Mamy już 10762 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Dunlop Sportmax Sportsmart



Ilustracja przedmiotu

1  

Dunlop Sportmax Sportsmart

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.93 / 10

(Na podstawie 15 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 73%
Neutralne: 0%
Negatywne: 27%


Gość


10
Tomek CBR 1000 SC57
09.10.2012 10:58:42

Najlepsza guma drogowa na jakiej latałem. Na winklach lepi się zdecydowanie lepiej od Powerki 2CT, którą ujeżdżałem wcześniej. Przewidywalna nawet na mokrej drodze, bardzo dobrze wybiera dziury i nierówności. Gorąco polecam te opony.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Rafał SV1000
09.20.2012 14:10:20

W tym roku założyłem komplet sportsmartów do SVki 1000 i z czystym sumieniem polecam. Na suchym trzymają bardzo pewnie, bardzo szybko się grzeją. Na mokrym są przewidywalne chociaż spotkałem się już z lepszymi(np. Pirelli Angel). Zużycie raczej szybkie - tył do wymiany po 4,5 tys, ale to jest Vka więc lubi szybko zjadać opony. Z przodem jest dużo lepiej - spokojnie przeżyje jeszcze jeden tył albo i więcej. Moim zdaniem jedna z najlepszych opon na rynku. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
11.14.2012 18:05:41

Polecam Dunlopy Sportsmart - są rewelacyjne. W B-kingu bardzo szybko się zużywają, ale trzymają jak diabli.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Poręczność
9
genialne
06.23.2013 0:13:05

Genialne gumy - mam je w gsxr 750 k8 i jak do tej pory nie jeździłem na lepszych oponach. Super przyczepność na suchym i mokrym, praktycznie nie traci przyczepności przy przyspieszaniu - jak już to prędzej koło leci do góry :) Po poprzednich pilot powerach 2ct muszę powiedzieć że conajmniej o klase lepsza.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Dunlop Sportsmart
07.06.2013 12:00:16

Yamahą R6 na komplecie jestem w stanie zrobić do max 9kkm (tył zjechany na maxa przód może dałby rade jeszcze z 1,5kkm). Bardzo fajna opona do śmigania po winklach i na okazyjne wyjazdy na tor, w codziennym użytkowaniu też ok. Jedynym minusem moim zdaniem jest to, że potrzebuje chwili na dogrzanie i wtedy staje się bardzo pewna, na torze po kilku kółkach w mocnym tępie dochodzi do przegrzania i wtedy opona odrobinę pływa, uślizgi przewidywalne, opona nie traci gwałtownie przyczepności tutaj mega+. W mojej ocenie opona bardzo udana, pozdrawiam

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Dunlop Sportmax Sportsmart
12.05.2013 12:06:12

Mogę jedynie zgodzić się z poprzednikami co do wysokiej klasy tych opon.
- szybko nagrzewają
- dobrze trzymają także na mokrym

co do trwałości, to na Suzuki GSR wytrzymała 1,5 sezonu, czyli ok. 15tys. km i na wiosnę będzie nowa.

PS. Pamiętajcie o sprawdzaniu ciśnienia w oponach!

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
9/10
12.06.2013 11:44:21

Daje 9/10 - świetne na droge, doskonałe na mokrym, szybko się grzeją, jednak na torze ustępują diablo rosso 2 pod względem poręczności i łatwości przerzucania w zakrętach. Poza tym bardzo słabo tłumią dziury - czuć nawet najazd na pasy, a na frezach moto pływa lewo-prawo non stop :| Dunlop wypuścił już sportsmart 2, trzeba będzie wypróbować :)

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Gość
06.02.2014 11:47:17

Rewelacyjna opona do jazdy typowo sportowej jak i w miare normalnego uzytkowania. Trzeba pamiętać o doprowadzeniu opony do temp uzytkowej i mozna bezstresowo latać po winklach. Zaskoczyła mnie jej trwałość, 10tys km na tyle( do ogranicznika opony) przy normalnym uzytkowaniu ( bez upalania, zrywania przyczepnosci, itp.) W garażu juz czekają sportsmarty 2, zobaczymy czy dorównują poprzednikom.

Głosy: 36   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Dobra tylko na droge
10.03.2015 9:50:22

Opona z nazwy niby sportowa, ale nawet delikatnego hamowania w złożeniu na wytrzymuje, do supercorsy sp jej daleko.

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Gość
01.06.2016 14:15:35

W cbr 600 wytzymały 9 tys.
bdb się spraawdziły kupie nowy kpl.
rowno sie zużyły - trwałość jest wiec ok.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
super oponka
03.11.2016 17:39:34

swietna opona do bardzo ostrej jazdy po drogach, klei bardzo dobrze, nie zuzuwa sie mega szybko, czuc kontrole i porecznosc w zakretach, na wyjsciu z winkli mozna solidnie odwijac po zlapaniu temp. Dla mnie po sportsmartach 2 najlepsze opony na droge do zapier... uzytkowana w gsxr 1000 k8. pozdo

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
5
typowo drogowa opona
12.27.2016 21:08:08

Opona w warunkach drogowych może być, wytrzymuję bardzo długo, niestety dosyć długo się nagrzewa. Jeżeli chodzi o amatorskie wypady na tor to bardzo nie polecam, oponę bardzo ciężko rozgrzać dodatkowo ja nie mogłem wyczuć tej opony co skończyło się ślizgiem.. Wcześniej jeździłem na pilot power 2ct i jeździło mi się na niej o niebo lepiej!

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
4
zx636
12.29.2016 9:28:38

Ja osobiście miałem duży problem żeby je rozgrzać, nawet w gorące dni. Być może to wina starszego DOT-u (2012). Uślizgów większych nie miałem ale nie mogłem jej wyczuć i tym samym zaufać. Po przejechaniu z kolegą kilku winkli u niego Qualifiery gorące i się kleją do ręki a u mnie lekko ciepłe. Po przejechaniu 2k zmieniłem na BT016PRO i problemy się skończyły. Już ich nie produkują także nie polecam ze starszym DOTem

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
fzr 600
01.08.2017 13:42:24

Kupiłem komplet tych gum do fzr600r.
Opony na suchym rewelacja, dużo(bardzo) lepszą od pilot powera
nie ma mowy o uślizgu nawet przy dużym złożeniu, na mokrym jest już gorzej porównując do głównego rywala michelin.
Tył wytrzymał 7k natomiast przód nabiłem w sezonie 10k i jeszcze z 1k wytrzyma

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
4
R1 RN12
04.02.2017 19:19:13

Wszyscy chwalą ale nie bardzo wiem co. Może i trwała ale to chyba jedyna zaleta. Niestety kupiłem już z tymi oponami ale zmieniam jak najszybciej. W złożeniu troche gazu i tył ucieka. Dać na koło ciężko. Tam gdzie rosso corsa już stawiała motocykl w pion ta się jeszcze ślizga.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Roleff Taifun RO 53i

Kurteczka świetna. Elegancko leży. Super pasek gumowy od pleców pod brzuch ściąga kurtkę i nic nie podwiewa. Dobra wentylacja. No cóż katana n...

Shark Ridill

Kask solidny, dobrze wykonany. Blenda słoneczna spełnia swoją rolę w 100%. Zamontowanie pinlocka uprzyjemnia jazdę w zimne dni.
Nie ma sen...

Shark Openline

To już mój drugi kask Sharka. Jest mega wygodny, lekki i solidnie wykonany, jak przystało na tą markę. Zapięcie działa bardzo dobrze. Blenda pr...

Honda CBR 1000F

Jeżdżę Dualem 4 sezon i powiem za zachowuje się wzorowo.Spalanie ok 5-6 litrów na 100km.Pięknie się prowadzi,ogólnie bezawaryjny i ciężki sp...

Honda CB500

Polecam! daje 9/10 bo zawsze coś się znajdzie ale ogólnie cebula to chyba najlepsza budżetowa 500 w swojej klasie. miałęm er5 przez jeden sezon ...

Scorpion EXO-COMBAT

Świetny, wytrzymały i wygodny kask,bardzo dobra wentylacja, choć mógłby być troszkę cichszy. Polecam

...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach