Mamy już 15148 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Held Air N Dry



Ilustracja przedmiotu

1  

Held Air N Dry

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.58 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 75%
Neutralne: 17%
Negatywne: 8%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Gość
05.28.2013 21:09:42

Świetnie wykonane, jak każde rękawice Held'a. Genialny patent z podwójną rękawicą. Jedna komora na lato z perforacją na całej dłoni ze skórą kangura- świetna wentylacja i zero pocenia dłoni nawet w upale. Druga komora na chłodniejsze dni i deszcz- membrana gore-tex 100% szczelności. Warte swojej- dosyć wysokiej- ceny. Polecam!

Starski
Kto pisze te opinie? Chyba ktoś, kto ich nie ma albo ktoś, kto ma je od 3 dni...

Czaps
Ile wytrzymały Ci te rękawice ?

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Rewelacyjne rękawice
04.05.2016 13:23:45

Skusiłem się na jedne z najdroższych rękawic na rynku i po pół roku jeżdżenia w nich nie wyobrażam sobie innych, lepszych rękawic turystycznych!
Patent z podwójną rękawicą w jednej jest po prostu genialny.
Jest ciepło - wkładasz rękę w "kieszeń" rękawicy opisanej jako "Air". Pod dłonią jedynie perforowana miękka skóra z kangura - w czasie jazdy i na postoju chłód i wentylacja.
Jest zimno - wkładasz rękę w "kieszeń" "Gore-Tex" i masz dłoń w ciepłej, suchej i szczelnej rękawicy z najbardziej znaną i najlepszą membraną dotąd stosowaną.
W obydwu "kieszeniach" jest komfort i wygoda, pełnia manipulacyjności, kontroli i czucia manetki, klamek.
Design rękawicy na najwyższym poziomie - turystyczna forma z lekko sportowym zacięciem (przez twarde, kompozytowe wzmocnienia kłykci) + materiał Superfabric w miejscach narażonych na potencjalne podparcie dłonią podczas upadku/szlifa.
Polecam. Cena ekstremalna, ale jakość równa cenie.

Starski
Absolitnie nie zgadzam się z opinią bambus2506. Rękawice są zdecydowanie za drogie na to co oferują (patrz moje opinie).

bambus2506
Rękawice wcale nie należą do najdroższych. Cena jest bardzo atrakcyjna do tego co oferują rękawice

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Gość
05.15.2016 20:20:05

Przez dłuższy czas poszukiwałem jakiś rękawic z goretexem na jazdę w deszczu i drugiej pary do jazdy w lecie. Przypadkiem trafiłem na test tych rękawic w internecie. Znalazłem to wszystko w jednym produkcie. Rękawice sporo kosztują, ale wg mnie warto wydać tyle, bo ma się produkt na lata. Komora air bardzo fajnie sprawuje się w cieplejsze dni, a komora z goretexem nie przepuszcza wody. Bardzo ładnie wyglądają, mają wstawki odblaskowe, wewnętrzna część rękawicy ze skóry kangurzej. Jedyny minus to skóra kangurza przebarwiła się na czarno, ale to w niczym nie przeszkadza. Jak do tej pory zrobiłem w nich 7000km i z czystym sumieniem polecam. Firma Held robi na prawdę solidne rękawice, z resztą wystarczy zobaczyć ile razy z rzędu wygrywała różne nagrody.

Profil użytkownika
macjus6
Po około 20 000km puścił szew w prawej rękawicy na wewnętrznej stronie. Rękawicy poleciały do producenta i w ramach gwarancji dostałem nowe. Także polecam bez dwóch zdań :)

Profil użytkownika
macjus6
W rękawicach przejechałem ponad 15 000km. Nie widać w ogóle zużycia. Na dodatek zaliczyłem w nich dzwon/szlif, poza lekkim przetarciem osłony kostek nic wielkiego się nie stało. Na prawdę polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Rękawice Held Air N Dry
07.19.2016 15:23:50

To, że Held wygrywa większość konkursów w kategorii rękawic motocyklowych wiele razy słyszałem, ale nie spodziewałem się, że na rynku są tak "kosmiczne" rękawice jak Held Air N Dry.
Patent z dwoma kieszeniami rewelacja - nie wyobrażam sobie zakupu innych rękawic. Świetnie się dopasowują i mają ponadprzeciętne walory jeżeli chodzi o czucie manetek (skóra kangura robi robotę). Do tego kilkunastokrotnie bardziej odporny materiał superfabric w porównaniu do kevlaru - wstrzykiwane elementy ceramiczne na wielu elementach rękawicy.
W pierwszej komorze bardzo przewiewne, a w drugiej cieplutko i wodoodpornie (gore-tex) ręka nie ma szans się spocić :)
W dobrych sklepach motocyklowych w programie 5lat gwarancji.
Najwyższa jakość wykonania. Z ręką na sercu polecam!

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
10.07.2016 9:08:20

Skusiłem się i jestem zadowolony. Co prawda przy ok 10*C mi już w ręce chłodno, ale grzane manetki uzupełniają rękawice :)
Ogólnie jestem baardzo na tak! Latem przy 30*C wystarczający komfort :)

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Held Air n Dry - moje nowe rękawice
10.14.2016 11:22:38

Przyszła jesień, więcej dnie deszczowych i chłodnych. Postanowiłem wybrać nowe rękawice, na lata i na różne pory roku. Mój wybór padł na Air n Dry. Z pewnością nie są to typowo zimowe rękawice. Bez "futerka", bez grubej izolacji. Za to z doskonałą membraną Gore-tex, chroniącą przed wiatrem i deszczem. Rękawice bardzo dobrze leżą na dłoniach, czucie manetek bez zastrzeżeń. Dotychczas przetestowałem "kieszeń" z membraną; w temperaturach 5-8 st.C dają radę. Dojazdy miejskie do pracy nie były problemem. Nie powiem, że nie czuć chłodu, ale chłód czułem również używając "zimówek". Nie mam hand-barów ani grzanych manetek, a daję radę :).
Generalnie jakość wykonania bardzo dobra. Możliwość dopasowania do dłoni: dwa rzepy załatwiają sprawę. Liczne protektory również są, ale ich nie testowałem ;)

Zibi72
W minionym sezonie przetestowałem również "kieszeń" letnią. Jestem naprawdę pod wrażeniem skuteczności wentylacji. A wierzch dłoni pozostaje chroniony :). Zdecydowanie polecam.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Świetne rękawice, warce swojej ceny
06.25.2017 18:27:57

Rękawice są po prostu zajebiste. Trochę się bałem, że nie dadzą rady w upalne dni, ale okazało się, że wentylacja jest bardzo skuteczna. Nie co gorzej w chłodne dni, ale w połączeniu z rękawiczkami biegowymi (takie cienkie i lekkie, z Decathlona) do ok. 10 stopni dają radę. Gore-Tex gwarantuje, że woda nie dostanie się do wewnątrz, więc co by się nie działo, to dłonie pozostaną suche. Rękawice mają pierdylion ochraniaczy, a wyczucie manetki jest jak w rękawiczkach chirurgicznych. W żaden sposób nie można powiedzieć, że są tanie, niemniej jak się dobrze zastanowić, to cena jest całkowicie akceptowalna.
Jeżeli chodzi o wady, to jedyne, co mi przychodzi do głowy, to niekompatybilność z zegarkiem. Po prostu muszę zdejmować zegarek, bo jak założę rękawicę na niego, to jest mi niewygodnie.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Super
05.20.2018 18:21:51

Pół roku zastanawiałem się nad kupnem tych rękawic. Serce bolało przy kasie, ale teraz po pół roku jazdy mogę powiedzieć że nie żałuję ani złotówki. 750 zł to dużo, lecz gdybym miał kupić rękawice na wiosnę i lato to wyszło by tyle samo a tak mam 2 w 1. Podczas deszczu sucho, przy 7 na plusie jest chłodno a podczas upałów bardzo przyjemnie. Nie wiem jak ta rękawica jest uszyta, ale wentylacja na najwyższym poziomie. Polecam. Aha - 5 lat gwarancji niedocenione.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
6
Jednak nie tak dobre.......
08.24.2018 22:33:29

Tak czytam i chyba te niektóre opinie to się mijają z prawdą.
Krótko i na temat, przewiewne, komfortowe, dopasowane, no i nawet dość wodoodporne.......no i ....i tyle.
Ale...
Po 2,5 sezony dziura w kciuku, daje medal osobie która po wyjęciu dłoni z kieszeni wodoodpornej włoży lekko spocona, albo wilgotna rękę z powrotem do niej. To jest męczarnia...uwierzcie.wszystko się podwija i zagniata. W tej cenie można by już coś wszyć aby z łatwością się "klikało" w smart fona. Jeżeli myślicie że w tej wodoodpornej kieszeni będzie wam cieplej to się mylicie....niestety tak nie jest. Na górze rękawicy, koło rzepu na nadgarstek jest perforowany materiał, też już zaczyna się sypać.....

I ewidentnie ta rękawica jest za droga na to co oferuje.
Poprzednie Racer-y za 200PLN wytrzymały mi 5 sezonów a heldy padły po 2,5 sezonu........ Nie tego się spodziewałem.

Nie polecam, ze względu na trwałość i w szczególności cenę !!! (reszta jak najbardziej na plus)

Starski
Chyba pierwsza rzeczowa opinia na temat tego produktu. Mam dokładnie takie same odczucia. Rękawice są trochę przewiewne, trochę wodoodporne i na pewno nie są bardzo dobrze wykonane.


Dołączone zdjęcia
Held Air N Dry
Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
Nie do końca zadowolony
10.01.2018 11:51:01

Mam drugi sezon. Rękawice są takie sobie na lato - dłoń włożona pod membranę nie dostaje od góry żadnego powietrza. Żeby był jakiś przewiew trzeba otwierać dłoń i łapać wiatr dolną stroną tam gdzie jest perforacja. Wodoodporność - w tym roku jeździłem w nich w Bieszczadach. Po dwóch godzinach w intensywnym deszczu z rękawic można było wylewać wodę. Odporność na zimno - przy plus 5 można robić krótkie trasy. Na dłuższą metę jest za zimno. Najpoważniejsza wada - membrana, która przykleja się do spoconej dłoni. Palce membrany wywleczone z palcy rękawicy są prawie niemożliwe do włożenia na swoje miejsce. Trzeba szukać wietnamskiej krawcowej z malutkimi dłoniami. Rękawice oceniłbym w skali od 1 do 10 na 6,5.

Gość
Muszę się zgodzić z opinią. Mam drugą pare, i. Drugi raz oddaje na gwarancję z powodu membrany. Odrywa sie, i wychodzi wraz z palcami. Alw ogólnie są to bardzo fajne rękawice, niestety tym razem biorę zwrot pieniędzy.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
odklejajacy sie goretex
02.21.2019 17:41:08

Potwierdzam opinie kolegow o odklejajacej sie warstwie goretexu po 2 sezonach. Mam to samo w prawej rekawicy. Reki prawie juz sie nie da wlozyc.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
5
Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.
04.24.2019 15:58:27

Rękawice za grubo ponad 700 zł powinny być naprawdę super. A nie są.
Użytkuję ten model od ponad dwóch sezonów, więc myślę, że mam już prawo do jego oceny.
Jeżdżę na moto od marca do grudnia. Held Air n Dry nie nadają się ani na upały (wcale nie są AIR) ani na zimno i duży deszcz (nie są DRY).
Wentylacja - od góry nie istnieje. A to dlatego, że nad dłonią znajduje się złożona membrana goretex, która nie przepuszcza powietrza. Od dołu są perforowane ale ze względu na to, że manetki trzyma się tak a nie inaczej, taka wentylacja niewiele daje (no chyba, że jedziesz na Jezusa). W rękawicach jest bardzo gorąco.
Jazda w niskich temperaturach. Po włożeniu ręki w membranę da się jeździć przy temperaturach powyżej 8 - 9 stopni, poniżej odradzam.
Wodoodporność - na mały deszcz wystarczą. W ulewie puszczają jak durszlak.
Membrana - po włożeniu ręki do środka ręka oczywiście się poci (goretex nie jest wcale taki och i ach) więc wyciągnięcie ręki ze środka bez wywinięcia membrany to nie lada wyczyn. A jak już uda Ci się wyciągnąć któryś palec na drugą stronę, to życzę powodzenia we wsadzeniu go na miejsce, tak żeby nie gniótł (szukaj drobnej Azjatki z mikrorączkami).
Skóra - po dwóch sezonach jeszcze się trzyma ale na kciukach i na wewnętrznej stronie dłoni w miejscu styku z manetką już się przeciera (w innych Heldach przetarło mi się dokładnie w tych samych miejscach). Szwy trzymają ok, rzepy też.
Czy kupiłbym drugi raz? Musiałbym chyba na głowę upaść. Nie kupię więcej rękawic tej firmy.
Polecam zaopatrzyć się w 3 pary rękawic - na upały, na zimno i deszcz, na temperatury 15-23 stopnie.

Starski
Przepraszam za drugą opinię - już zapomniałem, że kiedyś je tu oceniałem. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Kolejny rok minął więc opinia po dłuższym czasie użytkowania. P.S. Rękawice po dwóch sezonach śmierdziały jak ściek, trzeba było ratować ozonem.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Nolan N104 Absolute

Kask fajnie wykonany, w miarę wygodny. Wentylacja przeciętna. Duży ciężar daje się we znaki podczas kilkugodzinnych wycieczek.
Dlaczego ...

HJC IS-17

Kask ok ale...po 2 miesiącach rozleciało mi się w palcach plastikowe mocowanie szybki. Samego plasticzku nie idzie dostać, a szybka około 200 zł...

HJC FG-ST

Przejechanie 1500 km.
Plusy: wygodny
Minusy:
-głośno! Przy 90km/h pojawia się straszny halas,
- ciągle wypadajacy no...

Firefox Raptor

Buty na miastoi i krótkie dystanse no 20pkm. Fajne wygodne buty, można zejść z motocykla i pochodzić jak w normalnych butach. Idealne na gorące ...

LS2 Valliant FF399

Kask w deszczu przecieka.
Wersja pinlock trze o skorupe.
Na skuter do 70 km/h
Jak nakleicie naklejkę to reklamacja odrzucona z ...

Łańcuchy Bonyfish

Jeśli zastanawia Was dlaczego opinie 1/10 mieszają się z takimi 10/10 to odpowiedź jest prosta. Te pochlebne pisze sam sprzedawca, który ma w tym...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania