Mamy już 9433 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Kawasaki Z750 (model 2007)



Ilustracja przedmiotu

1  

Kawasaki Z750 (model 2007)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.33 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 89%
Neutralne: 11%
Negatywne: 0%


Gość


10
Patryk
07.19.2012 9:03:43

Polecam zetke - przesiadłem się z Bandita 600. Motocykl dużo lepszy pod każdym względem - lekko się go przerzuca po zakrętach, bardzo mocny silnik z dobrym dołem, świetne hamulce, agresywny wygląd. Bardzo fajnie przyspiesza do 200. W Bandicie rozpędzanie trwało i trwało, tutaj nie wiadomo kiedy 200 pojawia się na liczniku. :) Znacznie pewniej wyprzedza się samochody - nie trzeba się czaić. Redukcja i ogień :D Zetka przyspiesza jak dzika. Zaskoczyło mnie też spalanie - jest bardzo przyzwoite - średnio nie przekracza 6L/100km! Bardzo zacne moto.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.22.2012 10:48:33

Od roku mam Z750S i sobie chwale. Mocny silnik, dobrze ciągnie z samego dołu. Pozycja za sterami idealna - nie męczy ani troche. W zakręty składa się bardzo łatwo. Owiewka świetnie osłania przed wiatrem - można jeździć po 200km/h :) Hamulce spisują się dobrze. Troche duże spalanie - przeważnie 7L/100. Daje 9/10 :) 10 należy się Z1000 :)

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Krzychu
08.23.2012 12:27:45

Same plusy! Prowadzenie, wygląd, dźwięk, osiągi. 10/10.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Kawasaki Z 750 Świeżak
01.07.2015 15:47:18

Witam Serdecznie ,

Jeżdzę na moto od 2014 przejechałem 5500 tys. km na Nim [ Pierwszy MOTO] .
Stwierdzam znakomity motocykl zarówno na miasto jak i na dłuższą przejażdzkę . Dzieki mojemy przyjacielowi wybrałem ten MOTO gdyż byłem napalony na Suzuki GSR 600, lub Hondę Hornet. Zupełnie inaczej kręci się 750 niż popularne 600.
Od samego poziomu przyspiesznie jest znakomite


LwG

Profil użytkownika
Pietruch / Pietruch1981
Witam Serdecznie , Dzieki za pozytywne głosy... Zapomniałem o jeszcze jednym o zwrotności maszyny przemykanie między autami w korkach znakomita sprawa : ]a złość w oczach oczekujących kierowców nie od opisania LwG

Głosy: 91   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Kawasaki Z750
01.31.2015 16:36:19

Posiadam Kawasaki Z750 ABS rocznika 2008,faktem niedawno zakupiłem to dopiero wyjadę na rozpoczęciu sezonu 2015r:)
Szukałem Horneta lub Yamahę FZ i przyznam się ze Zetka wygląda agresywnie,o wiele lepiej prowadzi,fakt jest cięższy i mnie to nie przeszkadza.
Hamulce i zawieszenie ocenię dopiero po przejechaniu parę tysięcy jazdy,mały plus to dodatek ABS.
Pozycja jest wygodna,mam wzrostu 186 i nie wyglądam jak na roweru.
Kawa jest świetna,podoba mi się stylistyka,zadupek dość szeroki i masywny,ale schowek to porażka najwyżej można wrzucić paczkę chusteczek:)
Następne moto jakie to kupię to oczywiście ZETKA 1000:)

Głosy: 56   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Swietny street fighter
06.10.2015 1:19:04

Jest to moj pierwszy motocykl o pojemnosci wiekszej niz 250 I jestem bardzo zadowolony. Mimo swojej wagi prowadzi sie rewelacyjnie I trzeba sie dobrze trzymac kierownicy by nie odleciec przy odkreceniu nawet o maly skok manetki. Po zmianie wydechu na sportowy dzwiek jest bardzo basowy I glosny. Wyglada bardzo groznie :-) spalanie ok. 5L w moim wypadku przy jezdzie dosc szybkiej;-)

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Kawasaki Z750 gen 2
09.30.2015 20:16:33

Motocykl w moich rękach od dwóch sezonów - ogólnie same superlatywy począwszy od agresywnego wyglądu, niezłych świateł, fantastycznego dźwięku na tłumiku ixila. Oryginalny wydech jest troche za ciężki(ponad 10kg), dlatego można mieć wrażenie że moto lekko ściąga, ale po zmianie wszystko ok. Spalanie od 5,5 do 8 litrów przy dzidowaniu :) Wady? Jest chyba tylko jedna - w tym modelu pękają wsporniki ramy przy silniku - u mnie się trzyma, ale ogólnie towar chodliwy i ciężko trafić na allegro - nowy wspornik kosztuje ok 800 PLN - w razie pecha można go pospawać.

Fazzie
Fakt co do wspornikow to zdarzaly sie wpadki, ze potrafil peknac. U mnie miedzy wspornik, a rame sa powkladane podkladki (2-3szt) na srube, najprawdopodobniej zeby wyrownac i zniwelowac naprezenia na wsporniku :)

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Zakochany
10.12.2015 11:23:46

Moto posiadam od marca 2015r i jest to moj pierwszy motocykl.
Szukalem fazera, r6, gixxa, ale jak zobaczylem Z750 to musialem go miec i nie zaluje decyzji ;)
Super latwy w prowadzeniu, wybacza bardzo duzo bledow.
Z gazu z latwoscia idzie na kolo (1-szy bieg). Do miasta jest idealny i czuje sie, jak ryba w wodzie. Przemykanie miedzy puszkami bez problemnow. Latwo go wyczuc i nie jest toporny w prowadzeniu z latwoscia mozna go "przerzucac" miedzy autami. Wyglad agresywny w porownaniu do innych nakedow z tego rocznika (2009) po prostu bajka, ale to subiektywna ocena ;)
Silnik mega elastyczny, ciaganie od dolu, zrywny. W trasy super i z plecakiem bez wiekszych problemow. Spalanie minimum 5,5l na trasie do... No wlasnie do okolo 10-12l przy ostrej jezdzie ;)
Pozycja za kierownica, jak dla mnie idealna (185cm), lekko wyprostowana przez co latwo mi sie go proawdzi.
Mechanicznie przydalby sie widelec USD, pompa radialna, jak w Z750R i moze lepszy zawias z tylu. Ale takie rzeczy albo w usportowionej eRce, albo w Z1000 ;)
Polecam kazdemu na pierwsze moto, nie ma co sie bac albo na przesiadke z czegos mniejszego. Zakochacie sie tak, jak ja ;)
Dodam, ze Zety to twarde sztuki. Moja nie ma ze mna latwo, a nigdy nie zaprotestowala nie odpaleniem :D Z tego co wiem blok silnika z 636 rozwiercony do 750, czyli legenda nie do zajechania. U mnie juz nalatane okolo 45tys i ciagle rosnie. Wszystkie wymiany na bierzaco i mozna upalac. Nie bac sie przebiegow i szukac sprawdzonych sztuk.

P.S. Zielono-czarne malowanie najlepsze! :D

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Z 750
01.31.2016 19:57:23

Witam miałem dwa takie Zety jednego z 2010 a drugiego z 2012 i niestety nie podzielam opinii poprzedników na temat tego modelu ( może dlatego że przesiadłem się z większej pojemności Hayka,ZX9R, CBR1000rr itp. na 750)

Na plus mogę napisać:
+ Bardzo ładny wygląd
+ Motocykl dobry dla początkujących i małych osób
+ Motor dobry do jazdy po mieście w pojedynkę

Na minus
- Silnik bardzo ospały do 150km/h jeszcze jakoś ciągnie po wyżej tej prędkości niestety już nie chce jechać można by więcej się spodziewać po 750-tce
-Motor nie nadaje się kompletnie do turystyki szczególnie w dwie osoby bardzo mało miejsca dla pasażera i zero możliwości zamocowania jakiegoś bagażu,
dodatkowo brak jakiejkolwiek osłony przed wiatrem co daje w miarę przyjemną prędkość przelotową do 120km/h
-Hamulce bardzo słabe (w originale bez oplotu) z plecakiem musiałem zastanowić się dwa razy przed zakrętem czy mam już hamować i czy wyhamuje
-Strasznie oporny w zakrętach masa 230kg na małego nekeda do strasznie dużo i niestety była ją czuć w zakrętach i hamowaniu przed nimi
- motor wizualnie bardzo mały przy wzroście 180cm i wadze 89kg wygląda się na mim jak na motorowerze

Tak jak pisałem wcześniej są to moje odczucia po przesiadce z litrowych sportów dla kogoś kto przesiada się z 250 może mieć zupełnie inne Pozdrawiam :)

Gość gefraiter
do Koodłaty napisałeś że nie nadaje się do turystyki - a jaki naked się nadaje Moim zdaniem moto jest ok - chyba wizualnie najbardziej agresywny naked w tej klasie

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce