Mamy już 11759 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shima Spark



Ilustracja przedmiotu

1  

Shima Spark

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.31 / 10

(Na podstawie 16 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 75%
Neutralne: 13%
Negatywne: 13%


Gość


10
Adam78
10.05.2012 22:34:39

Rękawiczki idealne do jazdy w cieplejsze dni. Wygodne, dobrze wykonane, wentylacja działa znakomicie. Polecam.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
11.02.2012 22:31:07

Polecam - dobre rękawiczki na lato, spoko wentylacja i wygoda. Troche farbują w deszczu, ale to szczegół. Ogólnie polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Kamyk
11.14.2012 11:56:49

Najwygodniejsze rękawice jakie posiadałem. Super wentylacja. Szkoda, że nie mają jakieś lepsze ochrony nadgarstka, ale czego wymagać od krótkich rękawic.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Gość
06.04.2013 20:32:49

Naprawde świetne rękawice na lato. Idealne do latania po mieście. Skóra bardzo miękka co za tym idzie idealne czucie. Bardzo polecam.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Nie do zdarcia
11.10.2013 10:22:59

3 lata temu zakupiłem ten model z myślą, aby wytrzymały jeden sezon kosztowały wtedy 139zł i ku mojemu zdziwieniu wytrzymały do dnia dzisiejszego. Super się ułożyły, mają bardzo dobrą wentylacje- perforowana skóra i wstawki z materiału. Na szczęście nie było mi dane przetestować ich wytrzymałości na ścieranie ;) Podsumowując- nie ma się do czego przyczepić.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Bez zarzutu
01.05.2014 22:01:24

Z czystym sumieniem mogę polecić. Wytrzymały 2 sezonu i nadal dzielnie służą. Jedynie mogę mieć małe "ale" do rzepów bo po 2 sezonach już słabiutko trzymają.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Polecam- cena/jakość=rewelacja
01.27.2014 16:55:27

Krótko i na temat- rękawice przeżyły dwa sezony, jedną małą glebe i kilka jazdy w deszczu. Nie farbują, są wygodne, przewiewne i dobrze wykonane. Minusem jest materiał między palcami, który ma tendencje do mechacenia się. Materiał się nigdy nie przetarł, ale nie wygląda już tak ładnie jak na początku. 9/10.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Super !
05.13.2014 13:04:01

Czytałem opinie i dzięki "WAM" je kupiłem.

Teraz również się podpisuje pod oceną 9 !

Wygodniejszych rękawic nie znalazłem, dobrze dopasowane, świetnie uszyte, nic nie lata, nie obciera, może ręka trochę śmierdzi skórą ale to pewnie od nowości.

Szczerze polecam!

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Polecam
07.30.2015 13:37:30

Są to moje ulubione rękawice.

Kupiłem je specjalnie na lato, a jak widać pogoda nie dopisuje.
Używam ich na co dzień ( nawet w deszczu) i ku mojemu zaskoczeniu nie farbują. Co do spostrzeżeń... są dwie rzeczy które denerwują mnie na chwilę obecną:
- Trochę za słaby rzep( trzeba mocno go docisnąć)
- Lekko przekręcają się na palcach

Jednak pomimo tych małych wad i tak je uwielbiam, dlatego następne rękawice będą marki Shima

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Wystrzegać się nowego modelu.
10.11.2015 9:50:31

Nowszy model, którego listek "do wciągania" rękawic został zastąpiony materiałowym rozerwał się w obu rękawicach po 2 miesiącach użytkowania. Dodatkowo na jednej pękła skóra powyżej mocowania.

moje oddałem po 2 miesiącach i chyba więcej nie spróbuje.

Drzewo
Podaj ocenę, to zmienie :)

Ozzy
Oczywiście nie miało być 9....

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
średnie
06.07.2016 15:51:57

Mam/miałem je jeden sezon. Na plus: dość wygodne i przewiewne - bardzo dobre na lato. Na minus: rozpruły się na palcu i dodatkowo puścił szef na wewnętrznej stronie dłoni.
Podsumowując: w tym sezonie na lato wybrałem inną markę...

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
SHIMA SPARK
06.29.2016 17:56:40

...rękawice kupiłem zupełnie przypadkowo, w sensie takim iż nie czytałem żadnych opinii, nic nie słyszałem o modelu, nigdy nie miałem niczego tej marki. Nadeszło lato trzeba więc było niemal na gwałt w coś się zaopatrzyć, po głowie chodził mi HELD którego bardzo sobie cenię(z autopsji)jednak akurat na stoiskach bazaru nie było modelu który szukałem. Zupełnie przypadkowo natknąłem się na stoisko SHIMA, rzut oka, krótka przymiarka, nie wysoka cena przekonały mnie do zakupu. Po przejechaniu kilkuset kilometrów z czystym sumieniem podpisuję się pod pozytywnymi komami, wizualnie fajnie wykonane, bardzo wygodne i miękkie, dobrze wentylują, wstawki w miejscach gdzie być powinny przekonują mnie również do 9-ciu punktów (z wiadomych powodów nie wspominam o trwałości),- dlaczego tylko 9 ? Pierwszy powód to wspominany "mały przebieg" , drugi natomiast bardziej istotny to niekonsekwencja i wręcz głupota niemal wszystkich producentów letnich rękawic, mianowicie kolor. Dla czego czarne ? Przecież nie od dziś wiadomo że czarny kolor najbardziej absorbuje słońce powodując niepotrzebne nagrzewanie się, dlaczego nie coś jaśniejszego, choćby białe, przynajmniej wierzch,- może i brudzące ale o ile poprawiły by komfort i termikę ... .

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
mieszane uczucia
09.07.2016 21:42:02

Dość długo się układały ale teraz leżą idealnie - jeżdżę w nich drugi sezon. Świetny pomysł z ochraniaczem w kieszonce przez co nic nie ugniata. Na lato idealne - super przewiewne.
Ale...
Duży minus - szybko zużył się rzep, musiałem wymienić na nowy. Minus to też blakniecie - już dawno zgubiły czarny kolor, zrobiły się bure.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
Gość
03.06.2017 8:58:34

Używam 2 sezon i jak za tą cenę to mogę śmiało polecić.
Nie farbują, bardzo wygodne (mierzyłem kilkanaście modeli, łącznie z droższymi) i te są spasowane nadzwyczaj dobrze. Doskonałe na ciepłe dni, bezpieczeństwo na dobrym poziomie jak na tego typu rękawice.
Oczywiście nie są to rękawice uniwersalne. Tylko letnie.
Z tym rzepem to trochę prawda. U mnie nadal spełnia swoją funkcje, ale wygląda na kiepski.

Ocena 7, bo droższe rękawice (np. Held'a) są na pewno lepsze.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Shima
03.25.2017 22:09:20

Za te kasę ideał. Me hacenie można zlikwidować zywym ogniem - delikatnie. Jedan Palec tez się rozpadl ale zszyty. Idealne rękawice dla ludzi o szerokich dłoniach lecz krótkich palcach. Polecam!

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
1
nie polecam
08.24.2017 17:04:24

Rękawice rozpadły się po kilku godzinach (wyszły palce) pomimo że były dobrane jak należy. Rozeszły się łączenia skóry z materiałem. Wymieniono mi na nowe (wysyłka) i tu następuję jeszcze gorsze wkur...ie. Dostaje rękawice które wyglądają jak by ktoś dopiero uczył się szyć - źle spasowane, za dużo materiału na wysokości kostek itp. Ze szczelin wentylacyjnych wystaje siatka. Po prostu jak po złości.
Nie polecam, strata czasu i pieniędzy.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Midland BT Next

Polecam - zakupiony przez Chiński alliexpres dwie sztuki :) Cenowo wyszło 400 PLN taniej niż w PL. Jakość dźwięku doskonała, słychać komunik...

TCX X-Square

Ogólnie bardzo wygodne, dobra wentylacja, natomiast moim zdaniem za mały pad do dźwigni zmiany biegów i co gorsza słabo wykonany - poszycie pada ...

Crivit Sports (kask z Lidla)

Kask pomimo swoich wad tj, głośność i średnie wykonanie, uchronił mnie przy bardzo nieprzyjemnej glebie. Ręka złamana i noga też, ale głową...

Hyosung GV125C Aquila

Jeden chyba z najlepszych motocykli Chopper/Cruiser w tej klasie pojemności czyli 125 , jeśli nie najlepszy....

Kawasaki ER-5

Jest to mój pierwszy motocykl, kupiłem w połowie sezonu i przejechałem 2tys km. Motocykl bardzo łatwy w prowadzeniu, lekki. Dużym plusem jest ni...

Harley-Davidson Dyna Fat Bob

Kolejny z rodziny Dyna piekny na grubych kolach byku.
Lampy nie kazdemu leza to na pewno.
Sprawia wrazenie ciezkiego ale po chwili milo ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania