Mamy już 9410 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Suzuki GS 500



Ilustracja przedmiotu

1  

Suzuki GS 500

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Dane techniczne motocykla


Ocena użytkowników
8.23 / 10

(Na podstawie 31 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu





Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 74%
Neutralne: 23%
Negatywne: 3%


Gość


8
Szlifier
02.11.2012 14:04:53

Najlepszy sprzęt jaki można kupić na początek przygody z motocyklami. Dobre prowadzenie, wystarczająco mocy do normalnej jazdy, a jak trzeba to i 190 można polecieć :) Części na rynku jest mnóstwo, a eksploatacja jest stosunkowo tania w porównaniu do innych motocykli. Napęd i oponki można wyrwać w naprawdę rozsądnych pieniądzach. Awaryjność praktycznie zerowa, jeśli serwisujemy moto zgodnie z zaleceniami.


Andrzej
Zawsze w Polsce jest dziwna tendencja liczniki się cofa a v-max podwyższa choć producent podaje 173

Gość
Słabe coś mieliście. Moja na v-max lekko ponad 180 leciała :)

Odżywka
Da się ale z górki. Tak to max 175 w porywach 180 przy dobrym wietrze

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
03.04.2012 15:09:33

Motocykl wręcz idealny na początek lub dla kobiety :) Super spisuje się na mieście i w niedalekich trasach. Trzeba jednak uważać na okazje - dużo moto jest zaniedbanych i jeżdżonych aż padnie bez żadnego serwisu. Jak kupujecie GSa warto wziąć ze sobą kogoś, kto się zna na mechanice to wtedy nie wtopicie. Motocykl serwisowany potrafi odwdzięczyć się bardzo dużymi przebiegami bez żadnych problemów.

Gość
Ja moim do Włoch dojechalem i z powrotem - 3000 bez problemu! Polecam!

Gość
dla kobiety, a może dla dziecka

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Jaro
03.22.2012 15:36:35

Dwa sezony jeździłem. Moto lekkie, pięknie się prowadzi, nie zaskoczy negatywnie w najmniej oczekiwanym momencie. Polecam każdemu rozpoczynać przygodę z motocyklami właśnie od GSa 500tki - jest do tego stworzony, części są tanie i jest ich dużo. Można się nauczyć prawidłowych odruchów na drodze i bez stresu siadać za sterami czegoś większego.

Na koniec drugiego sezonu udawało mi się na zakrętach objeżdżać nobów na GSXRach 1000. Jak to mówią - nie sprzęt, a technika robi z ciebie zawodnika (czy jakoś tak to leciało ;)) Tak czy inaczej sczera to prawda. Mniejszy motocykl uczy techniki, której potem brakuje ludziom zaczynającym od większych maszyn.

Z sentymentu do GSa 10/10 :D

Gość
aż takie dziwne? Na torze z duza iloscia zakretow 125 typu aprilia 125 moze zrobic wieksze moto

Gość
tak, na zakrętach objeżdżałeś gsx-ry 1000, a na prostych hayabusy...

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
raffi
04.02.2012 10:50:00

Motocykl bardzo fajny, ale niestety lubi sobie wypić olej. Druga kwestia jest taka, że na allegro jest cała masa złomów - naprawdę łatwo natknąć na zajechanego GSa. Według mnie znacznie łatwiej jest znaleźć fajną używaną CB 500 niż GSa 500. W przypadku GSa trafienie dobrego egzemplarza to szukanie igły w stogu siana. Oglądałem 6 GSów zanim kupiłem Cebule :D

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
04.13.2012 17:16:59

Prawda z tymi złomami. Ciężko o dobrą sztuke, a im starszy tym gorzej trafić coś w dobrym stanie.

Ale ogólnie moto jest naprawde super - zwinne, ładnie wygląda(zwłaszcza cały czarny :)), jest do niego masa części na rynku. Eksploatacja też nie jest droga.

Spalanie na bardzo przyzwoitym poziomie - GS500 pali naprawde mało - na trasie można zejść do 4,4L/100. W mieście przeważnie 5,5.

Duży problem tego modelu to olej. Niestety GS 500 lubi sobie go wypić i to czasem sporo. Zawsze trzeba mieć literek w zanadrzu i kontrolować stan. Więcej grzechów nie pamiętam :)

Dla mnie 9/10.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Suzuki GS 500
04.29.2012 11:29:39

Super motocykl do codziennej jazdy. Bardzo wygodna pozycja - nie męczy pleców i nadgarstków. Bardzo żywotny silnik jeśli się o niego dba. Wybacza też dużo błędów, na które nie można sobie pozwolić na mocniejszych sprzętach. Jakoś po roku czasu mocy powoli zaczyna brakować i chciałoby się więcej, ale jak się dobrze ogarnie jazde to nie ma problemu żeby jeździć z większością grup. Moja ekipa lata głównie Fazerami i Cebrami 600 - nie mam problemuu z dotrzymaniem im tempa, a czasami latają po 170 i więcej :) Polecam.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Suzuki GS 500F
05.12.2012 14:55:54

Popieram przedmówców. Super motocykl. Jeżdże drugi sezon i powoli zaczyna mi brakować mocy, ale ogólnie moto jest super. Dostarcza mnóstwo frajdy z jazdy. Szczególnie polecam wersje z owiewką - można bez kłopotów jeździć z większymi prędkościami. Jest o wiele lepsza niż doklejane mini owiewki, które można kupić do wersji N. W zakrętach GS 500F jest bardzo lekki i poręczny. Spod świateł zostawia większość samochodów :) Hamulce bardzo przyzwoite. Jedynie dźwięk z wydechów nie porywa, ale taki już charakter rzędowej dwójki :) Ogólnie to bardzo polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.28.2012 18:28:34

ostatnio jezdzilem motocyklem w 87 roku wsiadlem na gs 500 z 97roku i pomykam bez problemowo doskonala marka i model.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
08.09.2012 10:13:20

Bardzo miło wspominam ten motocyk. Prowadził się łatwo jak rower :) Król jazdy po mieście - wszędzie wiedzie, zmieści się w każdą dziure. Jazda w korkach to sama przyjemność. Teraz latam na CBR 1100 XX i w korkach trzeba trochę uważać.
Nie było teź żadnych problemów z silnikiem poza wspomianym już tutaj zwiększonym apetytem na olej. Naprawde bardzo wdzięczny motocykl. Polecam.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
09.11.2012 8:06:50

Super motocykl. Lekki, poręczny i fajnie wygląda. Jedyny minus tego modelu to rdza - po przeniesieniu produkcji do Hiszpanii w 2001 roku są bardziej podatne na korozje i trzeba na to zwracać uwage przy kupnie używanej sztuki. Ogólnie świetny model. Polecam.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
mirek
09.23.2012 19:01:16

Polecam ten sprzęt, jest tani w eksploatacji, duży dostęp do części, łatwo się prowadzi i kontroluje moc. Mam model 2001, 30tyś. przebiegu, oleju nie bierze, silnik pali od pierwszego strzała. Faktem jest że korozja pojawia się na ramie, ale to mały problem do usunięcia.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
F.
10.24.2012 12:23:01

Polecam - motocykl nie sprawia żadnch problemów podczas codziennego użytowania - jest lekki, łatwo się prowadzi i wszędzie się wciśnie. Niestety mocy nie jest za wiele i już po 3 miesiącach od kupna czułem niedosyt. Kolejny minus, że trzeba często dolewać olej - w ciągu miesiąca wypija mi ok. 0,3-0,4L - niestety podnosi to znacznie koszty eksploatacji. Ogólnie jestem zadowolony, ale na nowy sezon mam już w planach troche mocniejszą maszyne - hornetke albo f4.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
10.25.2012 19:15:06

Idealny motocykl na początek - z ogarnięciem GSki powinny poradzić sobie nawet takie osoby, kto nigdy wcześniej nie jeździły na żadnym motocyklu(mój kumpel tak zaczynał).

Zalety:
- Bezawaryjny
- Łatwy w prowadzeniu i manewrowaniu
- Lekki i poręczny
- Wystarczająca moc
- Prosta konstrukcja i dużo części na rynku
- Duży popyt, więc łatwo go później sprzedać

Wady:
- RDZA!!!!!!!!! Trzeba dobrze go konserwować przed snem zimowym, żeby potem nie mieć niespodzianek.
- Kiepska ochrona przed wiatrem
- Słabe światła(polecam odrazu zmienić żarówke na phillipsa o podwyższonej jasności)
- Przeciętne hamulce

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
arnigs
11.12.2012 10:18:54

Jestem użytkownikiem gs-a już 3.5 roku. Jak większośc użytkowników stwierdzę że jest to super motocykl dla początkujących i nie tylko.Podoba mi się w nim to że ma 2 charaktery.Spokojny dzwięk przy 90 km/h i zarazem Dynamiczny w razie potrzeby wyprzedzenia.Jeśli chodzi o zakup to jak ze wszystkim czy to gs czy harley używany ma swoją historię i lepiej się trochę na tym znac. Polecam go osobom które zaczynają przygodę z motocyklami potrafi on dużo wybaczyć ale pamiętajcie że nie wszystko to jest jednoślad ważne w nim jest dobre ogumienie i rozsądek w każdym kierującym.Pozdrawiam wszystkich użytkowników jednośladów.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
6
W
12.14.2012 7:28:38

Motocykl bardzo fajny mało awaryjny i ekonomiczny na trasie potrafi spalić nie całe 5 litrów a w mieście spalanie nigdy nie przekroczyło 6 litrów zrywny i elastyczny jak na pojemność 500 cm3. Polecam go wszystkim początkującym i nie tylko :)

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
Gość
02.16.2013 23:34:25

Miałem GS'a 500 jeden rok - bardzo fajna maszyna.

Zalety:
+ Łatwy w prowadzeniu
+ Bardzo wygodny
+ Bezawaryjny silnik
+ Małe spalanie
+ Niezłe hamulce
+ Niewielkie koszty eksploatacji(opony, napęd, etc)
+ Sporo części na rynku wtórnym

Wady:
- Rdzewieje
- Spory apetyt na olej
- Słabe światła

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Zawieszenie
Hamulce
9
Suzanna GS500
04.05.2013 15:17:35

Witam i popieram wcześniejsze wypowiedzi kolegów, motocyklami śmigam od 30 lat , w zeszłym roku nabyłem Suzuki GS 500 z Francji, rocznik 2001 od prywatnej osoby zadbane ładne moto , w kraju ciężko coś dobrego kupić. W przyszłym roku przesiadam się na Suzuki GSX 1400. Bardzo dobry motocykl jak na początek , gorąco polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Dla początkujących
05.05.2013 20:41:48

Mój pierwszy moto,który wspominam z sentymentem. Wcześniej jeździłem na RG 80:))) GS jest lekki,dobrze przyśpiesza (jak na 45 km), łatwo sie manewruje nim, nie pali dużo.Ja za 3200 kupiłem swojego, wymieniłem filtry,oleje i śmigałem od wiosny do jesieni bezproblemowo. Nigdy nie odmówił posłuszeństwa. Trochę męczący na długie trasy-plecy bolały i brakowało mocy. Świetny do nauki lub wyprawy za miasto,bądź na ryby dla niewybrednych motocyklistów.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
7
WADY GS 500
07.05.2013 15:09:00

Dobry i tani motocykl do nauki, ale ma też trochę wad o których niektórzy nie wspominają a wydaje mi się że są dość istotne.

- Silnik w GSce jest chłodzony powietrzem, więc można go przegrzać w korku lub w najgorszym przypadku nawet zatrzeć.
- Bardzo kiepska odporność ramy na korozje
- Żre olej(nawet 0,7 litra na 1000km)
- Krótki okres serwisowy - np. regulacja zaworów zalecana co 6 tys. km! Z tego powodu ciężej też kupić używanego gs'a w dobrym stanie, bo ludzie różnie podchodzą do czynności serwisowych.
- Kiepski reflektor, który nie daje nocą zbyt wiele światła. Żarówka podwyższonej jasności to w nim raczej konieczność.

Jeśli chodzi o zalety w stosunku do innych 500tek to na pewno niska masa, dobre prowadzenie, hamulce i dość sztywne zawieszenie.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
Olej
09.18.2013 20:32:08

Mam Gs-a 4 lata jest naprawdę bezawaryjny. odnośnie oleju mój ma kulnięte 80000 km od wymiany do wymiany nic mu nie dolewam zejdzie tyko o pół miarki na 6tys km. jedyna awarją jaką miałem to wymiana napinacz łańcucha rozrządu, tak to tylko olej świece i filtry.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
GS 500
10.19.2013 21:04:21

Suzi było moim 1 moto. Gs-a bardzo polecam na 1 motor jest lekki i łatwy w obsłudze można się też nauczyć swoich pierwszych napraw wymiana oleju czy hamulców co do oleju to mój brał go od cholery ale zrobiłem remont z tatą w garażu tłoki uszczelniacze wszystko z suzuki więc nie było drogo w 1200zł się zamknąłem a było to 10 lat temu teraz pewnie cena była by inna i nie martwiłem się o olej tak jak inni powiedzieli części jest dużo i nawet jak przydarzy się mała wywrotka to łatwo go naprawić.

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
7
polecam
12.12.2013 18:49:35

Sprzęt fajny, jednak ma dwie spore wady - chłodzony powietrzem silnik, który nie jest też zbyt odporny na katowanie, a do tego bierze olej. Jak nie będziecie pilnować stanu to silnik może się zatrzeć i po zabawie. Do plusów można zaliczyć mase, dobre hamulce i to że jest spory popyt na te motocykle oraz sporo części. Swojego sprzedałem w 2 dni po wystawieniu na allegro :) Polecam.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
7
Dla mnie średniak, konkurencja wypada lepiej.
02.10.2014 13:03:27

Posiadałem ten motocykl dwa sezony, i szczerze nie byłem zadowolony z tego motocykla. Silnik chłodzony powietrzem lubił sie przegrzewać, lubił także olej, typowa przypadłość GS-ów, osiągi jak na 500 w porównaniu z konkurencją też wypadały słabo. Zawieszenie i hamulce hmm według mnie to największe zalety tego motocykla. Wygoda - dla mnie ten motocykl był nie wygodny lepiej wypada w tym aspekcie Er5 lub CB 500 ponieważ na GS była pozycja bardziej sportowa u konkurencji siedzi sie bardziej wyprostowano.

Ogólnie dla osoby ktróa szuka 500 na pierwszy motor polecał bym bardziej Er5 lub Cb 500.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
7
początkujacy budżetowy motocyklista
08.13.2014 15:28:49

Jeden z motocykli, które miałem w posiadaniu parę lat temu. Nieskomplikowana budowa, bardzo wygodna pozycja za kierownicą. Malutka masa w mieście ok, ale po wyjechaniu na trasę ma się wrażenie, że zaraz Cię zwieje :) Idealny dla osób o niskim wzroście. Z minusów. Chłodzenie powietrzem- przy jeździe w tempie defiladowym potrafił się "zgrzać", trzeba było zjechać na bok i odczekać. Trochę za słabe hamulce. Osiągi na początek wystarczą, jednak jak opanuje się już maszynę, staje się nudna. Duży apetyt na olej. Nie podobała mi się również charakterystyka 2 cylindrowego silnika. Pracował trochę jak pralka, do której wrzuciło się garść śrubek i nakrętek, ale nie tylko to Suzuki tak ma :) Polecam szczególnie osobom niskim, z małym budżetem zakupowym i po zakupowo-serwisowym. Do GS'a nie dołożyłem praktycznie 1 zł, no poza olejem :)

Głosy: 34   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
suzuki gs500
09.16.2014 8:59:52

Witam wszystkich wypowiadających się na temat gs500,śmigam gs-ikiem już 4 sezony motorek super pod każdym wzgledem, każdy wspomina o chłodzeniu powietrzem,że można go pszegrzać, przy normalnym użytkowniu nic mu nie ma prawa być,jest mnustwo motocykli chłodzonych powietrzem i nawet o pojemnoscich 1100 i smigają bez zarzutu,wiadomo jesli palimy gumy w miejscu długi czas to i chłodzonego cieczą zajeżdzimy,a co do oleju żeczywiscie lubi sobie wypić troszke,mój wezmie 0,5L na 1000 km,osągi predkości wystarczające jak na polskie drogi mój 180 km/h mknie bez problemu, super motocykl,ładny, wygodny itd.a o każdy MOTOCYKL trzeba dbac jak to sie mówi;JAK SIE DBA TAK SIE MA:-).pozdrawiam.

Głosy: 70   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
7
Gość
09.24.2014 9:26:07

Fajny sprzęt dla początkujących, ale mimo wszystko jest dość topornie wykonany. Zawieszenie mogłoby być lepsze, ratują go dość dobre hamulce jak na taki tani motocykl. Silnik to chyba największy plus, moc wystarczająca do jazdy szosowej, do tego niskie spalanie i niskie koszty utrzymania. największy minus tych motocykli to stan techniczny, trudno dostać ładną sztukę.
Silnik moim zdaniem dużo lepszy od tego w er5 mimo że chłodzony powietrzem.

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Polecam :)
03.17.2015 16:37:00

Jeżeli ktoś się zastanawia nad swoim pierwszym motocyklem Suzuki GS 500 będzie jego odpowiedzią.
Wybacza błędy co jest dużym plusem dla początkujących , "tani" w utrzymaniu , można swobodnie się na nim uczyć obsługi zwłaszcza jeżeli się ma małe pojęcie o mechanice .
Silnik wytrzymały , dobra charakterystyka , osiągi niezłe tak samo jak stosunek mocy do masy .
Fajny sprzęt , dobrze go wspominam :)

Głosy: 32   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Swietne moto
03.18.2015 0:28:40

Swietny motocykl. Jest to moje pierwsze moto i jestem z niego bardzo zadowolony. Dosc zrywny. Rozpedza sie do 190km/h. Fajnie sie prowadzi, oszczedny, niezle wyglada. Praktycznie nie ma wad do tego mozna kupic po dobrej cenie. Idealny wybor na 1 motocykl ;)

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
6
Wdzięczny sprzęt, ale szybko nudzi
05.26.2016 20:26:33

Moja przygoda z GSem trwała niewiele ponad 2 sezony. Wg. mnie motocykl tylko i wyłącznie na początek. Osobiście znudził mi się po pierwszym sezonie, ale darowałem sobie przesiadkę na 100-konną maszynę po tak krótkim czasie spędzonym z Suzią. Drugi raz bym go chyba nie kupił, a to za sprawą charakterystyki silnika V2, która nie do końca mi odpowiada. Więcej radochy z jazdy daje mi układ R4(i ma o wiele wyższą kulturę pracy). GS to typowy ciapek ;-) Można darować sobie jazdę poniżej 3000/2500 tys. obrotów.
Moc GSa jest w sam raz. Nie jest to demon prędkości, jednakże odczuwa się przyjemność z jazdy. Jego niewielka moc oraz moment obrotowy kilka razy uratowała mi dupsko. Przy gwałtowniejszym dodaniu gazu na ostrzejszym zakręcie czułem lekki uślizg tylnego koła (na mocniejszej maszynie prawdopodobnie bym już leżał).
Chłodzenie powietrzem/olejem ma swoje plusy jak i minusy. Przy upałach powyżej około 28 st/C można zapomnieć o jeździe chyba, że krótkotrwałej. Na plus na pewno można zaliczyć lepsze smarowanie.
Wygoda. Z tym nie jest zbyt kolorowo. Pochylona pozycja za kierownicą po dłuższej jeździe powoduje ból nadgarstków. A sztywne zawieszenie z tyłu w połączeniu z Polskimi drogami powoduje ból dolnej części pleców ;) Kanapa staje się niezbyt wygodna po co najmniej godzinie/półtorej jazdy.
Do tragicznych rzeczy w GSie zaliczyć trzeba efektywność przedniego reflektora, na standardowej żarówce (a słyszałem też opinie, że na lepszych jest to samo) zapomnijcie o jeździe w nocy!
Moto tanie w utrzymaniu, na allegro można znaleźć do niego masę części. Niewybredny użytkownik na pewno będzie zadowolony.

Profil użytkownika
MaPi
Chodziło mi oczywiście o R2, mój błąd :)

belor
Silnik V2?? Gdzieś ty takiego GSa znalazł ;)

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
?
05.27.2016 11:03:43

Nad czym tu wogóle rozważać? Stary rupieć bez żadnych zalet nad dzisiejszymi sprzętami. Słabe zawieszenie, słabe hamulce i żaden silnik. Nadaje się owszem do przejechania się raz i nigdy więcej.
jak ktoś lubi starocie, to pewnie będzie zachwycony i jeszcze będzie polecał na pierwsze moto albo kobiecie. To tak jakby na pierwszy rower polecać pordzewiałe Wigry 3 wyciągnięte od babci z piwnicy.
Później taki młodziak wysupła te 3 tys. PLN i myśli że ma świetny "motur", co to nawet 190 (jak ktoś powyżej napisał) poleci i trup gotowy. Trochę więcej rozwagi przy doradzaniu sprzętów początkującym. Moim zdaniem motor się nadaje jedynie do drugoplanowych pokazów stunterskich lub do cyrku.


gueststar
No cóż ... przekonaliście mnie. Bajk jest w istocie "bella fantastico". Chętnie kupię, jeśli ktoś sprzedaje. Zmieniam ocenę na pełne 10

belor
Trudno dyskutować z takim poziomem "recenzji" ale stawia ona piszącego w nie najlepszym świetle.

Gość
Przejedź sie Kawą ER5, idzie lepiej niż GS, ciut dynamiczniej (jeśli można tak w ogóle powiedzieć o 500cc) i jest bardzo elastyczna, i dokładnie... nie hejtuj ! Swoją babcie też hejtujesz za starość bo nie jest taka jak twoja mama czy (strzelam) Twoja dziewczyna (choć sądząc po wypowiedzi to raczej powinienem napisać... " Twój chłopak" :P )

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
gs
09.08.2016 19:50:37

sprzęta posiadam już 2 miesiące jak narazie nic sie nie dzieje.
gdy go kupiłem była łysa opona i ledwo żyjący akumulator (taki starter pack gs'ów na allegro :D ).
przesiadłem sie z 50 cc więc czuć było różnice ( przez tydzień ;D)
spalenie to jakieś 4.7-5.5l przy normalnej lekko dynamicznej jeździe
zawieszenie jest troszke za miękie w zakrętach ale za to prawie nie czuć gdy się jedzie po dziurach (waże jakieś 60kg i jest zajebiście)
nie jest taki ciężki bo spokojnie go utzymuje
fajnie prowadzi się w zakrętach i ogólnie jest super
polecam (ten po lifcie z prostą kierownicą i siedzeniem które nie wchodzi na bak sam mam z 2006)

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna





Dane techniczne motocykla



MarkaSuzuki
ModelGS 500 E
Typ motocyklaNaked

Silnik

Cylindry2
Pojemność487 cm3
Ilość taktów4
Moc45 KM
Maksymalna moc przy9000 min-1
Moment obrotowy40 N/m
Maks. moment przy7400 min-1
Układ zasilaniaGaźnik
Typ silnika-
ChłodzeniePowietrzem
Średnica Cylindra x Skok74.0x56.6
Współczynnik kompresji-
Kompresja9,01 bar

Skrzynia biegów

Ilość biegów6
Przeniesienie napęduŁańcuch

Podwozie

Hamulec przedniPojedyncza tarcza
Hamulec tylnyPojedyncza tarcza
Średnica hamulca przedniego310 mm
Średnica hamulca tylnego250 mm
Skok zawieszenia przedniego120 mm
Skok zawieszenia tylnego115 mm

Wymiary i masa

Waga motocykla186 kg
Długość-
Szerokość790 mm
Wysokość siedzenia790 mm
Opona przednia110/70-17
Opona tylna130/70-17
Pojemność baku17 litrów
Rezerwa3 L

Przyspieszenie i osiągi

Prędkość maksymalna190,0 km/h
Przyspieszenie do 100km/h5,9 s
Średnie zużycie paliwa


OSTATNIO DODANE OPINIE


Suomy Apex

"Wyniki testów były szokujące, gdyż tylko trzy modele kasków spełniły wszystkie kryteria. Sześć na dziesięć badanych modeli nie przeszło e...

Alpinestars Celer

Długo zastanawiałem się jaką kurtke wybrać, miałem już spodnie alpinestars tracki, model 2012, czyli juz te z matowa skóra, przymierzałem par...

Shark Skwal

Kask dobrze wykonany z porządnych materiałów. Posiadam i polecam. Jeden raz już mając go na głowie przy predkosci około 80 km/h sunąłem po zi...

Klocki hamulcowe Siffert

Zużywają się równo, nie są za twarde, oszczędzają tarcze hamulcową, trochę pylą, po 250-350km przednia felga do przetarcia mokrą szmatą, w...

Shima STX

Rękawice w swojej półce cenowej nie mają konkurencji wśród innych firm jeśli chodzi o wygodę noszenia (a przymierzałem na motobazarze dziesi...

LS2 FF397 Vector

Kask użytkuję jeden sezon, podług AGV znajomego z tej samej półki cenowej jest sporo lżejszy, ma milsze i wyglądające na solidniejsze materia...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce