Mamy już 10600 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Akumulatory Yuasa



Ilustracja przedmiotu

1  

Akumulatory Yuasa

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.64 / 10

(Na podstawie 22 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje



Opinie motocyklistów


Pozytywne: 95%
Neutralne: 5%
Negatywne: 0%


Gość


10
Arek
07.18.2012 15:15:33

Najlepsza firma produkująca akumulatory. Jak kupiłem swoją VFRke to miała jeszcze oryginalną Yuase(moto 5-letnie). Pojeździłem na tym akumie jeszcze dwa sezony i niestety sam go wykończyłem - zostawiłem moto na włączonych światłach. Nad ranem zdechł całkowicie. Ładowarka elektroniczna przestałą go wykrywać. Kupiłem drugą Yuase i chodzi do dzisiaj bez problemów. Polecam. Są drogie, ale służą wiele lat.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.28.2012 10:29:37

Też polecam. W mojej Hornetce miał 5 lat i działał znakomicie. Moto sprzedałem, więc nie wiem ile jeszcze pochodził u nowego właściciela :)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
08.06.2012 9:33:46

Nie ma lepszych akumulatorów od Yuasy. Używam już 4 rok w CBRce i nigdy nie miałem problemów z odpalaniem moto. Kumpel w Hornetce niedawno wymienił fabryczną Yuase po 10 latach!

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
01.07.2013 17:22:21

Nie ma lepszych akumulatorów od yuasy. Mój hornet stał w garażu bez ogrzewania 4 miesiące - temperatury minusowe były często, więc teoretycznie powinie być dużo słabszy. Poszedłem przedwczoraj go odpalić i zagadał od strzała :) Super! Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
09.22.2013 15:47:28

Najlepszy akumulatory jakie istnieją. Bardzo długa żywotność. Wytrzymują ponad 5 lat jesli sie o nie dba.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
10
10.25.2013 21:19:41

Yuasa to legenda. Sam miałem akumulator tej firmy w FZ6 i wytrzymał 8 lat! Nie wiem czy jest jakaś konkurencja dla tych akumulatorów. Jeden minus że są drogie, ale wszystko co dobre jest drogie. Daje 10.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Yuasa YTX12-MBS
11.20.2013 17:21:50

Mam Yuasae w VFR 800 od 4 lat i nie wygląda na to, żeby musiał się z nim żegnać. Nawet nie wyjmuje go na zime, a VFRka zawsze pali bez prolbemu. Z ceną nie jest tragicznie - obecnie chodzą po 350 PLN. Tanie akumulatory trzeba zmieniać co rok albo dwa lata, więc wole kupić raz a dobrze.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Dobry akumulator ale nie rewelacyjny
02.18.2014 10:43:39

Mam model YTX9-BS 8Ah,rozruch 120A. 3 lata i padł. Trzymałem do przez zimę w domu, ładowałem co m-c itd. I niestety padł. A wiem że jest to oryginał a nie podróba. Chyba zmienię na Vartę, z nowej serii Powersport. W aucie też zmieniłem z Boscha na Vartę i jestem bardzo zadowolony.

Gość
Przecież varta to bosch. Tak jak centra to sekura

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
jedne z lepszych akumulatorów
02.19.2014 18:44:54

Yuasa to świetna firma ale dużo zależy od motocykla i alternatora - sam miałem 6-letnią yuase w FZ6 i chodziła jak marzenie, ale w niektórych motocyklach wytrzymują 2-3 lata - np. kumplowi w Hondzie 1000RR SC57 oryginalna yuasa padła po 2 latach, podobnie jest w R1kach - tam żaden akumulator nie pożyje długo - tańsze jeden sezon, droższe maks. 2 sezony, dlatego w przypadku niektórych motocykli kupno drogiego akumulatora mija się z celem.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
yuasa 12 v 12 ah
04.02.2014 19:13:23

Poczatkowo super krecił jak wsciekły w zimnie stał dwa miesiaca po naładowaniu w ciepłym odłaczony od moto i juz nie ruszył ...
Ładowanie starczy na jedno odpalenie .
po 5 dniach stania jest pusty .
Widocznie pech.
Ma 5 miesiecy poszedł na gwarancje zobaczymy

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


10
Yuasa-Suzuki SV 650 K1
07.14.2014 10:06:13

Akumulatory Yuasa określiłbym jako 'tytanowe'!!! Mam go 4 lata a moto kupiłem i nie wiem ile wcześniej tam siedział... Przez ten okres nigdy go nie ładowałem! Sam w to nie wierzyłem, jak po miesiącu nie odpalania w zimie był w stanie kręcić rozrusznikiem... Fakt, że tanie nie są, ale niezawodne i wytrzymałe. Zakup napewno się zwróci

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
01.05.2015 0:59:58

Moim zdaniem najlepsza firma akumulatorów. Są nie do zajechania.
Po 5 latach, nadal działa.

Głosy: 42   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Super bateria
02.13.2015 8:47:53

W mojej SV-ce wymieniłem aku na yuase z pół roku temu i same pozytywy. Odpala od pierwszego strzała nawet gdy moto stoi dość długo. Ostatnio miałem problem z gaźnikiem, więc aku musiało troche pomielić zanim SV-ka zaskoczyła, ale mimo to bateria nie zdechła. Teraz po naprawie - jeden strzał i moto śpiewa ;) Warto w nią zainwestować.

Głosy: 43   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
aku
02.13.2015 18:10:05

polecam, cała zime przestał w moto, w nieogrzewanym garazu, ale podłączony pod Oxforda 900 cały czas, moto odpaliło za pierwszym razyem jak ta lala a aku spisywał sie dobrze cały sezon bez doładowywanie, teraz tez tak zimuję.

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Mój idzie na rekord. 10lat!
03.24.2015 12:02:32

Myślcie co chcecie ale od 10lat !!! używam ich akumulatora w FZ6 i stale działa. Odłączam na zimę i ładuję. Na wiosnę podłączam. Nie jest tak bystry jak był na początku ale nie robi mi trudności. Odpala od 1 startu. Niedowiarków zapraszam do obejrzenia go w moto w Wawie.

Głosy: 38   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


9
Solidnie!
03.26.2015 0:34:50

Po tym jak akumulator w mojej cebulce zaczął niedomagać przyszła pora na wymianę. W zasadzie wahałem się pomiędzy Boschem a Yuasą - trafił się ten drugi i dobrze, bo okazał się bardzo solidnym rozwiązaniem. Yuasa bardzo dobrze trzyma napięcia, dostarcza dużo mocy, niezależnie od pogody i temperatury nigdy nie miałem problemów z odpaleniem moto. Rozrusznik kręcił jak szalony, a po ok. roku użytkowania nie było widać najmniejszego śladu zużycia. Teraz mam w nowym moto, nowe aku ale jeśli kiedyś będę wymieniał, to z pewnością Yuasa.

Głosy: 34   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
ZX6R
04.06.2015 10:27:52

Akusie z tej firmy są naprawdę dobre, u mnie wytrzymał poprzedni 6lat w cbr F3, obecny zaczyna już 4'ty sezon w zx6r i pali maszyne jak nówka (co zimę wymontowywany z moto trzymany w ogrzewanej piwnicy pod ładowarką mikroprocesorową) to pomaga w utrzymaniu aku w dobrej kondycji. Nie są może byt tanie jak na akumulatory motocyklowe ale lepiej dopłacić i mec pewność zo maszyna zawsze odpali a aku długo posłuży.
UWAGA od jakiegoś czasu dużo podróbek można trafić lepiej zamawiać prze oficjalną str. lub autoryzowany sklep.

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Yuasa
07.27.2015 10:48:28

Akumulatory Yuasa to obecnie najlepsze akumulatory motocyklowe. Wykorzystywane na pierwszy montaż. Posiadają większą pojemność w porównaniu z zamiennikami. Największym atutem jest długa żywotność. Ceny tych akumulatorów obecnie zaczynają być coraz bardziej atrakcyjne więc warto wydać parę złotych więcej w porównaniu z chińskimi zamiennikami. Nawet inne znane marki wykorzystują produkcje chińskie dlatego ich wytrzymałość kończy się na dwóch sezonach.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Nie ma lepszego!
06.13.2016 16:26:06

Potwierdzam wszystkie pozytywne opinie, mój akumulator mam w posiadaniu od 5 lat i nie mam z nim żadnych problemów. Ładuje go raz w przerwie zimowej i to wystarcza, moim zdaniem nie ma lepszego wyboru niż Yuasa. Polecam!

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Solidna firma
12.11.2016 19:27:20

Kupiłem nowy w 2006 roku. Motocykl stał w nie ogrzewanym i wilgotnym garażu. Nie zawsze na zimę wyciągałem akumulator z moto. Padł w 2015 rok. Po 9 latach żywota w niezbyt sprzyjających warunkach. Nie wiem czy inny tyle by pociągnął. Wg mnie to najlepsze akumulatory.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Tylko Yuasa
12.24.2016 16:39:23

Najlepsze akumulatory jakie moga byc, po zakupie jest pewnosc sprawnosci przez wiele lat. Nie ma co ich nawet porownywac z jakimkolwiek innym badziewiem typu Varta czy jeszcze gorsze chinczyki. Zawsze w moto mialem Yuase, aktualnie tez mam Yuase i przez okres 6 lat nie bylo jeszcze najmniejszej potrzeby doladowania akumulatora nawet zima (akumulator wyciagniety) bo po pomiarze lub podlaczeniu do ladowania wskazuje full. Varta z kolei wytrzymala 1,5 roku i latem wymagala ladowania co 5 dni bo moto juz nie krecil rozrusznikiem (pewnie zwarcie miedzy celami). W aucie Varta wytrzymala 23 miesiace przy 24 miesiecznej gwarancji - przypadek...? Teraz do auta rowniez kupie Yuase.


Gość
Cena zależy chyba od konkretnego modelu akumulatora, a nie od jego wielkości i pojemności. Ja nie zauważyłem kosmicznych cen za te akumulatory, no chyba że porównując do jakiś najtańszych chińczyków to różnica może być nawet 100% ceny, lepiej dać więcej i cieszyć się bezawaryjnością. Taki przykład: aku do moto z Varty po jednym sezonie zaczął szwankować poprzez nieregularne samoczynne rozładowywanie się (czasem nie szło odpalić a czasem nie było problemów z prądem), suma sumarum po kilkukrotnych doładowaniach dostał zwarcie i nie szło go już w ogóle naładować (pełnia sezonu), akurat skończyła się gwarancja i po dwóch sezonach trzeba było kupić nowy aku, tym razem Yuasa. Cena Varty ok 190zł, cena Yuasy ok. 220zł i wszystko śmiga do dziś.

Grisza
Potwierdzam to,Suzuki gsf 650 2007r.Ja jeżdżę nim 4 lata i bateria kręci Yuasy bez problemu,a nie wiem kiedy była zamontowana.Polecam choć do tanich nie należy.

Grisza

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
jest moc
05.15.2017 23:12:39

W Suzuki DL-650 fabryczny akumulator wytrzymał 9 lat bez zbytniego głaskania. Kupię następny tej samej marki

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


HJC R-PHA 11

Doskonała aerodynamika, waga 1300g, super cichy (jak na sportowy kask), bardzo wygodny- idealnie leży na głowie, miejsce na intercom, mi w deszczu ...

Caberg V2X Carbon

mam starego caberga v2r i jest zajebisty!
kupiłem przez sentyment caberg v2x carbon.
Potwornie głośny, pierwwszy deszcz i przeciek d...

HJC FG-17

Hjc Fg 17 Towarzyszy mi już ponad rok czasu. Moim zdaniem jest to kask warty polecenia każdemu kto chciałby bardzo wytrzymały kask za powiedzmy pr...

Crash pady Azarel

Świetne crash pady, nabyłem je w swoim GSR 600 za namową kolegi który miał je zamontowane w hornecie podczas gleby na torze. U kolegi w CB 600 po...

Cardo Scala Rider Packtalk

Posiadam zestaw Packtalk Duo od roku i jestem z niego bardzo niezadowolony. Komunikacja pomiędzy 2 urzadzeniami fatalna - stojąc na światłach jest...

Oxford Hot Grips

Miałem takowe w wersji cruiser dość grube na kierę calową, dawały radę przy max 3/4 zakresu(pokrętło), ale po sezonie zdarzały się przerwy ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA