Mamy już 9426 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Nigrin Ketten-Sprühfett für Motorräder



Ilustracja przedmiotu

1  

Nigrin Ketten-Sprühfett für Motorräder

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.31 / 10

(Na podstawie 39 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Nigrin Ketten-Sprühfett für Motorräder



Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 92%
Neutralne: 3%
Negatywne: 5%


Gość


10
Gość
08.07.2012 14:01:19

Tani i dobry smar. Za 400ml smaru Nigrin dałem tylko 20 PLN. Akurat był pod ręką w Auchanie, a mi nie chciało się jeździć po sklepach motocyklowych. Smar bardzo pozytywnie mnie zaskoczył - szybko wysycha, ma biały kolor i wytrzymał test do 240 km/h. Jeżdże nakedem, więc przy większej prędkości nie mogę sprawdzić :) Na feldze nie zostawił nawet jednej białej kropki. Polecam.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
miras
10.04.2012 23:11:54

w auchan bielsko ok 29 zł -bialy łancuch felga bez śladu polecam
miras cbf 600s

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
10.05.2012 14:03:18

Potwierdzam. Smar tani i dobry, a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać :D

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
miś
02.19.2013 8:55:49

Używam tego smaru w mojej sv650 i jestem pod wrażeniem że smar za 25 PLN tak dobrze się trzyma - lepiej od znacznie droższych smarów. Do tego ma biały kolor, więc widać jak się kończy. Dla mnie bomba - polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
hornet600
02.19.2013 10:10:04

smar dobry i tani cena około 20zł w auchan kraków nie brudzi felgi polecam!

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
moto-maniak
02.24.2013 17:12:17

Kupiłem ten smar w zeszłym sezonie i pozytywnie mnie zaskoczył wcześniej używałem Bel Raya był spoko ale od teraz będę używał Nigrin Ketten. Po przejechaniu paru tyś mogę go ocenić bdb. Trzyma się dobrze łańcucha i nie chlapie felgi przetestowane przy 190km/h i kosztuje połowe tego co Bel Ray

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
cinek
02.26.2013 10:41:50

Potwierdzam te opinie- przetestowany dobry stosunek jakości do ceny POLECAM!

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
xxx
03.03.2013 12:25:45

Kupiłem ten smar parę dni temu zrobiłem na nim niewiele km (początek sezonu) jak na razie jest OK.
Trzyma się dobrze łańcucha nie brudzi

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
fazer
03.10.2013 18:19:49

Smar dobry używałem w ubiegłym sezonie polecam

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
03.20.2013 22:24:07

No nieźle - 9 opinii i średnia 10/10 :) Jak tak będziecie chwalić to go wykupią, albo cene podniosą :D A tak na poważnie to sam na nim latam - smar bezkonkurencyjny, a biorąc pod uwage cene 21 PLN to już w ogóle kosmos. POLECAM!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
super smar!
04.15.2013 9:49:25

Po przeczytaniu opinii skusiłem się na ten smar i przyznam, że prawde powiadacie :) Smarowałem łańcuch w SV650 - prędkości po 180 i trzyma się łańcucha świetnie. Przerzucam się na nigrina :)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
04.17.2013 20:34:41

Dobry smar polecam nie drogi dałem 25 zł

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
bdb.smar
06.03.2013 11:09:51

Smar jest naprawde super .Używam 3-sezon wszystko ok.
POLECAM!!!!!!!

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
smar tani a bdb.
06.08.2013 21:08:20

smar przetestowany 2sezon trzyma bdb. nie chlapie cena w auchan 21 zeta .Bdb.smar!!!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
dobry, ale...
07.05.2013 16:18:16

smar naprawde świetnie się trzyma łańcucha - testowane do 250km/h :) Niestety jest minus - jedna butelka starcza na 6 max 8 razy :/

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
smar jest ok.
07.10.2013 12:48:01

smar bdb. nie chlapie ma fajny aplikator POLECAM!!!!!!!

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
super :)
07.15.2013 21:08:54

BEZKONKURENCYJNY!

- Zastyga w 5 min
- Nie chlapie przy 260km/h
- Fajny dozownik
- Biały kolor(widać kiedy schodzi)
- 20PLN za 400ml to już ostateczny nokaut konkurencji

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
bdb.smar
07.16.2013 8:49:35

Potwierdzam wszystkie opinie napisane wcześniej.Smar bdb. Używam go od 2 sezonów w pełni przetestowany POLECAM!!!

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
dobry smar
07.23.2013 19:47:58

smar bdb mi starcza na400-500km polecam!!!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
najlepszy smar motocyklowy!
09.21.2013 11:57:54

U mnie starcza na maks 250 km, ale i tak polecam bo jest tani i trzyma się łańcucha tak samo jak najdroższe smary - zero kroepek i czyściutkie moto. Przy cenie 20 PLN za 400ml jest nie do pobicia.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Ostrożnie
10.22.2013 10:35:51

Smar przypomina w konsystencji stare smarowidła; pozostawia na łańcuchu grubą, tłustą warstwę, która może sugerować słabą penetracje; opinia, że wystarczył na zaledwie 250 km, może to potwierdzać

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
świetny produkt
11.07.2013 22:29:00

Smar wcale nie przypomina starego smarowidła. Używałem różnych od Castrola, przez S100 i Motula - nie widzę różnicy. Ostatnio zmienili nieco opakowanie i napisy na butelce, tylko nie pamiętam dokładnie co teraz pisze na butelce - postaram się zrobić fote i podesłać. Ogólnie smar tani i dobry, a to rzadkość. Mogę polecić.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Smar bardzo dobry
11.08.2013 16:45:51

Smar bardzo dobry to co napisane wyżej w100% prawda POLECAM!!!no i cena 21 ZŁ!!!

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
10/10
11.17.2013 14:42:50

Cena śmieszna, a smar dorównuje najdroższym produktom innych firm. Miałem motula i teraz latam na nigrinie, nie widze różnicy poza różnicą w portfelu :)

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Nie nadaje sie w niskich temperaturach ani do roweru
11.28.2013 7:34:22

Kupiłem go własnie w auchan na dziale rowerowym jako smar do roweru
Niestety zauwazyłem, ze w niskich temperaturach okleja on łancuch jakby był
polany farba zasychajaca!
Moze w motorach przy wyższych temperaturach sie nadaje ale w rowerze zbiera kurz błoto
i okleja tym łancuch..

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
do VVV
11.29.2013 10:13:52

Po pierwsze ten smar jest w Auchan Kraków w dziale akcesoriów motoryzacyjnych a ty może kupiłeś preparat do czyszczenia łańcuchów???
Po drugie może jesteś sprzedawcą akcesoriów motocyklowych??? i spada ci sprzedaż smarów w kosmicznych cenach jak S100, motul itp.., więc taka opinia, co???
Ja i motocyklem pomykam od nastu lat Negrina używam od 3lat i jestem z niego ja i moi znajomi bardzo zadowolony!!! Dobry stosunek, jakości do ceny
(PS. Nie jestem sprzedawcą akces. Motocyklowych)

Głosy: -3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
dobry smar
12.08.2013 17:22:42

Dobra proporcja ceny, do jakości Polecam!!!
Do "VVV" jak nie masz motocykla tylko rower to zmień forum na rowerowe a nie zamieszczaj w tym forum niesprawdzonych opini!

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
doskonały
12.22.2013 11:04:26

Smaru używam od dobrych dwóch lat - przesiadłem się z "markowych" smarów za które trzeba było płacić od 50 PLN w góre. Nigrin przy cenie 20PLN jest lepszy od każdego z nich - schnie na łańcuchu 3 minuty, a trzyma się dokładnie tak samo. Dla mnie 10/10! POLECAM.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
super smar !!!
12.22.2013 16:21:23

Bdb.smar przetestowany polecam.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Smar super obsługa jakość dozownika już nie
03.11.2014 10:06:55

Za smar daję dychę gorzej z obsługą dozownika. Mój dozownik cieknie, a rurka była zapchana. Może to fabryczne uszkodzenia, ale nie jest to spasowane idealnie i trochę przekombinowane z ustawieniami rurki. Pozatym brak uwag, smar naprawdę świetny.

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
rewela
06.04.2014 17:06:38

Dla mnie bomba. Walczy i ceną i jakością, nie chlapie nawet przy 250 :) Polecam go każdemu.

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Nigrin Ketten-Sprühfett für Motorräder
06.05.2014 9:14:03

Polecam ten smar

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
POLECAM
09.26.2014 9:33:51

Najlepszy smar w stosunku CENA - JAKOŚĆ!!!
W Realu można go kupić za 20zł, nic nie chlapie po feldze, dajcie mu tylko 'odpocząć' 20 minut po smarowaniu

Głosy: 58   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Nigrin Ketten-Sprühfett für Motorräder
09.26.2014 14:58:12

Potwierdzam , "Karczmarz Fazer" w Realu w Łodzi ul.Karskiego 5 kupiłem go dziś t.j 26.09.14r. za 22,19 zł.Najlepszy smar w stosunku CENA - JAKOŚĆ!!!

Głosy: 43   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Przyzwoity
09.29.2014 15:59:28

Zachęcony opiniami użytkowników nabyłem ten smar w Auchanie za całe 21zł. Moim subiektywnym zdaniem ten smar ustępuje jednak BellRay'owi czy produktom Motula. Straszny z niego piacholep, co nie zmienia faktu, że spełnia swoją rolę :) Zgodze się jednak z opiniami kolegów, że stosunek jakości do ceny jest naprawdę bardzo dobry. Ode mnie solidna 7.

Głosy: 59   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
NIE POLECAM TEGO CZEGOŚ
10.17.2014 2:14:41

Ja również zachęcony opiniami z tej strony go kupiłem - dla mnie porażka, ludzie czy na prawdę wszystko co nie chlapie na felgę jest super mega???
Posmarowałem, poczekałem, wyjechałem pojeździć po mieście, po 50km cały łańcuch oblepiony piachem i kurzem jak nigdy - TRAGEDIA, a jeździłem tylko po asfalcie...
Kilka dni później rdzawy nalot na nowym łańcuchu DIDa!!! WTF !!!
Nie smarujcie tym g..wnem łańcucha, NIE POLECAM!

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Bardzo fajny smar
12.23.2014 16:20:40

Dziś kupiłem z ciekawości, przy cenie 21 zł nie spodziewałem się szału ale tu miłe zaskoczenie. Smar jest w praktycznym opakowaniu, precyzyjny dozownik oraz co mnie na wstępnie zaskoczyło to smar jest nanoszony pod bardzo dużym ciśnieniem, wyższym od np. belray super cleaner. Wysycha bardzo szybko, praktycznie po 2 min jest gęsty. Nie wiem jak będzie z przebiegami i odrywaniem się resztek smaru ale jestem dobrej myśli jeżeli jest tak gęsty. Co ważne jak ktoś często smaruje jak np. w enduro to taki smar będzie rewelacyjny. Zawsze to za cenę belraya czy S100 mamy 2 butelki które powinny starczyć na naprawdę długo a jeżeli właściwościami nie będzie ustępować drogim smarom to po co przepłacać? ;)

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
pomocy...
01.28.2015 12:18:49

kupiłem ten smar i wszystko ok tylko mały problem zarówno ja, jak i moi znajomi i nawet serwisant nie wie jak to ustrojstwo uruchomic! Czy moge prosic o jakas pomoc jak to obsługiwac ? widze ze ma 2 sposoby dawkowania sray lub po przkereceniu przez taki wezyk ... ale nie wiem ajk zupełnie to uruchomic ...

Gość
Nie wiem jaki można mieć problem - wyłamujesz zabezpieczenie z góry i aplikator dajesz na wprost - potem wciskasz i dozujesz ile chcesz. Jak skończysz smarowanie łańcucha to zamykasz i po kłopocie - ten smar ma jeden z najlepszych dozowników.

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


10
Polecam
08.18.2015 11:42:05

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...

Revit Stellar

Rękawice ładnie wyglądają, są wygodne, ale jakośc wykonania poniżej przeciętnej. Po ok. 5 tysiącach puściły szwy - jeden przy palcu serdecz...

Modeka Lorenzo

Za rękawice dałem ok 160 zł, nie jest to wygórowana cena jak za model ocieplany z membraną. Komfort jazdy i funkcjonalność oceniam dobrze jedna...

V-MAX Altura

Polecam.
Za taką cenę nic lepszego nie znajdziecie.
Pare razy uratował mi dupę.
Śmigałem w nim kiedyś na enduro i zdarzył...

Adrenaline RYO Raptor

Buty oceniam na 8 głównie ze względu na niską cene, dobrą jakość wykonania i fajny wygląd. Buty wyposażone w slidery. Doczepić mogę się do...

Airoh J106

Plusy:
+ Wygląda jak kask pilota myśliwca, how cool is that?
+ zdejmowana szczęka ułatwia życie
+blenda

Minus...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA