Mamy już 9410 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Świece irydowe NGK



Ilustracja przedmiotu

1  

Świece irydowe NGK

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.46 / 10

(Na podstawie 28 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Wasze opinie o świecach irydowych NGK.



Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 96%
Neutralne: 0%
Negatywne: 4%


Gość


10
Gość
03.07.2012 15:18:12

Super świece. Na poprzednich wskazówka obrotomierza na wolnych obrotach falowała, po zmianie na irydówki stoi w miejscu. Obroty są bardzo stabilne. Motocykl odpala bez żadnych problemów. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Tomek XJR
03.08.2012 21:39:17

Irydówki wytrzymują o wiele dłużej niż normalne, obroty silnika nie falują, moto krócej się rozgrzewa po odpaleniu. Polecam.

Gość
xddddd

Gość
moto krócej się rozgrzewa po odpaleniu. -ja chyba śnie!!!!!!!!!!!!

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.10.2012 12:45:16

Rewelacyjne świece - znacznie wytrzymalsze od normalnych. Dojeżdżam do pracy codziennie po ok. 6 km - moto nie ma szans się dobrze nagrzać na tym dystansie. Normalne świece padały mi bardzo szybko(2 miesiące jazdy to maks). Zmieniłem na irydówki i zapomniałem, że mam w motocyklu świece. Cały sezon przejeżdżony i zero problemów, nie mówiąc już o tym że silnik pracuje równiej i szybciej się grzeje - nie trzeba trzymać go tak długo na ssaniu. Polecam.

Gość
Ja jeżdżę na zwykłych już sześć lat bez problemów, dalekie trasy plus dojazdy do pracy (5Km)i wszystko ok.Myślę w koncu o wymianie na nowe ale chyba pozostanę przy zwykłych bo coś nie przekonują mnie wasze opinie. Pozdrawiam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.05.2012 14:45:21

Rewelacyjne świeczki. Moto pali idealnie nawet jak jest zimno, znacznie krótcej chodzi na ssaniu, wskazówka obrotów stoi w miejscu. Mam już zrobione ponad 6 tys. na tych świecach i zero problemów. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Gość
07.17.2012 18:25:43

Przestrzegam przed tymi świecami. Założyłem w tamtym roku irydowe NGK do mojego byłego sprzęta - SC33. Po niecałych 300 km na świecach straciła się iskra. Moto przestało w ogóle palić. Musiałem pchać motocykl 3 km do domu! Założyłem stare świece(też NGK) i moto zapaliło od strzała. Masakra jakaś. Nie polecam. Padają bez powodu.

Gość
Może miałeś źle ustawione gaźniki i zalałeś świecę i dlatego ta irydówka padła

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Neo
07.18.2012 8:33:15

To na bank kupiłeś podróbki NGK. Trzy lata temu założyłem irydówki tej firmy do Horneta i zrobiłem na nich ponad 20 tys. Nie mam z nimi żadnych problemów. Silnik pracuje równiótko, pali zawsze od strzała. Polecam do motorów gdzie jest trudny dostęp do świec jak w Hornetce. Zakładasz i zapominasz, że masz świece :) Ja jestem zadowolony i polecam. Trzeba kupować z pewnego źródła. Chińczycy podrabiają każdy popularny towar.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
10.17.2012 12:01:35

Także polecam NGK. Założone 3 lata temu i nadal dobrze służą. Motocykl rano zawsze pali od strzała.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Bruno SC33
10.28.2012 10:40:15

Irydówki NGK rządzą. Mam je w mojej Hondzie SC33 i gorąco polecam - różnica w cenie jest nieduża, a w pracy silnika odczuwalna. Moto na irydowych znacznie lepiej odpala - po zimie na normalnych świecach zawsze miałem problemy z uruchomieniem silnika - brało go troche, ale w końcu zalewały się świece i trzeba było czyścić. Po wstawieniu irydówek odpaliłem maszyne po zimowaniu od pierwszego strzała. Zauważyłem też, że na wolnych obrotach silnik pracuje znacznie równiej niż na zwykłych świecach. POLECAM.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
12.25.2012 11:59:10

Doskonałe świece. Wrzucasz i zapominasz. Znacznie trudniej je zalać jak jest słaby akumulator - np. na wiosne. Wskazówka obrotomierza znacznie stabilniejsza niż na normalnych świecach NGK.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Batman
01.08.2013 18:42:58

Jakieś 8 tyś zalożone DPR8EIX-9 do mojej TDM 900. żadnych problemów :)
Napiszę po jakim przebiegu coś będzie nie tak. I ile taki moment nastąpi ;)

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
ngk rulez! :)
02.03.2013 11:44:51

Polecam zwłaszcza do motocykli bez wtrysków. W tamtym roku na wiosne mój bandit nie odpalił mimo że zabrałem akumulator do domu. Zmieniłem wiosną świece na CR9EIX i pare dni temu byłem odpalić mojego bandziorka. Zagadał praktycznie od strzała, a nawet nie brałem akumulatora do domu. Silnik też nie kręcił jakoś super. Polecam te świece.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
jakub
02.25.2013 14:09:38

Polecam. Różnica w cenie między normalnymi, a irydowymi nie jest wielka a przebiegi dla irydówek są szacowane na 150 tys. km. Takie świeczki bardzo szybko się zwrócą.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
04.10.2013 10:51:59

Mam te świece zamontowane w CBR 600 f3 pali bardzo dobrze polecam

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
ngk irydowe
05.10.2013 21:04:00

Świetne świeczki - wstawiłem na wiosne tego roku do CBR F4i i moto pracuje perfekt, a do tego spadło mi spalanie o jakieś 0,3L :) Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
super
06.11.2013 17:25:14

U mnie w VFRce wytrzymały prawie 80 tys :) Polecam.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Mieszko
07.22.2013 14:04:38

Też polecam, ale trzeba kupować z pewnego źródła a nie z niewiadomego pochodzenia wystawców z allegro. Tutaj jest przydatna grafika od NGK przedstawiająca jak rozróżnić podrobione świece od oryginalnych

http://www.ngk-sparkplugs.jp/english/techinfo/fake/images/photo7.jpg

Głosy: -3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
warto
11.13.2013 10:39:07

Niektórzy twierdzą że irydówki w moto to kasa w błoto, ale miałem normalne świece ngk z przebiegiem 6 tys to w okresie jesiennym motocykl palił za 3-4 przekręceniem rozrusznika. Zmiana na irydówki i nie ważne jak jest zimno motocykl odpala praktycznie od pierwszego przekręcenia.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polecam!
05.03.2014 22:12:59

Świece zakupiłem w tym sezonie po tym jak na zwykłej nie mogłem odpalić mojej Aprili Pegaso. Przed irydową była świeca zwykła i przy temperaturze ok 5-12 stopni na + nie mogłem odpalić moto(aku nowe)... Po zmianie odpala na dotyk!!!! Potwierdzam na własnym przykładzie ze jest niebo a ziemia w stosunku do zwykłej NGK. Warto trochę dołożyć do irydówek :)POLECAM

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Super świece
05.10.2014 12:57:29

Do Fazera 600 1998r zakupiłem CR9I świece mam drugi sezon, przy sprawnym aku odpala maksymalnie od 3 strzału, w 98% przypadków od pierwszego. Nigdy nie zauważyłem złej pracy układu zapłonowego. Świece irrydowe z NGK to nie najtańszy produkt, ale wart swej ceny, zwłaszcza gdy chcemy pojeździć kilka sezonów. Nie słyszałem złej opinii o tych świeczkach.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Pamiętajcie o wygrzaniu świec po ich wymianie!
05.10.2014 13:05:06

P.S.
Przeczytałem właśnie jeden krytyczny komentarz (Gość od SC33). Tak szybkie padnięcie świeczek wiąże się z możliwością skorzystania z gwarancji - tym bardziej, że towar nie tani. Być może kolego zapomniałeś o tym, że każde świece po wymianie a irrydowe zwłaszcza są bardzo wrażliwe na nedogrzanie. Przy pierwszym uruchomieniu powinny one popracować z 20-30 minut, najlepiej na luzie, na postoju. Taki manewr zagwarantuje, że jeśli świeca wyjechała z fabryki sprawna, będzie służyła naprawdę długo. Raczej się nie zdarza, żeby świece kończyły swój żywot równocześnie, najczęściej umiera jedna, potem następna... Coś tu ewidentnie było nie tak.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
ngk
10.10.2014 0:46:45

jeździłem na denso standard oczywiście bylo ok ale...
przerywał silnik co ciekawe... , no i odpalałem motocykl odkrecając troche gazu bo inaczej nie bylo szans. Wolne obroty sobie skakały jak chciały. Kupiłem irydówki NGK silnik równo pracuje, odpalam bez gazu, swiece sie nie przegrzewają i szybko wchodzi silnik na obroty i z nich schodzi tak jak być powinno. koszt 55zł (ngk cr6hix) za sztuke.

Głosy: 30   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
polecam
01.29.2015 7:13:05

w mojej hondzie nc700x pracują bez problemu,zrobione na nich już 35tys a dzialaja jak nowe

Głosy: 71   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
ok
04.18.2015 15:22:44

Świece radzą sobie znakomicie w małych silnikach 2t mój 223 (jawka) po wymianie na irydówkę zaczął żyć o wiele lepiej.
Pali za 1-2 kopem po 500 km sprawdzałem przerwę i wygląd świecy i wszystko wyglądało książkowo.Silnik równiej chodzi i wydaje mi się,że świeca przeżyje motor.
Jak najbardziej polecam !!! Irydówka NGK

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polecam!
04.18.2015 22:29:40

Świece rewelacyjne. Uzywam w FZ6 S2 2007 rok, kultura pracy silnika na plus, reakcja na gaz rowniez. Zdecydowanie warto!

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
polecam
11.04.2015 10:12:07

POlecam zmienić świeczki na irydówki, moto nie faluje, lepsza praca silnika i reakcja na gaz, dłuższa żywotność świec, alternatora, aku i rozrusznika (ale wszystko w granicach rozsądku nie jest to złoty środek na wszystko;) ), spalanie podobne, moto odpala "łatwiej".

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Rozczarowanie
03.13.2016 21:46:41

Zakupilem mimo ze zwykle ngk smigaly bez problemu ale nadgorliwosc wygrala. Mimo dbania o szczegoly po montazu po 600 km powrot naszczescie o wlasnych silach na jednym garze.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


8
Gość
03.13.2016 22:55:54

Zmieniłem stare zużyte Denso na NGK. Jestem zadowolony, silnik pracuje płynnie, odpada na dotyk. Przejechały już 10k km i wciąż jest bardzo dobrze. Drobny minus za cenę, ale irydowe kosztują niestety.

Gość
Zmieniłem na irydowe NGK tak na wyrost pomimo że zwykłe NGK działały. Wszystko było OK świece wygrzane po założeniu. Dzisiaj nagle RF 900 zaczął chodzić jak V2 dziwnie nierówno. Załozyłem stare świece i silnik zegareczek. Tak czy siak chciałem dobrze a straciłem 150zł. Jedna świeca cała mokra!

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Gość
06.06.2016 19:33:24

Miałem wcześnie założone zwykłe NGK. na irydówkach moto lepiej odpala i równiej chodzi.Serdecznie polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Suomy Apex

"Wyniki testów były szokujące, gdyż tylko trzy modele kasków spełniły wszystkie kryteria. Sześć na dziesięć badanych modeli nie przeszło e...

Alpinestars Celer

Długo zastanawiałem się jaką kurtke wybrać, miałem już spodnie alpinestars tracki, model 2012, czyli juz te z matowa skóra, przymierzałem par...

Shark Skwal

Kask dobrze wykonany z porządnych materiałów. Posiadam i polecam. Jeden raz już mając go na głowie przy predkosci około 80 km/h sunąłem po zi...

Klocki hamulcowe Siffert

Zużywają się równo, nie są za twarde, oszczędzają tarcze hamulcową, trochę pylą, po 250-350km przednia felga do przetarcia mokrą szmatą, w...

Shima STX

Rękawice w swojej półce cenowej nie mają konkurencji wśród innych firm jeśli chodzi o wygodę noszenia (a przymierzałem na motobazarze dziesi...

LS2 FF397 Vector

Kask użytkuję jeden sezon, podług AGV znajomego z tej samej półki cenowej jest sporo lżejszy, ma milsze i wyglądające na solidniejsze materia...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA