Mamy już 15369 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Bell Qualifier DLX



Ilustracja przedmiotu

1  

Bell Qualifier DLX

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.50 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje



Opinie motocyklistów


Pozytywne: 63%
Neutralne: 13%
Negatywne: 25%


Gość


7
Niezły
03.21.2017 23:55:25

Plusy

+ cena/jakośc
+ dość wydajna wentylacja
+ ładny design
+ szyba transitions
+ dobrze leży na głowie
+ zapięcie DD

Minusy

- świst powyżej 80 km/h
- szyba transitions nieraz zbyt przyciemniona lecz rzadko

Podsumowanie

Niska cena jak za tak dobry kask i nadodatek z szyba fotochromatyczną. Cena samej takiej szyby do innych kasków to około 400zł, Dobra alternatywa dla kasków z blendą ponieważ nie osłabia skorupy zapięcie DD dla mnie to plus dla niektórych może to być minus. Gdyby nie świst ocena była by 9/10


Gość
Kask bardzo mi się spodobał - czytałem opinie, oglądałem recenzje na YT. Poszedłem, zmierzyłem, zamówiłem. Niestety kask zwróciłem po pierwszej przejażdżce (20 km). Mimo super kształtu, wentylacji oraz oczywiście fotochromatycznej szyby. Dzięki zaślepce do odłączenia zestawu Sena lub Scala Rider po lewej stronie kasku jest bardzo (BARDZO) głośno. Dla mnie za głośno - może jak ją czymś uszczelnić to byłoby lepiej. Oczywiście nie jeździłem z zamontowanym odpowiednio zestawem BT bo mnie po prostu jeszcze na niego nie stać - a może to zupełnie załatwia sprawę głośniejszej lewej strony. Dodam tylko, że do tej pory jeżdżę w kasku LS2 FF352 - najniższa półka i wg mnie w BELL było głośniej - Oczywiście pomijając kwestie bezpieczeństwa (wiadomo że policarbon jest lepszy od termoplastu). Chcę w końcu jeździć we w miarę bezpiecznym kasku i zamówiłem HJC IS-17. Nawet jak będzie głośny (to nie Schubert) to na pewno na dwoje uszu jednocześnie. Jeżdżę na Yamaha XJ 600 Diversion. Taka moja opinia.

Szymon
Świst w rodzaju hulającego wiatru pod strzechą domu :) (śmieję się) Wczoraj np leciałem 120 i żadnego świstu nie miałem, więc muszą być do tego świstu warunki :D

Szymon
Powiedz na jakim motocyklu jeździsz w Bellu. Sam go kupiłem 2 dni temu i też podzielę się swoją opinią

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Dużo nie mogę napisać.
04.02.2017 17:15:10

Kask bardzo mi się spodobał - czytałem opinie, oglądałem recenzje na YT. Poszedłem, zmierzyłem, zamówiłem.

Niestety kask zwróciłem po pierwszej przejażdżce (20 km).
Mimo super kształtu, wentylacji oraz oczywiście fotochromatycznej szyby. Dzięki zaślepce do odłączenia zestawu Sena lub Scala Rider po lewej stronie kasku jest bardzo (BARDZO) głośno. Dla mnie za głośno - może jak ją czymś uszczelnić to byłoby lepiej. Oczywiście nie jeździłem z zamontowanym odpowiednio zestawem BT bo mnie po prostu jeszcze na niego nie stać - a może to zupełnie załatwia sprawę głośniejszej lewej strony. Dodam tylko, że do tej pory jeżdżę w kasku LS2 FF352 - najniższa półka i wg mnie w BELL było głośniej - Oczywiście pomijając kwestie bezpieczeństwa (wiadomo że policarbon jest lepszy od termoplastu). Chcę w końcu jeździć we w miarę bezpiecznym kasku i zamówiłem HJC IS-17. Nawet jak będzie głośny (to nie Schubert) to na pewno na dwoje uszu jednocześnie. Jeżdżę na Yamaha XJ 600 Diversion. Taka moja opinia.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
05.23.2017 17:00:49

Ocene wystawiam po paru dniach użytkowania. Kask dobrej jakości. Na plus na pewno zapięcie DD, skorupa oraz szyba fotochromatyczna. Co do głośności to nie jest on jakiś mega cichy, ale też nie ma tragedii tak jak pisza inni użytkownicy. 3 lata jeździłem w lazerze bayamo i jeżeli chodzi o głośność to te kaski są porówynwalne na lekką korzyść Bella. Ważne by dobrze dobrać rozmiar kasku. Kask jest dobrze wentylowany. Ogólnie spoko.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
06.23.2017 9:42:49

Kask super mega wentyacja dobrze się zachowuje przy dużych prędkościach tyko probem z serwisem części jak ktoś wie gdzie dostać tą szybą w normalnych pieniądzach niech da znać. Nie można go porównywać do LS2 to jakś kpina polecam dla mnie super.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
2
Nic nie warty
07.23.2017 8:25:10

Mimo fajnej szyby kask jest pomyłką,jestem odporny na hałas ale to co dzieje się w tym garnku przechodzi ludzkie pojęcie.Już od małych szybkości zaczyna być mega głośno,powyżej 100 huk jest nie do zniesienia.Reszta kasku ujdzie,mnie cisnął w uszy ale to indywidualnie odczucie.Nie polecił bym go nawet wrogowi.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Ten kask jest fantastyczny !
03.11.2018 18:22:05

Super się prezentuje, wygodny, nie paruje, dobra wentylacja no i szyba fotochromatyczna !!! Żadna blenda, na słońcu super ciemna ( ale nie za mocno - w sam raz.Twarzy nie widać, kozacki wygląd) po wjeździe do lasu rozjaśnia się - wszystko widać.Za 6 stówek lepszego nowego nie ma. Rzeczywiście jest głośny powyżej 120, ale minusa za to nie dam. Na moto jest głośno, mam głośny wydech i tyle, mnie to nie przeszkadza.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Polecam
04.23.2018 20:19:18

Fakt kask trochę głośny ale po uszczelnieniu miejsca na intercom jest całkiem nieźle. Największym plusem tego kasku jest szyba która sama się przyciemnia i oczywiscie cena.Dobra wentylacja i aerodynamika.Zapiecie DD to tez spory atut tego kasku

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Polecam
02.04.2019 10:52:53

Kask sprawdziłem w boju. Wywrotka przy około 70km/h. Pierwsza poleciała głowa na asfalt. W kasku praktycznie nie poczułem uderzenia. Na kasku nawet nie uszkodził się lakier. Kask oceniam jako bezpieczny. Faktycznie jest trochę głośny ale po zaslonieciu zaślepki na interkom jest od razu 10x cichszy. Ogólnie polecam. Przelatalem w nim dwa sezony, miałem jedna wywrotke a kask wygląda i działa jak nowy.

Anty Kaczyński
Jak miałeś wywrotkę to kask należy wypierdolic na śmieci i kupić nowy

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Przewody hamulcowe w oplocie HEL

Mam i polecam. Bez żadnego problemu podeszły do Horneta 600 - hamulec zrobił się twardszy i bardziej skuteczny, mam spokój bo wiem że nie będą...

Onewell TPMS

TPMS kupiłem od MyFriendów przez AliExpress, bo byłem ciekaw, jak zmienia się ciśnienie w oponie podczas jazdy na drodze i na torze.

Standardowe świece NGK

Przeciętnemu zjadaczowi chleba i kilometrów ciężko jest ocenić taki element, jak świece zapłonowe. Ja jednak pozwolę sobie wyrazić krótką o...

Alpinestars GP Pro

Mam wiosło jak przeciętny 90 kilogramowy facet. Przymierzałem z 10 par Alpine i jako że jestem praworęczny ledwie się wybijałem w rękawice na ...

Michelin Pilot Power

Nigdy nie miałem uślizgu, trzymają pewnie, zakręty to czysta przyjemność. U mnie, co rok leci nowy komplet. Niedrogie i dobre.
Mam Suzi G...

Romet SCMB 125

Mam go ponad 3 miesiące i przejechałem 2000km. Motocykl świetny, super brzmi i faknie, wygodnie się na nim jeździ. Nie sprawia na razie problemó...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania