). Na SBS i Brembo hamulce to były totalne żylety, a na EBC osłabły o jakieś 20-25%. Mogę na nich mocniej wciskać klamke - z jednej strony plus, bo jest troche lepsze czucie i trudniej o blokade koła w podbramkowej sytuacji, ale nie ma już hamowania jednym palcem jak wcześniej. 7/10

Głosy: 47   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
7/10
10.07.2014 8:50:41

EBC HH to przyzwoite klocki za dobrą kase - do zachwytu mi daleko, ale spełniają swoją role w fazerze jak trzeba - nie piszczą, dobrze się rozgrzewają i nie tracą właściwości po intensywnym użytkowaniu. Ocena 7/10 myśle że jest obiektywna.

Głosy: 27   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
dobre, ale...
11.29.2014 16:05:34

Klocki mam w ZX6R - ogólnie dobrze oceniam hamowanie, zastrzeżenia mam tylko do tego że w deszczu i w chłodniejsze dni hamulec jest znacznie gorszy - na klockach SBSa tak dużej róznicy nie było. 8/10

Głosy: 32   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
SFA
01.11.2016 18:19:42

Zmieniłem w skuterze klocki, oryginalne, na EBC najtańszej serii SFA. Zapłaciłem całe 22 zł i moja radość trwała od pierwszych metrów jazdy... Oryginały, piszczały i nie hamowały. Nie zużywały się chyba wcale, ale życie mi miłe i stad decyzja o zmianie. Teraz hamulce działają jakieś 100% lepiej mimo, badziewnego tylnego szczękowego. Dziwię się, że ktokolwiek kupuje jakieś chińskie syferty po 15-18 zł... Ja już nigdy więcej tego błedu nie popełnię. Zobacze jak będzie ze szczękami.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


6
Gość
06.06.2016 19:31:45

Mam założone zwykłe EBC z przodu w kawie Z750. Jakiś piorunujących efektów nie robią. Następne kupię Vesrahy.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Gość
07.28.2016 23:00:45

Kupiłem zwykłe EBC do 125.Dwa razy zakładałem i wyciągałem.Najpierw myślałem że się nie dotarły ale to jest samo dno tragedia.W dodatku do cbr125 są za szerokie.
Założyłem stare zajechane nissin i jeździły do sprzedania moto.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


8
Dają radę
10.02.2016 9:07:03

Zakupiłem na tył czerwone EBS. Na początku (pierwsze 500 km) to była padaka, ale potem muszę obiektywnie stwierdzić, że lepsze niż OEM-owe Nissin-y, albo takie same. Najważniejsze, że spełniają swoje zadanie w motocyklu ważącym 160 kg, nawet gdy jeździmy w dwie osoby.
Wielką zaletą jest cena.

Profil użytkownika
tomjag
Dodam, iż klocki założyłem na tył. Na przód chyba zdecyduje się na EBC tylko, że na złote.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
ebc yellow w audi a8 w12
12.16.2017 9:18:48

używam klocków ebc yellow w audi a8 w12 d3 450 koni mam juz drugi raz wytrzymują jakieś 10000 prawd mówiąc nie jestem przekonany może nie jest żle ale z szybkiej jazdy np 140 km h po ponownym hamowaniu jest już cienko hamują słabo tak nie wiem czy wytrzymują 900 st strasznie pylą zaleta nie są drogie . Dam tylko 5 gwiazdek ponieważ tewierdze że są przereklamowane . następnym razem spróbuję inne .

Gość
Oczywiście, że pochwalić bo kto daje zdjęcie auta do opini o klockach ;) i pewnie pisał to w czasie odrabiania lekcji.

Gość
Chyba strona z auto-opinie Ci się pomyliła. Czemu opisujesz klocki samochodowe na tej stronie? Czy może chciałeś się "pochwalić" audi? Bo twoja opinia nic tu konkretnego nie wnosi.


Dołączone zdjęcia
Klocki hamulcowe EBC
Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Dlaczego ebc
02.25.2018 9:33:39

Ebc to przeciętny klocek włączając spiek HH. Klocki zwykłej jakosci, poprawnie działające. Znam znacznie lepsze produkty które mogę polecać np trw lucas typ sv, Sbs moim zdaniem jedne z lepszych na rynku, Balcerowicz sintermetal, vesrah jl po co kupować przeciętnie dzialajace drogie okładziny... jeżeli nie chcesz przepłacać to kup porównywalna włoska brente za 1/2 ceny i będziesz miał to samo. Pozdro.W

Gość
Słownik poprawił- pisałem o klockach galfer, występują w kilku specyfikacjach: std, street, sport. Te ostatnie polecam wyłącznie dla fanów jazdy agresywnej lub jazdy po torze. Nie wiem skąd ten Balcerowicz się wzial Pozdro. Tomi

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Ebc Brakes to chińszczyzna
10.08.2018 21:14:49

Jeden byłym pracownikiem EBC Northamton w UK skąd pochodzi ten cały szmelc.wszystkie dyski są zciagane całymi kontenerami z chin to nie ma nic wspólnego z brytyjska jakością.to tylko i wyłącznie miejsce z przepakowywaniem z jednego pudełka w drugie lub maźnieta delikatna łezka na tokarkach.To zwykle oszustwo.Kupuja po 10dolarow a sprzedają po 80.nie dajcie sie nabrać to zwykły szmelc

Gość
Rozumiem, że pudełka z klockami przewożą bez opakowań, że wiesz co w nich jest :) Na 100% - LOL.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


1
Seria offroadowa "Carbon TT"
02.24.2019 20:49:45

Nie ma osobnego wątku dla klocków TT, więc zmuszony jestem napisać pod ogólnym EBC.
Nie myślałem, że kiedykolwiek wystawię tak niską ocenę, ale doprawdy nie jestem w stanie znaleźć jakichkolwiek pozytywów tego produktu.

Tytułem wstępu: klocki założyłem, za namową sprzedawcy (oraz dlatego, że nie chciałem czekać na dostawę innych), z przodu motocykla Suzuki DR 350, który to świeżo zakupiłem i na którym zaczynałem moje doświadczenia z jazdą poza asfaltem, więc w żadnym wypadku nie można tego nazwać ostrą jazdą.
Okres użytkowania: jesień-zima
Typ nawierzchni: głównie polne/leśne drogi, ścieżki i dukty, krótkie dojazdy po drogach utwardzonych, w terenie głównie piasek i błoto, ale też łąki, śnieg, czy nawet zaśnieżone i wyślizgane, lub oblodzone drogi

Pierwszym niemiłym zaskoczeniem była siła hamowania: dla mnie była zdecydowanie poniżej dopuszczalnej. Wyraźnie czuć było, że klocki nie były w stanie mocniej złapać tarczy, co skutkowało bardzo niekomfortowym toczeniem się, pomimo żelaznego uścisku na klamce. Zablokowanie koła na nawierzchni utwardzanej było niemożliwe, a ze zdziwieniem zauważyłem, że rzadko udaje się to nawet na drodze gruntowej przy stopniowym aplikowaniu siły hamowania.
Wymiana na spiekane TRW przyniosła kolosalną różnicę, hamulec stał się przewidywalny, a droga hamowania z 50km/h, przy użyciu jedynie przedniego hamulca, skróciła się z 22 do 17m.

Po drgie, trwałość. Biorąc pod uwagę, że ledwo hamowały, a do tego przedni hamulec pełni o wiele mniejszą rolę w terenie, niż na drodze, a w okresie zimowym praktycznie go nie dotykałem na wyślizganym śniegu, czy lodzie, ich żywotność zdecydowanie mnie zaskoczyła. Oczywiście w pierwszej kolejności sprawdziłem tłoczki, ale działały poprawnie.

Poniższe zdjęcia przedsatwiają klocki po przejechaniu 62mth i 1200km (tysiąca dwustu kilometrów). Poza zużyciem praktycznie do zera, widać dość spore, wyrwane kawałki materiału ciernego.


Dołączone zdjęcia
Klocki hamulcowe EBC
Klocki hamulcowe EBC
Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Okropne
12.09.2019 20:39:00

Nie wytrzymały 1000 km. Nie wytrzymały 1000 km. Nie wytrzymały 1000 km. Nie wytrzymały 1000 km. Nie wytrzymały 1000 km.

Gość
mozna powiedziec ile wytrzymaly?

Gość
Ile kilometrów nie wytrzymały?

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Tragedia
09.18.2020 15:38:44

Kupiłem klocki do Yamahy R1. To że piszczą to najmniejszy problem, jak się nagrzeją to nie ma hamowania w dodatku przegrzewają i niszczą tarczę.

Gość
Masz R1, a nie masz pojęcia jakie klocki kupić? Jak Ci się przegrzewają to znaczy że kupiłeś nie ten model EBC -jakbyś kupił HH złote to by się nie przegrzewały tylko lepiej hamowały wraz ze wzrostem temperatury.

Gość
skąd zatem 9? średnia ocena rośnie ...

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
09.14.2021 13:00:37

Ludziska... kupujecie najtańsze klocki organiczne,ktore są do skuterów 50cc i narzekacie,ze nie hamują, piszczą,ścierają się. Klocki EBC tzw złote są droższe ale i duzo lepsze. Sam takich używam w różnych motocyklach od full cross po cieżkie cruisery. Wiadomo ,ze jak kupisz g.. to masz g..

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
ebc żółte
11.16.2021 12:10:21

zastanawia mnie kto dopuścił to do użytku, piszczenie jest przeogromne a samo hamowanie na poziomie chińskich, cena z kosmosu. Wyrzucę je chyba bo mam już ich dosyć

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Suzuki C50T Boulevard

W zeszłym roku okupiłem swój stary Boulevard C50 po 5 latach przerwy. robiłem tylko jakieś 1200 km (czyli prawie nic w porównaniu z sezonami 201...

Prostownik Ultimate Speed T4X SE

Działa bez zarzutu, ładuje bardzo dobrze. Oczywiście był problem z mitkroprzełącznikiem, ale jest bardzo prosty patent na to i podam go tu, bo n...

Yamaha BT1100 Bulldog

kupiłem przez przypadek,ale jestem bardzo zadowolony,gdybym miał kupić drugi motocykl,yamaha by została...

SMK Glide

Mam ten kask juz4 sezony. ponad 20 000 km. Kupiony jako pierwszy. Biorąc pod uwagę cenę, kask bardzo dobry. Do mojej głowy dopasował się idealni...

Suzuki VL 800 Intruder Volusia

Potwierdzam opinię Gracjana.
Motocykl polecił mi na pierwsze duże moto mój mechanik.
Przesiadając się ze 125ccm Rometa bałem się...

Shima STX

Jest dobrze, dobrze robią, dobrze wszystko jest w porządku. 😀 Jak na rękawice za 250zl to jest super. Latem nie ma wielkiego gorąca, zimą też...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA