Mamy już 9433 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Held Touring Five



Ilustracja przedmiotu

1  

Held Touring Five

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.00 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 75%
Neutralne: 17%
Negatywne: 8%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Adaho
03.02.2013 22:31:14

Polecam te łapki. Jakość wykonania i komfort jazdy na najwyższym poziomie. Niestety uległem namowom kolegi i kupiłem większe, niż mój rozmiar - teraz żałuję, bo się "rozbiły" i palce są "za długie". Ale poza tym, naprawdę super rękawice.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Baciu
03.03.2013 21:39:24

Generalnie super rękawiczki na cały rok. Do 250zł ciężko będzie znaleźć coś lepszego do turystyki. Nieźle spisują się w deszczu.

Plusy:
- cena
- jakość wykonania
- wycieraczka na palcu
- odblaski 3M
- wygoda
- sporo dodatkowych wzmocnień/ochraniaczy

Minusy:
- napisy się lekko wycierają (mogli sobie darowac malowanie małych literek z modelem rękawiczek)
- nie maja gor-texu ... no ale wiadomo to nie ten przedzial kasowy.

w sumie nie ma się do czego doczepiać. Wiadomo turystyczne rękawice nie są idealne w lato .... ani nie są idealne zimą. ale są wystarczająco dobre cały rok.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
tom
03.09.2013 12:32:22

Rękawice jak najbardziej godne polecenia. Zgadzam się z wcześniejszymi opiniami. Rękawice praktycznie całosezonowe. Daja radę w deszczu, wytrzymałe, po kilku sezonach nic sie nie popruło, nie powycierało ( no może oprócz napisów i paska zwężającego). Bardzo wygodne.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
vstrom
03.19.2013 12:06:42

Mam, używam, polecam. Dobre rękawice, nie idealne ale w każdej dziedzinie poprawne. Ogólna ocena: dobre.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
bardzo przyzwoite łapki
09.26.2013 13:37:39

Latam od tego sezonu - dałem w promocji 190 PLN i za tą kase naprawde warto. Są to markowe rękawice, uszyte z dobrej jakości skóry, dość odporne na deszcz i bardzo wygodne. Komfortowo można jeździć od 15 st. w góre - przy 10 jest już chłodno i po jeździe ręce sztywnieją :) W upalne dni nieco za gorące, ale da się przeżyć. Moja ocena to 9 - świetne rękawiczki za naprawde przyzwoitą kase. Jak się zużyją to prawdopodobnie kupie identyczne.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


7
Proponuję dobrze się im przyjrzeć :)
10.15.2013 10:33:13

A ja się przyczepię do tych rękawiczek. Mierzyłem ok 4-5 par w jednym rozmiarze i co się okazuje? Każda rękawiczka ma minimalnie inny rozmiar (a to przy palcu pije, a to wcięcia za głębokie i strasznie uwiera, zdarzyła się raz też wewnątrz nadprodukcja skóry, która cholernie dokuczała)! Kiedy udało mi się już dobrać odpowiednią parę polatałem oczywiście. Wrażenia mam następujące:
plusy:
-wygodne po odpowiednim dobraniu
-miękkie w każdym przypadku
minusy:
-boczne otwory na palcach - nie nadają się w jednocyfrowe temperatury bez podgrzewanych manetek
-brak rozsądniejszych protektorów
-za krótki pasek do regulacji na nadgarstku (czepialstwo, ale mnie to wnerwiało).
To tyle po krótce ode mnie w tym temacie :)

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
Cena/jakość na dobrym poziomie
01.26.2014 18:10:58

Jestem użytkownikiem tych rękawic od trzech sezonów. Podzielę się swoimi odczuciami i podzielę je na dwie kategorie (tradycyjne "plusy" i "minusy").

Plusy:
- dobre czucie kierownicy motocykla, dzięki czemu świetnie operuje się manetką gazu i klamką hamulca,
- wykonane z dobrej jakości skóry,
- cena w promocji o ile pamiętam można je wyrwać nawet za 180 zł (dawno temu zakupiłem, więc ceny nie pamiętam),
- atrakcyjna cena,
- markowe (Held to dość znana firma)
- wygodne
- wycieraczka na palcu przydaje się w ulewne dni,

Minusy:
- brak sztywnego ochraniacza kostek palców,
- latem trochę za ciepło (trochę pocą się dłonie) gdy temperatury sięgają +25-30 stopni celsjusza, a zimą\późną jesienią jest zbyt zimno (gdy temperatura spadnie do ok 5 stopni na plusie),
- ciężko zakłada się je na kurtkę motocyklową (rękawica ma tendencję do zsuwania się z kurtki),

Podsumowując jeśli miałbym kupić jeszcze raz te rękawice to zrobiłbym to :) Za taką cenę nie można oczekiwać wodotrysków, więc są jak najbardziej OK ;)

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
wg. mnie-super
09.22.2014 11:01:27

Żadnych zastrzeżeń- drugi sezon śmigam i są super, ale raczej na gorące/ciepłe dni. W deszczu mokną ostro, aż są ciężkie, ale nie są od bycia odpornymi. Wycieraczka super, jakość wykonania super, wentylacja też, ach i och. Tylko dokupię cieplejsze Heldy z goretexem, na jesień...

Głosy: 55   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
szału nie ma
05.24.2015 10:48:15

Moje pierwsze rękawice. Za tą cene nie są złe, ale skóra przebarwiła się po 12 tys. Po 20 tys. wyszła dziura na palcu wskazującym. Brak sztywnych ochraniaczy - jak na pierwsze rękawice mogą być, ale ogólnie lepiej dołożyć do czegoś droższego ze sztywnymi ochraniaczami i skórą wyższej jakości.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Super
09.23.2015 23:57:44

Używam ich od 2 sezonów i sa to moje główne rękawice. Zrobiłem w nich okolo 20 tyś km. Wycieraczka działa bardzo dobrze.
Po impregnacji niezła odporność na lekki deszcz. Nie wycierają się i nie puszczają szwy. Jedyny problem to to, że mocno wyblakły na słońcu. Używam ich między 10-25 C.
Godne polecenia. Niezniszczalne rękawice.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
nie polecam
11.12.2016 23:12:54

Jak ktoś chwali to znaczy że nie jeźdzł nigdy w porządnych rękawicach. Cieniutka skóra, zero ochraniaczy nie licząc pianki. Już po założeniu nie czuć żeby to był dobry wybór. Shimy czy Alpinestars, a nawet Adrenaline to o wiele lepszy wybór.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Bdb
11.26.2016 15:43:32

Wszyscy chwalą a kolega jako jedyny ma jakieś dziwne oponie i porównania. Pamiętaj jednak że to rękawice turystyczne a nie sportowe.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania