Mamy już 15197 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Continental Conti Road Attack 2



Ilustracja przedmiotu

1   2  

Continental Conti Road Attack 2

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.30 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


10
Quazi GSR 750
03.04.2012 14:21:14

Jestem zadowolony z tej opony. Trzyma się super i to nawet w niskiej temperaturze. Ciężko złapać jakikolwiek uślizg. Motocykl dosłownie sam wchodzi w zakręty. Dzięki nowej technologi Continentala nie posiada śliskiej warstwy, więc nie trzeba jej docierać po kupnie. Jedna z lepszych opon w swojej klasie. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
05.08.2012 9:01:17

Bardzo przyjemna guma. Trzyma się bardzo dobrze, bardzo łatwo składać moto w zakręt, świetnie wybiera nierówności na drodze. Nawet frezy nie robią na niej wrażenia. W deszczu też bardzo dobra. Wcześniej miałem PR2 - myśle, że jest lepsza od PR2. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Batman
06.29.2012 8:12:21

Kupiłem tę oponę bo była najtańsza z dostępnych do TDM 900. Okazało się, że jest tak świetna, że już zostaję przy tej marce :) Potwierdzam, że frezy to bułka z masłem, zero nieprzewidywalnych momentów :)

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
CRA2
08.13.2012 23:41:49

Zgadzam się w 100% z opinią że CRA2 jest zdecydowanie lepszą oponą niż PR2. Miałem obie w swojej TDM 850. CRA2 pozwala na bardzo dużo, szybko się nagrzewa. Dobrze się klei do asfaltu przy rożnych warunkach atmosferycznych. Polecam!

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
ADAM
08.22.2012 12:03:32

Naprawde przyzwoita opona. Jeździłem wcześniej na Pilot Road 1 i widze dużą różnice na korzyść Continentala. Na mokrym też dobrze sobie radzi. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Tylko Continental!
04.04.2013 10:55:45

Oponki rewelacyjne - od chwili jak je założyłem do GSR'a czułem że moto o wiele lepiej się prowadzi. Podnóżki szlifowałem już po 60 km! Opona jest dwuskładnikowa, więc starcza na więcej kilometrów od poprzedniczki, a przy tym ma miękkie boki więc rewelacyjnie trzyma się przy dużych złożeniach. Bardzo duży plus za nagrzewanie - po przejechaniu paru km już można się składać :) Na mokrym też nie ma co narzekać :) W testach motocyklowych trzyma się zawsze bardzo wysoko. Polecam!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
8
W porządku
07.03.2013 9:59:37

Oponke mam w Kawie Z750.

Plusy:
- Rewelacyjna przyczepność na suchym
- Bardzo szybko się rozgrzewają
- Bieżnik dobrze się prezentuje

Minusy:
- Zużycie 2x szybsze od poprzednich bt-023. Sądze, że więcej niż 11 tys z nich nie wyciągne.
- Po przejechaniu 7 tys mocno pogorszyło się składanie w zakręty i zwiększył moment prostujący opony. Opona ma tendencje do robienia się kwadratowa(bt-023 był pod tym względem lepszy)
- Bardzo słabo wybiera nierówności na drodze jak już jest odrobine bardziej zużyta.

Cynammon
Ciekawe jak w porównaniu do battlax s20evo

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
8
:D
07.07.2013 9:20:23

Komplet nowych do Thundercata wyrwałem za 730 zł :) Oponki super trzymają w zakrętach i szybko się nagrzewają. przednia opona równo się zużywa co jest dużym plusem natomiast tylna skończyła się po niecałych 6 tys.km (jeżdżę dość agresywnie) ogólnie super oponki

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
POLECAM
10.30.2013 17:26:36

Miałem komplet tych oponek w Bandicie 600 - przejeździłem jakieś 11 tys i spisywały się znakomicie. Na suchym o utrate przyczepności trzeba się bardzo mocno postarać, na mokrym ciut gorzej, choć nie tragicznie. Niestety troche za szybko lecą i dość słabo tłumią dziury na drogach. Poza tym opony godne polecenia.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Dobra opona za dobrą cenę
06.13.2019 8:13:48

Opona używana w z750
Przesiadłem się na nią z pirelli Angel st i różnica była spora na plus Continentala. W tej oponie nie ma warstwy ochronnej więc po założeniu nie trzeba jeździć ostrożniej.

Bardzo fajna guma, nie trzeba jej jakoś specjalnie dogrzewac. U mnie wytrzymała 8 tys (zdj z dnia wymiany, lekko przypalona na koniec) Angel po 7 tys sznury na wierzchu . Jeżdżę w większości agresywnie tylko z pasażerem spokojnie więc 8 tys to dobry wynik w tym dwa wypady na tor i kilka dłuższych tras. Na torze zamknięta bez problemu, az pozdzierane podnóżki.
Opone polecam serdecznie. Kupiona za 370 zł z bieżącego roku, nic lepszego w tych pieniądzach nie znajdziecie.


Dołączone zdjęcia
Continental Conti Road Attack 2
Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Honda NSS 250 Forza 2008-2012

Naprawdę fajny duży skuter, jak na 250 powiedział bym że bardzo duży. Wielki schowek pod siedzeniem, wygodna pozycja do jazdy.
Przyśpiesz...

Royal Enfield Himalayan

Z chęcią bym go kupił ale w Małopolsce nie ma dilera i z częściami też krucho nawet filtra oleju nie ma na allegro zobaczymy co dalej będzie. ...

Ozone Drop

mialem 3 sezony przetarly sie od wewnetrznej strony od manetek zrobily sie dziury na obu probowalem latac to byly moje pierwsze rekawice koszt 250zl...

Shima Mesh PRO

Przymierzałem się do tej kurtki odkąd zobaczyłem test na motobanda.pl.
Ciężko było dostać, gdyż jak się już zdecydowałem w ogóle c...

Yamaha YBR 125 2009-2016

Motocykl kupiłem w 2018r. od pierwszego właściciela (Polski salon)z przebiegiem 13,5 tyś km za 2700zł i uważam, ze w przedziale ~ 3000zł cięż...

ONEAL Rider

Są to moje pierwsze buty offroadowe, więc recenzja nie będzie bardzo rzetelna, ale od czegoś trzeba zacząć, prawda?
W związku z brakiem ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach