Mamy już 16199 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Nigrin Ketten-Sprühfett für Motorräder



Ilustracja przedmiotu

1  

Nigrin Ketten-Sprühfett für Motorräder

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.31 / 10

(Na podstawie 45 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Nigrin Ketten-Sprühfett für Motorräder



Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 93%
Neutralne: 2%
Negatywne: 4%


Gość


10
Gość
08.07.2012 14:01:19

Tani i dobry smar. Za 400ml smaru Nigrin dałem tylko 20 PLN. Akurat był pod ręką w Auchanie, a mi nie chciało się jeździć po sklepach motocyklowych. Smar bardzo pozytywnie mnie zaskoczył - szybko wysycha, ma biały kolor i wytrzymał test do 240 km/h. Jeżdże nakedem, więc przy większej prędkości nie mogę sprawdzić :) Na feldze nie zostawił nawet jednej białej kropki. Polecam.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
miras
10.04.2012 23:11:54

w auchan bielsko ok 29 zł -bialy łancuch felga bez śladu polecam
miras cbf 600s

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
10.05.2012 14:03:18

Potwierdzam. Smar tani i dobry, a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać :D

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
miś
02.19.2013 8:55:49

Używam tego smaru w mojej sv650 i jestem pod wrażeniem że smar za 25 PLN tak dobrze się trzyma - lepiej od znacznie droższych smarów. Do tego ma biały kolor, więc widać jak się kończy. Dla mnie bomba - polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
hornet600
02.19.2013 10:10:04

smar dobry i tani cena około 20zł w auchan kraków nie brudzi felgi polecam!

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
moto-maniak
02.24.2013 17:12:17

Kupiłem ten smar w zeszłym sezonie i pozytywnie mnie zaskoczył wcześniej używałem Bel Raya był spoko ale od teraz będę używał Nigrin Ketten. Po przejechaniu paru tyś mogę go ocenić bdb. Trzyma się dobrze łańcucha i nie chlapie felgi przetestowane przy 190km/h i kosztuje połowe tego co Bel Ray

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
cinek
02.26.2013 10:41:50

Potwierdzam te opinie- przetestowany dobry stosunek jakości do ceny POLECAM!

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
xxx
03.03.2013 12:25:45

Kupiłem ten smar parę dni temu zrobiłem na nim niewiele km (początek sezonu) jak na razie jest OK.
Trzyma się dobrze łańcucha nie brudzi

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
fazer
03.10.2013 18:19:49

Smar dobry używałem w ubiegłym sezonie polecam

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
03.20.2013 22:24:07

No nieźle - 9 opinii i średnia 10/10 :) Jak tak będziecie chwalić to go wykupią, albo cene podniosą :D A tak na poważnie to sam na nim latam - smar bezkonkurencyjny, a biorąc pod uwage cene 21 PLN to już w ogóle kosmos. POLECAM!

meverick
Ludzie nie kupujcie tego, bo już ciężko go kupić, idzie jak ciepłe bułeczki :)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
super smar!
04.15.2013 9:49:25

Po przeczytaniu opinii skusiłem się na ten smar i przyznam, że prawde powiadacie :) Smarowałem łańcuch w SV650 - prędkości po 180 i trzyma się łańcucha świetnie. Przerzucam się na nigrina :)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
04.17.2013 20:34:41

Dobry smar polecam nie drogi dałem 25 zł

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
bdb.smar
06.03.2013 11:09:51

Smar jest naprawde super .Używam 3-sezon wszystko ok.
POLECAM!!!!!!!

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
smar tani a bdb.
06.08.2013 21:08:20

smar przetestowany 2sezon trzyma bdb. nie chlapie cena w auchan 21 zeta .Bdb.smar!!!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
dobry, ale...
07.05.2013 16:18:16

smar naprawde świetnie się trzyma łańcucha - testowane do 250km/h :) Niestety jest minus - jedna butelka starcza na 6 max 8 razy :/

Gość
400 ml zużywasz na 8 razy? czyli po 50ml na smarowanie? mi wystarcza na ok 20-25 użyć.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
smar jest ok.
07.10.2013 12:48:01

smar bdb. nie chlapie ma fajny aplikator POLECAM!!!!!!!

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
super :)
07.15.2013 21:08:54

BEZKONKURENCYJNY!

- Zastyga w 5 min
- Nie chlapie przy 260km/h
- Fajny dozownik
- Biały kolor(widać kiedy schodzi)
- 20PLN za 400ml to już ostateczny nokaut konkurencji

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
bdb.smar
07.16.2013 8:49:35

Potwierdzam wszystkie opinie napisane wcześniej.Smar bdb. Używam go od 2 sezonów w pełni przetestowany POLECAM!!!

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
dobry smar
07.23.2013 19:47:58

smar bdb mi starcza na400-500km polecam!!!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
najlepszy smar motocyklowy!
09.21.2013 11:57:54

U mnie starcza na maks 250 km, ale i tak polecam bo jest tani i trzyma się łańcucha tak samo jak najdroższe smary - zero kroepek i czyściutkie moto. Przy cenie 20 PLN za 400ml jest nie do pobicia.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Ostrożnie
10.22.2013 10:35:51

Smar przypomina w konsystencji stare smarowidła; pozostawia na łańcuchu grubą, tłustą warstwę, która może sugerować słabą penetracje; opinia, że wystarczył na zaledwie 250 km, może to potwierdzać

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
świetny produkt
11.07.2013 22:29:00

Smar wcale nie przypomina starego smarowidła. Używałem różnych od Castrola, przez S100 i Motula - nie widzę różnicy. Ostatnio zmienili nieco opakowanie i napisy na butelce, tylko nie pamiętam dokładnie co teraz pisze na butelce - postaram się zrobić fote i podesłać. Ogólnie smar tani i dobry, a to rzadkość. Mogę polecić.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Smar bardzo dobry
11.08.2013 16:45:51

Smar bardzo dobry to co napisane wyżej w100% prawda POLECAM!!!no i cena 21 ZŁ!!!

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
10/10
11.17.2013 14:42:50

Cena śmieszna, a smar dorównuje najdroższym produktom innych firm. Miałem motula i teraz latam na nigrinie, nie widze różnicy poza różnicą w portfelu :)

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Nie nadaje sie w niskich temperaturach ani do roweru
11.28.2013 7:34:22

Kupiłem go własnie w auchan na dziale rowerowym jako smar do roweru
Niestety zauwazyłem, ze w niskich temperaturach okleja on łancuch jakby był
polany farba zasychajaca!
Moze w motorach przy wyższych temperaturach sie nadaje ale w rowerze zbiera kurz błoto
i okleja tym łancuch..

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
do VVV
11.29.2013 10:13:52

Po pierwsze ten smar jest w Auchan Kraków w dziale akcesoriów motoryzacyjnych a ty może kupiłeś preparat do czyszczenia łańcuchów???
Po drugie może jesteś sprzedawcą akcesoriów motocyklowych??? i spada ci sprzedaż smarów w kosmicznych cenach jak S100, motul itp.., więc taka opinia, co???
Ja i motocyklem pomykam od nastu lat Negrina używam od 3lat i jestem z niego ja i moi znajomi bardzo zadowolony!!! Dobry stosunek, jakości do ceny
(PS. Nie jestem sprzedawcą akces. Motocyklowych)

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
dobry smar
12.08.2013 17:22:42

Dobra proporcja ceny, do jakości Polecam!!!
Do "VVV" jak nie masz motocykla tylko rower to zmień forum na rowerowe a nie zamieszczaj w tym forum niesprawdzonych opini!

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
doskonały
12.22.2013 11:04:26

Smaru używam od dobrych dwóch lat - przesiadłem się z "markowych" smarów za które trzeba było płacić od 50 PLN w góre. Nigrin przy cenie 20PLN jest lepszy od każdego z nich - schnie na łańcuchu 3 minuty, a trzyma się dokładnie tak samo. Dla mnie 10/10! POLECAM.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
super smar !!!
12.22.2013 16:21:23

Bdb.smar przetestowany polecam.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Smar super obsługa jakość dozownika już nie
03.11.2014 10:06:55

Za smar daję dychę gorzej z obsługą dozownika. Mój dozownik cieknie, a rurka była zapchana. Może to fabryczne uszkodzenia, ale nie jest to spasowane idealnie i trochę przekombinowane z ustawieniami rurki. Pozatym brak uwag, smar naprawdę świetny.

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
rewela
06.04.2014 17:06:38

Dla mnie bomba. Walczy i ceną i jakością, nie chlapie nawet przy 250 :) Polecam go każdemu.

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Nigrin Ketten-Sprühfett für Motorräder
06.05.2014 9:14:03

Polecam ten smar

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
POLECAM
09.26.2014 9:33:51

Najlepszy smar w stosunku CENA - JAKOŚĆ!!!
W Realu można go kupić za 20zł, nic nie chlapie po feldze, dajcie mu tylko 'odpocząć' 20 minut po smarowaniu

Głosy: 58   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Nigrin Ketten-Sprühfett für Motorräder
09.26.2014 14:58:12

Potwierdzam , "Karczmarz Fazer" w Realu w Łodzi ul.Karskiego 5 kupiłem go dziś t.j 26.09.14r. za 22,19 zł.Najlepszy smar w stosunku CENA - JAKOŚĆ!!!

Głosy: 43   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Przyzwoity
09.29.2014 15:59:28

Zachęcony opiniami użytkowników nabyłem ten smar w Auchanie za całe 21zł. Moim subiektywnym zdaniem ten smar ustępuje jednak BellRay'owi czy produktom Motula. Straszny z niego piacholep, co nie zmienia faktu, że spełnia swoją rolę :) Zgodze się jednak z opiniami kolegów, że stosunek jakości do ceny jest naprawdę bardzo dobry. Ode mnie solidna 7.

Głosy: 59   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
NIE POLECAM TEGO CZEGOŚ
10.17.2014 2:14:41

Ja również zachęcony opiniami z tej strony go kupiłem - dla mnie porażka, ludzie czy na prawdę wszystko co nie chlapie na felgę jest super mega???
Posmarowałem, poczekałem, wyjechałem pojeździć po mieście, po 50km cały łańcuch oblepiony piachem i kurzem jak nigdy - TRAGEDIA, a jeździłem tylko po asfalcie...
Kilka dni później rdzawy nalot na nowym łańcuchu DIDa!!! WTF !!!
Nie smarujcie tym g..wnem łańcucha, NIE POLECAM!

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Bardzo fajny smar
12.23.2014 16:20:40

Dziś kupiłem z ciekawości, przy cenie 21 zł nie spodziewałem się szału ale tu miłe zaskoczenie. Smar jest w praktycznym opakowaniu, precyzyjny dozownik oraz co mnie na wstępnie zaskoczyło to smar jest nanoszony pod bardzo dużym ciśnieniem, wyższym od np. belray super cleaner. Wysycha bardzo szybko, praktycznie po 2 min jest gęsty. Nie wiem jak będzie z przebiegami i odrywaniem się resztek smaru ale jestem dobrej myśli jeżeli jest tak gęsty. Co ważne jak ktoś często smaruje jak np. w enduro to taki smar będzie rewelacyjny. Zawsze to za cenę belraya czy S100 mamy 2 butelki które powinny starczyć na naprawdę długo a jeżeli właściwościami nie będzie ustępować drogim smarom to po co przepłacać? ;)

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
pomocy...
01.28.2015 12:18:49

kupiłem ten smar i wszystko ok tylko mały problem zarówno ja, jak i moi znajomi i nawet serwisant nie wie jak to ustrojstwo uruchomic! Czy moge prosic o jakas pomoc jak to obsługiwac ? widze ze ma 2 sposoby dawkowania sray lub po przkereceniu przez taki wezyk ... ale nie wiem ajk zupełnie to uruchomic ...

Gość
te z nie wiem jak to uruchomić, co tam niby trzeba wyłamać

Gość
Nie wiem jaki można mieć problem - wyłamujesz zabezpieczenie z góry i aplikator dajesz na wprost - potem wciskasz i dozujesz ile chcesz. Jak skończysz smarowanie łańcucha to zamykasz i po kłopocie - ten smar ma jeden z najlepszych dozowników.

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


10
Polecam
08.18.2015 11:42:05

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Tani i dobry
03.30.2018 21:45:04

Używam od kilku lat i jest OK. Wcześniej był Castrol ale szybko brudził felge i całą resztę. Ten jest połowę tańszy od smarów znanych producentów i zdecydowanie b.dobry. Polecam.

Gość
gdzie można go kupić ?

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
09.02.2018 22:26:14

smar spoko nie chlapie przy 200km/h ciaglej jazdy po autostradzie, ale minus za dozownik niby przybajeżony ale bardzo delikatny spust ostatnio po powrocie z czestochowy do wawy mialem uwalony caly kufer.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Git
10.05.2018 11:15:47

Super smar tylko szybko znika z półek w markecie..400ml starczyło mi na 3tyś km. Świetnie sie dozuje dzieki długiej rurce i ładnie penetruje ogniwa że az kipi na nich i widać że wpływa do środka.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
10.24.2018 22:21:52

Polecam nie jest drogi a spełnia swoje zadanie używam go od 2 lat i jestem zadowolony koszt ok 23 zł .

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Świetny smar !
04.30.2019 21:51:34

Precyzyjny dozownik z rurką, biały kolor, świetne właściwości lepiące (sprawdzone na palcach :) ). Nie chlapie na felgę, dobrze smaruje. Przesiadłem się z iPone i Motula - już przy nim zostanę. Leci już 3 puszka, w tej cenie to perła.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Rewelacja
08.18.2019 10:49:07

Pojechałem w Alpy, łańcuch posmarowany obficie, przesech przez noc.
Dopiero po 1500 km znów zaczynał się świecić. Rewelacyjny.
Dozowanie bardzo fajne ale fakt brakuje zabezpieczenia albo choćby korka. cokolwiek zdałoby sprawdzian. Po schowaniu do kufra delikatnie psiknął i ubranie uwalone. Ale sam smar rewelacja.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Metzeler Roadtec Z8 Interact

Szczerze polecam tą gumę. Trwała, a za razem przewidywalna i przyczepna. Na każdej nawierzchni zdaje egzamin na 6.
Miałem też ją założ...

Michelin Pilot Power 2CT

Do 600tki jeszcze się nada jeśli jeździsz spokojnie, jeśli używasz Moto zgodnie z przeznaczeniem to proponuje odpuścić sobie te gumy. W litrze ...

BMW R1150 GS (1998-2004)

OCENA 8,5

Świetny motocykl do turystyki. Bardzo wygodny, łatwo się prowadzi (jak ruszy) dzięki niskiemu środkowi ciężkośći.

Triumph Tiger 800 XC ( 2011-)

Silnik jest super, mega elastyczny, spokojny do 7 tys powyżej szatan. Ciągnie jak elektryczny. Wrzucasz 6 bieg przy 70 kmh, gaz a on odjeżdża bez ...

Yamaha X-MAX 300

Nie ma co gadać skuter wygląda nowocześnie i agresywnie. Do tego ma bardzo wygodną kanapę i to mnie ujęło. Pod kanapą ma przepastny schowek, k...

Suzuki Address 125

W pierwszej chwili trzeba sobie powiedzieć, że nie jest to ani pojazd reprezentacyjny, ani pojazd szybki. To miejskie, oszczędne jeździdło. Zbud...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA