Mamy już 9433 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Honda CBR 1100 XX (1999-2007)



Ilustracja przedmiotu

1  

Honda CBR 1100 XX (1999-2007)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.73 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


10
Gość
09.28.2012 13:40:04

Bardzo dobry i niezawodny turystyk. Świetne osiągi, wygodne siedzenie i nie męcząca pozycja za sterami. Po zrobieniu 700km czułem, że mogę jeszcze jechać. Miejsca dla plecaka jest dużo, więc można swobodnie podróżować w dwie osoby. Naprawde polecam.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Artur
09.29.2012 12:45:13

Zgadzam się. Według mnie jeden z najlepszych motocykli do turystyki - mega wygodny, bardzo pakowny i szybki. Elastyczność silnika robi wrażenie - jazda z tobołami i plecakiem tak samo przyjemna jak solo. Hamulce świetne, pali zawsze bez problemów. Niestety troche ciężki przez co w garażu ciężko go przestawiać.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Mariusz
01.15.2013 0:22:56

Mam Blackbirda z 2007r. Zrobiłem nim 7tys kilometrów i mogę powiedzieć że jak ktoś lubi coś wygodnego i z dużym kopem to jest to sprzęt pod każdym względem idealny. Znajomi mają kawasaki 1400r i 2 hayabusy z 2008 i 2010r. Wszystkie trzy modele w porównaniu do xx-a sprawiają wrażenie podczas jazdy i manewrowania bardziej krowiastego sprzętu. U mnie spalanie na trasie od wioski do wioski - czyli Polski standard :-) tak rekreacyjnie pomiędzy 110 a 140 km/h to jakieś 6 litrów.
Konkretne odwijanie na obwodnicach i innych odcinkach to 7,5 do 8,5 litra/100km. Bardzo wygodnie się jezdzi. Trasa 300 km na raz to tak jak chwilowy wypad na miasto sześćsetką. Osłona od wiatru nawet przy standardowej szybce jest całkiem dobra. Silnik jest bardzo mocny i elastyczny. Wyprzedzanie innych pojazdów na większości polskich dróg to sama przyjemność.
Na zakończenie dodatkowy bardzo duży plus dla tego modelu:
Nie bierze oleju ani grama. Od zmiany do zmiany zero problemu i niepokoju że poleci się trasę 700 km w jedną stronę i trzeba będzie zaglądać czy jest olej czy go nie ma.
Pozdrawiam.

Skurwol
to nie jest F1 tylko problem z wtryskiem FI

Gość
witam, mam cbr 1100xx, motocykl jak marzenie zwłaszcza podczas jazdy solo,mam pytanie dziś wyskoczyla mi czerwona lampka F1 może ktoś ma pomysl o co chodzi,dotad nie miałem z nim problemu pozzdrawiam

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Rakieta
03.25.2013 15:19:07

Ten motocykl jest stworzony na długie trasy. Jeździec nie męczy się. w trasie co 300km przystanek na tankowanie i można odrazu wsiadac i jechac dalej. Najdłuzsza trasa zrobiona na raz to 1200km mogłem jechac dalej

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Rewelacyjny motocykl!
04.02.2013 11:56:33

Witam, od 4 lat ujeżdżam XX'a i naprawde polecam ten motor. Mam wersje z 1999 roku - jest to egzemplarz przejściowy, a więc na wtrysku, ale jeszcze nie zdławiony - ma pełna moc 164 KM :) Od 2000 miały już tylko 150 KM. Motocykl prowadzi się rewelacyjnie jak na swoje gabaryty i mase - jedynie na parkingu jest troche ociężały. Prędkość maksymalna to 290km/h :) Spalanie od 6,5 do 10 L - lepiej nie ustalać sobie przelotowej powyżej 220, bo żre wtedy paliwo jak smok :) Silnik w XXach jest praktycznie niezniszczalny - jest to jeden z najtrwalszych silników produkowanych przez honde, często ludzie montują w nim turbo więc o czymś to świadczy. Wtrysk to także wielka zaleta tego moto - po zimie nigdy nie miałem problemów z odpaleniem :) Hamulce bardzo dobre, choć do R1 troche im brakuje. Sprzęt ma też drobne wady - wskaźnik paliwa często pokazuje głupoty, lepiej na nim w ogóle nie polegać chyba że chcemy dymać pare km na stacje pieszo albo z XXem pod ręke(już kiedyś zaliczyłem taką akcje i wierzcie mi, że nie chcielibyście pchać tego bydlaka nawet przez 1 km;)). Wada nr. 2 XXa to tłukący się kosz sprzęgłowy - niestety wymiana na nic się nie zdaje, bo stuki z silnika powracają. Przy odpalaniu też go mocno słychać, więc lepiej odpalać na sprzęgle. Ogólnie nie należy się tym przejmować - jest to typowa przypadłość tego modelu. Ogólnie motocykl spełnia moje wszystkie wymagania, dlatego daje 10 i naprawde polecam każdemu :)

Piro
To mnie kolego pocieszyłes właśnie kupiłem dzi banan nieshodzi mi zgeby

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
CBR 1100 XX 2004
05.16.2013 20:21:12

Szybki, mocny, wygodny, świetnie się prowadzi, doskonałe hamulce. IDEAŁ! Daje 10.

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
świetna maszyna
11.06.2013 12:52:47

To już mój drugi XX w karierze. Pierwszy był z 1998 jeszcze na gaźnikach, ale wersje gaźnikowe żłopią niezliczone ilości paliwa - poniżej 8L/100 ciężko pomarzyć, dopiero wersja na wtrysku zmniejsza apetyt na paliwo o jakieś 2L/100, dlatego rok temu kupiłem model 2004. XX to motocykl dość ciężki, ale głównie na parkingu - ruszamy i masa gdzieś wyparowuje, motocykl porusza się lekko i zwinnie jak baletnica, silnik pracuje wspaniale i równiutko oddaje moc od początku skali aż do odcinki. Wersja gaźnikowa jednak jest bardziej nieokrzesana i brutalniej oddaje moc - wtrysk łagodzi obyczaje, co nie znaczy że jest nudno. Hamulce łączone(DUAL) nie każdemu przypadają do gustu, ale skuteczności nie można im odmówić. Motocykl doskonale nadaje się do szybkiej turystyki - pozycja za kierownicą nie męczy, a owiewka daje pełen komfort do 250km/h. Prędkość maksymalna jaką wycisnąłem z XX'a to 285km/h - pewnie z lżejszym kierowcą poleciałby więcej. Bardzo dobre są też światła - droga jest świetnie oświetlona, choć znam ludzi którzy montują ksenon :) Jeśłi chodzi o wady - wspomniany kosz sprzęgłowy, który daje o sobie znać po odpaleniu motocykla. Jak się rozgrzeje jest już ok. Motocykl też grzeje się dość mocno w korkach, do tego bardzo szybko zużywa napęd i klocki hamulcowe. No ale im większe moto tym większe koszty, motocykl daje tyle frajdy że o kosztach przestaje się myśleć. Do XXa polecam oponki Metzeler Z8 - wytrzymują ok. 11 tys i moto prowadzi się na nich bajecznie :) To chyba tyle :) Pozdrawiam wszystkich XX-maniaków :D

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
świetny sprzęt
11.12.2013 14:20:53

Motocykl, który za życia stał się legendą. Rewelacyjne osiągi, łatwe prowadzenie, szybki jak diabli :) Wady? Spalanie dochodzące spokojnie do 10-11L przy dzidowaniu, do tego wrażliwy alternator, który może się spalić z powodu konającego akumulatora. Jak wasz xx zaczyna ciężej palić i życie akuma dobiega końca to zmieniajcie jak najszybciej, bo może pociągnąć ze sobą alternator. Tyle ode mnie - xx to cudowna maszyna!

Gość;roman

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Hamulce
10
Honda xx
08.29.2016 20:43:12

Moto mam od 2miesiecy. Zrobiłem nim ponad 3tys km. I nie można mu nic zarzucić. Jedyne czego nie lubimy razem to krótkie trasy. Heh
Jeżdżę nim pl-s i jestem zadowolony. Czy sam czy z pasażerem i 3kuframi nie czuć większej różnicy. Nawet lepiej się prowadzi jak się załaduje full

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
09.24.2016 10:14:01

Witam. Posiadam XX od początku lipca-zrobiłem 3 tys.km.Moto wydaje się rewelacyjne. Na początku przy prędkości 140 miałem wrażenie ŚHIMY,PO przejechaniu ok.1000km.znów próba możliwości i przy 200km/h-SHIMY;Teraz po kolejnych km."SHIMY"pojawia się przy około 240km/h.Koledzy,jak myślicie czy to lek i przewrazlienie??? (taki... już jestem).Ps:XX w stanie idealnym-2000r,przywiózł do mnie kolega znajomych "HANDLARZY"do obejrzenia XX,po około 40 minut oględzin stwierdzili że "wierzyć się nie chce żeby taki stan był przy 16-sto letnim motocyklu".Na liczniku w tej chwili 39tys.przywieziony z Holandii.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce