Rękawice Held Air N Dry :: Opinie motocyklistów
Mamy już 13447 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Held Air N Dry



Ilustracja przedmiotu

1  

Held Air N Dry

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.50 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Gość
05.28.2013 21:09:42

Świetnie wykonane, jak każde rękawice Held'a. Genialny patent z podwójną rękawicą. Jedna komora na lato z perforacją na całej dłoni ze skórą kangura- świetna wentylacja i zero pocenia dłoni nawet w upale. Druga komora na chłodniejsze dni i deszcz- membrana gore-tex 100% szczelności. Warte swojej- dosyć wysokiej- ceny. Polecam!

Czaps
Ile wytrzymały Ci te rękawice ?

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Rewelacyjne rękawice
04.05.2016 13:23:45

Skusiłem się na jedne z najdroższych rękawic na rynku i po pół roku jeżdżenia w nich nie wyobrażam sobie innych, lepszych rękawic turystycznych!
Patent z podwójną rękawicą w jednej jest po prostu genialny.
Jest ciepło - wkładasz rękę w "kieszeń" rękawicy opisanej jako "Air". Pod dłonią jedynie perforowana miękka skóra z kangura - w czasie jazdy i na postoju chłód i wentylacja.
Jest zimno - wkładasz rękę w "kieszeń" "Gore-Tex" i masz dłoń w ciepłej, suchej i szczelnej rękawicy z najbardziej znaną i najlepszą membraną dotąd stosowaną.
W obydwu "kieszeniach" jest komfort i wygoda, pełnia manipulacyjności, kontroli i czucia manetki, klamek.
Design rękawicy na najwyższym poziomie - turystyczna forma z lekko sportowym zacięciem (przez twarde, kompozytowe wzmocnienia kłykci) + materiał Superfabric w miejscach narażonych na potencjalne podparcie dłonią podczas upadku/szlifa.
Polecam. Cena ekstremalna, ale jakość równa cenie.

bambus2506
Rękawice wcale nie należą do najdroższych. Cena jest bardzo atrakcyjna do tego co oferują rękawice

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Gość
05.15.2016 20:20:05

Przez dłuższy czas poszukiwałem jakiś rękawic z goretexem na jazdę w deszczu i drugiej pary do jazdy w lecie. Przypadkiem trafiłem na test tych rękawic w internecie. Znalazłem to wszystko w jednym produkcie. Rękawice sporo kosztują, ale wg mnie warto wydać tyle, bo ma się produkt na lata. Komora air bardzo fajnie sprawuje się w cieplejsze dni, a komora z goretexem nie przepuszcza wody. Bardzo ładnie wyglądają, mają wstawki odblaskowe, wewnętrzna część rękawicy ze skóry kangurzej. Jedyny minus to skóra kangurza przebarwiła się na czarno, ale to w niczym nie przeszkadza. Jak do tej pory zrobiłem w nich 7000km i z czystym sumieniem polecam. Firma Held robi na prawdę solidne rękawice, z resztą wystarczy zobaczyć ile razy z rzędu wygrywała różne nagrody.

Profil użytkownika
macjus6
Po około 20 000km puścił szew w prawej rękawicy na wewnętrznej stronie. Rękawicy poleciały do producenta i w ramach gwarancji dostałem nowe. Także polecam bez dwóch zdań :)

Profil użytkownika
macjus6
W rękawicach przejechałem ponad 15 000km. Nie widać w ogóle zużycia. Na dodatek zaliczyłem w nich dzwon/szlif, poza lekkim przetarciem osłony kostek nic wielkiego się nie stało. Na prawdę polecam.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Rękawice Held Air N Dry
07.19.2016 15:23:50

To, że Held wygrywa większość konkursów w kategorii rękawic motocyklowych wiele razy słyszałem, ale nie spodziewałem się, że na rynku są tak "kosmiczne" rękawice jak Held Air N Dry.
Patent z dwoma kieszeniami rewelacja - nie wyobrażam sobie zakupu innych rękawic. Świetnie się dopasowują i mają ponadprzeciętne walory jeżeli chodzi o czucie manetek (skóra kangura robi robotę). Do tego kilkunastokrotnie bardziej odporny materiał superfabric w porównaniu do kevlaru - wstrzykiwane elementy ceramiczne na wielu elementach rękawicy.
W pierwszej komorze bardzo przewiewne, a w drugiej cieplutko i wodoodpornie (gore-tex) ręka nie ma szans się spocić :)
W dobrych sklepach motocyklowych w programie 5lat gwarancji.
Najwyższa jakość wykonania. Z ręką na sercu polecam!

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
10.07.2016 9:08:20

Skusiłem się i jestem zadowolony. Co prawda przy ok 10*C mi już w ręce chłodno, ale grzane manetki uzupełniają rękawice :)
Ogólnie jestem baardzo na tak! Latem przy 30*C wystarczający komfort :)

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Held Air n Dry - moje nowe rękawice
10.14.2016 11:22:38

Przyszła jesień, więcej dnie deszczowych i chłodnych. Postanowiłem wybrać nowe rękawice, na lata i na różne pory roku. Mój wybór padł na Air n Dry. Z pewnością nie są to typowo zimowe rękawice. Bez "futerka", bez grubej izolacji. Za to z doskonałą membraną Gore-tex, chroniącą przed wiatrem i deszczem. Rękawice bardzo dobrze leżą na dłoniach, czucie manetek bez zastrzeżeń. Dotychczas przetestowałem "kieszeń" z membraną; w temperaturach 5-8 st.C dają radę. Dojazdy miejskie do pracy nie były problemem. Nie powiem, że nie czuć chłodu, ale chłód czułem również używając "zimówek". Nie mam hand-barów ani grzanych manetek, a daję radę :).
Generalnie jakość wykonania bardzo dobra. Możliwość dopasowania do dłoni: dwa rzepy załatwiają sprawę. Liczne protektory również są, ale ich nie testowałem ;)

Zibi72
W minionym sezonie przetestowałem również "kieszeń" letnią. Jestem naprawdę pod wrażeniem skuteczności wentylacji. A wierzch dłoni pozostaje chroniony :). Zdecydowanie polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Świetne rękawice, warce swojej ceny
06.25.2017 18:27:57

Rękawice są po prostu zajebiste. Trochę się bałem, że nie dadzą rady w upalne dni, ale okazało się, że wentylacja jest bardzo skuteczna. Nie co gorzej w chłodne dni, ale w połączeniu z rękawiczkami biegowymi (takie cienkie i lekkie, z Decathlona) do ok. 10 stopni dają radę. Gore-Tex gwarantuje, że woda nie dostanie się do wewnątrz, więc co by się nie działo, to dłonie pozostaną suche. Rękawice mają pierdylion ochraniaczy, a wyczucie manetki jest jak w rękawiczkach chirurgicznych. W żaden sposób nie można powiedzieć, że są tanie, niemniej jak się dobrze zastanowić, to cena jest całkowicie akceptowalna.
Jeżeli chodzi o wady, to jedyne, co mi przychodzi do głowy, to niekompatybilność z zegarkiem. Po prostu muszę zdejmować zegarek, bo jak założę rękawicę na niego, to jest mi niewygodnie.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Super
05.20.2018 18:21:51

Pół roku zastanawiałem się nad kupnem tych rękawic. Serce bolało przy kasie, ale teraz po pół roku jazdy mogę powiedzieć że nie żałuję ani złotówki. 750 zł to dużo, lecz gdybym miał kupić rękawice na wiosnę i lato to wyszło by tyle samo a tak mam 2 w 1. Podczas deszczu sucho, przy 7 na plusie jest chłodno a podczas upałów bardzo przyjemnie. Nie wiem jak ta rękawica jest uszyta, ale wentylacja na najwyższym poziomie. Polecam. Aha - 5 lat gwarancji niedocenione.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Nolan N90

kupilem Nolana ze wzg na bezpiecznstwo i opinie marki. Ale... nieduzo, bo ok 8tys w trasie, przy temp 0 - 10 st C wieje zimnym powietrzem na twarz (mi...

Shark Skwal

Biorąc pod uwagę stare komentarze, ja swój kask kupiłem w 2018, jeżdżę w nim obecnie, jest super. Szybka chodzi normalnie, ciężko jest ją ot...

Schuberth S2

Przejechałem już w nim kilka tysięcy km (moto to CBR 600F PC41). Nie piszę o rzeczach które wyczytać można ze specyfikacji, bo to że nie ma aw...

Bridgestone Battlax BT-016 PRO

Nie wiem skąd tyle pozytywnych opinii. Mam z goła odmienne odczucia - opona bardzo średnia, w litrowym GSXR 1000 k9 kompletnie straciłem do niej z...

Pirelli Diablo Rosso 3

Leci 10/10 bo nie miałem lepszej gumy od tej :) po rozgrzaniu ciężko aby był uslizg chyba, ze jest nierówny asfalt to myszkuje, ale to jest oczyw...

Aprilia ETV1000 Caponord MK1 (2001-2003)

Niesamowity motocykl turystyczny. Bardzo poręczny w prowadzeniu. Lżejszy od Hondy Varadero i ma lepsze osiągi. Austriacki silnik Rotax na wtrysku z...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania