Mamy już 11768 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shima Bullet Men



Ilustracja przedmiotu

1  

Shima Bullet Men

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
4.92 / 10

(Na podstawie 13 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 38%
Neutralne: 0%
Negatywne: 62%


Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Polecam !
06.24.2013 12:10:41

Polecam ten produkt , jeśli ktoś szuka niedrogich rękawic , skórzanych to jest dobry wybór w niewielkich pieniądzach. Bardzo dobrze wykonane , bardzo dobrze wentyluje perforowana skóra mimo temp. na zewnątrz około 35stopni , dobry materiał wewnątrz oraz wytrzymałość całości.. Przymierzałem w sklepie w czsasie kupna o wiele droższe opcje jak alpinestars itp. ale te jakoś mi najlepiej mi przypasowały i wybrałem tańszą opcje mimo że nastawiałem się na alpinestars octane , i to dobra decyzja ;)

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
rewelka
12.03.2013 9:55:27

Zgadzam się - bardzo dobrze wykonane, a wentylacja daje rade nawet w największe upały. 10/10

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
na lato ok
06.14.2014 13:02:37

Dobre na lato i do miasta, ale jest jeden minus - po zakupie strasznie farbowały przez ok. 3 tygodnie. Po pierwszym deszczu miałem całe fioletowe ręce i ciężko było mi je domyć :/ Za to odejmuje 2 oczka z oceny.

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
ok
07.01.2014 12:22:38

Moje też farbowały. Ogólnie dobre bo wygodne, ale od przyszłego sezonu przesiadam się na VRS-1 bo te nie mają zbyt solidnych ochraniaczy. Poleciłbm je na miasto lub na choppera.

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
1
Nigdy więcej!!!
07.17.2015 12:56:38

Pierwsze wrażenie super, kupiłem je zamiast produktu bardziej uznanych producentów, jednak bardzo szybko postępuje na nich zużycie, materiał musi być bardzo niskiej jakości. Rękawice mam trzeci sezon, jest to moja równoległa trzecia para rękawic obok ocieplanych wodoodpornych i zwykłych niedziurkowanych z mankietem. Z racji, że są do jazdy tylko w upały używałem ich zaledwie kilka razy, na początek tego sezonu, tj. w maju po prostu zaprzestałem użytkowania z obawy na bezpieczeństwo, skóra stwardniała i nabrała spękań, w niektórych miejscach bardzo się ponaciągała i zrobiła bardzo cienka co widać po rozstępach otworków. Zeszło lakierowanie, przez co w dużej swojej części wyglądają jak zamszowe. Na jednej z wypraw znajomy miał takie same i porwały mu się przy zakładaniu na dłonie, moim za pewne wiele do tego nie brakuje. Nie chciałbym myśleć, co by się stało podczas szorowania po asfalcie, w pierwszym odruchu chciałem polecić co najwyżej na skuter, ale ostatecznie nawet na rower nie zaproponuję. Moje pozostałe dwie pary (Held, RST) są starsze i zdecydowanie intensywniej używane w dodatku w gorszych warunkach i nic podobnego się z nimi nie dzieje.

Wielka, wielka szkoda, bo kupując Shima Bullet chciałem wesprzeć rodzimą produkcję, jednak w przyszłości na pewno się na to nie odważę. Zapewne na świeżo moja opinia byłaby lepsza, ale rękawice zdecydowanie nie przeszły wcale nie wymagającej próby czasu.

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Mieszane uczucia
09.10.2015 7:01:57

Rękawice fajnie leżą, są wygodne. Jest tylko jedno wielkie ale. Może miałem pecha albo źle trafiłem, ale podczas pierwszego użycia nie licząc przymiarki w sklepie rozeszły się na szwie po wewnętrznej stronie dłoni. Reklamacja nieuznana ponieważ w opinii producenta jest to uszkodzenie mechaniczne w wyniku wywrotki. Podsumowując polecam jeżeli nie zamierzacie zakładać na dłonie.

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
Są ok
09.24.2015 1:03:21

Rękawice uzywam od 3 sezonów tylko w upały. Zrobiły okolo 5-6tys ogólnie nie mam zastrzeżeń. Lekko sie zmatowily. Rozlecial się jeden rzep, który wymieniłem sobie sam. Od tamtej pory wszystko pięknie. Jestem zadowolony. Miałem gorsze rękawice za te pieniądze jednak jeszcze nie zaryzykuję kupna czegoś droższego tej firmy jesli takie wpadki jakości będą się powtarzać.
Ten model polecam. Mi trafiły się nieźle. Po komentarzach widzę, że to loteria.

Arcer
Bullet to najbardziej awaryjny model Shimy, więc pozostałe można brać bez obaw.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
4
Nie warte tych pieniędzy
04.23.2016 16:33:14

Mam je niecały miesiąc. I już "lecą" do reklamacji. Nitki puściły, skóra traci lakierowanie. Ogólnie tylko wyglądają fajnie, leżą w miarę dobrze ale przy dłuższej jeździe bolą końcówki palców. Jakość wykonania i materiałów do niczego. Czytałem w poprzednich opiniach, że producent nie uznaje reklamacji kiepskiego przeszycia. Zobaczymy jak będzie u mnie.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
1
Fatalna jakość
04.29.2016 11:10:15

Rękawice kupiłem na wysokie temperatury i rzeczywiście są cienkie i dość wygodne ale co z tego skoro jakość jest fatalna. Przy drugim zdejmowaniu pękły na całej długości od wewnętrznej strony wzdłuż perforacji. Jeżeli tak się dzieje przy zdejmowaniu to można sobie wyobrazić jaki będzie efekt spotkania z asfaltem.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
3
Shima bullet
07.20.2016 20:29:44

Od czasu kiedy je kupiłem zrobiłem w nich około 7 tysięcy km.

Minusy:
- farbują
- szwy na czubkach palców z początku uwierały
- słabe bezpieczeństwo - wywrotka przy około 50 km/h spowodowała że szwy puściły i rękawica pękła

Plusy:
- przewiewne
- dobrze czuć manetke

Uważam że lepiej dołożyć i kupić coś co podczas szlifu nie puści na szwach. Bezpiećzeństwo jest najważniejsze.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
jednorazówki
04.13.2017 15:43:11

Podobnie jak koledzy powyżej potwierdzam bardzo niską jakość skóry.
Na początku byłem zachwycony, rękawicę świetnie leżą, doskonała wentylacja w upały, ochraniacze wydawały się solidne.
Niestety przetarły się na palcu od kręcenia manetką i to po JEDNYM sezonie!!!!! Co prawda miałem wtedy skuter 50 i sporo kręciłem manetką ale to skandal żeby tak szybko się przetarły.
Używałem wcześniej zwykłych rękawiczek z cienkiej skóry po mojej babci przez 2 sezony i żadnych przetarć.
Oddałem je na gwarancję, która została odrzucona bo to niby uszkodzenie mechaniczne.
Strach w nich jeździć bo skóra przeciera się od zwykłego noszenia, na bank rozpadną się po pierszym kontakcie z asfaltem.
Też chciałem wspomóc polską firmę ale to był wielki błąd.
Mam jeszcze zimowe rękawice motocyklowe z Lidla, już 4 sezon i żadnych przetarć.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
jednorazówki
04.13.2017 15:46:03

Podobnie jak koledzy powyżej potwierdzam bardzo niską jakość skóry.
Na początku byłem zachwycony, rękawicę świetnie leżą, doskonała wentylacja w upały, ochraniacze wydawały się solidne.
Niestety przetarły się na palcu od kręcenia manetką i to po JEDNYM sezonie!!!!! Co prawda miałem wtedy skuter 50 i sporo kręciłem manetką ale to skandal żeby tak szybko się przetarły.
Używałem wcześniej zwykłych rękawiczek z cienkiej skóry po mojej babci przez 2 sezony i żadnych przetarć.
Oddałem je na gwarancję, która została odrzucona bo to niby uszkodzenie mechaniczne.
Strach w nich jeździć bo skóra przeciera się od zwykłego noszenia, na bank rozpadną się po pierszym kontakcie z asfaltem.
Też chciałem wspomóc polską firmę ale to był wielki błąd.
Mam jeszcze zimowe rękawice motocyklowe z Lidla, już 4 sezon i żadnych przetarć.

Gość
Potwierdzam. Przy kontakcie z asfaltem z prędkością 45-50 km/h, a nawet mniejszej ponieważ motocykl już leżał, a ja odbiłem się od samochodu, wewnętrzna strona rękawic rozdarła się na pół. Ochraniacze z zewnętrznej strony wytrzymały, ale może to dlatego, że nie było za dużego kontaktu z nawierzchnia.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
5
Fajne rękawice o słabej jakości wykonania
09.16.2017 13:22:07

Rękawice na temperatury 20+, 30 stopniowe upały im nie straszne, wentylacja bardzo wydajna i to czuć. Na początku szwy strasznie piją w końcówki palców, jak już się ułożą to jest OK. Ochraniacze te które powinny być to są, jak na krótką letnią rękawicę do miasta są wystarczające, gorzej jeśli chodzi o samą skórę. Ta jest strasznie cienka i posiada liczne perforacje więc przy spotkaniu z asfaltem przy jakiejś większej prędkości wątpię by ręce wyszły z tego cało. Ale coś za coś, albo zajebista wentylacja albo bezpieczeństwo, tutaj mamy raczej to pierwsze :) Jakość wykonania słaba, u mnie delikatnie zaczął puszczać szew na koniuszku jednego z palców po zaledwie 1,5k km, a jedna z rękawic jest krzywo uszyta. To raczej wada modelu, a nie producenta bo mam też RS-1 i tam jakość wykonania jest bez zarzutu. Podsumowując - jestem umiarkowanie zadowolony, gdyby jakość wykonania była lepsza to rękawicę mógłbym polecić, na chwilę obecną jednak drugi raz był tego modelu nie kupił. Te 170pln można lepiej wydać.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Motul 300V syntetyczny

wymieniam teraz olej na motul300v10w40 , mam nadzieję że na wiosnę bedę się podniecał tym olejem .kupiłem moto na oleju chyba yamalube latał...

Klocki hamulcowe TRW-Lucas SV

Miałem TRW-Lucasy - zarówno organiki jak i sinterowe. Okazało się że te pierwsze były znacznie lepsze. Sinterowe hamują gorzej od EBC i organic...

Gopro Hero 6 Black

Takie produkty jak Gopro 6 przyczynią się do upadku całej firmy. Lubie ich kamery, nawet bardzo. Do tej pory od dwójki kupowałem wszystkie od raz...

Shiro SH-821

Wentylacja
Wloty niby są i jak jest zimno, to nawet wydaje mi się, że jakiś przewiew czuję, ale może mi się tylko wydawać. Nie czuć r...

Gopro Hero 6 Black

Zakupiłem go pro 6 mając wcześniej tzw. Chińczyka. Wyjechałem na wakacje i miałem wielkie nadzieje co to tej kamery, przeliczyłem się. Hero 6 ...

Midland BT Next

Polecam - zakupiony przez Chiński alliexpres dwie sztuki :) Cenowo wyszło 400 PLN taniej niż w PL. Jakość dźwięku doskonała, słychać komunik...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania