Mamy już 13970 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Suzuki DL 650 V-Strom (2004-2010r)



Ilustracja przedmiotu

1  

Suzuki DL 650 V-Strom (2004-2010r)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.58 / 10

(Na podstawie 19 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 79%
Neutralne: 16%
Negatywne: 5%


Gość


9
Pablo
11.28.2012 13:31:14

Świetny uniwersalny motocykl, bardzo dobra ochrona przed wiatrem, niezawodny mimo większych przebiegów, akceptowalne ceny servisu, przydało by się z 15 km więcej i kardan wtedy ocena 10/10

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
pitald
11.28.2012 19:43:25

Mam małego DL-a od roku,wcześniej były 3 inne motocykle,2 o wiekszej mocy,ale nie żałuje ,że przesiadłem się na V-STROMA.Duży,wygodny,super pozycja,moc wystarczajaca do normalnego podróżowania w 2 osoby,ochrona przed wiatrem przy moim wzroscie (1,72) dobra i prowadzi sie pewnie.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
V-Strom 650 2006
12.03.2012 17:39:34

V-strom 650 to najlepszy motocykl w swojej klasie
Po sprzedaży dłuuuugo myślałem co może mi go zastąpić, a nie jest to łatwa sprawa bo to niemal ideał i naprawde może sprawiać przyjemność właścicielowi przez wiele długich lat.

Zalety:
- Duży i bardzo wygodny
- Wspaniale się prowadzi
- Wystarczająco szybki na autostrade
- Świetnie ochrania przed wiatrem
- Mocny w dolnym zakresie obrotów
- Łagodnie oddaje moc
- Silnik bardzo trwały. Przebiegi po 100 tysięcy nikogo nie dziwią.
- Dobre światła
- Świetne zawieszenie dobrze wybiera wszelkie nierówności na drodze


Wady:
- Szybko pożera łańcuch. Scottoiler bardzo wskazany w DLce 650 :)
- Łyka niewielkie ilości oleju. Około 100ml/1000km :) Nie jest to jakaś duża ilość, ale przy naprawde długiej wyprawie warto wziąć troche oleju na dolewke.


Gość
W moim przypadku nie prawda, ale nie chcę uogólniać. 12 tyś km i zauważalnie nie ma absolutnie najmniejszego ubytku oleju. Nówka wzięta w salonie.

Gość
a to jest problem ??? dolewasz jak trzeba i latasz. ja smigam sv650 już 4 sezon i ok 20 tys zrobiłem i od początku do dnia dzisiejszego jak se tam pobiera tak se pobiera. ok 1000-1200 km z max na min nieraz spadnie. się dolewa i się jeździ.

Gość
Tak, prawda. Poczytaj na forach DLa i SV naszych zagranicznych. Jak opierdzieli na trasie 100lm/1000km to się ciesz, że mało bierze. Jeździłem małym DLem po torze i potrafił zjeść nawet półtorej setki na jedną godzinę jazdy.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
moto-turysta
12.16.2012 13:58:13

moim zdaniem to bardzo udany motocykl, wygodny, ładny, ekonomiczny i tani. Nadaje się dla początkujących i dla zaawansowanych, do turystyki. Ma swoje wady jak każdy, ale nie są one duże.

Przejechałem tym modelem ponad 30.000 km, wszystkie swoje spostrzeżenia i uwagi na temat tego modelu opisałem szczegółowo w tym artykule: http://www.globtroter.pila.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=14:suzuki-v-strom-650-abs-test&catid=3:sprzt-motocyklowy&Itemid=11

Gość
link nie działa :/

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
moto-turysta
12.16.2012 14:00:32

jeszcze w uzupełnieniu poprzedniej opinii: moja ocena ogólna tego modelu 8.5
Omyłkowo zaznaczyłem 6.

Gość
Hahahah co za kolo

Gość
i omyłkowo dwukrotnie oceniłeś na 6, zaniżasz średnią moto :P

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
jj
02.01.2013 9:38:08

Potwierdzam, że to motocykl uniwersalny. Jeżdżę i do pracy, i zapakowany po uszy w trasy. Spalanie także bardzo dobre

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Uwielbiam ten motocykl
04.04.2013 11:28:55

Polecam V-stroma :) Motocykl bardzo łatwy w prowadzeniu, naprawde świetnie pokonuje się nim winkle. Jako jedyny motocykl dwukrotnie zdobył tytuł mistrza alpejskich serpentyn (Alpen Masters) :) DL 650 jest bardzo ekonomiczny - spalanie od 5,2 do 6,5 przy szybszej jeździe. Prędkość maksymalna w pojedynke to 200km/h ale najlepiej jeździ się do 160, bo powyżej silnik bardzo wyje i ciężko wytrzymać na dłuższą mete. Hamulce bardzo dobre - nie mogę narzekać. Mocą na papierze nie poraża, ale silnik jest w układzie widlastym, więc ciągnie od samego dołu i nie czuć żeby czegoś mu brakowało zarówno w trasie jak i na podjazdach. Jedynie podczas jazdy z pasażerem przydałaby się większa moc, dlatego DL 650 polecam głównie do podróżowania w pojedynke. Dla osób, które nie lubią jeździć solo lepszy okaże się vstrom 1000 :) Ogólnie bardzo uniwersalny i ekonomiczny motocykl. Polecam.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
V-strom to głownie dobry turystyk
11.14.2013 19:58:57

V-strom to motocykl z duszą podróżnika i to głownie podróżnika po asfalcie.
Właściwości terenowe posiada mniej więcej takie jak fiat 125p - owszem wjedzie wszędzie tylko czasem trzeba go będzie wyciągać ;).

Rewelacyjny silnik te 67KM to jakiś błąd na papierze ;) bo jak się odkręci na 2ce to można spokojnie polecieć za CBRką nie oddając dużo pola. Spalanie około 5-5.5 l na 100km. Wada to fakt że silnik przy szybkich przelotach pije parę setek oleju. Druga wada to wymiana oleju co 6tys km. W przypadku turystyka to duuuuża wada.

Największą wadą jest za to stukające przednie zawieszenie - to nie są żadne luzy na główce ramy ale sprężyny w lagach które walą jak wjedzie się jakąś dziurę w jezdni. Z tego też powodu nie przyjemnie jeździ się nim w terenie gdzie non stop przód napierdziela.

Z zalet:
- silnik
- zestrojenie zawieszenia pod asfalt - świetnie się prowadzi
- rewelacyjna osłona przed wiatrem
- super reflektory
- wygoda na dłuższe przeloty

Z wad:
- stukające zawieszenie
- silnik pijący olej
- gabaryty (moim zdaniem)

Głosy: 41   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
7
do spokojnej jazdy
04.14.2016 15:58:28

Motocykl dla człowieka spokojnego, ustatkowanego i chcącego w weekendy upajać się krajobrazem na malowniczych trasach. Oszczędny jak matiz, popularny jak passacik w tedeiku i nie zwracający uwagi jak golf czwórka. W Bieszczady w sam raz - tam też spotkasz ich całą masę.

Gość
Dobra opinia mamo

Gość
hehe super ;-)

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Gość
04.14.2016 16:56:36

witam!Posiadam DL 650 4 sezon wcześniej śmigałem TDM 850 4tx i kilkoma innymi motocyklami.Jak dla mnie bardzo dobry motocykl do turystki,wygodny,dobra ochrona przed wiatrem, rewelacyjne spalanie,zero awarii.Polecam!

Gość
Moja ocena to 10. Zapomniałem dodać, poprawka.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
DL 650 V-Strom wierny przyjaciel podróży
06.24.2016 19:46:42

Jestem posiadaczem V-Strom'a 650 od 5 lat i uważam, że to dobry motocykl. Przejechałem nim ponad 50.000 km i nie mogę powiedzieć złego słowa. Świetnie nadaje się na dalekie trasy jak i dojazdy do pracy. Jeżeli jest zadbany technicznie nie sprawia żadnych problemów. Prowadzi się doskonale. Można czuć się na nim pewnie. Mankamentem są nieco słabe hamulce co wymaga od kierowcy wyczucia i umiejętności przewidywania sytuacji na drodze ;) Dobry, pewny sinik, niskie zużycie ( przy średniej prędkości ok. 120 km/h poniżej 5 l /100 km ) paliwa stawia go na wysokiej pozycji. Jako 650 - tka nie ma zbyt wiele mocy co przy zapakowanym motocyklu i dwóch osobach daje się odczuć. Jednak dobrze działająca i dobrze dobrana skrzynia biegów przy tej mocy daje duża przyjemność z jazdy.
W końcu to turystyk. Ma być wygodnie, przyjemnie i pewnie.
Nie rozpisując się zbytnio POLECAM ten motocykl wzystkim lubiącym podróże i nie tylko.
SUZUKI DL 650 V - STROM TO DOBRY WYBÓR

Gość
ja mam od nowosci 60tyskm przebiegu. i u mnie hamulce to rewelacja, spalanie do 120 km nie przekracza 4l

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Bardzo dobry motocykl.
09.30.2016 18:14:20

Posiadam V strom 650 AK7 ABS. Potwierdzam, bardzo dobry, bezawaryjny, niezawodny i bardzo oszczędny (schodziłem w Norwegii do 3,86 l/100 km ). Co do kardana, to mi niepotrzebny bo zrobiłem swoim pomysłem automatyczną oliwiarkę łańcucha, prostą, tanią, niezawodną i nie chlapiącą olejem. Jestem super zadowolony ze sprzętu.

MS
Moja ocena motocykla to nie 9 a - 10/10. Zapomniałem dodać. POPRAWKA !

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
v strom best
03.08.2017 14:23:35

jest to mój pierwszy tak duzy motocykl i napisze tak ze wszystko wskazuje na to ze ostatni. Nie bede sie rozpisywał na temat zalet tego motocykla bo to temat rzeka. napisze w skrócie ze gdy koncze nim jazde robi sie smutno i zal jest zsiadac. najwieksza zaleta tego moto. wszechstronnosc wygoda, koszty eksploatacji. szczerze gorąco polecam

Więcek 85
Wcześniej miałem Horneta 650. Dziś zakupiłem Suzi DL650 v storm 2008 ,po opiniach widzę że trafiłem bardzo dobrze.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
dl 650 2005r
03.12.2017 15:57:11

wszystko super!!! zero awarii, przez 3 sezony chyba tylko padnięte aku...tak to lać i śmigać. Idealny do turystyki, mocy wystarczająco jeśli chodzi o przyspieszanie....spokojnie ogarną go nowicjusze tacy, jak ja oraz fajna opcja dla doświadczonych riderów. Musiałem się z nim rozstać, miło go wspominam.

szymek
jedynie odgłos seryjnego wydechu nie powalał

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.22.2017 14:59:41

Super moto w pojedynkę mocy wystatczajaco
Dobry kafort jazdy po polskich drogach
Male spalanie łatwo się prowadzi

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.03.2018 21:12:48

Wygodny, ekonomiczny, niezawodny, latwy w prowadzeniu itp... Jazda w pojedynke z kuframi i bagazami, dynamika wystarczajaca. Przedewszystkim jak ktos duzo i daleko jezdzi naprawse polecam. Wygodny, latwy, niezawodny i bardzo malo pali jak na swoje gabaryty. Mi turystyka do 120-140 km\h nieraz i wiecej spala po obliczeniach 3.8l\100 km. W kolo komina i miato ok 4.7 l\100km. Polecam

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.10.2018 20:21:04

super moto, niezawodny, oszczędny. miałem dylemat kupując motocykl. trafił się vstrom 650 wpad w oko i jest. niezałuje wyboru. bardzo przyjemny na wyprawy. super się prowadzi. jeden z lepszych motocykli jakimi miałem okazje pojeździć. szczerze polecam. LWG !

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
1
Gość
08.10.2018 21:32:36

Miałem -rocznik 2005 i nie polecam, motor jest dla emerytów.
Silnik:
650 jest za słaby do tej masy - do 120 to jakoś jedzie - ale tira jadącego 95 pod górkę cieżko wyprzedzić bez redukcji
mam porównanie do moto które mam teraz - Honda f4i 2001r - wyprzedzanie tira na 6 biegu bez redukcji to pryszcz.
1000:
raz przejechałeś sie dl1000 kolegi - to jest strzał w 10 -ten silnik sie nadaje do tego motoru idealnie - nie jest jakiś mega narowisty ale masz zapas mocy i nie martwisz się o aktywne bezpieczenstwo.

Spalanie 650:
Pali mało ale..... tylko jak się jeździ jak dziadek - czyli 90-100 max i bardzo delikatnie obchodzi z manetką (trasa z południa nad morze z mztkami w grupie wyszło mi 4.2l )ale jak wracałem i sie spieszyłem - predkości 160-180- dl wziął 7.5benzyny i 1l oleju silnikowego !!!! tak wpierdala olej przy wysokich obr i pałowaniu !!! - teraz mam f4i - można ją pałować pod 14tys obro i nie bierze nic - pomiedzy wymianą 10tys km i zero dolewek (motor ma 17 lat)

zawieszenie:
DL zawias ma wygodny ale kiepsko wybiera dziury!!!
obecna honda f4i 2001r -tj. jej zawieszenie lepiej tłumi - to znaczy jest bardziej spręzyste , prezyzyjnie - nic nie dobija i nic nie stuka) - ogolnie moje wrażenia są takie - że jest lepiej - tak jakbyś wczesniej jeździł tapczanowatym polonezem który miekko tłumił dziury ale wszytko stukało i prowadził się srednio, a potem przesiadasz się do Audi a6 gdzie jest lekko twardziej ale każda dziura jest precyzyjnie wytłumiona i jedzie się po prostu przyjemnie.
Hamulce:
DL ma tragiczne przednie hamulce - powiem tak: są masakryczne!!! jeździłem też dl 1000 kolegi i jest to samo , jest to wina 2tłoczkowych zacisków i ich kiepskiej konstrukcji po prostu (trzeba wywalić te stare i wsadzić jakieś zaciski 4 lub 6 tłoczkowe od gixa lub b12 lub SV1000)
- f4i tu też pokonuje DL;a o lata świetlne lepszymi hamulcami

Jakość wykonania:
bez szału - rdza na ramie stalowej , odłaził (łuszczuł) sie lakier na aluminiowym wachaczu a podnim utleniało sie aluminium.
plastiki ok,
Duzy minus to odlewy- i pozostawione zadziory np ponóżki o ktore się pokaleczyłem ... w Hondzie nie ma czegoś takiego!!!!


Gość
Potwierdzam Gościu pisze bzdury że ręce opadają. Chyba że jeździł na symulatorze nie na DL-u.

Gość
Popieram belor w 100% skad te ludzie sie bira

belor
Bez urazy kolego ale żeby porównywać turystyka do sporta, to trzeba mieć mocno zryty beret. Siadłeś na spokojną maszynę do lekkiej turystyki i walisz banialuki, że ci się na 6 źle tira pod górkę wyprzedza. Czy ty jesteś w ogóle normalny? Pałujesz go prawie do odcinki i się dziwisz, że ci olej żre. Skąd ty się urwałeś? Wygląda na to, że od początku źle wybrałeś motocykl, nie spełnił twoich oczekiwań i pojawił się zonk. rzecz w tym, że to jest twój problem a nie wina moto.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
10.28.2018 11:11:47

ogolnie kilka motocykli testowalem. cena jakosc koszty ocenialbym dl na 1 miejscu. prosty taniutki w utrzymaniu, minimalne spalanie i chyba najmocniejszy najsybszy motocykl w klasie turystyczne enduro. ogolnie nie mam planów na co zmienic dl650. motocykl super. zrobione kilkanascie tys km. jedynie poprostu sie znudził. naprawde pojezdziło by sie czyms innym. tylko czym ??? jedynie GS :)

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


KTM 1090 Adventure R

Opinię moją wyrażam po przejechaniu KTM 1090 AR w tym sezonie od marca ponad 16 tysięcy km. Poprzednie motocykle to Yamaha XT1200Z i BMW F800 GS A...

Suzuki C50T Boulevard

Bardzo fajna maszyna, wygodna jazda i wizerunek super. Moto niezawodne polecam wszystkim chętny. W moim posiadaniu od dwóch sezonów. Rocznik 2013. ...

Ducati Monster 620

Dot. modelu z 2004 r.

Bardzo fajny motocykl miejski na początek przygody z jednośladami (przynajmniej tymi mającymi silnik).
...

Suzuki GSX 1400

Przepiękny (moim zdaniem), baaardzo mocny, wygodny i (wbrew obiegowym opiniom) oszczędny motocykl. Kupiłem go 3 lata wstecz i generalnie nie żału...

Metzeler Sportec M7 RR

To już drugi komplet opon Metzeler M7 , i nigdy ale naprawdę nigdy n nie założę innych opon jak firmy Metzeler który produkuje tylko opony do mo...

Acerbis Active Dual Sport

Na pierwszy rzut oka design kasku bardzo dobry. Wygląda jak kask do pilotowania f16
Po założeniu na głowę czar trochę pryska ponieważ na...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce