Mamy już 10132 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Kawasaki ZX-10R Ninja (2007-2008)



Ilustracja przedmiotu

1  

Kawasaki ZX-10R Ninja (2007-2008)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.56 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


9
Gość
08.17.2013 8:29:01

Jeździłem wcześniej gsx-r 1000k7 i w porównaniu z Suzuki ta kawa wymiata. Podczas jazdy wydaje się być motocyklem poręczniejszym i zwinniejszym i bardziej odpałowym. Mocowo jest podobnie jak w gixie ale tu bardziej ostro. zx-10r jest bardzo wygodny, piekielnie szybki, skręcający na zawołanie i dający duuuużo fanu z jazdy. Silnik pracuje bardziej kulturalnie niż w Suzuki ale moto przy Vmaxie jest mniej stabilne od gixa. Jestem bardzo zadowolony bo banana na twarzy mam nonstop. Jednym może się podobać innym nie ale uwierzcie mi jeżeli szukacie moto z przypałem to gorąco polecam!!!!

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Gość
08.17.2013 8:34:08

Potwierdzam to co napisano wcześniej. ZX-10R jest zajeb...ty. Wkręca się niesamowicie i przy wysokich obrotach jest odlot, aż strach odkręcić do końca. Dobre gumy i każdy winkiel jedzie jak po sznurku. Jest lekka i poręczna, szybka, wygodna i ma bardzo dobre hamulce. same superlatywy.

Gość

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
zx10
02.17.2015 20:59:59

Witam mialem kawasaki zx 10 2009 r coz kiedys bylem sceptycznie nasawiony do kawasaki teraz moge powiedziec ze sie mylilem jest to moto wspaniale wygodny sztbki super w zakretach i przedwszystkim ma chamulce do tej pory latalem hoda sc 59 i powiem tyle nigdy wiecej hondy ta marka skonczyla sie na hondzie 929

Gość
racja, też kiedyś miałem to "padło" w wersji SC57B, po przesiadce na ZX10R ... ah no petarda, wyrywa z butów i drze pape aż miło :P

Głosy: 30   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Kolejny zadowolony :)
02.22.2015 17:40:56

Przesiadając się na tą generację dziesiątki z modelu 2004 miałem lekkie obawy czy gdzieś tam po drodze inżynierowie z kawasaki nie przesiali całego charakteru pierwszego modelu. Ale teraz mogę powiedzieć że trzecia generacja jest warta każdej wydanej złotówki. Silnik ekstraklasa w dolnym zakresie zbiera sie ciut gorzej niż pierwsza ale od 6-7tyś rpm wciąga wszystko na swojej drodze airboxem Ot takie sugestywne odczucie jak byś siedział na rakiecie Ziemia-powietrze. Moto zdecydowanie płynniej reaguje na każde polecenie manetki niż jego poprzednicy ale też jest przy tym dużo stabilniejszy, jazda jak po szynach w każdym zakręcie bez względu na to czy pokonujesz ciasny łuk przy 90 czy szybki przy 200 zawsze idzie obranym przez ciebie torem :) hamulce przy stalowym oplocie zapewniają wrażenia wbijania w ziemię kotwicy łatwo wywinąć fikołka przez przednie koło. Dziesiątkę z roczników 2008-2010 uważam za najlepszą w swojej klasie w tych pieniądzach i rocznikach...

Głosy: 37   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
stoperan
07.21.2015 20:57:55

Nie widzę minusów, super moto, poprostu łogien z d**py!
Wcześniej miałem K6 i SC57B i porónując do tych modeli to kawa gasi ich lekkim podmuchem jak małą świeczkę.
Mocy chyba aż za dużo, prowadzenie jak po sznurku, ah nie bede sie rozpisywał bo poprostu minusów nie ma i każdy aspekt jest nie do pokonania.
Giź jeszcze bronił sie dobrym dołem i ładną charakterystyką ale honde to ta kawa zjada na śniadanie jednym kęsem.
Nie załuje zakupu. Morda sie cieszy co jazde :P

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
petarda :)
08.27.2015 13:06:07

Najlepiej określając ją można napisać w ten sposób - moto w latach kiedy wyszło na pewno bezkonkurencyjne. Pod praktycznie każdym względem.. Silnik - petarda, hamulce świetne, prowadzenie... Miałem 10tke 1gen kilka lat temu i 3gen ją masakruje jeśli chodzi o stabilność prowadzenia i pewność w łukach.

Porównując do innych litrów typu rn12/19/22, sc57-59, k7-8, no kawa je miażdzy.. Moto co prawda jedzie dopiero od 4tysięcy ale jak już przekroczy tą granice to naprawdę dzieje się wiele :) Uśmiech nie znika z twarzy :)

W swojej mam z tyłu 2 ząbki więcej, wywalone drugie przepustnice, które tylko ograniczają i nic poza tym i filtr K&N, motocykl jedzie jak wściekły, idzie na gumę często wtedy kiedy tego nie chcemy :) nawet na 3cim biegu z gazu potrafi koło poderwać, coś niesamowitego. Poza niesamowicie mocnym silnikiem, w moim odczuciu prowadzenie jest cudowne, moto bardzo stabilnie się zachowuje, a seryjny amor skrętu, który wg wielu osób jest lipny uważam za nie do końca prawdę, on wcale nie działa aż tak źle, daje radę, kiera często lubi potrzepotać ale on to niweluje, chyba, że ktoś coś przy nim kombinował :)

Hamulce mogłyby być lepsze, seria bez stali jest OK, po prostu zatrzymuje zawsze moto gdzie chcesz, ale hebel nigdy za mocny :)

Jedyne na co mogłbym zamienić to na najnowszą dychę...

ZX10-R 3gen podtrzymuje typową Kawe - nieobliczalna i zajebista!

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
:)
04.17.2016 13:24:41

Witam
Chciałem coś od siebie dodać ale kolega wyżej wyczerpał tema, ja go tylko potwierdzę, Ten model w tamtych latach rocznikach 07-08 itp miażdży wszystkie inne moto a iteraz wiele maszyn zjada na śniadanie.
Kawasaki wie jak robić motocykle !

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
ZX10R "2010" Pytania
05.11.2016 21:02:10

Siema chłopaki mam parę pytań które pewnie innym również się przydadzą z okazji sprzedania GSXR-1000K5(5lat latania) myśle nad ZX-10R 2010r i teraz pytania i proszę o odpowiedzi w odpowiedziach do tematu aby spamu nie robić (nie oceniam moto bo jeszcze nie mam także bez bluzgów ;))
A więc:
1. Czy faktycznie prowadzi sie topornie po szybkich winklach jak w tym artykule i nie da się nic pokombinować tylko wstrzelić pod jednym kątem?
https://jedzpobandzie.wordpress.com/2015/01/23/test-motocykli-uzywanych-kawasaki-zx10r-2009r/comment-page-1/#comment-17
2. Jak jest z ramami czy w tej generacji już nie pękają?
3. Silnik, skrzynia, sprzęgło jak oceniacie wytrzymałość precyzja itp
4. Wersja 2010 różni się tylko paroma zmianami w owiewkach + wyświetlacz biegów?
5. Czy faktycznie tak jak jakieś tam gazety piszą jak i również w wymienionym wyżej artykule ma nie równo oddawaną moc? (skoki mocy)
7. Pozycja na motocyklu. Myślę, że zawsze trzeba zaznaczyć wzrost bo każdemu inaczej będzie sie prowadziło motocykl i jeden powie tak drugi tak. Ja mam 190cm 90kg
Myślę, że pytania są dobre i pomogą nie tylko mi. Pozdrawiam wszystkich.

piotrekk636
Miałem w tamtym roku zx10r z 2009 roku, w tym sezonie kupilem k6 1000 z racji legendy tej maszyny.. Chciałem zobaczyć ile warty jest taki gixer. :) Silnik atomowwy w kawie.. Rozwija moc średnio liniowo, bardzo żywiołowo reaguje na gaz. Prowadzenie w zakrętach świetne ale na pewno po k5k6 poczujesz o wiele mniejszą poręczność prowadzenia motocykla. Ramy już w tych modelach - od 2 genu w zasadzie - poprawione i nic się z nimi nie dzieje. Pozycja na motocyklu taka, że dla niskiej osoby - 170cm w moim przypadku jak i wysokiej jak u Ciebie jest idealnie, kawa może wygląda na małą, ale wcale taka nie jest. Precyzyjnia skrzyni biegów i sprzęgła - majstersztyk - wszystko działa perfekcyjnie i jest zestopniowane świetnie.

Gość
Szybkie winkle jak najbardziej łyka bez problemu prześwit jest przeogromny. Mały minus wysoko jest środek cieżkosci. Silnik wytrzymuje jak wszystkie Japońskie konstrukcje Jedynie jak strzelasz ze sprzegła trzeba sie liczyć ze wybierak dostaje od tego. Pozycja bardzo komfortowa z wyższą szybko nic nie czujesz do 160km/h .

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Zx10r
03.27.2017 22:11:55

Witam.
Trzy sezony polatałem zx10r,przejechałem ponad 30 tyś.km.moje spostrzeżenia odnośnie tego komara są następujące;
Do czasu pojawienia się bmw s1000rr nie ma konkurencji jeśli chodzi o charakterystykę silnika i moc.
Skrzynia biegów perfekcyjna.
Hamulce bardzo dobre na oryginalnych klockach nawet bez oplotu po wymianie klocków na inne renomowanej firmy dla mnie odczuwalna różnica na gorsze w dozowalności i skuteczności.
Prowadzenie w zakrętach moim zdaniem nie jest idealne i wymaga agresywnego,siłowego obchodzenia się z motocyklem przede wszystkim w ciasnych wolniejszych zakrętach ma na to wpływ też seryjny amor skrętu który trzeba skręcać prawie do końca przy lataniu na gumie i wpływa to moim zdaniem później na prowadzenie ale to takie moje subiektywne odczucie.
Sprzęgło jest ok. Dobry olej to podstawa i gumowanie bez sprzęgła bo nie potrzeba, nawet na trójce żeby poderwać moto.
Wady;
Moim zdaniem poręczność nie jest idealna ale kwestia do jakiego innego się porównuje ten motocykl. Z porównywalnych innych modeli chyba tylko GSXR k6.
Przez cały okres eksploatacji od nowości dwa razy została wymieniona linka sprzęgła bo się przecierała.
Podsumowując komara bardzo dobry bezawaryjne.

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Shark S900

Plusy: Cena, jakość wykonania, aerodynamik.

Minusy: wentylacja praktycznie nie działa, wygniatanie wnętrza nadmierne-po zakupie kas...

Shark Speed-R Series 2

Polecam... Mój kolejny shark i przy tej firmie zostaje
- przesiadłem sie z RSI którego miałem 5 sezonów
ponieważ mamy wiosne to ...

Scorpion EXO-500 Air

Solidny, żadnych oznak zużycia poza zarysowaniami na skorupie. Wizjer i blenda nadal są akceptowalne a pinlock nie paruje.

Mam duż...

BUSE BORMIO

Po czterech sezonach jestem nadal z nich bardzo zadowolny.

Wygodne, z dużą ilością kieszeni (w tym nieprzemakalnych).
Z podp...

Buse Nardo

Używam Buse Nardo już piąty sezon. Przetrwałem w niej jazdę w temperaturach ok . 2st. C, trzy godzinną ulewę i upały 33 st. w cieniu. Bardzo p...

Kawasaki ZR7 / ZR7S (1999-2003)

Posiadam wersje z polowiewka (S).
Ochrona przed wiatrem po wymianie szyby bardzo dobra.
Silnik:
-Bardzo mocny dół
-Ekono...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce