Mamy już 9426 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Schuberth J1



Ilustracja przedmiotu

1   2  

Schuberth J1

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.28 / 10

(Na podstawie 18 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 83%
Neutralne: 17%
Negatywne: 0%


Gość


10
Miras
02.13.2012 14:44:59

Zalety:
- Super materiały i wykonanie
- Wygoda
- Dobra wentylacja
- Duże pole widzenia
- Cichy

Wady:
- Szybka przeciwsłoneczna powinna niżej schodzić
- Cena
- Cena
- Cena

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Gacek535
02.14.2012 23:31:26

Wcześniej miałem Nolana N43, z którego byłem zadowolony. Trafiła mi się jednak okazja przy zakupie J1 - wiedziałem że jest to bardzo chwalony kask, więc się zdecydowałem. W dodatku był w promocji pare stówek taniej. Po paru miesiącach jazdy stwierdzam, że nie jest warty aż takiej różnicy w cenie w porównaniu do Nolana. Owszem, jest w nim ciszej, ma też nieco większe pole widzenia, ale poza tym niewiele się różnią. Do tego ma gorszą wentylację. Jestem średnio zadowolony z tego kasku. N43 był sporo tańszy, a jest bardzo zbliżony do J1.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
03.01.2012 0:18:36

Mój pierwszy kask. Nie mam porównania z innymi, dlatego daje 9. Jestem bardzo z niego zadowolony. Fajnie wygląda, jest wygodny i całkiem cichy. Polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
03.04.2012 13:35:45

Przymierzałem w sklepie J1 i Nolana N43. Ostatecznie kupiłem ten, bo miał większe pole widzenia i ogólnie lepiej mi leżał na głowie. Śmigam już drugi rok - wg. mnie super garnek. Polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
03.11.2012 0:44:14

Świetny kask. Polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Schuberth J1
04.05.2012 13:20:49

Kupiłem ten kask w tzm roku i jestem bardzo zadowolony. Ma szerokie pole widzenia i jest naprawde komfortowy. Szyba nie paruje. Co do głośności, to się nie wypowiem bo przy moim wydechu nie ma cichego kasku :D Polecam J1.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
05.15.2012 10:37:36

Zgadzam się z przedmówcami. Kask ten mam już drugi sezon i jestem zadowolony. Jest cichy i bardzo wygodny. Blenda przydaje się bardzo często. Poza tym kask bardzo fajnie wygląda.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Andrzej Virago 750
05.27.2012 9:47:11

Bardzo dobry kask. Wygodny, cichy, ma wbudowane okulary przeciwsłoneczne. Polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
05.30.2012 9:41:39

Polecam J1. Kask całkiem nieźle wyciszony, dużo w nim widać. Bardzo cieszy blenda, której non stop używam - nie wyobrażam sobie już jazdy bez tego wynalazku :) Kask jest też dość lekki i idealnie dopasowuje się do kształtu głowy - nic nie ugniata, nie ma żadnych luzów. Jeden z lepszych kasków na rynku. Według mnie zasłużone 10/10.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.10.2012 23:45:33

Super kask na choppera.

Plusy:
- Dobra jakość wykonania
- Duże pole widzenia
- Dobre wyciszenie
- Wbudowana blenda.

Minusy:
- Nie widze za bardzo :)

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.22.2012 8:11:55

Najlepszy kask na choppera i cruisera. Miałem wcześniej Nolana N43, teraz kupiłem sobie J1 i jestem wreszcie zadowolony :) Nic nie wieje, nie świszczy, bardzo komfortowy, cichutki :) Super!

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Najlepszy kask
07.16.2012 10:57:34

Jeśli ktoś szuka naprawde dobry kask na choppera to szczerze polecam. Latałem wcześniej w AGV Blade i byłem zadowolony, ale to co zrobił Schuberth przebija wszystko! Perfekcja w każdym calu - cichutki, mięciutki w środku, duża szyba, pinlock, super przepływ powietrza. Po założeniu na głowe aż nie chce się go ściągać. Jedyny minus jet taki, że dość sporo kosztuje, ale na głowie nie ma co oszczędzać.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Marek
08.07.2012 12:47:25

Polecam - numer jeden wśród kasków na choppera. Świetnie wyciszony, ogromne pole widzenia, chroni szczęke, ma świetną wentylacje. Dla mnie ideał kasku - jak się zużyje to ponownie kupuje J1.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Schuberth J1
09.20.2012 12:49:34

Wygodny, cichutki, szybka nie paruje nawet w taki dzień jak dzisiaj. Dla mnie rewelacja. Po sezonie kupuje drugi żeby mieć na zapas jak ten się zużyje.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
10
Andrzej
02.09.2013 10:44:12

Plusy:
- Wygodny
- Ogromne pole widzenia
- Ochrona szczęki
- Dobra wentylacja
- Cichutki
- Nie paruje
- Blenda przeciwsłoneczna
- Wygodne zapięcie

Minus:
- Cena

Moim zdaniem najlepszy kask na choppera. Wcześniej miałem naxe i nolana, ale dopiero schbuberth jest dla mnie idealny. Z czystym sumieniem moge dać 10.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
BEZ UWAG
07.11.2013 14:26:00

Wszystko już napisali wcześniej. Świetny, wygodny, łatwy do założenia i zapięcia, szyba nie paruje szerokie pole widzenia, blenda jak w hełmach pilotów. Świetne wyniki bezpieczeństwa. Jeżdżę w nim drugi rok i do głowy mi nie przyszło by go zmienić.
Polecam.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Pierwszy wrazenie nie zawsze musi byc poprawne.
12.21.2015 6:58:45

Pierwsze rok nie narzekalem na kask, dopiero w drugim roku urzytkowania zaczalem zauwazac wady tego kasku, a mianowicie najwiekszym problemem jest antifog w wizjerze. Folia w wizjerze poprostu przestaje spelniac swoje zadanie i szyba zaczyna parowac, przetestowalem juz 2 wizjery w ciagu 2 lat, i w kazdym wystepowal ten sam problem, oczywiscie kask ma tez kilka zalet : cichy jest, dobra widocznosc, blenda przeciwsloneczna, wyglad. Gdybym mial go drugi raz kupic to bym sie mocno zastanowil nad Nolanem czy on nie byl by lepszym wyborem.

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Po roku użytkowania
02.10.2016 9:39:56

Kask na pewno nie warty tych pieniędzy jakie chcą za niego w sklepie.
Owszem cichy i z dużym polem widzenia ale na tym koniec zachwytów
Najbardziej wkurzyło mnie, że w rocznej szybie zaczęła odchodzić warstwa antyfog...a nowa szyba kosztuje tyle co cały kask ze średniej półki
Montowałem w nim również interkom wiec rozmontowałem wnętrze i tam gdzie nie widać to już zupełnie nie różni się niczym od kasków za 300 zł.
Pewne jest że już nigdy nie kupie tej marki.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...

Revit Stellar

Rękawice ładnie wyglądają, są wygodne, ale jakośc wykonania poniżej przeciętnej. Po ok. 5 tysiącach puściły szwy - jeden przy palcu serdecz...

Modeka Lorenzo

Za rękawice dałem ok 160 zł, nie jest to wygórowana cena jak za model ocieplany z membraną. Komfort jazdy i funkcjonalność oceniam dobrze jedna...

V-MAX Altura

Polecam.
Za taką cenę nic lepszego nie znajdziecie.
Pare razy uratował mi dupę.
Śmigałem w nim kiedyś na enduro i zdarzył...

Adrenaline RYO Raptor

Buty oceniam na 8 głównie ze względu na niską cene, dobrą jakość wykonania i fajny wygląd. Buty wyposażone w slidery. Doczepić mogę się do...

Airoh J106

Plusy:
+ Wygląda jak kask pilota myśliwca, how cool is that?
+ zdejmowana szczęka ułatwia życie
+blenda

Minus...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania