Mamy już 9437 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Nolan N86



Ilustracja przedmiotu

1   2  

Nolan N86

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.96 / 10

(Na podstawie 23 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje



Opinie motocyklistów


Pozytywne: 74%
Neutralne: 9%
Negatywne: 17%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
znakomity kask
05.29.2013 21:58:48

Zrobiłem w nim ponad 7.000 km i kask okazał się strzałem w dziesiątke - wyściółka fenomenalna, po całym dniu jazdy nic nie uwiera i nie ma się ochoty go ściągać. Pinlock rewelacja - nic nie paruje, nawet przy 7 st. nie miałem zaparowanej szyby. Wentylacja i areodynamika również znakomita. Jedyny minus że troche w nim huczy przy otwartych wlotach, bo poza tym nie widze żadnych innych wad. Polecam - naprawde super garnek.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


10
Gość
07.12.2013 22:02:27

Przychylam się do komentarza powyżej. Kask rewelacyjny, świetnie dopasowany do mojej makówki, wyściółka jedna z najlepszych, jaką udało mi się przyodziać. Przydałoby się może kilka DB mniej (może rozwiązanie a'la is-17 z domykaniem byłoby ciekawe) , jednak dla mnie nie jest to minus a raczej moja wybredność. Kask w tej klasie 10/10.

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
dobry stosunek cena/jakość
08.01.2013 9:08:34

Polecam. N86 Flow nabyłem 3 miesiące temu i zrobiłem w nim już ok. 3 tys. Kask świetnie wykonany, wygodny, dobra wentylacja, w zestawie dostajemy pinlocka z silikonową uszczelką(nie rysuje szyby) i możliwość zamontowania zestawu komunikacji n-com. Gdybym miał się do czegoś przyczepić to do wagi - na dzisiejsze standardy n86 nie jest zbyt lekki, do tego wyciszenie nie jest mocną stroną kasku - nie jest tragicznie, ale po zrobieniu 300km w tym kasku w głowie już dudni. Ogólnie to polecam - super kask z dobrym wyposażeniem i w rozsądnej cenie. Daje mocne 9, ale na trase proponuje zabierać zatyczki do uszów.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
świetny, ale bardzo głośny...
11.02.2013 16:41:59

Plusy:
- Bardzo wygodny
- Świetne materiały w środku i na zewnątrz.
- Solidna nierysująca się szyba
- Łatwa w obsłudze blenda
- Dobra wentylacja
- Fajne malowania(mam Beat 11)
- Wygodne zapięcie
- Skuteczny pinlock, nawet jak chucham na szybe to nie paruje.
- Dobry stosunek cena/jakość
- 4* w teście bezpieczeństwa sharp

Minusy:
- GŁOŚNY. Powyżej 150km/h dłużej nie da się jechać, bo bębenki wysiadają.
- Troche ciężki jak na integrala.

Ogólnie bardzo sobie chwale tego Nolana i daje 9/10. Jeden z lepszych kasków jakie można dostać do 1000PLN.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
nolan n86 classic
12.09.2013 23:26:05

Mam tego nolana od 5 miesięcy i ceniam bardzo pozytywnie. Kask bardzo wygodny, wykonanie na świetnym poziomie, wentylacja w porządku. Kask świetnie izoluje od ciepła - mimo że mam czarny połysk to nawet po zostawieniu kasku dłużej na słońcu mogę go bez problemu założyć i nie czuć że jest gorąco. Co do głośności to musze się zgodzić - nie jest różowo, ale w morzu zalet N86 nie ma co narzekać :) Polecam ten kask i daje 9.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
wentylacja niezbyt się udała
01.29.2014 10:34:06

Na plus wygoda, niezłe wykonanie, 4 gwiazdki w SHARP, blenda przeciwsłoneczna(może odrobine za jasna).

Na minus wyciszenie i wentylacja - na przodzie jest dobra, w pełni regulowana ale na górze TRAGEDIA! Nie czuć żadnego powiewu powietrza z górnych wlotów, nieważne czy wloty są otworzone na max czy zamknięte nie ma żadnej różnicy.

Poza tym wyściółka w kolorze czerwono-białym szybko się brudzi. Jazde bez kominiarki odradzam.

Daje 7 bo wentylacja jest o wiele gorsza od konkurencyjnych kasków - np. HJC IS-17 czy Caberga EGO.

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
odnośnie wentylacji w N86
02.03.2014 14:02:44

Kolego wyżej - nie wprowadzaj ludzi w błąd, tylko przeczyść sobie wloty wentylacyjne bo widocznie masz coś z nimi nie tak. Mam N86 od zeszłego sezonu i w kwestii wentylacji nic nie brakuje - nie jeździłem w kaskach z tzw. wyższej półki żeby mieć porównanie, ale za to jeździłem w kasku gdzie wentylacja była niemal zerowa i N86 wentyluje doskonale. Przy otwartych obu wlotach górnych powietrze czuć już od 50km/h - w gorące dni troche mniej niż w zimne, ale czuć ją świetnie. O wentylacji na szczęce nawet nie wspominam, bo jest rewelacjna. Co do pozostałych opinii - 100% zgodność, uwielbiam ten kask i jest wart swojej ceny w 200%. POLECAM!

Gość
Używasz kominiarki? Może za duży globus? :D

yarecki
To nie żaden błąd, mam ten kask i czyste wloty którymi wlatuje ta sama ilość powietrza czy są otwarte czy zamknięte

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
recenzja nolana n86
02.14.2014 11:00:13

Na Nolan N86 przesiadłem się ze szcżekowca N102. Mimo że N102 to świetny kask to jednak obarczony wszystkimi wadami szczęki - głośny i ciężki, a chciałem kask lekki i lepiej wyciszony. Po przymiarkach paru dobrych kasków typu HJC RPHA10 i Shark Speed-R znów wybrałem Nolana - HJC mimo dużej różnicy w ceny po założeniu nie wydawał się w niczym lepszy poza wagą, a Shark nie siadł mi z rozmiarówką. Tak więc padło na N86, zwłaszcza że N102 to był kask wyśmienicie wykonany i nawet po 5 latach nic się nie popsuło(nawet wyściółka się nie zmechaciła).

WYPOSAŻENIE
Kask jak na swoją cene jest nieźle wyposażony. W zestawie dostajemy instrukcje, pinlocka(od razu zamontowany na szybie) oraz fajną torbe na kask. Pinlock jest już w tej nowszej wersji z uszczelką silikonową na obrzeżach, więc nie ma obaw że zarysuje mi wizjer(w N102 tak było).

JAKOŚĆ WYKONANIA I WYŚCIÓŁKA
Wyściółka kasku jest bardzo dobrej jakości - gąbka na policzkach zrobiona z materiału w dotyku podobnym do mikrofibry - dobrze przylega do głowy, niestety wewnątrz króluje piękny kolor czerwony, który bez kominiarki szybko zrobi się brudny. Od zewnątrz jakość wykonania też jest dobra z jednym tylko wyjątkiem - plastiki do otwierania wlotów wentylacyjnych nie są już tak dobre jak chociażby w N102 - sprawiają wrażenie taniego plastiku z kasków do 200 PLN :) No ale na razie wszystko działa dobrze.

WIZJER, POLE WIDZENIA
Wizjer taki jak w Nolanie N85. Duży plus za system szybkiej wymiany - wystarczy nacisnąć dwa przyciski po bokach i już mamy go w dłoniach. Pinlock sprawuje się DOSKONALE - nie paruje nawet przy 3 st. powyżej zera, jedynie blenda potrafi zaparować. Pole widzenia na boki bardzo przyzwoite, gorzej jest z widocznością góra-dół - po pochyleniu się między zegarami widoczność nie jest rewelacyjna i trzeba zadzierać głowe do góry żeby coś zobaczyć. Nolan powinien wziąć przykład z N104.

BLENDA PRZECIWSŁONECZNA
Blenda to dla mnie zupełna nowość - działa znakomicie, obsługiwana łatwo nawet w rękawicach tuż przy uchu. Nie posiada żadnego mechanizmu szybkiego chowania co uznaje za zaletę - takie mechanizmy psują się w pierwszej kolejności. jest troche za jasna, ale i tak bardzo pomaga podczas jazdy pod słońce. Nie trzeba się też do niej przyzwyczajać - nie zakłamuje obrazu, opuszcza się dość nisko więc nie ma problemu że widzimy połowe obrazu przyciemnionego a połowe jasno.

AERODYNAMIKA
Tutaj na pewno ogromny plus. Kask siedzi na głowie jak przyklejony, na nakedzie nie ma problemów z jazdą 230 km/h - głową nie rzuca, odwrócenie się przy 180km/h jest niemal niewyczuwalne. W porównaniu do n102 DUŻY krok naprzód.

WENTYLACJA
Jednym z powodów dla którego zmieniłem N102 była nędzna wentylacja. W N86 jest ona naprawde DUŻO lepsza, jednak jest mały minusik - nie da się jej wyłączyć. Mimo zamkniętego wlotu szczękowego czuć że wieje ona na szybe. Przedni wlot jest płynnie regulowany i po otworzeniu jest spora różnica - do kasku napływa dużo świeżego powietrza i chłodzi twarz :) Wentylacja górna też działa - niestety nie posiada regulacji - możemy zamkąć lub otworzyć lewy/prawy lub oba wloty. Po włączeniu górnych przełączników czuć wiatr na czubku głowy już od 60km/h :) Nie jest to huragan, ale daje rade - po założeniu grubej kominiarki polarowej niestety słabo czuć powietrze, ale nie narzekam bo w polarowej jeżdże głównie w zimne dni i niepotrzeba mi wtedy wentylacja.

WYCISZENIE I INNE RZECZY
Co do wyciszenia - dużo osób pisze że to głośny kask. Mam inne wrażenie - jest on bardzo przyzwoicie wyciszony, bez kominiarki na 6, po założeniu kominiarki na 7 w skali 10-stopniowej. W porównaniu do mojej byłej szczęki naprawde duża poprawa na plus. Co do innych rzeczy - okulary wkłada się w miare łatwo choć oczywiście szczękowce są pod tym względem lepsze. Masa kasku w rozmiarze L to 1460g - całkiem przyzwoity wynik jak na kask z blendą. Zapięcie microlock jest mi znane z N102 - tutaj troszke zmienione, ale i tak bardzo podobne i jak zawsze wygodne. Kask umożliwia montaż zestawu N-com - niestety zestawy te są w chorych cenach, więc raczej nie będe korzystał. Szybka otwiera się płynnie i ma wiele stopni regulacji - można ją uchylać. Z ciekawostek trzeba dodać że na kołnierzu z tyłu jest odblask - w pozycji mocno pochylonej widać nas bardziej na drodze.

No i to chyba tyle ;) Mój werdykt to 9/10 bo kask ma wyśmienity stosunek jakości do ceny. Na pewno duży krok do przodu w stosunku do i tak świetnego N102.

Głosy: 46   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
rewelacja!
02.16.2014 13:50:58

Zgadzam się w 100%. Za swojego dałem 800 PLN i uważam że lepszego kasku w tej cenie po prostu nie ma - jest pinlock, blenda, dobra wentylacja, odporna na rysy szybka, i 5 lat gwarancji, do tego kask zdobył 4 gwiazdki w testach SHARP. Waga N86 to 1460g(rozmiar M i L) - na wielu aukcjach błędnie podają że kask waży 1580g. Wszystkie wady jakie znalazłem to bardziej drobnostki - ciężko się go zakłada, skorupa się palcuje, blenda może ciut za jasna. Ogólnie bardzo polecam ten kask.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
4
mi nie pasuje
03.02.2014 20:28:34

Dużo dobrych opinii i wyposażenie mnie zachęciło do tego kasku. Mierzyłem i coś mnie uciska, moją dziewczynę jeszcze bardziej. Mam N43 i to zupełnie inne odczucia, dla mnie po prostu nie wygodny. Nie kupiłem więc reszty nie mogę ocenić.

Gość
nie znam się, ale się wypowiem xd

RAQ
to po co ta opinia??? nie kupiłeś, to co Ty chcesz oceniać??? bez sensu...

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
nolan n86
04.02.2014 16:15:10

Do kolegi wyżej - każdy kask trzeba dobrać pod kształt głowy, nie ważne czy Nolana, Shoeia czy Caberga. Kask albo nam leży albo nie - na mnie leży i to dobrze. Wyściółka miła w dotyku - wygode we wnętrzu oceniam na 8 w skali 10s-topniowej. Kask można dostać w podstawowym malowaniu za 650 PLN co czyni z niego chyba najlepszy kask w przedziale do 700 PLN. Na uwage zasługuje doskonała areodynamika - jest on stabilny nawet przy bardzo dużych prędkościach, nie ma rzucania głową na boki przy odwracaniu. Wentylacja jest - może górne wloty mogłyby nieco lepiej pracować, ale ogólnie da się odczuć wentylacje z przodu i z góry(choć troche słabiej). Wyciszenie raczej marne - na nakedzie nieco ciszej, a na sporcie jak schowam się za owiewke to struga powietrza bardziej uderza w kask i jest głośniej. Kask oceniam bardzo dobrze zwłaszcza biorąc pod uwage jego stosunek ceny do jakości.

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
dobry kask
04.21.2014 8:53:03

Dla mnie kask ok. Plus za wage i blende, ogólne wykonanie dobre, po 3000 km nic się nie zepsuło. Wentylacja dobra - nawiew przedni super, jeżdże w okularach i nawet jak pada deszcz to okulary parują jedynie na postoju - wystarczy że rusze i para natychmiast znika za sprawą dobrej wentylacji z przodu. Nawiew górny troche za słaby ale wyczuwalny podczas jazdy. Szybka z pinlockiem działa rewelacyjnie - nolan robi chyba jedne z najlepszych pinlocków na rynku.

Osobny akapit należy się areodynamice - kask pod tym względem ma u mnie maksymalną ocene. Jeżdże na nakedzie i powiem że nie sądziłem że będzie tak dobrze - ten kask dosłownie tnie powietrze, nie męcze się nawet przy jeździe 180-200km/h. Naprawde rewelacyjna areodynamika.

Teraz wady - na pewno szybko brudzące się wnętrze, materiał od dołu od kładzenia kasku szybko się brudzi. Wyciszenie TRAGICZNE!

Ogólnie N86 oceniam na 8/10 - przyzwoity kask ze średniej półki cenowej.

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
wypas kask
05.03.2014 11:20:58

Przejechałem nim 11km. :)))
Jak na ten dystans kask super nie paruje, wygodny, większy hałas dopiero powyżej 140km/h.
Mój pierwszy kask więc porównania nie mam :) wrażenie jednak bardzo pozytywne. W tej cenie nie miał konkurencji (na promocji 650zł za classic).

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
dobry i tani
06.29.2014 16:33:04

Dobry kask bo za taką cene oferuje przyzwoitą wentylacje, wygodne wnętrze, pinlocka i blende. Co do minusów - przelotowa 160km/h przez 2 godzinki i w głowie mamy taki huk że słyszymy szum przez kolejne 2 godziny po jeździe. Do tego zdarzyło się że blenda mi sama opadła, a mam go dopiero od 3 miesięcy. Chyba mechanizm się już wyrobił. Na szczęście jest gwarancja 5 lat :)

Głosy: 37   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
głośny jak diabli!
10.10.2014 16:23:49

Kask nabyłem za niecałe 600 PLN i w tej cenie naprawde jest ok. Dobra blenda nie załamująca obrazu, pinlock i w miare przyzwoicie działająca wentylacja. Niestety ma też minusy - jak ktoś wspomniał kołnierz z materiału to porażka - mój po 3 miesiącach od kupna był uwalony od brudu na spodzie. No i drugi minus - potworny hałas - od 100 km/h nie słychać własnych myśli, a 150 to dosłownie huragan w środku. Przymierzam się do zakupu zatyczek bo na dłuższą mete w tym nolanie można ogłuchnąć.

Głosy: 55   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
5
Gość
10.14.2014 16:54:35

Marka znana Kask poniżej średniej pułki .... Jakość wykończenie blenda pinlock to na + Ale wycisznie to toalna masakra .OD 60 kmh zaczyna się szum który przeradza się od +120 w huragan . W uszach piszyczy jeszcze 2 godziny po jeździe. Kask jest głośniejszy od chińskiego no name którego kiedyś wygrałem w konkursie. Wczesniej miałem scorpio exo 450 tanszy o wiele lepiej wykony kask i o niebo cichszy...

Wolff
Jest na niego 5 lat gwarancji,to go oddaj. Ja go mam kilka tygodni i niezauważyłem w/w problemów. Nic mi nie paruje,a huragan to może wtedy jakiś był i wniego wjechałeś...he,he..

Gość
To już moaj 2 ga opinia . Jestem tak zawiedziony że wole ostrzeć następnych kupujących. Po dłuższym obyciu się z -1000km dodam że jest tylko gorzej . Kask zaczyna mi parować miedzy szybką a pilocikiem . Huk nie do wytrzymania ...

Głosy: 41   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Najlepszy Kask w tej cenie
01.02.2015 22:57:01

Kask kupiłem w 2014 roku i przelatałem sezon i jestem bardzo zadowolony.

* 4 gwiazdki w testach sharpa
* blenda
* pinlock
* ogladałem kaski takie jak hjc, sharks i i ten nolan naprawde bije na głowe jakością wykonania

Jedyny minus to taki że jest w nim głośno, ale w każdym kasku mniej lub bardziej huczy, stopery do uszu i po problemie.

Dużo czytałem, porównywałem i za taką cenę (650zł) lepszego kasku się nie kupi.


Pozdrawiam



Wolff
Powielam to co napisał kolega i dodam,że jedynie odpowiadały mi kaski za 2.500 zł,Arai oraz Shoei,które miały podobny komfort co N86.Zanim kupiłem N86,przez tydzień naprzymierzałem się ich kilkanaście.Fakt,że te dużo droższe były cichsze,ale trochę.Za N86 zapłaciłem 640 zł,więc nie ma tematu...W tej klasie wyraźne zwycięstwo Nolana.

Głosy: 30   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
4
bez szału
06.11.2015 22:59:52

Przy większej prędkości rzuca głową, wentylacja górna bez szału, fajna blenda, dobrze się trzyma, porządnie wykonany - ot nie ma tragedii, ale szału też nie.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
:)
12.11.2015 18:22:47

Kask nabyłem w 2012 roku, jako następce dla mojego ukochanego HJC IS-16. Początkowo denerwowała mnie dosyć słaba jakość wykonania( kask trzeszczy ) i wyciszenie, jednak po jakimś czasie przestałem zwracać na to uwagę. Kask jest bardzo komfortowy, posiada blendę i dobrze zachowuje się przy dużych prędkościach. W 2014 roku byłem zmuszony oddać kask na gwarancję z powodu wyłamanego mocowania szybki i muszę przyznać, że firma Nolan spisała się znakomicie, naprawa kasku nastąpiła szybko i bezproblemowo. W tym roku we wrześniu kask przeszedł najważniejszy test z punktu widzenia użytkownika a mianowicie miałem wypadek. Pierwsze uderzenie było o asfalt a drugie w samochód z taką siłą, że były problemy z otworzeniem drzwi w pojeździe. Głowa całą, żyje mam się dobrze, wiec podsumowując... Były to najlepiej wydane pieniądze w moim życiu

Głosy: 42   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Ja tam nie wiem... ale
12.17.2015 18:31:02

Używam N86 od kilku kilometrów, z kasku jestem bardzo zadowolony, bardzo wygodny, przy większych prędkościach można obrócić głowę bez problemów, wentylacja wystarczająca blenda? hmm tutaj mam mały problem według mnie opuszcza się troszkę za mało mogła by spadać troszkę niżej ale można się przyzwyczaić. Co do hałasu nie jest to rewelacja ale nie zgodzę się z opinią że się nie da się w nim długo wytrzymać, korzystałem z kasków dużo droższych i jakoś nie widzę porażającej różnicy. Przypuszczam że było by troszkę ciszej gdyby otwory na kasku były jakoś inaczej zaprojektowane. Zainwestowałem też w system n com super sprawa drogi ale się sprawdza.
Miałem już sporo kasków ten jest naprawdę wart swojej ceny.

Gość
Taka ciekawostka - Nolan N-com to tak naprawdę brandowana Scala :)

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
01.25.2016 12:49:51

4 gwiazdki w testach sharpa, wygodny, wyściółka dobrze wykonana i nie pruje się. Dobra wentylacja przy otwartych wlotach czujemy strumień powietrza przepływający u podstawy naszej czaszki :). pod brodą znajduje się kurtyna dzięki czemu nie podwiewa nam powietrze od spodu. Pinlock w zestawie szybka nie paruje nawet przy kilku stopniach na plusie. Blenda dosyć ciemna i świetnie jeździ się pod słońce co dla mnie jest zbawieniem. Przy większych prędkościach zaczyna trochę szumieć ale tylko trochę a kiedy obracamy głowę na bok jadąc 160 km/h jest cisza i nie słychać gwizdów i szumów.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
DO 800ZŁ lepszego kasku chyba się nie znajdzie...
06.01.2016 20:49:57

Mogę polecić ten kask biorąc pod uwagę cenę ponieważ można go kupić poniżej 800zł.
Nie ma co go porównywać do kasków droższych o połowę.
Plusów ma dużo ale już powyżej ludzie opisali
Minusy:
- głośny przy wyższych prędkościach
- rzuca głową podczas jazdy z większymi prędkościami zwłaszcza w dni wietrzne.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
na 125 może być...
08.02.2016 20:38:37

Przejeździłem w tym kasku sezony i niestety nie mogę go polecić.
Najpierw jeździłem na 125, prędkości były niewielkie, jest to mój pierwszy kask dlatego nie zauważyłem jego wad.

Największą wadą tego kasku to głośność i aerodynamika. Przy prędkościach 120+ huczy, gwiżdże, wyje - tragedia. Korki do uszu trochę pomagają, ale nawet z nimi przejechanie kilkuset kilometrów to nie lada wyzwanie.

Co należy pochwalić to świetna wyściółka - miła, wygodna. Choć, mimo tego żę producent zapewnia że jest przystosowana dla okularników, to inne kaski robią to lepiej.

Wentylacja OK, wiadomo, im szybciej tym lepiej, ale ze względu na hałas za szybko nie da rady...

Jakość wykonania - hmm, tu mam zgryz, bo ogólnie wszystko ok, ale ta wypustka na szybie, która "wklikuje się" w kask po prostu odpadła i teraz mam samouszczelniającą szybkę ;)

Kask jest też dość duży, przez co jego aerodynamika nie jest najlepsza i obracanie głową od prędkości 100 km/h powoduje niezamierzone ćwiczenia mięśni karku.

Ogólnie to bym nie polecił tego kasku.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


MT Revenge

Kask bardzo dobrej jakości. 5 gwiazdek w teście sharp o czymś świadczy. Bardzo dobra wentylacja. Przy 30 stopniach nie będziesz miał mokrej gło...

Kawasaki Z1000 SX (2010-2013)

Super do jazdy suepr elastyczny silnik, ale to kawal motocykla nie na poczatek, przez owiewki zajmuje sporo miejsca, domwymiany szybka i przednie kie...

LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania