Mamy już 14692 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Akumulatory Yuasa



Ilustracja przedmiotu

1  

Akumulatory Yuasa

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.38 / 10

(Na podstawie 29 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje



Opinie motocyklistów


Pozytywne: 93%
Neutralne: 3%
Negatywne: 3%


Gość


10
Arek
07.18.2012 15:15:33

Najlepsza firma produkująca akumulatory. Jak kupiłem swoją VFRke to miała jeszcze oryginalną Yuase(moto 5-letnie). Pojeździłem na tym akumie jeszcze dwa sezony i niestety sam go wykończyłem - zostawiłem moto na włączonych światłach. Nad ranem zdechł całkowicie. Ładowarka elektroniczna przestałą go wykrywać. Kupiłem drugą Yuase i chodzi do dzisiaj bez problemów. Polecam. Są drogie, ale służą wiele lat.

quinto
Gdy ładowarka elektroniczna nie wykrywa to należy podłączyć ładowarkę analogową i ładuje.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.28.2012 10:29:37

Też polecam. W mojej Hornetce miał 5 lat i działał znakomicie. Moto sprzedałem, więc nie wiem ile jeszcze pochodził u nowego właściciela :)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
08.06.2012 9:33:46

Nie ma lepszych akumulatorów od Yuasy. Używam już 4 rok w CBRce i nigdy nie miałem problemów z odpalaniem moto. Kumpel w Hornetce niedawno wymienił fabryczną Yuase po 10 latach!

scout
ja wymieniłem yuase po 20 latach w suzuki intruder 1400cm3 i nie potrzebnie ,bo zepsuł się automat załączeniowy . a ja myślałem że akumulator

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
01.07.2013 17:22:21

Nie ma lepszych akumulatorów od yuasy. Mój hornet stał w garażu bez ogrzewania 4 miesiące - temperatury minusowe były często, więc teoretycznie powinie być dużo słabszy. Poszedłem przedwczoraj go odpalić i zagadał od strzała :) Super! Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
09.22.2013 15:47:28

Najlepszy akumulatory jakie istnieją. Bardzo długa żywotność. Wytrzymują ponad 5 lat jesli sie o nie dba.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
10
10.25.2013 21:19:41

Yuasa to legenda. Sam miałem akumulator tej firmy w FZ6 i wytrzymał 8 lat! Nie wiem czy jest jakaś konkurencja dla tych akumulatorów. Jeden minus że są drogie, ale wszystko co dobre jest drogie. Daje 10.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Yuasa YTX12-MBS
11.20.2013 17:21:50

Mam Yuasae w VFR 800 od 4 lat i nie wygląda na to, żeby musiał się z nim żegnać. Nawet nie wyjmuje go na zime, a VFRka zawsze pali bez prolbemu. Z ceną nie jest tragicznie - obecnie chodzą po 350 PLN. Tanie akumulatory trzeba zmieniać co rok albo dwa lata, więc wole kupić raz a dobrze.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Dobry akumulator ale nie rewelacyjny
02.18.2014 10:43:39

Mam model YTX9-BS 8Ah,rozruch 120A. 3 lata i padł. Trzymałem do przez zimę w domu, ładowałem co m-c itd. I niestety padł. A wiem że jest to oryginał a nie podróba. Chyba zmienię na Vartę, z nowej serii Powersport. W aucie też zmieniłem z Boscha na Vartę i jestem bardzo zadowolony.

Gość
Przecież varta to bosch. Tak jak centra to sekura

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
jedne z lepszych akumulatorów
02.19.2014 18:44:54

Yuasa to świetna firma ale dużo zależy od motocykla i alternatora - sam miałem 6-letnią yuase w FZ6 i chodziła jak marzenie, ale w niektórych motocyklach wytrzymują 2-3 lata - np. kumplowi w Hondzie 1000RR SC57 oryginalna yuasa padła po 2 latach, podobnie jest w R1kach - tam żaden akumulator nie pożyje długo - tańsze jeden sezon, droższe maks. 2 sezony, dlatego w przypadku niektórych motocykli kupno drogiego akumulatora mija się z celem.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
yuasa 12 v 12 ah
04.02.2014 19:13:23

Poczatkowo super krecił jak wsciekły w zimnie stał dwa miesiaca po naładowaniu w ciepłym odłaczony od moto i juz nie ruszył ...
Ładowanie starczy na jedno odpalenie .
po 5 dniach stania jest pusty .
Widocznie pech.
Ma 5 miesiecy poszedł na gwarancje zobaczymy

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


10
Yuasa-Suzuki SV 650 K1
07.14.2014 10:06:13

Akumulatory Yuasa określiłbym jako 'tytanowe'!!! Mam go 4 lata a moto kupiłem i nie wiem ile wcześniej tam siedział... Przez ten okres nigdy go nie ładowałem! Sam w to nie wierzyłem, jak po miesiącu nie odpalania w zimie był w stanie kręcić rozrusznikiem... Fakt, że tanie nie są, ale niezawodne i wytrzymałe. Zakup napewno się zwróci

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
01.05.2015 0:59:58

Moim zdaniem najlepsza firma akumulatorów. Są nie do zajechania.
Po 5 latach, nadal działa.

Głosy: 43   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Super bateria
02.13.2015 8:47:53

W mojej SV-ce wymieniłem aku na yuase z pół roku temu i same pozytywy. Odpala od pierwszego strzała nawet gdy moto stoi dość długo. Ostatnio miałem problem z gaźnikiem, więc aku musiało troche pomielić zanim SV-ka zaskoczyła, ale mimo to bateria nie zdechła. Teraz po naprawie - jeden strzał i moto śpiewa ;) Warto w nią zainwestować.

Głosy: 42   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
aku
02.13.2015 18:10:05

polecam, cała zime przestał w moto, w nieogrzewanym garazu, ale podłączony pod Oxforda 900 cały czas, moto odpaliło za pierwszym razyem jak ta lala a aku spisywał sie dobrze cały sezon bez doładowywanie, teraz tez tak zimuję.

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Mój idzie na rekord. 10lat!
03.24.2015 12:02:32

Myślcie co chcecie ale od 10lat !!! używam ich akumulatora w FZ6 i stale działa. Odłączam na zimę i ładuję. Na wiosnę podłączam. Nie jest tak bystry jak był na początku ale nie robi mi trudności. Odpala od 1 startu. Niedowiarków zapraszam do obejrzenia go w moto w Wawie.

Gość
Wymieniłem go w tym roku 2018 na wiosnę, też na jouze ALE to już nie to samo, nie to samo. Lżejszy o 20% /zważyłem/. No i szybciej siada nie używany. Zobaczymy ile pociągnie.

Głosy: 38   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


9
Solidnie!
03.26.2015 0:34:50

Po tym jak akumulator w mojej cebulce zaczął niedomagać przyszła pora na wymianę. W zasadzie wahałem się pomiędzy Boschem a Yuasą - trafił się ten drugi i dobrze, bo okazał się bardzo solidnym rozwiązaniem. Yuasa bardzo dobrze trzyma napięcia, dostarcza dużo mocy, niezależnie od pogody i temperatury nigdy nie miałem problemów z odpaleniem moto. Rozrusznik kręcił jak szalony, a po ok. roku użytkowania nie było widać najmniejszego śladu zużycia. Teraz mam w nowym moto, nowe aku ale jeśli kiedyś będę wymieniał, to z pewnością Yuasa.

Głosy: 33   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
ZX6R
04.06.2015 10:27:52

Akusie z tej firmy są naprawdę dobre, u mnie wytrzymał poprzedni 6lat w cbr F3, obecny zaczyna już 4'ty sezon w zx6r i pali maszyne jak nówka (co zimę wymontowywany z moto trzymany w ogrzewanej piwnicy pod ładowarką mikroprocesorową) to pomaga w utrzymaniu aku w dobrej kondycji. Nie są może byt tanie jak na akumulatory motocyklowe ale lepiej dopłacić i mec pewność zo maszyna zawsze odpali a aku długo posłuży.
UWAGA od jakiegoś czasu dużo podróbek można trafić lepiej zamawiać prze oficjalną str. lub autoryzowany sklep.

Głosy: 27   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Yuasa
07.27.2015 10:48:28

Akumulatory Yuasa to obecnie najlepsze akumulatory motocyklowe. Wykorzystywane na pierwszy montaż. Posiadają większą pojemność w porównaniu z zamiennikami. Największym atutem jest długa żywotność. Ceny tych akumulatorów obecnie zaczynają być coraz bardziej atrakcyjne więc warto wydać parę złotych więcej w porównaniu z chińskimi zamiennikami. Nawet inne znane marki wykorzystują produkcje chińskie dlatego ich wytrzymałość kończy się na dwóch sezonach.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Nie ma lepszego!
06.13.2016 16:26:06

Potwierdzam wszystkie pozytywne opinie, mój akumulator mam w posiadaniu od 5 lat i nie mam z nim żadnych problemów. Ładuje go raz w przerwie zimowej i to wystarcza, moim zdaniem nie ma lepszego wyboru niż Yuasa. Polecam!

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Solidna firma
12.11.2016 19:27:20

Kupiłem nowy w 2006 roku. Motocykl stał w nie ogrzewanym i wilgotnym garażu. Nie zawsze na zimę wyciągałem akumulator z moto. Padł w 2015 rok. Po 9 latach żywota w niezbyt sprzyjających warunkach. Nie wiem czy inny tyle by pociągnął. Wg mnie to najlepsze akumulatory.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Tylko Yuasa
12.24.2016 16:39:23

Najlepsze akumulatory jakie moga byc, po zakupie jest pewnosc sprawnosci przez wiele lat. Nie ma co ich nawet porownywac z jakimkolwiek innym badziewiem typu Varta czy jeszcze gorsze chinczyki. Zawsze w moto mialem Yuase, aktualnie tez mam Yuase i przez okres 6 lat nie bylo jeszcze najmniejszej potrzeby doladowania akumulatora nawet zima (akumulator wyciagniety) bo po pomiarze lub podlaczeniu do ladowania wskazuje full. Varta z kolei wytrzymala 1,5 roku i latem wymagala ladowania co 5 dni bo moto juz nie krecil rozrusznikiem (pewnie zwarcie miedzy celami). W aucie Varta wytrzymala 23 miesiace przy 24 miesiecznej gwarancji - przypadek...? Teraz do auta rowniez kupie Yuase.


Gość
Cena zależy chyba od konkretnego modelu akumulatora, a nie od jego wielkości i pojemności. Ja nie zauważyłem kosmicznych cen za te akumulatory, no chyba że porównując do jakiś najtańszych chińczyków to różnica może być nawet 100% ceny, lepiej dać więcej i cieszyć się bezawaryjnością. Taki przykład: aku do moto z Varty po jednym sezonie zaczął szwankować poprzez nieregularne samoczynne rozładowywanie się (czasem nie szło odpalić a czasem nie było problemów z prądem), suma sumarum po kilkukrotnych doładowaniach dostał zwarcie i nie szło go już w ogóle naładować (pełnia sezonu), akurat skończyła się gwarancja i po dwóch sezonach trzeba było kupić nowy aku, tym razem Yuasa. Cena Varty ok 190zł, cena Yuasy ok. 220zł i wszystko śmiga do dziś.

Grisza
Potwierdzam to,Suzuki gsf 650 2007r.Ja jeżdżę nim 4 lata i bateria kręci Yuasy bez problemu,a nie wiem kiedy była zamontowana.Polecam choć do tanich nie należy.

Grisza

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
jest moc
05.15.2017 23:12:39

W Suzuki DL-650 fabryczny akumulator wytrzymał 9 lat bez zbytniego głaskania. Kupię następny tej samej marki

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Problem?
07.13.2017 15:44:41

Witam! Zakupiłem akumulator yuasa 12N5.5-4A. Niedoczytałem na aukcji, że jest bez kwasu i teraz mam problem z dokupieniem samego kwasu. Jeżeli uda mi się dokupić kwas to czy powinienem dolewać jeszcze wody destylowanej? I ew. W jakiej ilości i kolejności.

Gość
Musisz dolać sam kwas bez wody destylowanej.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Varta
01.22.2018 16:39:55

Mogę wam powiedzieć że yuasa jest Spoko, ale nie umywa się do starej VARTA powersports chyba najlepszy akumulator jaki mogłem mieć w rękach. Zdarzały się srogie zimy, czasami motocykl stał cała zimę nieprzepalany A zawsze odpalal na wiosnę. Obecnie mam akumulator któremu bije 9-ty rok. Poznałem to pracując w warsztacie motocyklowym I polecam. Rekordzista jakiego widziałem miał 12 lat. TRZEBA sprawdzić raz na 2 lata elektrolit, chociaż ja nigdy tego nie robiłem, bo jestem leniwy. Dopiero jak padł to dolewalem A akumulator po naladowaniu dalej działał! Numer seryjny dla niedowiarkow do sprawdzenia na necie w załączniku. Pozdrawiam!


Dołączone zdjęcia
Akumulatory Yuasa
Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Yuasa btx12 bs 10ah suzuki sv650s
02.23.2018 13:55:33

Akumolator wart swojej ceny. Pali moto od strzała i działa wiele lat.
Ciężki porządny godny polecenia.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Gość
03.17.2018 12:02:26

Dobrze pracował na poczatku w gs 1150. Potem z dnia na dzien stracil swoja pojemnosc tj. 3 mce po gwarancji 😅. Wg mnie przereklamowana firma.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


10
perfekcja
04.01.2018 11:16:23

Akumulator jako fabryczny hondy wytrzymał mi 4 lata i sprzedałem z nim motocykl. Nigdy nie wyciągany na zimę, nigdy nie ładowany. Całkowicie bezobsługowy. Akumulatorowa perfekcja.
Wadą może być cena, ja na szczęście swoje dostałem go z motocyklem.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Trzeba uważać
04.25.2018 10:40:17

Yuasa to najwyższa półka, problem że coraz więcej podróbek na rynku i opinie są przez to różne. Ostatnio kumpel kupił "Yuase" w połowie ceny sklepowej i padła po niecałym roku.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


10
Ponad 8,5 roku bezproblemowego użytkowania
03.05.2019 2:09:03

Kupiłem motocykl z zamontowanym akumulatorem z serii MF VRLA. Nie mam pojęcia, ile służył on u poprzednich właścicieli, jednak u mnie sprawował się perfekcyjnie przez 8,5 roku, do sprzedaży maszyny (kiedy to straciłem możliwość śledzenia jego dalszych losów).
W kwestii dbania: maszyna stała w murowanym, choć nieogrzewanym garażu i demontowałem akumulator tylko wtedy, gdy temperatura tam spadała grubo poniżej zera. Wtedy był też ładowany w razie potrzeby. Przed sprzedażą przebywał około 2 miesiące w nieużywanym motocyklu (tak jak był odstawiony, bez wcześniejszego ładowania), pod plandeką, w temperaturach rzędu maksymalnie kilku stopni i nawet po tym czasie dał radę z pełną mocą kręcić zasilany gaźnikami silnik aż do jego odpalenia, co nie nastąpiło wcale tak szybko.

Na pewno kluczowym aspektem żywotności akumulatora jest stan układu elektrycznego pojazdu. Niewydolny alternator, wadliwy regulator, czy nadmiernie obciążające instalację (zwłaszcza przy wyłączonym silniku) odbiorniki energii i wycieki prądu potrafią doprowadzić do niedoładowywania, oraz nadmiernego rozładowania i zniszczenia akumulatora. Warto więc sprawdzić instalację w razie problemów z nim.

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Alpinestars Faster 2

Zalet:
-Wygodne
-design
-ochrona (kostki, palców, pięty)
-Lekkie
-Idealne na lato z względu na dużą wentylacje...

Seca Kazuki 2

Rękawice fajne na lato idealnie wentylują ale poniżej 15 stopni jest w nich już za zimno wiec polecam na lato wykonanie ich jest według mnie bard...

Honda NT 700 V Deauville 2006-2013

Parę słów wstępu.
Zakupiłem go w KS Moto w Redzie z maju 2016 przebiegiem 31 tys. km. Od razu poznałem się z Autoryzowanym Dealerem Hond...

FreedConn T-COM VB

Bardzo dobry intercom za 200 zł. Wiadomo, że jakość dzwięku nie jest najlepsza i do muzyki średnio się nadaje bo nawet przy niskich prędkości...

Seca Kazuki 2

Rękawice przewiewne, ręka się nie poci, wygodne ale raczej do miasta, do jazdy z niskimi prędkościami.
Jakość pozostawia dużo do życz...

Suomy Speedstar

Świetny kask w przystępnej cenie.
Po zmianie z hjc is-17 wszystko na plus. Bardzo dobra aerodynamika, niska waga, bardzo duży wizjer. Zamie...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA