Mamy już 10437 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Akumulatory Yuasa



Ilustracja przedmiotu

1  

Akumulatory Yuasa

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.64 / 10

(Na podstawie 22 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje



Opinie motocyklistów


Pozytywne: 95%
Neutralne: 5%
Negatywne: 0%


Gość


10
Arek
07.18.2012 15:15:33

Najlepsza firma produkująca akumulatory. Jak kupiłem swoją VFRke to miała jeszcze oryginalną Yuase(moto 5-letnie). Pojeździłem na tym akumie jeszcze dwa sezony i niestety sam go wykończyłem - zostawiłem moto na włączonych światłach. Nad ranem zdechł całkowicie. Ładowarka elektroniczna przestałą go wykrywać. Kupiłem drugą Yuase i chodzi do dzisiaj bez problemów. Polecam. Są drogie, ale służą wiele lat.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.28.2012 10:29:37

Też polecam. W mojej Hornetce miał 5 lat i działał znakomicie. Moto sprzedałem, więc nie wiem ile jeszcze pochodził u nowego właściciela :)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
08.06.2012 9:33:46

Nie ma lepszych akumulatorów od Yuasy. Używam już 4 rok w CBRce i nigdy nie miałem problemów z odpalaniem moto. Kumpel w Hornetce niedawno wymienił fabryczną Yuase po 10 latach!

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
01.07.2013 17:22:21

Nie ma lepszych akumulatorów od yuasy. Mój hornet stał w garażu bez ogrzewania 4 miesiące - temperatury minusowe były często, więc teoretycznie powinie być dużo słabszy. Poszedłem przedwczoraj go odpalić i zagadał od strzała :) Super! Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
09.22.2013 15:47:28

Najlepszy akumulatory jakie istnieją. Bardzo długa żywotność. Wytrzymują ponad 5 lat jesli sie o nie dba.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
10
10.25.2013 21:19:41

Yuasa to legenda. Sam miałem akumulator tej firmy w FZ6 i wytrzymał 8 lat! Nie wiem czy jest jakaś konkurencja dla tych akumulatorów. Jeden minus że są drogie, ale wszystko co dobre jest drogie. Daje 10.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Yuasa YTX12-MBS
11.20.2013 17:21:50

Mam Yuasae w VFR 800 od 4 lat i nie wygląda na to, żeby musiał się z nim żegnać. Nawet nie wyjmuje go na zime, a VFRka zawsze pali bez prolbemu. Z ceną nie jest tragicznie - obecnie chodzą po 350 PLN. Tanie akumulatory trzeba zmieniać co rok albo dwa lata, więc wole kupić raz a dobrze.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Dobry akumulator ale nie rewelacyjny
02.18.2014 10:43:39

Mam model YTX9-BS 8Ah,rozruch 120A. 3 lata i padł. Trzymałem do przez zimę w domu, ładowałem co m-c itd. I niestety padł. A wiem że jest to oryginał a nie podróba. Chyba zmienię na Vartę, z nowej serii Powersport. W aucie też zmieniłem z Boscha na Vartę i jestem bardzo zadowolony.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
jedne z lepszych akumulatorów
02.19.2014 18:44:54

Yuasa to świetna firma ale dużo zależy od motocykla i alternatora - sam miałem 6-letnią yuase w FZ6 i chodziła jak marzenie, ale w niektórych motocyklach wytrzymują 2-3 lata - np. kumplowi w Hondzie 1000RR SC57 oryginalna yuasa padła po 2 latach, podobnie jest w R1kach - tam żaden akumulator nie pożyje długo - tańsze jeden sezon, droższe maks. 2 sezony, dlatego w przypadku niektórych motocykli kupno drogiego akumulatora mija się z celem.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
yuasa 12 v 12 ah
04.02.2014 19:13:23

Poczatkowo super krecił jak wsciekły w zimnie stał dwa miesiaca po naładowaniu w ciepłym odłaczony od moto i juz nie ruszył ...
Ładowanie starczy na jedno odpalenie .
po 5 dniach stania jest pusty .
Widocznie pech.
Ma 5 miesiecy poszedł na gwarancje zobaczymy

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


10
Yuasa-Suzuki SV 650 K1
07.14.2014 10:06:13

Akumulatory Yuasa określiłbym jako 'tytanowe'!!! Mam go 4 lata a moto kupiłem i nie wiem ile wcześniej tam siedział... Przez ten okres nigdy go nie ładowałem! Sam w to nie wierzyłem, jak po miesiącu nie odpalania w zimie był w stanie kręcić rozrusznikiem... Fakt, że tanie nie są, ale niezawodne i wytrzymałe. Zakup napewno się zwróci

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
01.05.2015 0:59:58

Moim zdaniem najlepsza firma akumulatorów. Są nie do zajechania.
Po 5 latach, nadal działa.

Głosy: 42   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Super bateria
02.13.2015 8:47:53

W mojej SV-ce wymieniłem aku na yuase z pół roku temu i same pozytywy. Odpala od pierwszego strzała nawet gdy moto stoi dość długo. Ostatnio miałem problem z gaźnikiem, więc aku musiało troche pomielić zanim SV-ka zaskoczyła, ale mimo to bateria nie zdechła. Teraz po naprawie - jeden strzał i moto śpiewa ;) Warto w nią zainwestować.

Głosy: 43   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
aku
02.13.2015 18:10:05

polecam, cała zime przestał w moto, w nieogrzewanym garazu, ale podłączony pod Oxforda 900 cały czas, moto odpaliło za pierwszym razyem jak ta lala a aku spisywał sie dobrze cały sezon bez doładowywanie, teraz tez tak zimuję.

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Mój idzie na rekord. 10lat!
03.24.2015 12:02:32

Myślcie co chcecie ale od 10lat !!! używam ich akumulatora w FZ6 i stale działa. Odłączam na zimę i ładuję. Na wiosnę podłączam. Nie jest tak bystry jak był na początku ale nie robi mi trudności. Odpala od 1 startu. Niedowiarków zapraszam do obejrzenia go w moto w Wawie.

Głosy: 38   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


9
Solidnie!
03.26.2015 0:34:50

Po tym jak akumulator w mojej cebulce zaczął niedomagać przyszła pora na wymianę. W zasadzie wahałem się pomiędzy Boschem a Yuasą - trafił się ten drugi i dobrze, bo okazał się bardzo solidnym rozwiązaniem. Yuasa bardzo dobrze trzyma napięcia, dostarcza dużo mocy, niezależnie od pogody i temperatury nigdy nie miałem problemów z odpaleniem moto. Rozrusznik kręcił jak szalony, a po ok. roku użytkowania nie było widać najmniejszego śladu zużycia. Teraz mam w nowym moto, nowe aku ale jeśli kiedyś będę wymieniał, to z pewnością Yuasa.

Głosy: 34   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
ZX6R
04.06.2015 10:27:52

Akusie z tej firmy są naprawdę dobre, u mnie wytrzymał poprzedni 6lat w cbr F3, obecny zaczyna już 4'ty sezon w zx6r i pali maszyne jak nówka (co zimę wymontowywany z moto trzymany w ogrzewanej piwnicy pod ładowarką mikroprocesorową) to pomaga w utrzymaniu aku w dobrej kondycji. Nie są może byt tanie jak na akumulatory motocyklowe ale lepiej dopłacić i mec pewność zo maszyna zawsze odpali a aku długo posłuży.
UWAGA od jakiegoś czasu dużo podróbek można trafić lepiej zamawiać prze oficjalną str. lub autoryzowany sklep.

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Yuasa
07.27.2015 10:48:28

Akumulatory Yuasa to obecnie najlepsze akumulatory motocyklowe. Wykorzystywane na pierwszy montaż. Posiadają większą pojemność w porównaniu z zamiennikami. Największym atutem jest długa żywotność. Ceny tych akumulatorów obecnie zaczynają być coraz bardziej atrakcyjne więc warto wydać parę złotych więcej w porównaniu z chińskimi zamiennikami. Nawet inne znane marki wykorzystują produkcje chińskie dlatego ich wytrzymałość kończy się na dwóch sezonach.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Nie ma lepszego!
06.13.2016 16:26:06

Potwierdzam wszystkie pozytywne opinie, mój akumulator mam w posiadaniu od 5 lat i nie mam z nim żadnych problemów. Ładuje go raz w przerwie zimowej i to wystarcza, moim zdaniem nie ma lepszego wyboru niż Yuasa. Polecam!

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Solidna firma
12.11.2016 19:27:20

Kupiłem nowy w 2006 roku. Motocykl stał w nie ogrzewanym i wilgotnym garażu. Nie zawsze na zimę wyciągałem akumulator z moto. Padł w 2015 rok. Po 9 latach żywota w niezbyt sprzyjających warunkach. Nie wiem czy inny tyle by pociągnął. Wg mnie to najlepsze akumulatory.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Tylko Yuasa
12.24.2016 16:39:23

Najlepsze akumulatory jakie moga byc, po zakupie jest pewnosc sprawnosci przez wiele lat. Nie ma co ich nawet porownywac z jakimkolwiek innym badziewiem typu Varta czy jeszcze gorsze chinczyki. Zawsze w moto mialem Yuase, aktualnie tez mam Yuase i przez okres 6 lat nie bylo jeszcze najmniejszej potrzeby doladowania akumulatora nawet zima (akumulator wyciagniety) bo po pomiarze lub podlaczeniu do ladowania wskazuje full. Varta z kolei wytrzymala 1,5 roku i latem wymagala ladowania co 5 dni bo moto juz nie krecil rozrusznikiem (pewnie zwarcie miedzy celami). W aucie Varta wytrzymala 23 miesiace przy 24 miesiecznej gwarancji - przypadek...? Teraz do auta rowniez kupie Yuase.


Gość
Cena zależy chyba od konkretnego modelu akumulatora, a nie od jego wielkości i pojemności. Ja nie zauważyłem kosmicznych cen za te akumulatory, no chyba że porównując do jakiś najtańszych chińczyków to różnica może być nawet 100% ceny, lepiej dać więcej i cieszyć się bezawaryjnością. Taki przykład: aku do moto z Varty po jednym sezonie zaczął szwankować poprzez nieregularne samoczynne rozładowywanie się (czasem nie szło odpalić a czasem nie było problemów z prądem), suma sumarum po kilkukrotnych doładowaniach dostał zwarcie i nie szło go już w ogóle naładować (pełnia sezonu), akurat skończyła się gwarancja i po dwóch sezonach trzeba było kupić nowy aku, tym razem Yuasa. Cena Varty ok 190zł, cena Yuasy ok. 220zł i wszystko śmiga do dziś.

Grisza
Potwierdzam to,Suzuki gsf 650 2007r.Ja jeżdżę nim 4 lata i bateria kręci Yuasy bez problemu,a nie wiem kiedy była zamontowana.Polecam choć do tanich nie należy.

Grisza

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
jest moc
05.15.2017 23:12:39

W Suzuki DL-650 fabryczny akumulator wytrzymał 9 lat bez zbytniego głaskania. Kupię następny tej samej marki

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Świece irydowe NGK

3 sezony 28 tys km za nami i bez zarzutu śmiało mogę polecić. Oczywiście zakup z pewnego źródła nie ma mowy o podróbie....

Shark Vision-R

Kask posiadam od października 2016 roku. Zrobiłem już na nim 3000 km i jak na razie jestem zadowolony. W porównaniu z AGV Horizon wypada lepiej je...

Klocki hamulcowe TRW-Lucas

Zużyte już 3 komplety owych klocków i nie mam powodów do narzekania. Po dotarciu hamują normalnie. Do codziennej/turystycznej jazdy mogę śmiał...

Akumulatory Exide

Zakupiłem akumulator w 2014 roku i jak na razie sprawuje się bez zarzutu. Na zimę mieszka w ciepłym pomieszczeniu i doładowuję go raz lub 2. Pó...

Filtry powietrza K&N

Mam założony w CBR 600 RR PC40 od 3 i pół roku i jestem zadowolony nic złego się nie dzieje motocykl jeździ jak należy spalanie 5-6 l także ...

Shima Revolver

Idealne rękawice na cafe racera - bardzo mięciutka skóra, ładnie wykonane i uszyte. Wszystko pierwsza klasa!...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA