Mamy już 9437 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Yamaha YZF-R6 (2006-2007)



Ilustracja przedmiotu

1  

Yamaha YZF-R6 (2006-2007)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.42 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Pytania i dyskusje


Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 92%
Neutralne: 8%
Negatywne: 0%


Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
r6 2007
02.20.2013 11:00:32

Posiadam R6 z 2007 roku od 2 lat i z czystym sumieniem mogę polecić. Jak dla mnie to najlepsza 600tka z tamtego rocznika.

Zalety:
- Wygląd. Może to subiektywna opinia, ale nie znam ładniejszego sportowego motocykla od R6 2007. Nawet obecnie produkowane roczniki nie podobają mi się tak bardzo.

- Mocny silnik, który bardzo brutalnie oddaje moc. Nie polecam R6 dla początkujących, bo ta maszyna nie wybacza błędów. Kupując ją naprawde trzeba umieć jeździć i mieć już jakieś doświadczenie.

- Prowadzenie - jazda w winklach na R6 to czysta poezja. Przerzucanie z zakrętu w zakręt jest płynne i nie wymaga siły.

- Znakomite światła i to nawet bez montażu xenonu. W nocy na krótkich jest naprawde bardzo jasno, nie mówiąc już o drogowych. Czasem puszkarze migają mi z naprzeciwka żebym włączył krótkie. Niestety już na nich jade :)

- Wygodna pozycja. Nie oszukujmy się, turystyk to nie jest, ale traski po 400 km w jednym dniu robie bez problemów.

- Hamulce mega żylety. Trzeba uważać jak się wciska klamke :) Raz dałem się przejechać kumplowi i prawie się nakrył, bo był przyzwyczajony do hamowania swoim motocyklem :D

- Dość ekonomiczny. Spalanie zaczyna się nawet od 6L/100 jeśli się zmusimy do jazdy w okolicach 10 tys. Niestety moc i agresor silnika sprawia, że jazda bez kręcenia nie jest za ciekawa. Realne spalanie 7,5 L :)

Wady:
- Słaby dół. Żeby R6 była w swoim żywiole trzeba dawać do pieca i jeździć na 10 tys. obrotów, wtedy naprawde jazda cieszy i moto jest bardzo dynamiczne. Poniżej nie jest różowo. Do wyprzedzania samochodów trzeba robić redukcje i dużo machać biegami.

- Mało miejsca dla pasażera, poza tym jazda w dwie osoby zabija osiągi R6 - tu widać wyraźnie, że nie jest to litr, któremu to bez różnicy.

- Za mały bak, a więc częste wizyty na stacji.

Gość
Jeżeli bolą cię ręce to znaczy że wisisz na kierze masz złą pozycje. Popracuj nad tym.

Gość
rocznik 2006 yzf r6 rj111 -nie tylko mało miejsca dla pasażera, ale wręcz zjeżdża pasażer na kierującego. -za bardzo jest też pochylona do przodu po dłuższej jezdzie bolą ręce od opierania.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Yamaha R6 2007
05.08.2013 12:20:53

Jest to mój pierwszy motocykl. Po jazdach na nauce na prawo jazdy Yamahą 250 różnica kolosalna. Miałem obiekcje co do mocy i ogólnie motocykla (chciałem kupić Hondę CBR 600F) ale cieszę się, że ją zakupiłem. Do mocy można się przyzwyczaić. Spokojnie wyprzedza się nawet przy obrotach rzędu od 5tys wzwyż. Prawdziwa jazda to min. 10tys. obrotów. Wtedy silnik dostaje naprawdę mocnego kopa. W zakręty wchodzi jak przyklejony a hamulce dają poczucie bezpieczeństwa. Nie mam amortyzatora skrętu co pewnie poprawiłoby stabilność. Bałem się, że motocykl brutalnie oddaje moc ale można nim śmigać spokojnie jak turystykiem. Tylko to nie jej żywioł. Mam dodatkowo zamontowane ksenony także trzeba się przyzwyczaić do migania jadących z naprzeciwka. Jak dla mnie motocykl jest naprawdę mocny i szybki (sprawdzone - max 280km/h) ale też wygląda świetnie. Chyba jedna z ładniejszych 600 na rynku. Nie ma osoby, która nie oglądnie się za nią.

pozdrawiam,

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Kosmos
12.31.2013 23:28:50

No cóż wygląd w skali do 10 wynik 11 silnik 11. Osiągi super silnik potężny trzeba uważać bo brutalnie oddaje moc. Ogólnie kosmos tyle w temacie!

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
9/10
01.01.2014 15:05:46

Zgadzam się z opiniami kolegów. Silniczek agresywnie oddaje moc, dużo lepiej od starszych generacji R6. Prawdziwa petarda od 10 tys. Jazda bez amora skrętu to zabawa dla odważnych albo głupich, shimmy zdarzają się wtedy bardzo często przy różnych prędkościach - czasem nawet przy 230 kierownicą potrzepie. Silnik jest dość mocno wyżyłowany, więc lać tylko olej syntetyczny bez względu na przebieg i zmieniać częściej niż serwisówka zaleca - ja zmieniam co 3 tys i nie mam żadnych problemów. Zaniedbanie oleju może się skończyć przytarciem panewki albo wywaleniem korby. Skrzynia biegów nie jest zbyt precyzyjna, np. w bladym 900RR dużo lepiej pracowała, ale to raczej szczegół niż prawdziwa wada. Spalanie przy pałowaniu do 10L/100 - standard jak u wszystkich :) Prowadzenie w winklach - cud, miód i orzeszki :) Małym mankamentem jest długi rollgaz, ale można sobie z tym poradzić :) Motocykl naprawde konkretny, osiągi na na tyle dobre że nie trzeba myśleć o litrze- R6 ani troche im nie ustępuje na drodze, a na tor nada się jeszcze lepiej. POLECAM!

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
moc
01.04.2014 22:25:42

Motor śliczny a na dodatek straszliwie mocny!! Co to się dzieje kiedy moto wchodzi na obroty prawdziwa rozkosz dla ucha i aż ciarki przechodzą po cżłowieku:D
Jeśli ktoś narzeka na moc silnika proszę niezwłocznie udać się do psychiatry;)

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
zajebisty sprzęt
01.22.2014 17:58:41

chłopaki dwa lata temu kupiłem r6 rj11 z 2006 roku. Miałem do wyboru cbr 600rr albo r6. Pojechałem zobaczyć właśnie r6 to po prostu przepiękny sprzęt jednak miałem do niego wielki respekt i po prostu bałem się nim jechać chodź jeździłem stara kawą zx6r. Byłem oglądać cbr 600rr z 2007 roku w tych pieniądzach sprzęt też ładny ale nie tak jak r6 i nie bałem się sprzętu wydawał się nawet po wyglądzie jakiś bardziej cywilizowany niż r6. Kupiłem w końcu r6 i powiem tyle że k***a daje czadu w kosmos. Tak jak pisaliście powyżej 12000 tyś.obrotów dostaje takiego powera i wyje pięknym agresywnym rykiem, że ciężko to opisać słowami!!! pojemność 600cm a idzie do 200km\h jak tysiąc:O:O wiadomo to sport nadgarstki bolą ale to jak w każdym sporcie, ale wygląd tej yamaszki przebija wszystkie:D MEGA POZYTYW

Głosy: 57   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
bezawaryjny sprzęt
01.23.2014 23:50:32

super ścigacz bardzo mocny i powyżej odpowiednich obrotów istna bestia:D u mnie brak jakichkolwiek problemów leje olej plus zmiana standardowych filtrów i gra gitara.Bardzo podatny na tuning to też się chwali i według mnie najpiękniejsza szlifierka na rynku!

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
super!
02.19.2014 20:52:31

Napiszę tak że moc tego ścigacza zwala z nóg. Jeżdżę na dobrych oponach pilotach 3 michelin i nawet jak są mega rozgrzane potrafi na jedynie zarzucić jak dodasz gaz i to delikatnie. Silnik potężny i bardzo wysilony bo z 600 wycisnęli potwora! Silnik i wygląd 10/10! Z minusów bo takowe posiada każdy moto to brak kontrolki o stanie paliwa i cena z kosmosu za filtr powietrza ;( a tak to silnik potwór super się nią jeździ na pięknej drodze można tego brutala trochę ujeździć ale na słabej nawierzchni uważajcie bo potrafi niepostrzeżenie wyrwać na koło plus słaba nawierzchnia może się to źle skończyć. Też warto napęd z górnej półki kupować bo r6 to brutal i łańcuch ma nieciekawie zważając jak niecywilizowanie oddaje moc aż włos nieraz potrafi stanąć dęba:O:O:O

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
YZF-R6 RJ11
03.02.2014 9:10:00

Posiadam taką niunię prosto z włoch. rocznik 2007.
Jest to moja pierwsza maszyna, śmiało mogę powiedzieć, że dla ludzi, którzy nie mieli moto i wolą fantazję od wyobraźni to odradzam jej kupno. Moje pierwsze kilka km to była istna dramaturgia. Bałem się jak cholera, pierwsze ruszenie było koszmarnie okropne ale bez wywrotek :D
Jeżeli gość, który chce tą maszynę na pierwsze moto - niech ma w głowie wbite hasło - UWAŻAJ to nie zabawka.
Po 30-50km złapałem dryg i jazda moją włoszką to teraz poezja - płynne zmiany biegów, starać się linniowo przyśpieszać... po prostu jazda jak podczas egzaminu - wsio tak jak bozia i PRD przykazały - tyle, że żaden fagas wami nie dyryguje z tyłu :D
(na marginesie dodam, że nie przekraczam 6-7k rpm - kolejna recepta dla amatora na przeżycie)
Po prostu jadąc jak porządny chrześcijanin i posiadając olej w głowie jednak da rade ujarzmić tą bestyjkę - wnioskuje to wszystko na moich doświadczeniach konkretnego amatora ;)

Moc naprawde jest oddawana brutalnie, ale przy odrobinie rozwagi i dobrze działającej manetce nie widze problemów.
Jak na sport jest to normalne, że maszyna jest nie wygodna - nie bym był w stanie więcej zrobić niż 200km bez drobnego postoju i wyprostowania kręgosłupa :D
Zawieszenie dobre lecz twardawe (bo to sport rzecz jasna - wow jestem sherlock).

I tutaj moje wytłumaczenie dlaczego r6 rj11
Dla pięknych Pań!
Boże kochany... jak sunąłem po ulicach warszawy to każda niunia patrzyła z zachwytem - ta maszyna przyciąga wzrok!
Maszyna do lansu jest idealna.
Najładniejsza 600-tka na rynku. bez kompromisów.
w razie pytań zawsze służę pomocą - walcie śmiało na mail: el_dresso666@wp.pl

Głosy: 36   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
laleczka
03.26.2014 20:48:05

Mam tą lalunie od trzech lat. I to co mogę napisać użytkując ją i po przejechaniu 15 tys km. Silnik prawdziwy POTWÓR!!! nie ma co się czarować to nie ścigacz dla szpanera który ma powietrze w głowie bo szybko można zrobić sobie krzywdę. Dół jak dla mnie ok potwór budzi się od 10 tys obrotów w górę :O Trzeba umie jeździć i mieć już jakieś doświadczenie bo taka prawda, że silnik oddaje brutalnie moc, wyrywa do przodu i nie pyta się która godzina tylko nabija prędkość na prędkościomierzu aż buzia się cieszy :D!!. Z technicznych rzeczy trzeba lać oleje z najwyższej półki typu Motul 300V 10W40 full syntetyk. Nie można na tym oszczędzać gdyż silnik jest bardzo wysilony (stąd ta jego olbrzymia moc jak na 600 poj !!!) i lubi przekręcić panewkę od lania słabej jakości oleju po ekstremalnym pałowaniu. Leje dobry olej i brak jakikolwiek usterek chodź nieraz niemiłosiernie meczę sprzęt.Ogólnie polecam dla odpowiedzialnych osób a dla narwańców proponuje coś innego..

Głosy: 35   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
7
na tor ideał, na droge niekoniecznie
05.08.2014 16:56:31

Miałem pół roku po RN09. Prowadzenie jak po szynach, dobre zawieszenie, wybitne hamulce i wygląd zwalający z nóg. Niestety po litrze boli oddawanie mocy - yamaha wykastrowała ten motocykl z momentu obrotowego, do 8 tys kompletnie nie przyspiesza. Na ostatnim biegu muli gorzej niż cinquacento :/ Chcesz jechać - kręć i to wysoko. Mnie się to nie podoba dlatego sprzedałem. Jak ktoś napisał - silnik mocno wysilony, wymiana oleju najlepiej co 3 tys i to wyłącznie full syntetyk(polecam 300V), inaczej może wypluć korbe bokiem. Moja ocena to 7/10 - ta R6 spisze się najlepiej na torze gdzie lata się na czerwonym polu, a na droge są lepsze maszyny - chociażby R6 z rocznika od 2008(RJ15) - miały mocno poprawiony dół w stosunku do RJ11.

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Yamaha r6 2010 r. 1298km w jeden dzień- da sie! :-D
07.03.2016 8:09:05

Witam. Chcialbym powiedzieć dla reszty fanów tego modelu Yamahy r6 ze tym motorem da sie objechac kawałek Polski. Ja mieszkam w Bialymstoku i ostatnio zrobilem wycieczke przez Warszawę, Gdynie, Władysławowo az do Łeby po czym tam plazowanie 5h i potem ta sama droga do domu. Jest to moj pierwszy motocykl w zyciu i powiem ze jego moc i ujerzdzenie jest dla ludzi odpowiedzialnych za swoje czyny. 10 lat latam na paralotni i odpowiedzialnosc mam opanowana:-) Na 14 litrach bo tyle tankowalem jak zapalil sie rudy przejezdzalem okolo 250km a obroty max do 9 tys.z racji o dluga podróż. Juz niedlugo szykuje sie do wyprawy Yamaha do Międzyzdrojow a tam to juz wyjdzie wynik okolo 1600km. Podpowiem ze zeby pokonywac na tym motorze takie dystanse trzeba zaopatrzyć sie w magnesowy plecak np. CIVI do ktorego RAZ wszystko schowamy a DWA polozymy klatke piersiowa i brode-szczeke kasku by na troche mogl kregoslup odpoczywac. Tylko uwaga jest tak wygodnie ze mozna zasnac jada 150km/h:-D Pozdrawiam takich samych zapalencow podrozy jak ja:-).


Dołączone zdjęcia
Yamaha YZF-R6 (2006-2007)
Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


MT Revenge

Kask bardzo dobrej jakości. 5 gwiazdek w teście sharp o czymś świadczy. Bardzo dobra wentylacja. Przy 30 stopniach nie będziesz miał mokrej gło...

Kawasaki Z1000 SX (2010-2013)

Super do jazdy suepr elastyczny silnik, ale to kawal motocykla nie na poczatek, przez owiewki zajmuje sporo miejsca, domwymiany szybka i przednie kie...

LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce