Mamy już 9410 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Honda Hornet 600 PC41 (Model 2007)



Ilustracja przedmiotu

1  

Honda Hornet 600 PC41 (Model 2007)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.67 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


10
Jacek
08.02.2012 10:35:43

Zaj***sty sprzęt :) Mocy wystarczająco, żeby latać z ekipami na sportach, w zakrętach bardzo poręczny(zejście na kolano to bułka z masłem). Bardzo wygodna pozycja za sterami. Jazda w korkach to frajda - moto jest wąskie i wszędzie się mieści. Silnik niezawodny - nigdy nie ma problemu z odpaleniem :) Hornet daje ogromny fun z jazdy. Ciężko mi nawet wymyślić jakieś wady hornetki, dlatego daje 10. :)

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
08.14.2012 16:13:37

Potwierdzam. Hornet to Hornet. Przepiękna sylwetka, świetnie składa się w winklach, silnik na tyle mocny że nie myślimy o zmianie moto po sezonie czy dwóch, silnik bardzo równiutko pracuje. Jedyny minus to spore spalanie przy prędkościach dużo powyżej przepisowych :D

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Arek25
10.05.2012 14:01:56

Jest to mój pierwszy motocykl i myśle, że nie mogłem lepiej wybrać. Hornet ma przepiękną sylwetke, pięknie brzmi i jest łatwy w prowadzeniu nawet dla początkujących. Do 8 tys. jest spokojny jak baranek, więc można oswajać się z nim bez obaw że zrobimy sobie krzywde. Jak już troche ogarniemy jazde możemy zacząć kręcić silnik powyżej 8 tys, wtedy w Horneta wstępuje diabeł - ciągnie do przodu jak burza :) Jak nas poniesie, to trzeba wyhamować - na szczęście hamulce w hornetce są rewelacyjne - raz przy hamowaniu przed światłami zupełnie przez przypadek zrobiłem stoppie - wystarczy odrobine za mocno wcisnąć klamke i moto wstaje do pionu. Pozycja za sterami jest doskonała - nie można zmęczyć się jazdą na hornecie. Na początku bolały mnie tylko 4 litery jak zrobiłem 200 km, ale szybko się przyzwyczaiłem i już nic mnie nie boli nawet na długich trasach. Naprawde polecam ten motocykl i daje 10/10. Jest idealny.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
goracymarian
10.09.2012 19:51:01

MAM TEN SPRZĘT OD ROKU I JEST TO NAPRAWDĘ ŚWIETNA MASZYNA ,
WŁAŚCIWOŚCI JEZDNE 10/10
SILNIK 10/10 JAK NA 600 CC (JUŻ BRAKUJE MOCY)
HAMULCE 10/10 - MAM ABS
WYGLĄD 10/10 JAK NA NAKED BIKE
UŻYTECZNOŚĆ NA CO DZIEŃ 10/10

ZAPYTASZ DLACZEGO NIE DAŁEM 10/10. ODPOWIADAM

JAKĄ OCENĘ MIAŁBYM WYSTAWIĆ OCENIAJĄC BMW K 1300S - 13 ???

JEŚLI CHODZI O NAKED DAJĘ 10/10 , JEŚLI MAM PORÓWNAĆ Z WSZYSTKIMI MOTOCYKLAMI Z KTÓRYMI MIAŁEM DO CZYNIENIA DAJE 8/10
TO I TAK BARDZO WYSOKA OCENA. JEŚLI SZUKASZ NAKED POJ. DO 800 CC TO BIERZ GO BEZ WACHANIA. MÓJ JEST PO LIFCIE (2011R)

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Marek / Wawa
03.19.2013 15:47:48

Mam horneta z 2008 roku - przesiadłem się z cb 500. Motocykl pod wieloma względami idealny - hamulce rewelacyjne, doskonałe zawieszenie, kuloodporny silnik, precyzyjna skrzynia biegów i łatwość prowadzenia nie do porównania z cebulą - wiele osób poleca 500tki jako pierwszy motocykl, a okazuje się że 600tka prowadzi się o niebo lepiej. Hornet jest też bardzo stabilny - nie pływa przy dużych prędkościach, w łukach można jechać po 200km/h i nawet wtedy jedzie jak po sznurku i nie zachowuje się nerwowo. Spalania niby nie powinno się liczyć w motocyklach, ale to zawsze dobrze jak mało pali :) Hornet akurat wypada pod tym względem świetnie - spalanie zaczyna się od 4,5, a dochodzi do 9L, natomiast średnie spalanie przy moim stylu jazdy to 6,8 L/100. Jakbym miał wybrać ponownie motocykl to na 200% byłby to hornet. POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM!!!

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Honda Hornet PC41
10.28.2013 9:55:05

Posiadam horneta z 2009. Motocykl błędnie określany jako miejski, ale prawda jest taka że jest to motocykl do pokonywania zakrętów z ogromnym bananem na twarzy. Prowadzi się FENOMENALNIE i na podparcie dodam, że jeździłem mnóstwem motocykli - FZ1, Bandit, XJR 1300 i paroma innymi. Hornet jest na pewno jednym z najlepiej prowadzących się motocykli nie tylko w swojej klasie, ale w ogóle. Nie przeszkadza nawet nieco za miękkie zawieszenie. Hamulce rewelacyjne obsługiwane jednym palcem :) Moc wystarczająca, no może poza autostradami gdzie jednak przelotowa 200-220 męczy silnik i wymaga dużych obrotów i bardzo dużego spalania. Jeśli o spalaniu mowa to średnio wychodzi mi ok. 6,5 do 8L/100, a przy lataniu 200 i więcej trzeba liczyć nawet 10,6L. Moto jest na wtrysku, silniczek pracuje jak na honde przystało idealnie. Nic nie stuka, nic nie zgrzyta, nie ma żadnych problemów z konsumpcją oleju itd. Jedynie łańcuszek rozrządu odzywa się po 30 tys i trzeba go wymienić. Ogólnie motocykl naprawde udany, lekki, mocny, doskonale wyważony i świetnie się prezentuje. Horetki wymagają jednak inwestycji w lepszy wydech, bo seria jest delikatnie mówiąc nijaka :)

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
hornet 2010
12.28.2015 18:54:29

Witam kupiłem horneta w tym roku,zrobiłem 7000 tyś.km i jestem zadowolony,nie żałuję zakupu,myślę że jest to najlepszy wybór z tego segmętu ponieważ obsługa mechaniczna nie sprawi problemów np.smarowanie linki sprzęgła czy wymiany akumulatora lub filtra powietrza,porównanie z yamaha fz6 która ma pod bakiem,daje przykład dlatego że linka w fz6 dała mi za dużo problemu by ją przeczyścić i nasmarować.A wady horneta to napewno lusterka w których słabo widać i włącznik awaryjnych który powinien być z lewej strony a nie koło rol gazu,fz6 ma po stronie klamki sprzęgła,wciskany,dlatego z przyjemnością można podziękować za zjechanie kierowcy auta co w hornecie jest wkurzające !!!!.Daję 9/10 ponieważ jest jeszcze Street Triple 2013 który mam zamiar kupić,bo myślę że Streetowi bym dał 10/10 ale najpierw trzeba go mieć w garażu !!!!

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
hornet 2011
05.23.2016 21:07:02

Szybki, mocy aż za natto do miasta, bardzo zwrotny, pancerny silnik wzięty z 600RR. Wygodny, tyłek nie boli po 2godz jazdy, dłużej nie testowałem :) Dobrze trzyma się drogi, można go bardzo łatwo wyczuć że coś się dzieje z przyczepnością gumy (pilot power 2ct- nie polecam) spalanie pomiędzy 5 a 6 litrów, a jak ktoś się postara to max 10 weżmie, ale trzeba go dobrze pałować i honda to lubi. C-ABS super sprawa, potrafi wybronić tyłek jak przegniemy bagiete. Moto nie znudzi się po paru sezonach, nauczy nas ładnie śmigać. Naprawdę godne polecenia.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Świetny sprzęt
05.24.2016 10:20:29

Posiadam już drugiego Horneta 600, pierwszy był z 2007 roku, obecny jest z 2012.
Przede wszystkim motocykl lekki, zwarty, poręczny, doskonale się nim manewruje w mieście (dojazd do centrum Warszawy 25 km), w zakrętach sprawia wrażenie zdecydowanie lżejszego. Świetnie można go wyczuć, wybacza błędy, jest bardzo user-friendly.
Śilnik to co kto lubi, do 8000 obr dosyć przewidywalny, a dopiero powyżej szatan się nim interesuje - mi to odpowiada.
Standardowa kanapa dosyć twarda, tyłek czasami boli ale w końcu to nie turystyk, pozycja na motocyklu wygodna, nie męczy, powyżej 130 km/h zaczyna trochę urywać łeb no ale w końcu to naked.
Mój ma obecnie przebieg 7700 km i nic się z nim nie dzieje, mechanik płakał jak serwisował ostatnio bo nie miał na czym zarobić.
Zdecydowanie polecam, na 2+ motocykl, na 1 może być trochę za mocny.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
hornet abs 2011
07.02.2016 18:33:06

Poza tym ze moto jest super, to odnosnie zegarow ktore sa cyfrowe i nic nie widac w pelnym sloncu. Problem sie rozwiazal jak kupilem x-lite 802rr i kupilem do tego kasku okulary firmy OZZIE ze szklami fotochromatycznymi. Slonce wali prosto w wyswietlacz a ja widze wszystko jak na dloni bez najmniejszego problemu.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Super bike :-)
10.03.2016 14:43:14

Daje max ocene.
Moto piekne,moje w białej perle z akcesoryjną kanapą bagstera, wydechem lasera,manetkami i kierunkami araz kirownica renthala.
Waga i moc w tym moto robi swoje, do tego nisko położony środek ciężkości i geometria rami daje mega fan z jazdy, mam 180 cm i swietnie sie czuje na nim,plecy , ręce czy zadek nigdy nie ucierpiał po tarasach rzędu ponad 500 km. Jedynie co mi dokuczalo to biodra i nogi ale mysle ze kwestia budowy i anstomi ciala oraz uprawianych sportów.
Moja maszyna ma tez mniejszą o jeden ząb przednią zebatke co daje jeszcze lepszego kopa i dodaje dynamiki ale podnosi obroty przy tej samej prędkości na fabrycznej zebatce.
Jedyne co bym poprawil i poprawie to ochronę przed wiatrem, wysoka szyba lostera zrobi robote, niekoniecznie musi sie to wszystkim podobać ale mi sie podoba i duzo daje w podroży z przelotowa 120-150.
Moto bezawaryjne i twarde, dostepnosc czesci dobra.
Spalanie na niefabrycznej zebatce na trasie jazda dynamiczna ale bez szaleństw ok 5 l.+/- 0,5 litra mozna zaoszczedzic
Przy odkrecaniu mocnym ale bez czerwonego pols no to i ponad 7 myślę łyknie
W jezdzie miejskiej ok 5,6-5.8 l
Mega fajny sprzet z wieloma mozliwosciami.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Suomy Apex

"Wyniki testów były szokujące, gdyż tylko trzy modele kasków spełniły wszystkie kryteria. Sześć na dziesięć badanych modeli nie przeszło e...

Alpinestars Celer

Długo zastanawiałem się jaką kurtke wybrać, miałem już spodnie alpinestars tracki, model 2012, czyli juz te z matowa skóra, przymierzałem par...

Shark Skwal

Kask dobrze wykonany z porządnych materiałów. Posiadam i polecam. Jeden raz już mając go na głowie przy predkosci około 80 km/h sunąłem po zi...

Klocki hamulcowe Siffert

Zużywają się równo, nie są za twarde, oszczędzają tarcze hamulcową, trochę pylą, po 250-350km przednia felga do przetarcia mokrą szmatą, w...

Shima STX

Rękawice w swojej półce cenowej nie mają konkurencji wśród innych firm jeśli chodzi o wygodę noszenia (a przymierzałem na motobazarze dziesi...

LS2 FF397 Vector

Kask użytkuję jeden sezon, podług AGV znajomego z tej samej półki cenowej jest sporo lżejszy, ma milsze i wyglądające na solidniejsze materia...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce