Mamy już 12988 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shark Vision-R



Ilustracja przedmiotu

1  

Shark Vision-R

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.64 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 91%
Neutralne: 0%
Negatywne: 9%


Gość


9
Shark Vision-R
07.10.2012 9:48:47

Kask mam od dwóch miesięcy i szczerze polecam. Koncepcja poszerzenia pola widzenia jest rewelacyjna - już nie chce wracać do normalnych kasków po przyzwyczajeniu się do Vision-R. Po założeniu mojego starego AGV czułem się jak zamknięty w małym pomieszczeniu :) Kask ma też inne zalety - dobrze działająca blenda, bardzo wygodne wnętrze. Kask troche waży, ale jest dobrze wyważony - po założeniu go na głowe nie czuć jego wagi. Areodynamika i wentylacja super. Jedyne do czego się można przyczepić to hałas - Shark jest strasznie głośny. Jazda bez zatyczek na dłuższych trasach bardzo męczy. Moja ocena to 9/10. Jedno oczko odejmuje za bardzo słabe wyciszenie.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
07.14.2012 10:16:49

Kask fajny, ale dość głośny. Zmieniłem z S700 bo chciałem mieć blende, ale widze że mogłem kupić S700S z blendą. Ogólnie kask ekstra, ale zatyczki na dłuższe trasy wskazane.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
11.01.2012 10:19:02

kask ogólnie super poza tym, że jest okrutnie głośny...oprócz tego przy drugim demontarzu szybki (do umycia)urwał się jej jeden uchwyt, na szczęście gwarancja jest długa ;)

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Shark Vision-R
11.29.2012 11:07:37

Zalety:
- Miła w dotyku miękka wyściółka
- Ogromne pole widzenia
- Stosunkowo lekki jak na kask z blendą
- Solidnie wygląda
- Ładne malowania
- Blenda opuszcza się nisko i obejmuje całe pole widzenia.
- Bardzo długa gwarancja

Wady:
- Wentylacja nie jest jakaś mega wydajna. Owszem - nie spocimy się, powietrze wchodzi do środka, ale moim zdaniem mogłoby być troszke lepiej pod tym względem.
- Troche łośny, ale bez przesady. Latałem w shiro, który był jeszcze głośniejszy :)

Ogólnie warto kupić tego sharka. Jak każdy kask ma drobne minusy, ale jako całokształt daje mu dużego plusa. Moja ocena 9/10. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
12.20.2012 14:47:50

Moim zdaniem znakomity kask z jedną tylko wadą - kiepskim wyciszeniem. Oprócz tego wszystko jest jak trzeba - świetnie leży na głowie, ma miłą w dotyku wyściółke, dużą blende, jest stabilny i ma największe pole widzenia ze wszystkich kasków jakie miałem do tej pory. Polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
super kask za dobre pieniądze
02.06.2014 8:44:22

Super kask - kupiłem go ze względu na blende i spore pole widzenia. Kask jest stosunkowo lekki(1500g dla rozmiaru M) i wygodny. Jest jeszcze dostępna wersja Carbon lżejsza o 150g gdyby dla kogoś był za ciężki - ja nie czuje jego masy, w zupełności mi odpowiada. Wnętrze świetnej jakości - miękkie i świetnie dopasowane do głowy, wentylacja działa bardzo przyzwoicie i można zaliczyć ją do zalet. W kwestii bezpieczeństwa - vision-r zdobył aż 4 gwiazdki w testach SHARP, to jego kolejny plus. Wady? Odrobine za głośny(6 w skali 10 stopniowej), brak antifoga na blendzie no i w tej cenie wypadałoby dać w zestawie pinlock - nie ma co się łudzić, anty fog z szyby powie papa i trzeba będzie dokupić pinlock. Suma sumarum - jestem zadowolony z zakupu i polecam.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
dobry kask z dużym polem widzenia
03.12.2014 20:12:39

Na wstępie powiem, że są i lepsze kaski. Lecz ja mam go od roku i jestem nim zachwycony, a mianowicie:
duuuże pole widzenia w każdą stronę,
wygodne wyjmowane wnętrze,
dobrze zaprojektowany intuicyjny mechanizm blendy,
bez pinlocka ale za to ma microwentylację,
Wentylacja na dobrym poziomie,
bez dolnego podbródka, który można dokupić strasznie wieje dołem i hałasuje, z nim duuzza różnica - polecam,
dobre wykończenie i ciekawa kolorystyka,
dodatkowe naklejki odblaskowe 3M (wymagane we Francji),
powyżej 120km/h lepiej zakupić zatyczki do uszu.
I to by było na tyle.
Ogólnie w tej cenie polecam.

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
4
Beznadziejny
07.05.2014 19:14:23

Nie będę pisał o zaletach, za to napiszę o wadach.
Kask mam 2 miesiące. Zrobiłem w nim 3 tys kilometrów.
Obchodzę się z nim jak z jajkiem, nigdy nie dbałem o kask tak jak o ten. A oto co mnie wk...iło:

- anty-scratch na szybce? jaki k..wa ??!!? - szybka jest tak porysowana jakby kask przejechał 30 tys. kilometrów a nie 3, już zapasowy kask Naxa kumpla wygląda lepiej. Po kasku za prawie tysiąc złotych spodziewałbym się lepszych efektów. Już moja szecioletnia komórka ma mniej rys, a kasku nie używałem do żadnego offroadu, tylko zwykłe drogi.

- hałas - idzie ogłuchnąć (mam owiewki w moto, żebyście sobie nie myśleli, że śmigam na nakedzie i narzekam).

- wcale nie ma fajnej aerodynamiki, ogólnie kask jest sporego rozmiaru (mam kask S), przy większej prędkości jak kręcimy głową czuć jednak spory opór powietrza.

- wentylacja - ciężko powiedzieć, nie zauważam jakiejś sporej różnicy pomiędzy otwartym wlotem z przodu a zamkniętym

- a prawie zapomniałbym o tym je...nym zapięciu. Odpina się jak pociągniecie silniej po zapięciu. Jedyne rozwiązanie które znalazłem to mocne dociskanie po normalnym zamknięciu i szarpniecie na próbę czy trzyma (a to na pewno nie jest normalne).


Gość
Co do jakości szybki może nie jest aż tak źle ale niestety hałas powyżej 120 jest nieakceptowalny. Zgadzam się również w temacie kiepskiej wentylacji- czy otwarta, czy zamknięta, wielkiej różnicy nie ma. A szyba niby z powłoką, a momentalnie zachodzi parą. W komplecie oczywiście zabrakło pinlocka. Do zalet tego kasku za ponad 1000 zł można zaliczyć tylko duże pole widzenia i wygodną wyściółkę. Moim zdanie kask nie jest wart tych pieniędzy.

Gość
zgadzam sie z gsxr'er tylko hałas w nim jest obłedny 140 na trasie nie do wytrzymania dobry do 100km/h

GSXR
jak się nie umie dbać o szybę to ma się porysowaną. Kask używam już 2 lata i szyba super, żadnych rys a w trasie myję często woda i wycieram papierem. Co do hałasu to na nakedzie jest super ale na szlifierce jest dość głośno. Polecam zatyczki. Aerodynamika super, bez problemu powyżej 200 można poruszać głową we wszystkich kierunkach. Zapięcie w życiu mi się nie otworzyło, choćbym nie wiem jak szarpał. Z kaskiem zrobiłem ponad 20 tys. km

Głosy: 66   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


10
Przyjemny
05.24.2017 17:06:15

Kask posiadam od października 2016 roku. Zrobiłem już na nim 3000 km i jak na razie jestem zadowolony. W porównaniu z AGV Horizon wypada lepiej jest cichszy lepiej przylega, pole widzenia faktycznie dość spore. Na razie trudno coś więcej powiedzieć ale jak najbardziej duży +

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Gość
05.09.2018 13:02:14

Kask bardzo dobry a mam go od 5 lat materiały od spodu mogły by być lepszej jakości (wytrzymalsze) ale ogólnie są dobre jeśli ma się zasłonkę od strony brody to wyciszenie super
po wypadku gdzie kierowca puszki wymusił pierwszeństwo po mocnym walnięciu w maskę moja łepetyna jest cała (spełnił swoje zadanie)

Polecam

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
06.03.2018 19:32:43

+ Widoczność na mega dużym poziomie, zdecydowana różnica miedzy zwykłym kaskiem a tym modelem Sharka.
+ Wygodne dla użytkowników okularów tylko trzeba pamiętać o wyciągnięciu gąbeczek wypęłniających.
+ Blenda ochroniąca wzrok na najwyższym poziomie, doposowana, zapomina się o niej podczaj jazdy, do tego mechanizm działający błyskawicznie i perfekcyjnie
+ specjalny materiał zapobiegający wpadaniu powietrza od dołu kasku

-/+ Brak możliwości zainstalowania Pinlocka, jest mechanizm pozwalający podnieść szybkę, i szybka przestaje parować ale to nie to samo.
-/+ Dolne chłodzenie działa ale po opusczeniu blendy powietrze wlatuje miedzy blende a wizjer kasku i przestaje nas chłodzić

-Górne chłodzenie, a raczej jego brak. Nie wiem co poszło nie tak ale w tym wypadku górne chłodzenie wygląda jak jakiś żart. Na pewno nie powinno tak wyglądać a tym bardziej działać w kasku za tą cene
-podobała mi się gumowa uszczelka wizjera ale jak się okazuje trzeba albo mocno zamnknąć kask albo docisnąć go od góry, żeby wizjer szczelnie się domknoł

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Maxxis M6102 / M6103 PROMAXX

Opona: Maxxis M6103 Promaxx 110/90 R18 61H Tył TL.
Zalozona: sierpien 2012, sciagnieta: lipiec 2014.
Jezdzona na VF 400F (191 kg, 53 KM...

Arai Rebel

Kask bezpieczny, cichy, z miejscem na słuchawki, szeroki wizjer,duzy wybór wizjerów,bardzo dobrze wentylowany....

LS2 FF320 Stream

Po pierwsze, kask używam trzeci sezon, 15k km(pierwszy na NSR125 teraz FZS600). Mam porównanie z AGV Longway.
Nie wiem skąd się biorą opin...

LS2 FF320 Stream

Po pierwsze, kask używam trzeci sezon, 15k km(pierwszy na NSR125 teraz FZS600). Mam porównanie z AGV Longway.
Nie wiem skąd się biorą opin...

Scorpion Exo-510 Air

Nie mam doświadczenia w używaniu innych kasków jednak napiszę co nieco o tym Scorpionie. Przejeździłem z nim ponad 4 tys. kilometrów na małym ...

Ducati xDiavel

Xdiavel... dla kogoś kto latał cale zycie na szlifierkach, Xdiavel to kolejny etap po 40.... w sumie pozycja do jazdy jak przystało po czterdziestc...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania