Mamy już 11461 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Shoei GT-Air



Ilustracja przedmiotu

1  

Shoei GT-Air

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.19 / 10

(Na podstawie 27 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 59%
Neutralne: 11%
Negatywne: 30%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
najlepszy shoei!
03.27.2013 17:38:23

KASK GENIALNY! Zrobiłem dopiero 300 km, ale już teraz mogę napisać że warto. Przesiadłem się z XR-1100 i właśnie takiego kasku szukałem. GT air jest o znacznie lepiej wyciszony przy zachowaniu podobnej wentylacji, jakość wykonania znakomita(tak jak XR-1100), rewelacyjna areodynamika(sprawdzone do 240km/h), pinlock działa tak samo dobrze jak w xr1100. Wbudowana blenda - rewelka - już miałem okazje z niej skorzystać i daje rade. Opada nisko, ale nie zahacza o nos, jest też wystarczająco przyciemniona i łatwa w obsłudze w rękawiczkach. Powiem że jak na razie rewelacja! Nie żałuje ani jednej złotówki wydanej na ten kask!

Gość
Teraz można kupić go taniej : https://www.moto-akcesoria.pl/kaski/132-kask-integralny-shoei-gt-air.html?search_query=shoei+gt-air&results=23

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
dobry, ale...
06.02.2013 14:10:02

Szczerze mówiąc spodziewałem się czegoś więcej pod względem wentylacji po kasku z gt-air w nazwie- owszem, coś wieje po czubku głowy, ale do pełnego zadowolenia to mi jednak daleko. Jechałem kiedyś w cabergu ego i wentylacja była o wiele lepsza. Zacząłem od minusa, ale tylko dlatego że jest on odosobniony :) Ogólnie jako całokształt kask jest naprawde świetny - przede wszystkim jest bardzo komfortowy, dobrze wyciszony, blenda doskonale dopasowana i łatwa w obsłudze w rękawiczkach. Pinlock też spisuje się doskonale - para pojawia się tylko przy rogach i to w minimalnej ilości. Kask ma też wyśmienitą areodynamiką - latam na CB 1300 bez żadnej owiewki i przy prędkościach 220 km/h jest stabilny jak skała. Minus jak napisałem - średnia wentylacja i cena, ale jako całośc to naprawde dobry kask wart wydanej kasy.

Gość
Chyba nie wiesz o co chodzi z tym Cabergiem. Porażka ten twój komentarz...

Gość
Bo w cabergu wieje z każdej strony nawet przez uszczelki to i Ci wiało hahahahahaha porażka chłopie

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
gt-air 2013
06.21.2013 16:07:43

Latam w nim od dwóch miesięcy i jestem zadowolony. Kask w miare cichy(z naciskiem na 'w miare'), doskonale wykonany, wygodny. Wentylacja dobra ale tylko przy większych prędkościach. Przy wolnym toczeniu się po mieście nie jest wystarczająca i łeb zaczyna się pocić w okolicach czoła. Szybka bardzo odporna na próby zaparowania co jest jednem z największych plusów no i oczywiście blenda, która spisuje się wyśmienicie. Gdyby tylko poprawili troche wentylacje dałbym 10 :)

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Rewelacja
06.30.2013 20:27:54

Bardzo blisko ideału :) Kask niewiarygodnie komfortowy, doskonale wykończony, wbudowana blenda i znakomita wentylacja - czuć wlatujące powietrze na całej głowie. Areodynamika na bardzo wysokim poziomie - przy 260km/h nie rzuca głową ani troche. Niestety żeby nie było tak kolorowo - od 120km/h zaczyna dość konkretnie szumieć i na dłuższą mete ten szum strasznie męczy. Jak na razie mam słuchawki dokanałowe, które sobie z tym radzą, ale myśle o jakichś dobrych zatyczkach motocyklowych. Kask ogólnie wart swojej ceny, ale do dalszych podróży trzeba sobie radzić z hałasem we własnym zakresie.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
3
beznadzieja
07.02.2013 18:44:04

chyba inny kask kupiłem...
mój GT AIR (zrobione już 2 tys km) jest głośny od 100km/h. Wentylacja dopiero przy rozbujaniu sie bo w miescie porażka. Podczas prędkości w okolicach 200 kask rwie do tyłu tak ,że nosem wale w szybke a przy 300 to prawie ją wybijam :P . Co z tego ,że jest pinlock jak paruje blenda. Nie ma i na razie nie planuja szybek kolorowych co przy parujacej blendzie było by wskazane
Jedynie wykonanie na + (użyte materiały) reszta WIELKIE rozczarowanie. Za 2500 tys spodziewałem się czegoś konkretnego a dostałem przeciętny garnek . Jakby kosztował 1000zł to ok ale za tą cenę szkoda gadać. Poprzednio miałem HJC FS-11 i był na podobnym poziomie tylko za połowę tej kasy. Chyba trzeba w jakiegoś Araia iść bo czekałem pół roku na ten garnek a tu totalna lipa.

Skalpe
"Podczas prędkości w okolicach 200 kask rwie do tyłu tak ,że nosem wale w szybke a przy 300 to prawie ją wybijam " Wybacz kolego, ale to jest podstawowa rzecz jaką się sprawdza podczas przymierzania kasku.... ;) Masz zły rozmiar, albo głowę niepasującą do modelu głowy którą stosuje SHOEI :) NIE MA TAKIEJ OPCJI, ŻEBY DOBRZE DOPASOWANY KASK CI SIĘ PRZESUWAŁ PO GŁOWIE POD WPŁYWEM PRZEPŁYWAJĄCEGO POWIETRZA...

MT-07
Oceniłbym kask nieco lepiej niż na 3, ale zgadzam się, że bardzo paruje blenda. Kask jest tak szczelny, że w zasadzie nie mija minuta gdy wysunięta blenda zaczyna parować (w czasie postoju na światłach). Mimo pinlocka lubi mi parować główna szyba w okolicach nosa. Wentylacja w mieście praktycznie nieodczuwalna. Powyżej 120km/h bardzo hałasuje, choć trzeba przyznać że w mieście izolacja jest bardzo dobra.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Super
07.19.2013 10:51:45

Garnek super. Miałem wcześniej nolana i tam był prawdyiwz huk - przy shoeiu jest dużo ciszej, może nie jak w schubercie, ale nie narzekam - dla mnie spora różnica na plus. Podobnie wentylacja - działa przepięknie i co z tego że przy wyższych prędkościach, wystarczy moment przyspieszyć i już fajnie wieje od czubka głowy :) Dla mnie super garnek, ale cena faktycznie nie za ciekawa.

Gość
posiadam ten kask wcześniej jezdzilem w xr 1100 minusy to zapiecie które odbija się na szyi przy dłuższej jeździe ponad 100 km piłuje w uszy ze względu na swoje wyciszenie slaba wentylacja dla motocykli sportowych kask ten jest przeznaczony na motocykle turystyczne jeśli glowa jest prosto jet wentylacja jeśli pochylona wentylacja wogole się nie sprawdza co do głosnosci to do 120 km jest ok potem już jest gorzej

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Gwizdanie, słaba wentylacja
08.30.2013 10:25:48

Witam
1. jadąc powyżej 20k trzeba mieć silny kark
2. wentylacja przy większej prędkości jest OK ale przy mniejszej to porażka
3. powyżej 100km/h w kasku zaczyna pojawiać się gwizd podobny do dotującej się wody w czajniku
4. SOEI Polska usuwa usterkę prawie 2 miesiące
5. Wizualnie kask OK ale chyba oddam ten kask bo z gwizdaniem to się normalnie nie da jeździć !
6. mam SHARK SPEED-R za 1000zł który mi spadł i lakier się uszkodził dlatego decyzja o zakupie kasku GT-Air

Na dziś kas się naprawia a ja latam w obdrapanym Sharku :-(

MASAKRA


Skalpel
Koleś odkrył nową jednostkę pokonywania a wy się czepiacie... ;p 20k to 20 kujpertowilów odpowiada to prędkości wylotowej pierda o objętości 10cm3 w odległości 3cm od źródła

Gość
Zgadzam się w 100% od 120 km/h w kasku słychać gwizd. Ponadto bez rewelacji na 2 tys oczekiwałem czegoś więcej. Wcześniej miałem HJC IS17, nie widzę większej różnicy, a cena 50% mniejsza! Nie wiem jak inne kaski tego producenta, ale ten odradzam.

Gość
20 000 km wiecie taka dłuższa trasa np Moskwa-Portugalia razy 4. Żeby tyle przejechać naprawdę trzeba mieć "silny kark"

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Shoei GT-AIR JOURNEY TC1
09.16.2013 14:07:05

Używam go na FZ1. Wyciszenie może nie jest najlepsze, za to wentylacja jak dla mnie jest rewelacyjna. Wiadomo że nie będzie taka jak w XR-1100, ale to kask turystyczy i nie trzeba żeby wiało już podczas postoju :) Blenda rewelacyjna sprawa - ma tylko jeden minus, że paruje. Jak rano jade pod słońce a temperatura jest w granicach 10 st to musze ją podnosić i nie ma z niej użytku. Za to w normalny dzień sprawuje się idealnie. Ogólnie uważam że gt-air jest wart swoich pieniędzy. Jestem bardzo zadowolony i daje 9, bo zawsze można by coś poprawić jak np. natrysnąć antyfog na blende :)

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Wentylacja
9
świetny
01.02.2014 23:35:20

Jeżdże nakedem(Z1000) i nic mi nie gwizda. Kask bardzo fajny, świetnie wyciszony(w porównaniu do Nolana N103). Wentylacja jest naprawde dobra, jedyny minus to wloty wentylacyjne które są duże i szybko zapychają się robalami. Dla mnie kask niemal idealny - daje 9.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
SAME PLUSY
02.05.2014 16:42:25

Co tu dodać? KASK PERFEKT, wentylacja rewelacyjna, niezłe wyciszenie i ogormne pole widzenia nawet jak schowamy się w zegarach. Dla mnie doskonały - POLECAM!

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
GT-Air
03.17.2014 17:08:09

Kask sam w sobie dobry, ale wyłamany plastik (zaczep?) przedniego mechanizmu wentylacyjnego w połowie pierwszego sezonu + nieuznana reklamacja (+dwukrotne odwołanie, też nieuznane) zostawiają na mojej wizji Shoei grubą krechę.

Niestety Shoei posiada podobno 'swoją', zamkniętą listę uszkodzeń, jeśli coś nie wyszło w ich testach to już nie będzie uznane czego sam doświadczyłem.

Żeby nie było, że kieruję się tylko nieuznaniem 'usterki' - wspominany już wyżej, parujący po jakimś czasie pinlock, koniecznośc częstej regulacji (też nie do końca pomaga) oraz wady w uszczelnieniu to inne moje problemy po drodze ;)

Poza tym kask wygodny, pole widzenia bardzo dobre - i tyle. Ani super cichy, ani super klimatyzownay ;)

Odradzam ze względu na serwis - obiecywane 5 lat przy tej jakości obsługi można sobie wiadomo gdzie wsadzić :)

Głosy: 32   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
SHOEI GT-AIR
03.23.2014 23:49:21

Chyba najbardziej przereklamowany kask na świecie, piękna akcja marketingowa i niewiele pozatym...

Głosy: 30   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Gt-Air
04.22.2014 23:38:34

Plusy:
Jakość wykonania, jak to Shoei - super 10/10,

zapięcie fajnie działa,

wlot sprawia wrażenie naoliwionego i jest precyzyjny,

wizjer rewelacja,

blenda tez działa bardzo płynnie,

jest bardzo cichy, ale przy 130km gwiżdże:(


Minusy:
słaba wentylacja, jeżeli nie założysz pinlocka to problem z parowaniem będzie Twoim koszmarem(jeździłem też RPHA 10 i tam bez pinlocka wszystko gra), przy jeździe w mieście robi się gorąco i nie pomaga nawet drobne uchylenie szybki,

za krótka blenda, sprawia wrażenie jakby świat był podzielony na pół i rozprasza,

jak pisali wyżej przy 130km/h i przy zamkniętym wlocie powietrza włączył mi się gwizdek nie do wytrzymania,

jeszcze raz słaba wentylacja, pamiętam uczucie gorąca w dzień około 23stopnie.

Ogólnie testowałem równolegle RPHA 10 i pomimo, że jest to niby sportowy kask wypada dużo lepiej, bo jest, cichy, lekki, wygodny, świetnie wentylowany, czego nie słychać przy jeździe ponad 140km/h, można sobie uchylić szybkę i czuć miły powiew powietrza etc.
Pomimo szczerej miłości do wykonania Shoeia i jego wyglądu wybiorę inny kask, bo nie spełnił on moich oczekiwań, jako od lidera rynku kasków. Spodziewałem się swoistej petardy a tu lekkie rozczarowanie, bo w takim budżecie można kupić naprawdę dobre i funkcjonalne kaski...

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
nie wiem czy bym go kupił ponownie
04.23.2014 8:09:37

Mam go od 3 miesięcy i niestety musze się zgodzić z opiniami kolegów wyżej - pochwalić mogę jakość wykonania i wygode - można jeździć w nim godzinami i jest nadal komfortowo, jednak minusów jest sporo jak na kask z te półki - na nakedzie przy wyższych prędkościach jest BARDZO głośny, pojawia się świst. Wentylacja nie jest taka jak oczekiwałem od shoeia, a jedynie poprawna i jeszcze jedna wada która mnie najbardziej denerwuje - jak jade szybko to nos czasem dotyka mi szyby - z przodu jest mało miejsca. Daje 6/10.

Głosy: 27   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Bardzo meczace szumy i gwizdy!!!
06.01.2014 21:58:16

Przejechalem w tym kasku jakis 1k km. Wlasciwie od predkosci 60km/h w gore zaczynaja sie bardzo nieprzyjemne gwizdy i szumy powietrza. Z jedej strony jest dobrze wyciszony bo np. nie slysze tak glosno swojego moto jak w poprzednim Nolanie, ale z drugiej gwizdy i szumy sa bardzo nieprzyjemne. Czuje sie jak by mi ktos wlozyl rozstrojone radio do kasku albo odkrecil wode w kranie za moimi plecami. Zastanawiam sie czy go nie reklamowac wlasnie z tego powodu - wiem brzmi to kuriozalnie ale jednak jazda zaczyna byc uciazliwa. spodziewalem sie wiele wiecej za 2k PLN.

Na plus: wykonanie, waga, wetylacja jak dla mnie ok, blenda fajna ale rzeczywiscie mogla by schodzic te pol cm nizej...

Ja jestem zawiedziony!!!

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Beznadziejny kask, beznadziejny serwis
06.08.2014 21:20:31

Kupiłem sobie na gwiazdkę Shoei GT-Air. Podczas jazdy strasznie gwizdał, bo szyba nie przylegała do uszczelki. Zaniosłem do serwisu importera, nie dali rady wyregulować, wysłali do Niemiec. Po trzech tygodniach dzwonię, żeby zapytać co z moim garnkiem, a koleś mi mówi, że nie wie i nic nie może zrobić, bo w Niemczech w serwisie się nie wyrabiają, gdyż mają masę reklamacji. Napisałem do Niemców. Przez tydzień milczeli. Napisałem jeszcze raz. Odpowiedzieli, że mają dużo kasków do naprawy, jest szczyt sezonu, więc proszą o zrozumienie dla opóźnienia. A to oni powinni rozumieć, że jeśli człowiek kupuje drogi kask marki uznawanej za dobrą to w szczycie sezonu powinien w nim jeździć, a nie ponaglać opieszały serwis. Shoei przyznaje, że robią zbyt dużo wadliwych kasków, mają zbyt mało ludzi do rozpatrywania reklamacji i jeszcze prosi o zrozumienie. Amatorszczyzna i arogancja.

Głosy: 38   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Tak sobie...
09.11.2014 22:24:43

Po 5 tys. km mogę coś napisać na temat tego kasku. W mojej ocenie kask wypada słabo i nie jest wart swojej ceny. Powinien kosztować połowę tej ceny którą życzy sobie Shoei. Dałem się nabrać na magię znaczka. Może najpierw o zaletach:
- jakość wykonania
- szeroki wizjer i doskonałe pole widzenia
- blenda działa precyzyjnie (opuszczanie podnoszenie, nie opada samodzielnie)
- dobre zapięcie
- pinlock działa
- ładna i stosunkowo zgrabna skorupa
Wady:
- kask nie jest cichy (zacząłem jeździć w stoperach od tego kasku)i coś w nim dudni przy ok 120km/h i jak poczytałem to już jednak mi sie nie wydaje tylko jestem pewien że to nie tylko ja tak odczuwam i coś jest na rzeczy. Jest głośny!
- słaba wentylacja jak na gt-air w nazwie
- wentylacja szczękowa ma zbyt duże otwory, wpadają tam insekty które dostają sie do kasku, trudno się to czyści
- nie intuicyjne otwieranie szyby, trzeba szukać reką uchwytu który jest słabo wyczuwalny w rękawicach
- blenda zachacza o nos czasem (nos mam normalny)
- po dłuższej jeździe ucisk w okolicach uszu
- podatna na zarysowania szyba
- powłoka lakiernicza kasku też dość delikatna (biały połysk), widoczne zmiany barwy białej na zółtą w miejscach rozbijania owadów
Dziś kupiłbum Sharka Speed-R, kosztuje połowę tego co Shoei a jest dużolepszy

Głosy: 63   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Brak zdania
03.25.2015 21:30:25

ogolnie kask super, tylko to piszczenie od 120 km/h w góre !!! nie do wytrzymania, czy ktoś sobie z tym poradził ? czy reklamował juz to ktos da sie cos z tym zrobic ? podobno to jakas wada fabryczna lecz shoei sie do tego nie przyznaje

Gość
Chciałem zakupić taki kask, ale dzięki Waszym opiniom nie patrzę na shoei już więcej. Zawsze myślałem, że to marka sama w sobie :{

Mat
Witam, Mam dokładnie ten sam problem kupilem ten kask bo wydawal sie naprawde super, ale po przejechaniu 100km powyzej 120km/h, glowa boli od halasu wiatru. Czy ktos probowal to zniwelowac, reklamowac?

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Shoei bez GTAIR
12.12.2015 15:09:34

Kask sam w sobie jest bardzo dobry, jakość wykonania super, micro lock super- choć mi osobiscie często schodzi za bardzo na krtań- da sie to jakoś zmienic?...Blenda fajna sprawa,nie za dluga nie za krótka. Wentylacja wg mnie spoko, czasem nawet ją czuć gdy jest zamknięta. No i gdyby kask nie nazywał sie GT AIR to było by 10/10 ale ze to GT Air to spodziewałem sie lepszego wyciszenia, od uchwytu blendy po lewej stronie czesto czuć jak odbija sie powietrze... no i to sporadyczne gwiżdżenie-w SHOEI???!! co prawda jeżdże na sporcie i w pełnym złożeniu jest spoko ale w normalnej jezdzie powyzej 120 to porażka... toteż 8/10, trafił mi sie prawie nowy za poł ceny temu go wzialem ale tak to nie kupił bym go, zamiast niego wolałbym wziąć RPHA ST- niestety rozmiary nie siadły lub X-lite X702GT- szkoda ze trudno dostepne czesci... Nie jest to mój pierwszy kask także mam do czego porównać, np NZI Vitesse byl dla mnie lepszy.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
szumy i świst
01.27.2016 21:13:44

Kask w moim użytkowaniu od połowy sezonu 2015, tak jak piszą poprzednicy powyżej 120km świszczy i szumi, jakość wykonania dość dobra, ale jak za tą cenę 2300 mogło by być lepiej, nie czepiam się materiałów ale przedewszystkim tego szumu i wykonania obszycia zapięcia, które przy dłuższej jeździe ciśnie.
Zmyliły mnie opinie poprzednich kasków SHOEI, poprzednio NOLAN N86 też głośny ale prawie 3 x tańszy jednak powyżej 120 na nakedzie urywał głowę, a w GT AIR tego niema tak że na 10/8 może być.

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Zależy od Twoich oczekiwań
02.27.2016 19:29:06

Kask ogólnie jest bardzo dobry, oczywiście zależy kształtu od Twojej głowy.
Wentylacja jest bardzo dobra, wyciszenie też, ale ta ocena zleży od tego do czego ktoś to porównuje, ja jeździłem w wielu kaskach i ten jest naprawdę dobry. Oczywiście świst zależy od czystości kanałów i poziomu domknięć (szybka ma dodatkowe dociągnięcie) jak również ustawień szyby Twojego motocykla, deflektora itd, zatem Panowie zanim napiszecie takie opinie to przeczytajcie dobrze instrukcję obsługi, bo jestem przekonany, że do niej nie zajrzeliście :)

Poza tym kask w niemieckich e-sklepach można już kupić za 399euro, a za te pieniądze na pewno warto.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Kask
05.15.2016 17:53:03

Bardzo polecam ten kask. Wentylacja jest świetna. Pinlock działa jak należy. Jest bardzo cichy. Blenda działa jak należy (czasami paruje). Przy dużych prędkościach nie musisz z nim walczyć. Polecam

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
3
Kask porazka
05.17.2016 12:41:47

KASK NIE WARTY NAWET POŁOWY TEJ CENY! ZROBIŁEM W NIM KOŁO 1 TYŚ KM i:
OD NOWOŚCI PARUJE DOLNA KRAWĘDŹ SZYBKI,(oddałem na gwarancje do dilera, w którym zakupiłem Liberty Motors Warszawa ul. łopuszańska)
ODPOWIEDZ DILERA ".....KASK ZOSTAŁ PODDANY WERYFIKACJI TECHNICZNEJ W WYNIKU,KTÓREJ INFORMUJEMY ZE GWARANCJI NIE PODLEGAJĄ WSZELKIEGO RODZAJU ROSZCZENIA DOTYCZĄCE KOMFORTU,ZŁEGO DOPASOWANIA ROZMIARU,HAŁASU CZY INNYCH DŹWIĘKÓW WEWNĄTRZ KASKU,PAROWANIA SZYBKI,CYRKULACJI POWIETRZA KASKU,A TAKŻE SUBIEKTYWNE ODCZUCIA,CO WYKLUCZA ZASADNOŚĆ ROSZCZENIA REKLAMACYJNEGO"
POMYŚLAŁEM OK MOŻE ANTY FOG SIĘ ZUŻYŁ I ZAKUPIŁEM NOWY (ZAŁOŻONY PRZEZ LIBERTY MOTORS WARSZAWA). ZDJĘCIA PONIŻEJ PRZEDSTAWIAJĄ JAZDĘ NA DRUGI DZIEŃ PO ZAŁOŻENIU ANTY FOGA! NA AKTUALNYM ETAPIE ZNAJDUJE SIĘ W SERWISIE SHOEI GŁÓWNYM W JABŁONNEJ,KTÓRY WCZEŚNIEJ PO KONSULTACJI TELEFONICZNEJ NIE CHCIAŁ PRZYJĄĆ KASKU LECZ PO WIZYCIE OSOBISTEJ PRZYJĘLI. REASUMUJĄC KASK PRZEZ REKLAMACJE NIECZYNNY PRZEZ 2 MIESIĄCE!

WENTYLACJA MEGA ZA SŁABA NA MIASTO!

BLENDA PRZECIWSŁONECZNA ZA SŁABO PRZYCIEMNIONA I RAZI W OSTRE SŁOŃCE, NA DODATEK MEGA SZYBKO PARUJE PRZEZ CO STAJE SIĘ BEZUŻYTECZNYM BAJEREM.

OGÓLNIE PRZELATAŁEM NA 2 KOŁACH KOŁO 100000 TYŚ KM (15LAT). I DLA AMATORÓW LUB NIEDZIELNYCH MOŻE SIĘ NADAJE LECZ DLA PRAWDZIWEGO MOTOCYKLISTY,KTÓRY NIE ZSIADA OD KWIETNIA DO PAŹDZIERNIKA TO BADZIEW.... A OBSŁUGA LIBERTY MOTORS WARSZAWA TO KPINA ZE ŚRODOWISKA MOTOCYKLOWEGO. Wcześniej kupiłem u nich sharka s900 i jak wracałem ze zlotu 300km w deszcz to anty fog odpadl mi na swiatłach a woda dostała się pod lakier kasku tworząc bąble pod lakierem!-odpowiedz liberty " w związku ze kask ma naklejoną naklejkę reklamacji nie możemy uznać...... na szczęście po powtórnej reklamacji zdecydowali się uznać zwrot kasy za kask i zakupiłem shoei, z którym się męczę.....


JEDYNY PLUS TO WYCISZENIE KASKU i MIŁA p.Ula Z lIBERTY.

Gość
a ta para to w srodku pomiedzy szybkami czy na zewnetrznej stronie pinlocka?

Gość
Tak pacze na tego pinlocka i sądzę, że albo masz jakieś toksyczne wyziewy albo jeżdzisz na podwójnym gazie:-P


Dołączone zdjęcia
Shoei GT-Air
Shoei GT-Air
Shoei GT-Air
Shoei GT-Air
Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Bardzo dobry kask
07.03.2016 10:39:22

Zastanawiałem się od dłuższego czasu nad wymianą kasku i czytając część opinii tutaj już prawie zrezygnowałem z tego Shoeia, a to byłby wielki błąd! Nie wiem czy rozmawiamy o tym samym kasku, bądź jak wygórowane i nierealne oczekiwania macie.

Przede wszystkim kask bardzo porządnie wykonany, jakość po prostu czuć i widać.
Jeżdżę już ponad 8 lat sportami, pomijając tańsze modele ostatnio jeżdziłem w AGV Horizon i Icon Mainframe, jednego i drugiego nie ma po prostu co porównywać do tego kasku.

Kask bardzo lekki, robiony w 3 rozmiarach skorupy, co jest dla mnie dużym plusem bo mam akurat L i w innych modelach miałem skorupę pod większe rozmiary.

Blenda jest mega komfortem, ogromnym plusem jest mechanizm, chodzi odpowiednio, nie blokuje się, bardzo łatwo w rękawicy opuścić. Blenda schodzi odpowiednio nisko, ale sie osiada na nosie. Przyciemniona jest w sam raz.

Wentylacja jest dobra, bardzo dobrze przemyślana, duże mechanizmy bardzo łatwo obsługiwać w rękawicach.

Kask jest bardzo aerodynamiczny, głowa nie lata nawet przy większych wiatrach, nic nie szumi i nie piszczy (tym, którzy to stwierdzili, zalecam dobranie dobrego rozmiaru kasku).

Jak już mówiłem wykonany jest solidnie, już pierwszego dnia (sic!) spadł mi z motocykla i przeturlał się po żwirze, nie widać po tym żadnego uszkodzenia poza dosłownie 4 małymi kropeczkami na boku.

Wizjer jest duży i zapewnia dobre pole wiedzenia. Jedynym stwierdzonym przeze mnie minusem jest to, że szybka bez założonego pinlocka cholernie paruje. Ale pinlock to eliminuje. Dobry system domykania szybki.

Generlanie wart swojej ceny i POLECAM !

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Bardzo dobrze
04.14.2017 9:40:14

Kupilem ten kask i przeczytalem opinie i sie zalamalem.
Czy ten kas jest glosny ? dla mnie nie ! jest bardzo cichy.. przynajmiej dla mnie ! Moje poprzednie, to byly glosne kaski...
Wentylacja - uwazam , ze bardzo dobra.. bo az przez chwile bylem zaskoczony, co mi wieje po glowie..
Aerodynamika - 500 km na autostradzie i z glowa nie musialem walczyc, moglem swobodnie obracac na lewo po prawo itd. wracaja do wyciszenia i gwizdow i innych wszystkich hejtow- nie zauwazylem nic podobnego . Cala droge jechalem ok 140 km i nic sie nie dzialo. faktem jest, ze jadac autostrada wiatr dawal we znaki i bedac w domu troche mialem szum w uszach, no ale wialo troche.W moim HJC poprzednim to leb i bebenki by roztrzaskalo..

jakos wykonania bardzo dobra- nie zauwaylem nic konkretnego.
jedynie pinlock mi cos delikatnie zaparowal przy dolnej wentylacji, ale problem lezal w tym , ze trzeba bylo dokrecic..

Po niektorych komentarzach zaczalem sie doszukiwac tych wszystkich wad - nie wiem po co.. skoro kask mi mocno lezy a ja sie czepiam... !! polecam !!!

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Świetny
05.31.2017 1:15:26

Kask na prawdę daje rade! Wygodny,cichy i bezpieczny a przy tym ładnie się prezentuje :-) w połączeniu z dedykowanym intercomem sena tworzy ciekawy zestaw (spokojnie można gadać do 140km/h). Zestaw mam już rok i nie zamienię na nic innego! Polecam

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
niezły ale myślę że nie najlepszy
07.16.2017 22:18:51

Kask kupiłem dla żony plecaczka, sam jeżdże w 10 letnim SHOEI XR900 i powiem szczerze że po próbnej jeździe w życiu bym się nie zamienił - ale tylko i wyłącznie ze względu na hałas.
Kask jest dobrze wyciszony na niskie tony i jest w nim głucho ale opływające go powietrze generuje dziwne szumy.
Dla uzmysłowienia powiem, że jak jadę w swoim 80km/h i mam totalną ciszę to w GTair czułem wtedy jakbym jechał ze 140km/h. Co ciekawe mam tylko takie odczucia tylko jako kierowca - z tyłu nie ma aż takiej różnicy, gdyż generalnie z tyłu jest głośno.
Skórzane czy jakieś wkładki widoczne od spodu są po 3latach popękane bardziej niż w moim 10-cio letnim.
Nie zgadzam się z opiniami że kask ma słabą wentylację - w moim odczuciu jest wyraźnie czuć opływające głowę powietrze - nawet w kominiarce.
Podsumowując:
NA MINUS:
hałas , trwałość
NA PLUS:
blenda , dobre wykonanie, dobra wentylacja, zapięcie micro lock, łatwo demontuje się do czyszczenia,

Profil użytkownika
Rybson
Na Twoim miejscu poważnie bym się zastanowił czy to już nie najlepszy czas na zmianę leciwego już XR900. Materiał z którego zrobiony jest Twój 10-letni kask nie jest już tak elastyczny i odporny jak w pierwszych latach eksploatacji. Nie żebym się czepiał ale to Twoje bezpieczeństwo

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


LS2 OF560

Otwarty kask jest do jazdy miejskiej, poprawia widocznsc, jest lekki, szyba nie zaparowuje, mozna go schowac do plecaka, nie trzeba go zdejmowac zeby ...

Rebelhorn Pride 2

Buty użytkuję od 2 lat. Ogólnie bardzo wygodne, nie za gorące w lecie i dobre na chłodne dni. W ciągu 2 lat wykryłem w nich 2 zasadnicze wady. ...

4.Biker V-Tour

Kurtkę posiadam od jakiś 3 lat. Generalnie pracuję w "branży" więc w związku z faktem, że dosiadam różnych motocykli, mam kilka kompletów od...

Axo Drone

Buty zdały egzamin. Na początku są bardzo sztywne, ale to normalne przy tego typu butach. Wg mnie zapewniają wystarczające bezpieczeństwo i wygo...

AXO Drome MX

Buty zdały egzamin. Na początku są bardzo sztywne, ale to normalne przy tego typu butach. Wg mnie zapewniają wystarczające bezpieczeństwo i wygo...

Alpinestars Valparaiso Drystar

Totalna porażka. Przeleciałem w nich ponad 7000km i wiecznie jeden i ten sam problem. Ręka nie oddycha....poci się...śmierdzi. Jak jak jadę na l...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania