Mamy już 9410 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Yamaha R1 RN09 (2002-2003)



Ilustracja przedmiotu

1  

Yamaha R1 RN09 (2002-2003)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.23 / 10

(Na podstawie 13 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje


Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 92%
Neutralne: 8%
Negatywne: 0%


Gość


10
hawaj
10.01.2012 12:22:11

Najlepsza R1 w historii. Bardzo dobrze się prowadzi, jest lekka i szybka. Znakomity dół w porównaniu do nowszych modeli R1. Silnik jest na wtrysku - zero problemów z regulacjami. Polecam.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
RN09 2003
10.01.2012 18:56:18

100% zadowolenia bardzo dobry sprzet. Niezawodny jesli trafi sie zadbana sztuke i bedzie sie dbało bedzie sie odpłacał bezawaryjnoscia. Ponad czasowy wyglad sprawia ze do garazu wchodzi sie az miło:D Ocena 10 i mimo iz w moim przypadku padło ładowanie i TPS to nigdy nie było ingerencji w silnik ani zadnej grubszej awarii niz napisałem. POLECAM

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Jedna z najlepszych R1 w historii.
10.03.2012 19:59:47

Jedna z najlepszych R1 w historii. Jest to pierwsza R1, która została wyposażona we wtrysk paliwa, dzięki czemu odeszła konieczność ustawiania ssania podczas odpalania i częste regulacje i czyszczenie gaźników. Technicznie jest bardzo dopracowana. Zadbany egzemplarz odwdzięcza się bezawaryjną eksploatacją. Zdarzają się jedynie awarie ładowania.
Motocykl jest bardzo ekonomiczny: miasto ok. 6L, trasa 5L, pełen ogień 8L. Jak na litr pojemności to bardzo znośne wartości.
Motocykl seryjnie nie posiada amortyzatora skrętu, więc warto na początku wyposażyć go w ten dodatek.
Prowadzenie jest wręcz idealne, ze względu ma małą masę i rozmieszczenie manetki-siedzenie-stopki. Dobrze będą czuli się zarówno kierowcy o wzroście 170cm jak i 190. Więcej może być trochę mało miejsca za owiewką.
Nie jest to motocykl dla niedoświadczonych kierowców. Mała masa i 150KM sprawia, że motocykl może zaskoczyć, a sposób w jaki oddaje moc jest wręcz perfekcyjny. Silnik wyrywa już od niskich obrotów.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Marcin
10.04.2012 17:31:50

Jeżdżę swoją R1 od 4 lat i nie miałem z nią żadnych problemów.
Świetna na trasę ( spalanie ok.5.5 l. przy zmienionej zębatce tylnej + 2 zęby), na co dzień i tor (całkiem dobrze sobie radzi z nowszymi motorami, tu spalanie rośnie nawet do 10 l.).
Bardzo dobrze się prowadzi i płynnie oddaje moc na koło. Wybacza niektóre błędy, jednak ja odradzał bym Ją na pierwszy motor.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
6
Gość
01.06.2013 12:35:27

Nie polecam żadnego R1 do 2003 roku. Dopiero od 2004 były super. Mój kolega miała RN09 - po 2 miesiącach od zakupu zaczęła wypadać dwójka, ale nie chciał jej sprzedawać bo była w super stanie. Zainwestował w naprawe skrzyni - coś koło 3. tysiaków. Po 1,5 sezonu ta sama historia - najpierw biegi ciężko się wbijały, potem wypadały. Zbyt duża moc do tak delikatnej skrzyni. Lepiej dołożyć troche kasy do RN12 i jeździć bez zastanawiania się ile skrzynia wytrzyma.

Głosy: -5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
rubyR1
01.11.2013 10:21:39

Jakczytam opinie w stylu bo moj kloega mial i dzialo sie tak i tak, a wszyscy dobrze wiedza ze erki mialy problem z dwójką a działo sie to zazwyczaj gdy ktos latal na kole. Mam od 3 lat i jest to perfekcyjny sprzet, ciagnie od samego dołu a moc oddaje bardzo agresywnie, jest ekonomiczny i a zarazem bardzo szybki, a dla mnie najpiekniejsza erka ze wszystkich modeli.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Yamaha R1 2003
04.17.2013 8:37:10

Plusy:
- Wygodny
- Świenie się prowadzi
- Moc i moment obrotowy + mała masa własna = OGIEŃ NA DRODZE!
- Niskie spalanie jak na litrowy silnik( 6,5-8 L)
- Świetne hamulce
- Przepiękny wygląd, który nigdy się nie znudzi

Minusy:
- Wypadająca dwójka od latania na kole
- Padające alternatory(konkretnie to uzwojenie alternatora). Przy kupnie warto wziąć ze sobą jakiś miernik napięcia i sprawdzić napięcie ładowania, aby nie naciąć się na koszty na dzień dobry.
- Bez amortyzatora skrętu lepiej do niego nie podchodzić, bo ma tendencje do łapania shimmy przy ostrzejszym przyspieszaniu.
- Szumiące sprzęgło

Głosy: -3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
R1
08.29.2013 14:07:49

Jak dla mnie najlepsza R1 jaka powstała.Co do awarii to po jakiś dwóch latach padł mi alternator i dwójka też padła,naprawiłem i pięknie latała do czasu aż mnie pedna ślepa baba nie skasowała.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
R1 rn09
08.11.2014 14:53:04

Świetna maszyna, wiedziałem że ma dobrego buta, ale że nie aż tak. Często łapie shimmy szczególnie na dwójce, ale na szczęście nie groźne, głośno wchodzi dwójka, ale jeszcze nie wyskakuje. Silnik rewelacje ciągnie od dołu jak w samochodzie, polecam, ale doświadczonym, bez żartów.

Głosy: 65   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
jest dobrze
12.06.2015 2:18:35

witam was warto kupic tą maszyne prowadzi sie jak 600 rn19 przy nim to dociazone kombi . bardzo dobry duł mocy moze brakowac przy 240 250 nie ciagnie tak jak nowsze litry po 180 koni ale rospedza sie spokojnie do 275 280 dalej to kwestia ilosci kilometrow prostej czyli bezses . jak wygląda kazdy widzi :). nonstop sadzi z rury ogniem silniki odporne na pałowanie beda brac olej dolewamy i sadzimy moj kolega ma taka samą i tez dolewa co jakis czas i nie kopca na niebiesko jezdza maja sie dobrze polecam bardzo fajna baza na tor bo ma swietne prowadzenie. o i jeszcze jedno smigam litrami po 180 kucy i wiecej i nikt nie ucieka jedynie z panigale jest duzy problem :D

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
R1 rn 09 !!!
06.16.2016 16:04:50

Zastanawiałem się co kupić rn 12 czy rn 09 po jzdzie jednym i drugim padło na rn 09 i wcale nie żałuje jak koledzy wyżej piszą świetnie się prowadzi i świetnie wygląda ponad czasowy wygląd. 100% zadowolenia :)))

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Nie ma się czego czepiać
07.16.2016 17:18:39

Za taką cenę taki sprzęt... Kilkanaście tysięcy i mamy wymiatacza na torze. R1 RN09 to taki litr z wagą 600-tki. Dobre opony i jesteśmy w stanie kręcić ładne czasy na torach. Motocykl niezbyt do jazdy po ulicach, dopiero na torze pokazuje pazur. Bez amorka skrętu nie wolno na to wsiadać jeśli komuś życie miłe. Fabryczne zawieszenie daje radę i jest w pełni regulowane. Na gumę z gazu idzie bez problemu. Biegi jak to w Yamaha chodzą ciężko i ze stuknięciami, jednakże nic nie wypada przy przebiegu ponad 45 000km. Motocykl dobry do jazdy już po kilku sezonach, raczej nie dla początkujących ze względu na brutalne oddawanie mocy i brak wspomagaczy. Niestety układ hamulcowy nieadekwatny do mocy, jednak ten sprzęt już kilka latek ma za sobą.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
ważny jest moment obrotowy a nie konie
07.22.2016 13:24:06

Mówią że czym więcej koni to motor jest szybszy . To nie prawda dobry przykładem jest Rn-09 i Rn-12 . Rn- 09 ma maksymalny moment i moc przy 8500 obrotów a Rn-12 dopiero przy 12500 obrotów . Ale Rn-12 lepiej ciągnie powyżej 250 km/h . Najważniejsze jest przecież być pierwszym na światłach.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Adrenaline RYO Raptor

Buty oceniam na 8 głównie ze względu na niską cene, dobrą jakość wykonania i fajny wygląd. Buty wyposażone w slidery. Doczepić mogę się do...

Airoh J106

Plusy:
+ Wygląda jak kask pilota myśliwca, how cool is that?
+ zdejmowana szczęka ułatwia życie
+blenda

Minus...

Suomy Apex

"Wyniki testów były szokujące, gdyż tylko trzy modele kasków spełniły wszystkie kryteria. Sześć na dziesięć badanych modeli nie przeszło e...

Alpinestars Celer

Długo zastanawiałem się jaką kurtke wybrać, miałem już spodnie alpinestars tracki, model 2012, czyli juz te z matowa skóra, przymierzałem par...

Shark Skwal

Kask dobrze wykonany z porządnych materiałów. Posiadam i polecam. Jeden raz już mając go na głowie przy predkosci około 80 km/h sunąłem po zi...

Klocki hamulcowe Siffert

Zużywają się równo, nie są za twarde, oszczędzają tarcze hamulcową, trochę pylą, po 250-350km przednia felga do przetarcia mokrą szmatą, w...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce