Mamy już 4693 opinii o produktach motocyklowych!

Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Yamaha YZF-600R Thundercat



Ilustracja przedmiotu

1  

Yamaha YZF-600R Thundercat

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.21 / 10

(Na podstawie 14 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 43%
Neutralne: 43%
Negatywne: 14%


Gość


7
Gość
08.23.2012 10:21:45

Dobry sprzęt dla początkującego motocyklisty. Silnik wystarczająco mocny żeby nie znudził się po jednym sezonie, bardzo wygodna pozycja za sterami. Prowadzenie poprawne, chociaż ustępuje dzisiejszym sprzętom. Przy kupnie trzeba szczególnie przyjrzeć się skrzyni biegów, bo to największa bolączka tego modelu - zwłaszcza wypadająca dwójka.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
6
Gość
12.26.2012 14:42:31

Świetny motocykl. Miałem taki dwa lata i bardzo dobrze wspominam - jedyne wady tego modelu to delikatne skrzynie biegów i przeciętne hamulce. Poza tym moto naprawde świetne na początek - nie brakuje mocy, super wygoda w mieście i na trasie, wystarczająco szybki nawet do latania z mocniejszymi maszynami. Jak traficie dobrą sztuke to na pewno będziecie bardzo zadowoleni. Polecam.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
7
gosc z niemiec
01.02.2013 10:57:02

moto mam od roku,zrobione 7k km.do tej pory bezawaryjne(na tacho 24000km)oprocz czesci eksploatacyjnych nie musialem nic w nim grzebac.
prowadzenie jest swietne poza malym ale;moto ma tendencje do prostowania sie w zakretach wiec w czasie jazdy po winklach nalezy miec to na uwadze.
osiagi jak na pierwsze moje moto sa WYSTARCZAJACE,jesli polecic te moto poczatkujacemu to tylko jesli mial juz kontakt z mz-kami czy wsk-ami ewentualnie ma predyspozycje do szybkiego przyswojenia obslugi pojazdow mechanicznych.
pozycja na moto jest swietna,lekko pochylona ale nie meczaca zbyt mocno nadgarskow i kregoslupa,moj najdluzszy przejazd to 650km jednego dnia,nie mialem jakichkolwiek bolow rak czy czterech liter.zawieszenie tez nie pozostawia wiele do zyczenia,pelna regulacja widelca,regulacja tylu,kazdy znajdzie tu cos dla siebie.
skrzynia to niestety bolaczka tego moto,jesli ktos latal na gumiei zmienial przy tym biegi bez sprzegla to dwojka zacznie wypadac naprawa jest dosc droga.same biegi wchodza dosc precyzyjnie poza zmiana miedzy 1 a 2,tu moze byc glosniej i nieprecyzyjnie,trzeba sie wczuc,u mnie po miesiacu bylo juz ok,nie nalezy natomiast odbierac glosno pracujacej skrzyni jako element wyeksploatowany.
generalnie poecam to moto,dla porownania jezdzilem cbr 600f4 i moge powiedziec ze nawet osoba o roslym wzroscie bedzie na tym moto wygladac normalnie,sam mam 190 cm i jest ok

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
6
Gość
01.03.2013 21:05:04

A zmieniałeś opony w swoim thundercacie? Ja miałem to samo - musiałem cisnąć mocno na kierownice, bo jak tylko puściłem to moto wstawało do pionu. Zmieniłem opony i wszystko ustąpiło - dosłownie sam zaczął skręcać, dlatego polecam wszystko sprawdzić - moim zdaniem thundercat prowadzi się bardzo poprawnie. Nie jest to R6, ale i tak jest dobrze :)

Co do mojej opinii to jak najbardziej polecam ten motocykl. Jest wygodny, szybki, nie nudzi się zbyt szybko, biegi też w moim chodzą ok :) Jak dla mnie to super sprzęt za przyzwoite pieniądze. Polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
gosc z niemiec
01.07.2013 10:20:29

pominolem fakt ogumienia,na razie zmienilem tyl(continental road attack)i poczulem pozytywna poprawe prowadzenia moto lecz jesli chodzi o prostowanie sie kota w zakretach to spotkalem sie juz w necie z podobna opinia,mimo wszystko prowadzenie kota to bajka,jest naprawde stabilny i nie potrzebuje amorka skretu,u mnie nawet na bardzo szybkich przelotach pow 200 nie zatrzepotalo mi nigdy kiera

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
8/10
05.22.2013 19:29:04

Motocykl bardzo fajny dla osób początkujących - dość łagodnie oddaje moc, stosunkowo wygodny, aczkolwiek sportowy charakter da się odczuć po bolących nadgarsktkach. Jeśli chodzi o prowadzenie to nie wybija się z tłumu - jest dobrze, ale np. do yamahy r6 nie można go porównywać. Hamulce też nie są jakieś wybitne, co nie znaczy że złe. Spalanie dość niskie - od 6 do 8 L - zależy od tendencji jeźdźca do odwijania ;) Ogólnie motocykl jako całokształt bardzo przyzwoity, trzeba tylko zwrócić uwagę na stan skrzyni biegów i słynną wypadającą dwójke. Kot lubi też wypić sobie nieco oleju(mój brał jakieś 1,2L na 5000km), więc radze sprawdzać co jakiś czas zerkać czy mamy odpowiedni stan. Poza tym tak jak napisałem - bardzo wdzięczna maszyna nawet dla świeżaków.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
5
nie polecam
08.13.2013 14:21:09

Ja niestety odradzam. W moim padła skrzynia, podobnie kumplowi - jest to tylko kwestia czasu, a sama wymiana kosztuje 1/4 wartości motocykla.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
Dobre moto!
09.11.2013 21:17:04

To było moje pierwsze większe moto, jeździłem 3 sezony.
Moto idealne na trasę ale dla jednej osoby, dla 2 i bagaży trochę słabe. Wygodna duża kanapa i całkiem spory kufer (w instrukcji pisze że nie wolno wozić w nim powyżej 3kg ale to nie prawda, wytrzymuje dużo więcej :)
Moto stabilne nawet na dziurach, wybacza błędy. W deszczu trzeba być ostrożnym, ja na nierównościach złapałem shimmy ale do opanowania. Trochę ciężkie do cofania etc ale ja na pudziana nie wyglądam, zresztą idzie się przyzwyczaić.
Mega mocna rama! To dzięki niej jeszcze mam nogę, przyjęła większość uderzenia. Zawieszenie tylne generalnie kiepskie. Biegiem 2 w dobrej niezajeżdżonej sztuce bym się nie przejmował, wytrzyma przy dobrej pracy biegami. Czasem się słyszy że w tych moto ma trzeszczeć włączanie 2 - nieprawda! Ja się po sezonie wjeździłem i nic nie chrobotało.
Troszkę słaby silnik ale nie przesadzajmy! 110KM to nie mało tylko trzeba kręcić do 7-8tyś. wtedy zaczyna żyć.
Zawsze będę z sentymentem wspominał to moto.

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Złoty środek
09.12.2013 18:12:15

Jeżeli ktoś szuka złotego środka pomiędzy sportem a turystykiem, to ten motocykl jest dla niego. Yamaszka łączy w sobie typowe dla sportowo-turystycznego motocykla cechy: Zaskakująco wygodna, bardzo dobre przyspieszenie, aczkolwiek moc oddawana jest liniowo, więc nawet początkujący nie powinni mieć problemu z opanowaniem maszyny.Silnik jest elastyczny i wskazówka obrotomierza ochoczo leci do góry w każdym zakresie. Średnie spalanie jest na przyzwoitym poziome i waha się w granicach 5-6 litrów na setkę. Przy ostrzejszej jeździe potrafi spalić 7l. Dźwięk również na plus. Zawieszenie na polskich drogach nie doskwiera, choć zapewne jest to kwestia osobistych preferencji i regulacji. Yamaha wygląda atrakcyjnie i przyciąga wzrok :). Za minus uważam jej masę, która wpływa znacząco na zwrotność motocykla. Nie jest z tym najgorzej, ale w mieście może być to uporczywe. Owiewki są bardzo dobrze spasowane, wszystko ma swoje miejsce i Yamaszka sprawia wrażenie solidnej, i tak rzeczywiście jest. Hamulce wdg mojej opinii są świetne, łatwo je wyczuć i kontrolować. Ten motocykl będzie idealny dla osób, dla których R6 jest zbyt agresywna i za "sportowa" , a Fazerka przy nudna i za spokojna.

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
wzór bezawaryjnosci
10.20.2013 23:34:53

witam. Ja swojego thudercata mam juz 3 sezon jest to moj pierwszy moto, kupiony za okazyjna cene choc coprawda pozniej sie okazalo ze motocykl mial tez przeszlosc (klejone owiewki,nieoryginalny przod) ale mnie to nie przeszkadza zrobilem na moto okolo 30tys prowadzi sie super wiec nic nie poprawialem i oprocz wymiany klockow i opon zero wkladu!! Silnik nawet nie kichna jeszcze, zryw przyspieszenie niskie spalanie (5-7 L) z roku na rok jest bez zmiany zadnych ustawien itp moto poprostu smiga choc wcale najlecej nie ma bo nie raz dostanie po garach :) przebieg 60tys mimo to motor pracuje rowno,pali na raz (nawet po zimowej przerwie odpalil na raz) Jedyny minus to slabe swiatla i moglby byc lzejszy pozatym super!!!!! nastepny bedzie R1 :) lub GSXR 1000 :)

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Kot
01.16.2014 17:28:53

Ale pierdoły piszecie ze ma slabe hamulce i prostuje go w zakrętach. Trzeba było sobie odpowietrzyć hamulce założyć normalne klocki i do tego oplot. Thundercat w swoich czasach bił na głowę konkurencję jeżeli chodzi o hamulce i do tej pory duzo sie nie zmieniło. Na pierwszy motocykl nie polecam dlatego ze thudercat mimo wszystko jest duzym motocyklem i ma ponad 100 koni. Mogę go polecić ale na drugie moto. Spalanie śmiesznie niskie 4,5 do 6 litrów a średnio 5,3 . Jak się kupi zadbaną sztukę to nic nie powinno się psuć. Motocykl idealny do turystyki ale i też wyjazdów na tor.
Poza tym thundercat ma ponadczasowy wygląd!!!

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
5
....
04.23.2014 2:00:19

Gdyby nie ta skrzynia to motocykl był by na prawdę godny polecenia.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
yzf 600r 2001
08.11.2014 13:52:57

Fajny motocykl!
Można nim trochę poszaleć, oraz wybrać się w dłuższą trasę.
Spalanie minimalne 4,5L, a średnie przy jeździe do 180 5,5L.
Kawasaki przy tej samej pojemności paliło prawie 2 razy więcej. Mankamentem jest odkręcająca się nakrętka przedniej zębatki(przekonałem się na własnej skórze po 4 tyś. od wymiany napędu). Przy wysokich obrotach trochę ciężko i głośno wchodzi 2-gi bieg. Jak na motocykl o sportowym charakterze ma miękkie zawieszeni, oraz jest trochę ciężki. W porównaniu do cbr, zxr i gsxr nie jest zbytnio zwinny, ale za to wygodny(mam 198cm wzrostu i jest mi na nim wygodnie). Płynnie uwalnia moc od samego dołu. Na 1 biegu z gazu postawi na koło. Ogólnie motocykl godny polecenia szczególnie dla początkujących, oraz osób lubiących dłuższe wyprawy.

Głosy: 50   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
thundercat 98r.
09.08.2014 12:04:44

Miałem thundercata 3 sezony. Przejechałem na nim łącznie 24 tys km. Później jak się wprawiłem to schodziłem już nią na kolano:) Ogólnie bezawaryjne przez 18 tys km. ale w trzecim sezonie padła mi skrzynia biegów, a wydaje mi się że biegi zmieniałem normalnie, zawsze ze sprzęgłem. Naprawa skrzyni biegów jest bardzo kosztowna,(2000zł) długo zastanawiałem się czy ją naprawiąć czy sprzedawać moto. Poza tym mój brał olej i to sporo 200ml/1000km.

Ogólnie fajny motocykl tylko żeby nie ta skrzynia biegów
P.S jeśli zastanawiasz się co wybrać czy thundercata czy cbr 600 f3/f4 bierz cbr. Dużo jeździłem też na cbr 600f3 i mam porównanie, cbr to dużo lepsze moto.

Głosy: 50   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Honda XL 650V Transalp (2000-2007)

Polecam Transalpa wszystkim ,którzy jeżdżą daleko ....

Honda XL 650V Transalp (2000-2007)

Trans jest wyjątkowo trwały i bezawaryjny.Polecam w 100% !!!!!! ...

4.Biker Mesh

po sezonie użytkowania rzepy do zwezania rekawów pusciły w szwie, zamek taki sobie,wentylacja? daje w miare radę, cena=jakość. dla mnie sztywna ...

Held Highlander II

Po dwóch sezonach użytkowania popękała skóra. Jest w nich dość ciepło, nie miałem problemów z przemakalnością podczas jazdy w deszczu. Den...

Barco Street

Kurtkę (wraz ze spodniami od kompletu) użytkuję już 4-ry sezony. Niska cena i dobre wykonanie - nigdzie nie poprute ani powycierane. Zamki działa...

Deflektory motocyklowe ADV

Z miłą chęcią mogę polecić i sprzedawcę jak i jego produkt. Przez rozmowę telefoniczną dowiedziałem się wszystkiego co chciałem. Sprzedawc...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  


Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce









© 2012 by Moto-Opinie.info. Serwis moto-opinie.info nie ponosi odpowiedzialności za treść umieszczanych przez użytkowników opini.

Logowanie do moto-opinie.info
Login: Hasło:
Zapamiętaj mnie
Szybka rejestracja w moto-opinie.info :)
Login
Nazwa wyświetlana
E-mail
Hasło
Hasło(powtórz)