Suzuki DL 650 V-Strom (2004-2010r) :: Opinie motocyklistów
Mamy już 13747 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Suzuki DL 650 V-Strom (2004-2010r)



Ilustracja przedmiotu

1  

Suzuki DL 650 V-Strom (2004-2010r)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.50 / 10

(Na podstawie 18 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 78%
Neutralne: 17%
Negatywne: 6%


Gość


9
Pablo
11.28.2012 13:31:14

Świetny uniwersalny motocykl, bardzo dobra ochrona przed wiatrem, niezawodny mimo większych przebiegów, akceptowalne ceny servisu, przydało by się z 15 km więcej i kardan wtedy ocena 10/10

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
pitald
11.28.2012 19:43:25

Mam małego DL-a od roku,wcześniej były 3 inne motocykle,2 o wiekszej mocy,ale nie żałuje ,że przesiadłem się na V-STROMA.Duży,wygodny,super pozycja,moc wystarczajaca do normalnego podróżowania w 2 osoby,ochrona przed wiatrem przy moim wzroscie (1,72) dobra i prowadzi sie pewnie.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
V-Strom 650 2006
12.03.2012 17:39:34

V-strom 650 to najlepszy motocykl w swojej klasie
Po sprzedaży dłuuuugo myślałem co może mi go zastąpić, a nie jest to łatwa sprawa bo to niemal ideał i naprawde może sprawiać przyjemność właścicielowi przez wiele długich lat.

Zalety:
- Duży i bardzo wygodny
- Wspaniale się prowadzi
- Wystarczająco szybki na autostrade
- Świetnie ochrania przed wiatrem
- Mocny w dolnym zakresie obrotów
- Łagodnie oddaje moc
- Silnik bardzo trwały. Przebiegi po 100 tysięcy nikogo nie dziwią.
- Dobre światła
- Świetne zawieszenie dobrze wybiera wszelkie nierówności na drodze


Wady:
- Szybko pożera łańcuch. Scottoiler bardzo wskazany w DLce 650 :)
- Łyka niewielkie ilości oleju. Około 100ml/1000km :) Nie jest to jakaś duża ilość, ale przy naprawde długiej wyprawie warto wziąć troche oleju na dolewke.


Gość
W moim przypadku nie prawda, ale nie chcę uogólniać. 12 tyś km i zauważalnie nie ma absolutnie najmniejszego ubytku oleju. Nówka wzięta w salonie.

Gość
a to jest problem ??? dolewasz jak trzeba i latasz. ja smigam sv650 już 4 sezon i ok 20 tys zrobiłem i od początku do dnia dzisiejszego jak se tam pobiera tak se pobiera. ok 1000-1200 km z max na min nieraz spadnie. się dolewa i się jeździ.

Gość
Tak, prawda. Poczytaj na forach DLa i SV naszych zagranicznych. Jak opierdzieli na trasie 100lm/1000km to się ciesz, że mało bierze. Jeździłem małym DLem po torze i potrafił zjeść nawet półtorej setki na jedną godzinę jazdy.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
moto-turysta
12.16.2012 13:58:13

moim zdaniem to bardzo udany motocykl, wygodny, ładny, ekonomiczny i tani. Nadaje się dla początkujących i dla zaawansowanych, do turystyki. Ma swoje wady jak każdy, ale nie są one duże.

Przejechałem tym modelem ponad 30.000 km, wszystkie swoje spostrzeżenia i uwagi na temat tego modelu opisałem szczegółowo w tym artykule: http://www.globtroter.pila.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=14:suzuki-v-strom-650-abs-test&catid=3:sprzt-motocyklowy&Itemid=11

Gość
link nie działa :/

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
moto-turysta
12.16.2012 14:00:32

jeszcze w uzupełnieniu poprzedniej opinii: moja ocena ogólna tego modelu 8.5
Omyłkowo zaznaczyłem 6.

Gość
Hahahah co za kolo

Gość
i omyłkowo dwukrotnie oceniłeś na 6, zaniżasz średnią moto :P

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
jj
02.01.2013 9:38:08

Potwierdzam, że to motocykl uniwersalny. Jeżdżę i do pracy, i zapakowany po uszy w trasy. Spalanie także bardzo dobre

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Uwielbiam ten motocykl
04.04.2013 11:28:55

Polecam V-stroma :) Motocykl bardzo łatwy w prowadzeniu, naprawde świetnie pokonuje się nim winkle. Jako jedyny motocykl dwukrotnie zdobył tytuł mistrza alpejskich serpentyn (Alpen Masters) :) DL 650 jest bardzo ekonomiczny - spalanie od 5,2 do 6,5 przy szybszej jeździe. Prędkość maksymalna w pojedynke to 200km/h ale najlepiej jeździ się do 160, bo powyżej silnik bardzo wyje i ciężko wytrzymać na dłuższą mete. Hamulce bardzo dobre - nie mogę narzekać. Mocą na papierze nie poraża, ale silnik jest w układzie widlastym, więc ciągnie od samego dołu i nie czuć żeby czegoś mu brakowało zarówno w trasie jak i na podjazdach. Jedynie podczas jazdy z pasażerem przydałaby się większa moc, dlatego DL 650 polecam głównie do podróżowania w pojedynke. Dla osób, które nie lubią jeździć solo lepszy okaże się vstrom 1000 :) Ogólnie bardzo uniwersalny i ekonomiczny motocykl. Polecam.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
V-strom to głownie dobry turystyk
11.14.2013 19:58:57

V-strom to motocykl z duszą podróżnika i to głownie podróżnika po asfalcie.
Właściwości terenowe posiada mniej więcej takie jak fiat 125p - owszem wjedzie wszędzie tylko czasem trzeba go będzie wyciągać ;).

Rewelacyjny silnik te 67KM to jakiś błąd na papierze ;) bo jak się odkręci na 2ce to można spokojnie polecieć za CBRką nie oddając dużo pola. Spalanie około 5-5.5 l na 100km. Wada to fakt że silnik przy szybkich przelotach pije parę setek oleju. Druga wada to wymiana oleju co 6tys km. W przypadku turystyka to duuuuża wada.

Największą wadą jest za to stukające przednie zawieszenie - to nie są żadne luzy na główce ramy ale sprężyny w lagach które walą jak wjedzie się jakąś dziurę w jezdni. Z tego też powodu nie przyjemnie jeździ się nim w terenie gdzie non stop przód napierdziela.

Z zalet:
- silnik
- zestrojenie zawieszenia pod asfalt - świetnie się prowadzi
- rewelacyjna osłona przed wiatrem
- super reflektory
- wygoda na dłuższe przeloty

Z wad:
- stukające zawieszenie
- silnik pijący olej
- gabaryty (moim zdaniem)

Głosy: 41   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
7
do spokojnej jazdy
04.14.2016 15:58:28

Motocykl dla człowieka spokojnego, ustatkowanego i chcącego w weekendy upajać się krajobrazem na malowniczych trasach. Oszczędny jak matiz, popularny jak passacik w tedeiku i nie zwracający uwagi jak golf czwórka. W Bieszczady w sam raz - tam też spotkasz ich całą masę.

Gość
Dobra opinia mamo

Gość
hehe super ;-)

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Gość
04.14.2016 16:56:36

witam!Posiadam DL 650 4 sezon wcześniej śmigałem TDM 850 4tx i kilkoma innymi motocyklami.Jak dla mnie bardzo dobry motocykl do turystki,wygodny,dobra ochrona przed wiatrem, rewelacyjne spalanie,zero awarii.Polecam!

Gość
Moja ocena to 10. Zapomniałem dodać, poprawka.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
DL 650 V-Strom wierny przyjaciel podróży
06.24.2016 19:46:42

Jestem posiadaczem V-Strom'a 650 od 5 lat i uważam, że to dobry motocykl. Przejechałem nim ponad 50.000 km i nie mogę powiedzieć złego słowa. Świetnie nadaje się na dalekie trasy jak i dojazdy do pracy. Jeżeli jest zadbany technicznie nie sprawia żadnych problemów. Prowadzi się doskonale. Można czuć się na nim pewnie. Mankamentem są nieco słabe hamulce co wymaga od kierowcy wyczucia i umiejętności przewidywania sytuacji na drodze ;) Dobry, pewny sinik, niskie zużycie ( przy średniej prędkości ok. 120 km/h poniżej 5 l /100 km ) paliwa stawia go na wysokiej pozycji. Jako 650 - tka nie ma zbyt wiele mocy co przy zapakowanym motocyklu i dwóch osobach daje się odczuć. Jednak dobrze działająca i dobrze dobrana skrzynia biegów przy tej mocy daje duża przyjemność z jazdy.
W końcu to turystyk. Ma być wygodnie, przyjemnie i pewnie.
Nie rozpisując się zbytnio POLECAM ten motocykl wzystkim lubiącym podróże i nie tylko.
SUZUKI DL 650 V - STROM TO DOBRY WYBÓR

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Bardzo dobry motocykl.
09.30.2016 18:14:20

Posiadam V strom 650 AK7 ABS. Potwierdzam, bardzo dobry, bezawaryjny, niezawodny i bardzo oszczędny (schodziłem w Norwegii do 3,86 l/100 km ). Co do kardana, to mi niepotrzebny bo zrobiłem swoim pomysłem automatyczną oliwiarkę łańcucha, prostą, tanią, niezawodną i nie chlapiącą olejem. Jestem super zadowolony ze sprzętu.

MS
Moja ocena motocykla to nie 9 a - 10/10. Zapomniałem dodać. POPRAWKA !

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
v strom best
03.08.2017 14:23:35

jest to mój pierwszy tak duzy motocykl i napisze tak ze wszystko wskazuje na to ze ostatni. Nie bede sie rozpisywał na temat zalet tego motocykla bo to temat rzeka. napisze w skrócie ze gdy koncze nim jazde robi sie smutno i zal jest zsiadac. najwieksza zaleta tego moto. wszechstronnosc wygoda, koszty eksploatacji. szczerze gorąco polecam

Więcek 85
Wcześniej miałem Horneta 650. Dziś zakupiłem Suzi DL650 v storm 2008 ,po opiniach widzę że trafiłem bardzo dobrze.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
dl 650 2005r
03.12.2017 15:57:11

wszystko super!!! zero awarii, przez 3 sezony chyba tylko padnięte aku...tak to lać i śmigać. Idealny do turystyki, mocy wystarczająco jeśli chodzi o przyspieszanie....spokojnie ogarną go nowicjusze tacy, jak ja oraz fajna opcja dla doświadczonych riderów. Musiałem się z nim rozstać, miło go wspominam.

szymek
jedynie odgłos seryjnego wydechu nie powalał

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.22.2017 14:59:41

Super moto w pojedynkę mocy wystatczajaco
Dobry kafort jazdy po polskich drogach
Male spalanie łatwo się prowadzi

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.03.2018 21:12:48

Wygodny, ekonomiczny, niezawodny, latwy w prowadzeniu itp... Jazda w pojedynke z kuframi i bagazami, dynamika wystarczajaca. Przedewszystkim jak ktos duzo i daleko jezdzi naprawse polecam. Wygodny, latwy, niezawodny i bardzo malo pali jak na swoje gabaryty. Mi turystyka do 120-140 km\h nieraz i wiecej spala po obliczeniach 3.8l\100 km. W kolo komina i miato ok 4.7 l\100km. Polecam

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.10.2018 20:21:04

super moto, niezawodny, oszczędny. miałem dylemat kupując motocykl. trafił się vstrom 650 wpad w oko i jest. niezałuje wyboru. bardzo przyjemny na wyprawy. super się prowadzi. jeden z lepszych motocykli jakimi miałem okazje pojeździć. szczerze polecam. LWG !

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
1
Gość
08.10.2018 21:32:36

Miałem -rocznik 2005 i nie polecam, motor jest dla emerytów.
Silnik:
650 jest za słaby do tej masy - do 120 to jakoś jedzie - ale tira jadącego 95 pod górkę cieżko wyprzedzić bez redukcji
mam porównanie do moto które mam teraz - Honda f4i 2001r - wyprzedzanie tira na 6 biegu bez redukcji to pryszcz.
1000:
raz przejechałeś sie dl1000 kolegi - to jest strzał w 10 -ten silnik sie nadaje do tego motoru idealnie - nie jest jakiś mega narowisty ale masz zapas mocy i nie martwisz się o aktywne bezpieczenstwo.

Spalanie 650:
Pali mało ale..... tylko jak się jeździ jak dziadek - czyli 90-100 max i bardzo delikatnie obchodzi z manetką (trasa z południa nad morze z mztkami w grupie wyszło mi 4.2l )ale jak wracałem i sie spieszyłem - predkości 160-180- dl wziął 7.5benzyny i 1l oleju silnikowego !!!! tak wpierdala olej przy wysokich obr i pałowaniu !!! - teraz mam f4i - można ją pałować pod 14tys obro i nie bierze nic - pomiedzy wymianą 10tys km i zero dolewek (motor ma 17 lat)

zawieszenie:
DL zawias ma wygodny ale kiepsko wybiera dziury!!!
obecna honda f4i 2001r -tj. jej zawieszenie lepiej tłumi - to znaczy jest bardziej spręzyste , prezyzyjnie - nic nie dobija i nic nie stuka) - ogolnie moje wrażenia są takie - że jest lepiej - tak jakbyś wczesniej jeździł tapczanowatym polonezem który miekko tłumił dziury ale wszytko stukało i prowadził się srednio, a potem przesiadasz się do Audi a6 gdzie jest lekko twardziej ale każda dziura jest precyzyjnie wytłumiona i jedzie się po prostu przyjemnie.
Hamulce:
DL ma tragiczne przednie hamulce - powiem tak: są masakryczne!!! jeździłem też dl 1000 kolegi i jest to samo , jest to wina 2tłoczkowych zacisków i ich kiepskiej konstrukcji po prostu (trzeba wywalić te stare i wsadzić jakieś zaciski 4 lub 6 tłoczkowe od gixa lub b12 lub SV1000)
- f4i tu też pokonuje DL;a o lata świetlne lepszymi hamulcami

Jakość wykonania:
bez szału - rdza na ramie stalowej , odłaził (łuszczuł) sie lakier na aluminiowym wachaczu a podnim utleniało sie aluminium.
plastiki ok,
Duzy minus to odlewy- i pozostawione zadziory np ponóżki o ktore się pokaleczyłem ... w Hondzie nie ma czegoś takiego!!!!

Gość
Popieram belor w 100% skad te ludzie sie bira

belor
Bez urazy kolego ale żeby porównywać turystyka do sporta, to trzeba mieć mocno zryty beret. Siadłeś na spokojną maszynę do lekkiej turystyki i walisz banialuki, że ci się na 6 źle tira pod górkę wyprzedza. Czy ty jesteś w ogóle normalny? Pałujesz go prawie do odcinki i się dziwisz, że ci olej żre. Skąd ty się urwałeś? Wygląda na to, że od początku źle wybrałeś motocykl, nie spełnił twoich oczekiwań i pojawił się zonk. rzecz w tym, że to jest twój problem a nie wina moto.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Gopro 7 Black

Wszystkie filmy na youtube potwierdzają, że stabilizacja jest nie do pokonania i tak jest faktycznie. My używamy jej jednak na moto i tutaj jest ni...

Yamaha R1 RN19 (2007-2008)

Erłan to erłan daje rade ale trzeba dbać! jak jezdzi nią jełop co stale stawia na gume to puzniej płacze proste to jest motocykl na tor a nie do...

Caberg Tourmax

Kupiłem to "G" rok temu ,i ok 12-15tyś km ODRADZAM wszystkim kogo spotkam (między innymi z powodu nie uznania reklamacji) , WADY: mocowanie pasków...

Pirelli Angel ST

Na oponach przejechałem ok. 8 tysięcy, myśle, ze do 10 wytrzymają.
Ogólnie opona przyzwoita, ale do jazdy turystycznej, rekreacyjnej. Prz...

KOVIX KD6

Wielkie poprawki od ostatniego modelu . Bardzo głośna ! daje poczucie małego bezpieczeństwa . wiadomo ze jak ktos ukranie to zrobi wszystko ale g...

Yamaha YBR 125

miałem,ale wolę zdecydowanie cbf 125,lepiej wykonanan ,szybsza,wygodniejsza i mniej pali.Jest tez troszkę większa ale i droższa....


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce