Mamy już 14133 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Akumulatory JMT



Ilustracja przedmiotu

1  

Akumulatory JMT

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
4.07 / 10

(Na podstawie 15 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 33%
Neutralne: 0%
Negatywne: 67%


Gość


1
opinia
07.04.2014 17:50:06

Aku nie wyżymał 1 roku z wielka łaska czekałem na wymianę 1 miesiąc nie polecam

Głosy: 53   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Póki co jest ok
07.05.2014 16:40:39

Ja kupiłem w zeszłym roku na jesień do Drag Stara 650 - póki co żyje, kręci dobrze choć na wiosne wymagał podładowania. Zobaczymy ile wytrzyma.

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Gość
10.25.2014 18:30:42

potwierdzam aku wytrzymało 6 miesięcy i właśnie próbuje reklamować odradzam JMT nigdy więcej(przed zakupem myślałem że chociaż ze 2 lata wytrzyma)

Gość
1,5 roku i padaka (garażowany zima!)

Głosy: 57   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Szajs jakich mało
03.23.2016 14:35:45

Tyle w temacie. Prąd rozruchowy dużo niższy niż ten na obudowie. Może być to wynikiem szybkiego samo-rozładowania aku tejże marki.

Za tę cenę można kupić coś naprawdę lepszego, ze średnio-wyższej półki.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
dla mnie w porządku
03.23.2016 16:58:04

Używam taki akumulator w fzs 600 - ma już 3 lata i zanosi się, że kolejny sezon też wytrzyma. Na wiosne w ciepłym garażu odpalił bez problemu - nie był nawet wyciągany. Mowa o żelowym - nie wiem jak inne typy.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Akumulator 3Ah do skutera
04.28.2016 21:25:19

Witam akumulator bezobsługowy JMT YT 3Ah 12V to lipa wytrzymał tylko !!! 2 miesiące !!! Nie polecam odradzam !!!

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


1
Tak jak u większości
04.29.2016 0:09:34

U mnie wytrzymał 4 miesiące w Hondzie CG. Właśnie się dowiedziałem o tym fakcie. Więc nie polecam. Kupiony na Allegro,

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Gość
05.23.2017 12:06:49

Akumulator miał 2 lata. Na początku ok, drugi sezon miał grymasy. Czasem się rozładowywał po postoju 2-3 tyg. Pod koniec musiało się w nim coś porządnie rozwalić, bo miał bardzo małą pojemność i bardzo słaby prąd rozruchowy. Do tego zaczął się przeładowywać, a prąd ładowania wynosił 15-17V. Podejrzany był regulator, ale po wymianie akumulatora na nowy wszystko ok. Bardzo słaby prąd rozruchowy, po założeniu nowego (Unibat) aż byłem zdziwiony jak szybko normalnie kręci się rozrusznik.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
JTM 12V14Ah
06.18.2017 17:08:41

Kupiłem w listopadzie 2015, w zimę 2015/16 był doładowywany, zeszły sezon bez problemu (w sezonie nakręcone ok 2000km), zima 2016/17 doładowywany, w tym sezonie zrobione 600km, po naładowaniu następnego dnia motor już nie zapala. Nie polecam tych akumulatorów - dziadostwo.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Nie polecam
08.21.2017 11:31:25

Aku nie wytrzymal 1 roku. Kupiony rok temu jesienia, na zime wyjety, trzymany w cieple, po zimie naladowany. Padl po 4 miesiacach. Szkoda kasy

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
jmt
10.17.2017 22:35:57

ja nigdy nie mialem problemu z tymi akumulatorami,czesto kupuje jmt i jest ok.czasem pewnie mozna trafic na wadliwy,lp wytrzymal jeden dzien,a w innym motocyklu dziala juz ponad 2 lata.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Akumulator jmt
01.06.2018 12:31:08

Witam mój żelowy Aku 8,5A ma 4 lata i w tym roku bedzie 5 sezon oczywiście na zimę wyciągamy i w domku na półce moim zdaniem rewelacja polecam

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
JMT Z10S 12V 8.5Ah żelowy
01.07.2018 16:36:29

Kupiony w kwietniu 2014 (obecnie jest styczeń 2018) akumulator żelowy pracujący w KTM LC4 640 (wibrator jakich mało). Akumulator nigdy przez ten okres nie wymagał ładowania. Nie sprawiał problemów nawet po długim 8 miesięcznym postoju.
Zaznaczam jest to akumulator ŻELOWY i potwierdzam dwie lub trzy wcześniejsze pozytywne opinie dotyczące żelowców JMT.
Jestem z niego bardziej zadowolony niż z kwasowej Yuasy w drugim moto, w którym postój 4-6 miesięczny to niemal konieczność podładowania, aby zakręcił 650ccm singlem.
Może po prostu kitajcom wychodza akumulatory JMT żelowe, a kwasówki to szajs niebywały...
Podsumowując - kupiłbym po raz kolejny JMT,ale tylko żelowego, jestem z niego bardzo zadowolony. Za 148zł w 2014 roku o markowym żelowcu mogłem tylko pomarzyć. Nie orientuję się w obecnych cenach, jednak nie sądzę, aby żelowa Yuasa czy Varta kosztowała mniej niż 200zł, a więcej po prostu bym nie wydał.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
GEL.JMTX14-BS
06.24.2018 13:24:35

Badziewie padł po ośmiu miesiącach,przez niego rozbierałem rozrusznik okazało się że jest wszystko OK.Akumulator stracił moc rozruchową,przeprosiłem stary i kręci jak za dawnych lat.Nie kupię więcej tej firmy.Problemy z reklamacją na allegro.

Zenek
Skoro stare aku było dobre, to po co wymieniałeś. Stare aku przez 8 miesięcy nie używane (nie ładowane) szlak nie trafił? To się kupy nie trzyma.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
bateria zelowa JMT w k1200lt
09.15.2018 11:08:21

Uważam ze do tego motoru BMWK1200LT nie nadaje sie ta bateria ,bardzo słaby rozróch i po dłuzszym staniu w garażu ok 2 tygodnie nie daje rady .Nie jestem zadowolony z tej baterii.Mam ją dopiero ok pól roku,już sie obawiam co bedzie dalej.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Seca Ronin III

Kurtka to niska półka, ochraniacze piankowe, nie ma tragedii.aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Caberg Stunt

Przelatałem w tym kasku 4 sezony. Kask wygodny, nieciężki, ładny. Z minusów to jest głośny - przy 100km/h nie słyszę tłumika- ale w tej klas...

Yamaha R1 (2004-2006) RN12

Witam!

Ogólnie jestem z motocykla zadowolony. Po przesiadce z 600 - R6 2005, byłem bardzo mile zaskoczony prowadzeniem R1. Bardzo ła...

Szyby motocyklowe MRA Racing

Najlepsze szyby motocyklowe na rynku. Przerabiałem już włoskie, ale tylko MRA mimo lat wygląda świetnie i nie wymięka. Nawet ryski się nie trzy...

HJC IS-17

Kask ze sredniej półki. zmieniłem go na Shoei Neoteca 2 i powiem kosmos różnica.
HJC popekał mi wlot powietrza na szczece + jeden zawia...

Shoei Neotec 2

Co tu dużo mówić - kask za 2.5k jest wart tych pieniędzy
Ale warto - lezy na głowie idealnie - nic nie gniecie.
A wyciszenie to po...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA