Mamy już 9410 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Yamaha R6 (1999-2002)



Ilustracja przedmiotu

1  

Yamaha R6 (1999-2002)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Dane techniczne motocykla


Ocena użytkowników
8.29 / 10

(Na podstawie 16 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje


Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 81%
Neutralne: 13%
Negatywne: 6%


Gość


1
Gość
11.02.2012 12:10:30

Szczerze odradzam ten motocykl. Jeśli nie chcecie psuć sobie nerwów to go sobie odpuśccie. Fajnie jeździ, skręca i wygląda, ale skrzynie biegu zrobione są z gównolitu. Po roku jazdy posypała mi się dwójka. Naprawa skrzyni to kosztowna zabawa, więc moto sprzedałem i kupiłem Honde CBR 600RR. Moto pod każdym względem lepsze i nie sypie się jak choinka na święta. ODRADZAM R6 z tych roczników!

Jasio
mam znajomego co kupił taką yamke za duzy pieniądz bardzo zadbaną i niewielkim przebiegiem i tez 2 bieg sie rozsypał i za wszystko wraz z robocizną zapłacił 1800zł. Wniosek: sypiące sie 2 biegi to nie efekt złomu tylko wady fabrycznej

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Ryba
11.02.2012 22:28:51

Tak to jest jak się kupuje najtańszego zajechanego złoma na allegro. Mam swoją yamaszke od 3 lat i nic mi się nigdy w niej nie posypało, a skrzynia pracuje jak złoto. Niestety na allegro jest mnóstwo motorów na których cała wieś uczyła się wbijać biegi i jeździć na kole. Prawda jest taka, że w każdym motocyklu od nieumiejętnego wbijania biegów czy latania na kole może posypać się dwójka. Kolega miał to w R1, a drugi w CBRce F3. Niby Honda nie do zajechania, ale jednak się da. R6 jak najbardziej polecam - super moto jeśli znajdzie się w dobrym stanie. Prowadzi się przepięknie, silnik troche słaby z dołu ale to tylko 600tka. Wygoda taka sobie, ale wiadomo że to nie turystyk :) Daje 9.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Yamaha R6
11.24.2012 12:16:54

Może kupił zajechanego, ale nie jest tajemnicą że Yamahy R6 z tych roczników mają bardzo kiepskie skrzynie(a szczególnie drugi bieg). Jak jeszcze dorwie się do niej ktoś kto się dopiero uczy jeździć to z dużym prawdopodobnieństwem zajedzie dwójke w jeden sezon. Lepiej kupić R6 z nowszego rocznika i się nie martwić takimi sprawami.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Łukasz87
12.20.2012 19:33:35

mam ten motocyk i jestem z niego bardzo zadowolony :) i mam nadzieje że tak zostanie . A taka prawda zależy na co się trafi i jak ktoś szanował swój motocykl w cześniej .
Pozdrawiam wszystkich co posiadają te piękne chodz juz nie nowe YAMASZKI :)

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
6
nfs
01.07.2013 14:15:21

Po pierwsze skrzynia leci jak sprzęgło masz z lat 1998 do 2002 to co się dziwisz.Wystarczy zerknąć na allegro i widać że z 70 % dalej lata na napędzie też z tamtych lat.Skrzynie zawsze można naprawić.
Moto fajnie jedzie a nie skrzynia tylko tulejka wbijająca się w wahacz jest wadą i ciulaty rozmiar przedniej opony wraz z za szeroką felgą.
W porównaniu do 600rr z tamtych lat to cbr jest mocno zamulona i r6 dużo mniej pali przy szybkiej jeździe.Gsx-r do 2002 to kupa turystyczna a kawa pierwszy i drugi rok produkcji pękające ramy.Więc dziękuje do widzenia.
Prowadzenie też nie jest aż takie łatwe r6 z powodu wspomnianej opony i felgi.

Gość
chyba piszesz o SRAD bo nowy gixer 600 wyszedł w 2001. Natomiast cbr 600 w wersji RR pojawiła sie w 2003. W chwili pemiery R6 na rynku, Honda produkowała wersję F4, czyli tą jeszcze na gaźnikach.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
KOZA1
03.16.2013 9:48:04

Witam! Posiadam sprzeta od 2 lat wczesniej mialem sc33.
Jestem bardziej zadowolony z r6
lepsze prowadzenie,zwrotnosc,
silnik ma slabszy dol w porownaniu z sc33,ale na gore niema co narzekac.
skrzynia pracuje ok nic nie wypada redukuje z 2 na 1 zawsze ze sprzeglem i w druga strone tez. olej 5100 10w40
polecam tym co lubia hardkorowe naparzanie po drodze i torze

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
04.25.2013 17:17:49

ja osobiscie nie moge powiedziec nic zlego na moja r6.a mam model z 1999r.kupilem ja w 2003r i jak narazie chodzi super,ale trzeba o nia odpowiednio dbac i nie katowac jej jak opetany,a bedzie nan wierniejsza od kobiety.:-)

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Gość
04.27.2013 12:23:18

YAMAHA R6 to typowy super sport.Jest niska,lekka,krótka,zwinna i osiągi też ma całkiem dobre jak na swoją pojemność skokową.Mam jeden z pierwszych modeli i jestem z niej całkiem zadowolony.no i prawdą jest to że rzeczywiście potrafi być wierniejsza od kobiety,tylko trzeba oczywiście odpowiednio dbać o swój własny sprzęt.Serdecznie pozdrawiam wszystkich właścicieli i miłośników tego wspaniałego sportowego motocykla,i życzę wszystkiego dobrego i szczęśliwego sezonu motocyklowego 2013!

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Jest "łogień"
06.03.2013 17:02:53

Jeżeli jest zadbana to świetna maszyna, ale nie jest to motocykl do którego leje się benzyna i jeździ ... trzeba jeszcze lać olej, dużo oleju. Posiada w sobie dzikość, poskramianą hamulcami które stały się legendą. Gdyby szło kupić ten rocznik z zerowym przebiegiem, kupiłbym ją po raz kolejny.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
świetny nawet na początek
08.26.2013 21:30:23

Świetna maszyna - jak na R6 dość łagodna, co nie znaczy że nie potrafi pokazać pazura. Skrzynia faktycznie nie jest mocną stroną R6 z tych roczników, ale nie jest to reguła - moja nie ma z tym problemów, a latam 3-ci sezon i robie w sezonie po 15 tys. Nie gumuje, nie znęcam się nad biegami, zbijanie w dół z międzygazem i jest super. Pozycja za sterami wygodna, wręcz turystyczna - na pewno lepsza niż w nowszych rocznikach. To czego brakuje najbardziej to wtrysk. Natomiast do brania oleju - moja nic nie bierze, na koniec sezonu jest różnica może 200ml, nie więcej. Jeśli pali olej to wina zajechanych pierścieni - trzeba wymienić, a nie narzekać że bierze olej.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
polecam
10.23.2013 15:15:52

R6 z 2002 jest w moich rękach od dwóch sezonów. W pierwsyzm sezonie padła mi skrzynia biegów, ale nie jest to tak duży koszt jak niektórzy piszą - naprawda dwójki wyniosła mnie 1600 PLN z robocizną, czyli niewiele więcej niż koszt typowo eksploatacyjnych rzeczy jak nowy napęd i opony. Od wymiany skrzyni przelatałem ponad 14 tys. i wszystko gra - motocykl nie bierze oleju, zawsze pali na dotyk - nawet po zimie odpalił za 2 obrotem rozrusznika. Prowadzenie jak na sporta przystało bardzo dobre, a do tego wszystkiego pozycja prawie turystyczna - nie bolą mnie plecy, nadgarstki ani nic z tych rzeczy - można wygodnie podróżować nawet po 400 km dziennie. Silnik mocny i żwawy, ale w pojedynke. Oddaje moc dość łagodnie, na pewno dużo łagodniej od R6 2007 którą też miałem okazje troche pojeździć. Dobre hamulce to w yamahach standard :) Jak na swoje lata motocykl naprawde przepięknie się prezentuje - moim zdaniem conajmniej 5 lat młodziej od konkurencji. Z mojej strony - z czystym sumieniem polecam. Jak znajdziecie zadbaną sztuke to na pewno motocykl na kilka lat.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
polecam
01.05.2014 14:29:56

Jak dbasz to masz! Motocykl mam już sezon i żadnych problemów z nim nie mam. Jeżeli nie pałujesz, nie latasz na kole, umiejętnie zmieniasz biegi to oczywiście wszystko jest ok ze skrzynią. Dobry motocykl dla początkujących, którzy mają poukładane w głowie. POLECAM!

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
R6!!!!
03.28.2014 0:40:55

Mialem swoja 5 lat, nie jezdze na kole, szanuje sprzety, wszystkie wymiany czesci eksploatacyjnych i plynow na czas, dlatego tez nie mialem z nia zadnych problemow. Zeby 600ka dobrze smigala to trzeba ja trzymac powyzej 10tys RPM dotyczy to kazdej nie tylko R6. Zdecydowanie polecam (zadbane sztuki)

Głosy: 30   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
moja lalunia
09.24.2014 15:47:42

Ja kupił r6 i siem nie zawiódł to motur super jest bo dziewczyny arz piszczum kiedy ja niem jade. Mom na niem tylko jeden problem cuś mnie sie z dwujka dzieje bo ja wrzucom a una sie wyrzuco ale ja jest szcznsliwy bo ino ja kupił motur to ja szybko żone znalos wiec polecom szczgulnie dla siengli

Gość
Ty tak na serio ?

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
:)
05.31.2015 1:26:29

Yamaha r6 mam najlepsze z moto honda cbr600 kawasaki 636 suzuki gsx600 no nie mają szans mam r6 z 2002roku wersja USA i nic się nie psuje szkrzynia trochę głośna ale po za tym ideał ostra szybka i silnik moja wersja ma 94kw czyli 128km podstawowa ma 84kw coś koło 120km do tego wydech leowince i jeszcze drobna przeróbka która zwiększa moc POLECAM TEN MOTO ;)

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
Yamaha R6
09.27.2015 15:29:45

Motocykl posiadam od 2 lat, więc coś o nim napisze.
W winklach idealny bardzo łatwo go przeżucać.
Na koło bardzo ładnie staje.
Hamulce na jeden palec reagują.
Osiągi bardzo dobre. Zawsze na czele.
Zawieszenie wygodne. Można wyregulować pod siebie.

Aby dół w przyśpieszeniu poprawić zmienić przełożenie zębatek.
Amortyzator skrętu podstawa.
Miejsce dla pasażera bardzo nie wygodne.
Zmienić profil opony przód na 70 lepiej się wykładać idzie oraz dziury lepiej pochłania na drodze.
Ochrona przed wiatrem przeciętna. Dobrze dokupić nakładkę.
Światła lepsze niż w aucie osobowym.

Przy regularnym serwisowaniu nie zawodny.
Drugi bieg nie wypada jeżeli odpowiednio się go szanuje.

Spalanie 6,5 l/100km
Prędkość maksymalna 292 km/h.

Przy okazji Sprzedam jeżeli ktoś chętny.

zaleskiewicz87@gmail.com




Kac
Znacie kogoś kto złożyłby mi ryj w r6 2002? Kupiłem niedawNO po ślizgu i nie wiedziałem ze będzie to takie kurRR. .trudne!

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna





Dane techniczne motocykla



MarkaYamaha
ModelYZF R6
Typ motocyklaSportowy

Silnik

Cylindry4
Pojemność599 cm3
Ilość taktów4
Moc120 KM
Maksymalna moc przy13000 min-1
Moment obrotowy68 N/m
Maks. moment przy11500 min-1
Układ zasilania-
Typ silnika-
ChłodzenieCieczą
Średnica Cylindra x Skok65.5x44.5
Współczynnik kompresji-
Kompresja12,41 bar

Skrzynia biegów

Ilość biegów6
Przeniesienie napęduŁańcuch

Podwozie

Hamulec przedniPodwójna tarcza
Hamulec tylnyPojedyncza tarcza
Średnica hamulca przedniego295 mm
Średnica hamulca tylnego220 mm
Skok zawieszenia przedniego130 mm
Skok zawieszenia tylnego120 mm

Wymiary i masa

Waga motocykla195 kg
Długość-
Szerokość820 mm
Wysokość siedzenia820 mm
Opona przednia120/60-ZR17
Opona tylna180/55-ZR17
Pojemność baku17 litrów
Rezerwa-

Przyspieszenie i osiągi

Prędkość maksymalna260,0 km/h
Przyspieszenie do 100km/h3,4 s
Średnie zużycie paliwa


OSTATNIO DODANE OPINIE


Suomy Apex

"Wyniki testów były szokujące, gdyż tylko trzy modele kasków spełniły wszystkie kryteria. Sześć na dziesięć badanych modeli nie przeszło e...

Alpinestars Celer

Długo zastanawiałem się jaką kurtke wybrać, miałem już spodnie alpinestars tracki, model 2012, czyli juz te z matowa skóra, przymierzałem par...

Shark Skwal

Kask dobrze wykonany z porządnych materiałów. Posiadam i polecam. Jeden raz już mając go na głowie przy predkosci około 80 km/h sunąłem po zi...

Klocki hamulcowe Siffert

Zużywają się równo, nie są za twarde, oszczędzają tarcze hamulcową, trochę pylą, po 250-350km przednia felga do przetarcia mokrą szmatą, w...

Shima STX

Rękawice w swojej półce cenowej nie mają konkurencji wśród innych firm jeśli chodzi o wygodę noszenia (a przymierzałem na motobazarze dziesi...

LS2 FF397 Vector

Kask użytkuję jeden sezon, podług AGV znajomego z tej samej półki cenowej jest sporo lżejszy, ma milsze i wyglądające na solidniejsze materia...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce