Mamy już 10307 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Honda Hornet 600 PC41 (Model 2007)



Ilustracja przedmiotu

1  

Honda Hornet 600 PC41 (Model 2007)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.54 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


10
Jacek
08.02.2012 10:35:43

Zaj***sty sprzęt :) Mocy wystarczająco, żeby latać z ekipami na sportach, w zakrętach bardzo poręczny(zejście na kolano to bułka z masłem). Bardzo wygodna pozycja za sterami. Jazda w korkach to frajda - moto jest wąskie i wszędzie się mieści. Silnik niezawodny - nigdy nie ma problemu z odpaleniem :) Hornet daje ogromny fun z jazdy. Ciężko mi nawet wymyślić jakieś wady hornetki, dlatego daje 10. :)

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
08.14.2012 16:13:37

Potwierdzam. Hornet to Hornet. Przepiękna sylwetka, świetnie składa się w winklach, silnik na tyle mocny że nie myślimy o zmianie moto po sezonie czy dwóch, silnik bardzo równiutko pracuje. Jedyny minus to spore spalanie przy prędkościach dużo powyżej przepisowych :D

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Arek25
10.05.2012 14:01:56

Jest to mój pierwszy motocykl i myśle, że nie mogłem lepiej wybrać. Hornet ma przepiękną sylwetke, pięknie brzmi i jest łatwy w prowadzeniu nawet dla początkujących. Do 8 tys. jest spokojny jak baranek, więc można oswajać się z nim bez obaw że zrobimy sobie krzywde. Jak już troche ogarniemy jazde możemy zacząć kręcić silnik powyżej 8 tys, wtedy w Horneta wstępuje diabeł - ciągnie do przodu jak burza :) Jak nas poniesie, to trzeba wyhamować - na szczęście hamulce w hornetce są rewelacyjne - raz przy hamowaniu przed światłami zupełnie przez przypadek zrobiłem stoppie - wystarczy odrobine za mocno wcisnąć klamke i moto wstaje do pionu. Pozycja za sterami jest doskonała - nie można zmęczyć się jazdą na hornecie. Na początku bolały mnie tylko 4 litery jak zrobiłem 200 km, ale szybko się przyzwyczaiłem i już nic mnie nie boli nawet na długich trasach. Naprawde polecam ten motocykl i daje 10/10. Jest idealny.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
goracymarian
10.09.2012 19:51:01

MAM TEN SPRZĘT OD ROKU I JEST TO NAPRAWDĘ ŚWIETNA MASZYNA ,
WŁAŚCIWOŚCI JEZDNE 10/10
SILNIK 10/10 JAK NA 600 CC (JUŻ BRAKUJE MOCY)
HAMULCE 10/10 - MAM ABS
WYGLĄD 10/10 JAK NA NAKED BIKE
UŻYTECZNOŚĆ NA CO DZIEŃ 10/10

ZAPYTASZ DLACZEGO NIE DAŁEM 10/10. ODPOWIADAM

JAKĄ OCENĘ MIAŁBYM WYSTAWIĆ OCENIAJĄC BMW K 1300S - 13 ???

JEŚLI CHODZI O NAKED DAJĘ 10/10 , JEŚLI MAM PORÓWNAĆ Z WSZYSTKIMI MOTOCYKLAMI Z KTÓRYMI MIAŁEM DO CZYNIENIA DAJE 8/10
TO I TAK BARDZO WYSOKA OCENA. JEŚLI SZUKASZ NAKED POJ. DO 800 CC TO BIERZ GO BEZ WACHANIA. MÓJ JEST PO LIFCIE (2011R)

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Marek / Wawa
03.19.2013 15:47:48

Mam horneta z 2008 roku - przesiadłem się z cb 500. Motocykl pod wieloma względami idealny - hamulce rewelacyjne, doskonałe zawieszenie, kuloodporny silnik, precyzyjna skrzynia biegów i łatwość prowadzenia nie do porównania z cebulą - wiele osób poleca 500tki jako pierwszy motocykl, a okazuje się że 600tka prowadzi się o niebo lepiej. Hornet jest też bardzo stabilny - nie pływa przy dużych prędkościach, w łukach można jechać po 200km/h i nawet wtedy jedzie jak po sznurku i nie zachowuje się nerwowo. Spalania niby nie powinno się liczyć w motocyklach, ale to zawsze dobrze jak mało pali :) Hornet akurat wypada pod tym względem świetnie - spalanie zaczyna się od 4,5, a dochodzi do 9L, natomiast średnie spalanie przy moim stylu jazdy to 6,8 L/100. Jakbym miał wybrać ponownie motocykl to na 200% byłby to hornet. POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM!!!

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Honda Hornet PC41
10.28.2013 9:55:05

Posiadam horneta z 2009. Motocykl błędnie określany jako miejski, ale prawda jest taka że jest to motocykl do pokonywania zakrętów z ogromnym bananem na twarzy. Prowadzi się FENOMENALNIE i na podparcie dodam, że jeździłem mnóstwem motocykli - FZ1, Bandit, XJR 1300 i paroma innymi. Hornet jest na pewno jednym z najlepiej prowadzących się motocykli nie tylko w swojej klasie, ale w ogóle. Nie przeszkadza nawet nieco za miękkie zawieszenie. Hamulce rewelacyjne obsługiwane jednym palcem :) Moc wystarczająca, no może poza autostradami gdzie jednak przelotowa 200-220 męczy silnik i wymaga dużych obrotów i bardzo dużego spalania. Jeśli o spalaniu mowa to średnio wychodzi mi ok. 6,5 do 8L/100, a przy lataniu 200 i więcej trzeba liczyć nawet 10,6L. Moto jest na wtrysku, silniczek pracuje jak na honde przystało idealnie. Nic nie stuka, nic nie zgrzyta, nie ma żadnych problemów z konsumpcją oleju itd. Jedynie łańcuszek rozrządu odzywa się po 30 tys i trzeba go wymienić. Ogólnie motocykl naprawde udany, lekki, mocny, doskonale wyważony i świetnie się prezentuje. Horetki wymagają jednak inwestycji w lepszy wydech, bo seria jest delikatnie mówiąc nijaka :)

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
hornet 2010
12.28.2015 18:54:29

Witam kupiłem horneta w tym roku,zrobiłem 7000 tyś.km i jestem zadowolony,nie żałuję zakupu,myślę że jest to najlepszy wybór z tego segmętu ponieważ obsługa mechaniczna nie sprawi problemów np.smarowanie linki sprzęgła czy wymiany akumulatora lub filtra powietrza,porównanie z yamaha fz6 która ma pod bakiem,daje przykład dlatego że linka w fz6 dała mi za dużo problemu by ją przeczyścić i nasmarować.A wady horneta to napewno lusterka w których słabo widać i włącznik awaryjnych który powinien być z lewej strony a nie koło rol gazu,fz6 ma po stronie klamki sprzęgła,wciskany,dlatego z przyjemnością można podziękować za zjechanie kierowcy auta co w hornecie jest wkurzające !!!!.Daję 9/10 ponieważ jest jeszcze Street Triple 2013 który mam zamiar kupić,bo myślę że Streetowi bym dał 10/10 ale najpierw trzeba go mieć w garażu !!!!

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
hornet 2011
05.23.2016 21:07:02

Szybki, mocy aż za natto do miasta, bardzo zwrotny, pancerny silnik wzięty z 600RR. Wygodny, tyłek nie boli po 2godz jazdy, dłużej nie testowałem :) Dobrze trzyma się drogi, można go bardzo łatwo wyczuć że coś się dzieje z przyczepnością gumy (pilot power 2ct- nie polecam) spalanie pomiędzy 5 a 6 litrów, a jak ktoś się postara to max 10 weżmie, ale trzeba go dobrze pałować i honda to lubi. C-ABS super sprawa, potrafi wybronić tyłek jak przegniemy bagiete. Moto nie znudzi się po paru sezonach, nauczy nas ładnie śmigać. Naprawdę godne polecenia.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Świetny sprzęt
05.24.2016 10:20:29

Posiadam już drugiego Horneta 600, pierwszy był z 2007 roku, obecny jest z 2012.
Przede wszystkim motocykl lekki, zwarty, poręczny, doskonale się nim manewruje w mieście (dojazd do centrum Warszawy 25 km), w zakrętach sprawia wrażenie zdecydowanie lżejszego. Świetnie można go wyczuć, wybacza błędy, jest bardzo user-friendly.
Śilnik to co kto lubi, do 8000 obr dosyć przewidywalny, a dopiero powyżej szatan się nim interesuje - mi to odpowiada.
Standardowa kanapa dosyć twarda, tyłek czasami boli ale w końcu to nie turystyk, pozycja na motocyklu wygodna, nie męczy, powyżej 130 km/h zaczyna trochę urywać łeb no ale w końcu to naked.
Mój ma obecnie przebieg 7700 km i nic się z nim nie dzieje, mechanik płakał jak serwisował ostatnio bo nie miał na czym zarobić.
Zdecydowanie polecam, na 2+ motocykl, na 1 może być trochę za mocny.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
hornet abs 2011
07.02.2016 18:33:06

Poza tym ze moto jest super, to odnosnie zegarow ktore sa cyfrowe i nic nie widac w pelnym sloncu. Problem sie rozwiazal jak kupilem x-lite 802rr i kupilem do tego kasku okulary firmy OZZIE ze szklami fotochromatycznymi. Slonce wali prosto w wyswietlacz a ja widze wszystko jak na dloni bez najmniejszego problemu.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Super bike :-)
10.03.2016 14:43:14

Daje max ocene.
Moto piekne,moje w białej perle z akcesoryjną kanapą bagstera, wydechem lasera,manetkami i kierunkami araz kirownica renthala.
Waga i moc w tym moto robi swoje, do tego nisko położony środek ciężkości i geometria rami daje mega fan z jazdy, mam 180 cm i swietnie sie czuje na nim,plecy , ręce czy zadek nigdy nie ucierpiał po tarasach rzędu ponad 500 km. Jedynie co mi dokuczalo to biodra i nogi ale mysle ze kwestia budowy i anstomi ciala oraz uprawianych sportów.
Moja maszyna ma tez mniejszą o jeden ząb przednią zebatke co daje jeszcze lepszego kopa i dodaje dynamiki ale podnosi obroty przy tej samej prędkości na fabrycznej zebatce.
Jedyne co bym poprawil i poprawie to ochronę przed wiatrem, wysoka szyba lostera zrobi robote, niekoniecznie musi sie to wszystkim podobać ale mi sie podoba i duzo daje w podroży z przelotowa 120-150.
Moto bezawaryjne i twarde, dostepnosc czesci dobra.
Spalanie na niefabrycznej zebatce na trasie jazda dynamiczna ale bez szaleństw ok 5 l.+/- 0,5 litra mozna zaoszczedzic
Przy odkrecaniu mocnym ale bez czerwonego pols no to i ponad 7 myślę łyknie
W jezdzie miejskiej ok 5,6-5.8 l
Mega fajny sprzet z wieloma mozliwosciami.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
HornetSuperMoto
04.16.2017 11:16:04

Cbr f2, vtr1000, a teraz cb600 po lifcie z ABS-em, mam co chciałem;-) a chciałem fz1;-) i się okazało że do 140km/h wogòle nie odstaje, fajny mały szybki sprzęcik, spalanie max 6 litrów. Zrobiłem nim dopiero pare setek po 4latach przerwy totalnej w jeździe na moto i muszę przyznać że dopracowany jest smyk, lekki, pewny, zwinny, troche duży promień skrętu ale i tak jest ok i trochę dziwnie się wchodzi w zakręty po przesiadce ze sporta , mam 185cm i wieje od 140km/h jak diabli ale to kwestia przyzwyczajenia. Ogólnie polecam, daję ocenę 9 bo niewiem jak się jeździ innymi sprzętami w tych rocznikach. SześćsetkaTojestTo;-) Pozdrawiam i żebyśmy się wszyscy w tym samym składzie pojawili w przyszłym roku.


Dołączone zdjęcia
Honda Hornet 600 PC41 (Model 2007)
Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Shima ST-1

Pierwsze pęknięcie szwa nastąpiło...po 1 (słownie: jednym) miesiącu użytkowania na początku sezonu 2017, jestem załamany. Najgorsze jest to, ...

4.Biker XR-Sport

Szukałem rękawiczek do 200 zł i zdecydowałem się na te 4bikera ponieważ wszystkie inne które oglądałem do tej kwoty nie były tak dobrze wyko...

Kawasaki ZX-6R 636 Ninja (Model 2005-2006)

Parę lat temu już pisałem ocenę o zx636. Dalej mam ją u siebie. To już chyba 6 rok. Przez te lata nawet nie pomyślałem o zmianie moto bo jest ...

HJC TR-1

Kupiłem kask w czarnym połysku bez malowania za 475 zł z wysyłką. Oceniam go bardzo pozytywnie. Zdecydowałem się na ten produkt ze względu na ...

Aprilia RS 125R (1992-1995)

Aprilia RS 125 to następca modelu AF1 125. Pierwsza edycja, produkowana w latach 1992 – 1995 otrzymała nazwę RS 125R Extrema. Zastosowano silnik ...

HJC TR-1

+blenda
+cena
+wygląd
+hjc
+wygodny
+areodynamika
+lekki
-bez pinloka paruje jak opętany,nie wiem j...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce