Mamy już 11208 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Suzuki DL 650 V-Strom (2004-2010r)



Ilustracja przedmiotu

1  

Suzuki DL 650 V-Strom (2004-2010r)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.80 / 10

(Na podstawie 15 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 80%
Neutralne: 20%
Negatywne: 0%


Gość


9
Pablo
11.28.2012 13:31:14

Świetny uniwersalny motocykl, bardzo dobra ochrona przed wiatrem, niezawodny mimo większych przebiegów, akceptowalne ceny servisu, przydało by się z 15 km więcej i kardan wtedy ocena 10/10

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
pitald
11.28.2012 19:43:25

Mam małego DL-a od roku,wcześniej były 3 inne motocykle,2 o wiekszej mocy,ale nie żałuje ,że przesiadłem się na V-STROMA.Duży,wygodny,super pozycja,moc wystarczajaca do normalnego podróżowania w 2 osoby,ochrona przed wiatrem przy moim wzroscie (1,72) dobra i prowadzi sie pewnie.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
V-Strom 650 2006
12.03.2012 17:39:34

V-strom 650 to najlepszy motocykl w swojej klasie
Po sprzedaży dłuuuugo myślałem co może mi go zastąpić, a nie jest to łatwa sprawa bo to niemal ideał i naprawde może sprawiać przyjemność właścicielowi przez wiele długich lat.

Zalety:
- Duży i bardzo wygodny
- Wspaniale się prowadzi
- Wystarczająco szybki na autostrade
- Świetnie ochrania przed wiatrem
- Mocny w dolnym zakresie obrotów
- Łagodnie oddaje moc
- Silnik bardzo trwały. Przebiegi po 100 tysięcy nikogo nie dziwią.
- Dobre światła
- Świetne zawieszenie dobrze wybiera wszelkie nierówności na drodze


Wady:
- Szybko pożera łańcuch. Scottoiler bardzo wskazany w DLce 650 :)
- Łyka niewielkie ilości oleju. Około 100ml/1000km :) Nie jest to jakaś duża ilość, ale przy naprawde długiej wyprawie warto wziąć troche oleju na dolewke.

Gość
Tak, prawda. Poczytaj na forach DLa i SV naszych zagranicznych. Jak opierdzieli na trasie 100lm/1000km to się ciesz, że mało bierze. Jeździłem małym DLem po torze i potrafił zjeść nawet półtorej setki na jedną godzinę jazdy.

Gość
to jest prawda z tym olejem???

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
moto-turysta
12.16.2012 13:58:13

moim zdaniem to bardzo udany motocykl, wygodny, ładny, ekonomiczny i tani. Nadaje się dla początkujących i dla zaawansowanych, do turystyki. Ma swoje wady jak każdy, ale nie są one duże.

Przejechałem tym modelem ponad 30.000 km, wszystkie swoje spostrzeżenia i uwagi na temat tego modelu opisałem szczegółowo w tym artykule: http://www.globtroter.pila.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=14:suzuki-v-strom-650-abs-test&catid=3:sprzt-motocyklowy&Itemid=11

Gość
link nie działa :/

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
moto-turysta
12.16.2012 14:00:32

jeszcze w uzupełnieniu poprzedniej opinii: moja ocena ogólna tego modelu 8.5
Omyłkowo zaznaczyłem 6.

Gość
Hahahah co za kolo

Gość
i omyłkowo dwukrotnie oceniłeś na 6, zaniżasz średnią moto :P

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
jj
02.01.2013 9:38:08

Potwierdzam, że to motocykl uniwersalny. Jeżdżę i do pracy, i zapakowany po uszy w trasy. Spalanie także bardzo dobre

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Uwielbiam ten motocykl
04.04.2013 11:28:55

Polecam V-stroma :) Motocykl bardzo łatwy w prowadzeniu, naprawde świetnie pokonuje się nim winkle. Jako jedyny motocykl dwukrotnie zdobył tytuł mistrza alpejskich serpentyn (Alpen Masters) :) DL 650 jest bardzo ekonomiczny - spalanie od 5,2 do 6,5 przy szybszej jeździe. Prędkość maksymalna w pojedynke to 200km/h ale najlepiej jeździ się do 160, bo powyżej silnik bardzo wyje i ciężko wytrzymać na dłuższą mete. Hamulce bardzo dobre - nie mogę narzekać. Mocą na papierze nie poraża, ale silnik jest w układzie widlastym, więc ciągnie od samego dołu i nie czuć żeby czegoś mu brakowało zarówno w trasie jak i na podjazdach. Jedynie podczas jazdy z pasażerem przydałaby się większa moc, dlatego DL 650 polecam głównie do podróżowania w pojedynke. Dla osób, które nie lubią jeździć solo lepszy okaże się vstrom 1000 :) Ogólnie bardzo uniwersalny i ekonomiczny motocykl. Polecam.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
V-strom to głownie dobry turystyk
11.14.2013 19:58:57

V-strom to motocykl z duszą podróżnika i to głownie podróżnika po asfalcie.
Właściwości terenowe posiada mniej więcej takie jak fiat 125p - owszem wjedzie wszędzie tylko czasem trzeba go będzie wyciągać ;).

Rewelacyjny silnik te 67KM to jakiś błąd na papierze ;) bo jak się odkręci na 2ce to można spokojnie polecieć za CBRką nie oddając dużo pola. Spalanie około 5-5.5 l na 100km. Wada to fakt że silnik przy szybkich przelotach pije parę setek oleju. Druga wada to wymiana oleju co 6tys km. W przypadku turystyka to duuuuża wada.

Największą wadą jest za to stukające przednie zawieszenie - to nie są żadne luzy na główce ramy ale sprężyny w lagach które walą jak wjedzie się jakąś dziurę w jezdni. Z tego też powodu nie przyjemnie jeździ się nim w terenie gdzie non stop przód napierdziela.

Z zalet:
- silnik
- zestrojenie zawieszenia pod asfalt - świetnie się prowadzi
- rewelacyjna osłona przed wiatrem
- super reflektory
- wygoda na dłuższe przeloty

Z wad:
- stukające zawieszenie
- silnik pijący olej
- gabaryty (moim zdaniem)

Głosy: 40   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
7
do spokojnej jazdy
04.14.2016 15:58:28

Motocykl dla człowieka spokojnego, ustatkowanego i chcącego w weekendy upajać się krajobrazem na malowniczych trasach. Oszczędny jak matiz, popularny jak passacik w tedeiku i nie zwracający uwagi jak golf czwórka. W Bieszczady w sam raz - tam też spotkasz ich całą masę.

Gość
Dobra opinia mamo

Gość
hehe super ;-)

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Gość
04.14.2016 16:56:36

witam!Posiadam DL 650 4 sezon wcześniej śmigałem TDM 850 4tx i kilkoma innymi motocyklami.Jak dla mnie bardzo dobry motocykl do turystki,wygodny,dobra ochrona przed wiatrem, rewelacyjne spalanie,zero awarii.Polecam!

Gość
Moja ocena to 10. Zapomniałem dodać, poprawka.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
DL 650 V-Strom wierny przyjaciel podróży
06.24.2016 19:46:42

Jestem posiadaczem V-Strom'a 650 od 5 lat i uważam, że to dobry motocykl. Przejechałem nim ponad 50.000 km i nie mogę powiedzieć złego słowa. Świetnie nadaje się na dalekie trasy jak i dojazdy do pracy. Jeżeli jest zadbany technicznie nie sprawia żadnych problemów. Prowadzi się doskonale. Można czuć się na nim pewnie. Mankamentem są nieco słabe hamulce co wymaga od kierowcy wyczucia i umiejętności przewidywania sytuacji na drodze ;) Dobry, pewny sinik, niskie zużycie ( przy średniej prędkości ok. 120 km/h poniżej 5 l /100 km ) paliwa stawia go na wysokiej pozycji. Jako 650 - tka nie ma zbyt wiele mocy co przy zapakowanym motocyklu i dwóch osobach daje się odczuć. Jednak dobrze działająca i dobrze dobrana skrzynia biegów przy tej mocy daje duża przyjemność z jazdy.
W końcu to turystyk. Ma być wygodnie, przyjemnie i pewnie.
Nie rozpisując się zbytnio POLECAM ten motocykl wzystkim lubiącym podróże i nie tylko.
SUZUKI DL 650 V - STROM TO DOBRY WYBÓR

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Bardzo dobry motocykl.
09.30.2016 18:14:20

Posiadam V strom 650 AK7 ABS. Potwierdzam, bardzo dobry, bezawaryjny, niezawodny i bardzo oszczędny (schodziłem w Norwegii do 3,86 l/100 km ). Co do kardana, to mi niepotrzebny bo zrobiłem swoim pomysłem automatyczną oliwiarkę łańcucha, prostą, tanią, niezawodną i nie chlapiącą olejem. Jestem super zadowolony ze sprzętu.

MS
Moja ocena motocykla to nie 9 a - 10/10. Zapomniałem dodać. POPRAWKA !

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
v strom best
03.08.2017 14:23:35

jest to mój pierwszy tak duzy motocykl i napisze tak ze wszystko wskazuje na to ze ostatni. Nie bede sie rozpisywał na temat zalet tego motocykla bo to temat rzeka. napisze w skrócie ze gdy koncze nim jazde robi sie smutno i zal jest zsiadac. najwieksza zaleta tego moto. wszechstronnosc wygoda, koszty eksploatacji. szczerze gorąco polecam

Więcek 85
Wcześniej miałem Horneta 650. Dziś zakupiłem Suzi DL650 v storm 2008 ,po opiniach widzę że trafiłem bardzo dobrze.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
dl 650 2005r
03.12.2017 15:57:11

wszystko super!!! zero awarii, przez 3 sezony chyba tylko padnięte aku...tak to lać i śmigać. Idealny do turystyki, mocy wystarczająco jeśli chodzi o przyspieszanie....spokojnie ogarną go nowicjusze tacy, jak ja oraz fajna opcja dla doświadczonych riderów. Musiałem się z nim rozstać, miło go wspominam.

szymek
jedynie odgłos seryjnego wydechu nie powalał

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.22.2017 14:59:41

Super moto w pojedynkę mocy wystatczajaco
Dobry kafort jazdy po polskich drogach
Male spalanie łatwo się prowadzi

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Pirelli Diablo Rosso 3

Na opony Pirelli Diablo Rosso 3 przesiadłem się z Michelin Pilot Road 3. Różnica jest zauważalna już po pierwszych przejechanych kilometrach. Op...

Zegarek z termometrem Oxford OF219

Zakupiłem ten gadżecik bo fajnie wygląda i ma ciekawe funkcje, ale ... no właśnie, tylko fajnie wygląda. ten zegareczek jest za mały. ma malusi...

Pirelli Diablo Strada

Testowałem w czterech motocyklach (X11, B12, CB1300, GSX1400)
Moim zdaniem opona ma naprzeciwległe walory.
Z jednej strony jest ponadp...

Dunlop Sportmax RoadSmart

Jak dla mnie rewelacja,
w ciężkim nakedzie (Honda CB1300) trzyma ładnie, nigdy nie spowodowała ani utraty przyczepności, ani innej niepewn...

Shoei Hornet ADV

W kasku pokonałem jak do tej pory 4kkm od wczesnej wiosny, gdzie temperatura była poniżej 10stC do upalnych letnich dni gdzie na zewnątrz było po...

Icon 1000 El Bajo

Użytkuje buty już drugi sezon i trzymają się jak złe, a katuje je codziennie. Oprócz jazdy często w nich chodzę, bo to buty które nadają si...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce