NOWOŚĆ BMW F900 XR

NOWOŚĆ Alfrad AF 250

OPINIA TCX Rush

NOWOŚĆ Course Ranger

OPINIA Naxa F9
Mamy już 16121 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Honda XL 125 V Varadero 2001-2014



Ilustracja przedmiotu

1  

Honda XL 125 V Varadero 2001-2014

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.14 / 10

(Na podstawie 7 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 71%
Neutralne: 29%
Negatywne: 0%


Profil użytkownika


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
Początki na turystyku
05.10.2014 21:13:42

Posiadam drugi sezon te moto i jestem bardzo zadowolony . Wygoda to największy atut tej maszyny , prowadzi się lekko i przyjemnie . Sprawdzi się w mieście jak i w terenie , a na dłuższych przejażdżkach sprawuje się świetnie , bo jak pisałem wcześniej jest bardzo wygodna . Do tego silnik V'ka 4-sów i jej wygląd sprawia , że wygląda na większą pojemność , no chyba , że się ją odpali to dźwięk silnika zdradza jej moc :) Spalanie około 3,5 - 4,5 L przy jeździe 100 km/h .Ogólnie polecam Hondę wszystkim posiadaczom kategorii A1 , bo wcale nie odbiega tak bardzo od innych 125ccm w 4T :)

Vecci69
Potwierdzam słowa poprzednika. No i po oponach można się zczaić że to 125ccm :) Ale mimo to, moto wygląda na rasową 600ccm. Wiele razy słyszałem na parkingu "A to 600stka? Litr?" Mówi to sam za siebie :) Jeśli chodzi o minusy: - Dźwięk (Ale inny tłumik i jest w miarę :P) - Osiągi (Są w porządku dla początkujących i tych, którzy powracają do jazdy na moto, ale dla kogoś ktoś śmigał czymś większym, albo jeździ już dość długo na Varaderce to się nudzi i brakuję KM) - Słaby dół mimo, że V-ka. Trzeba ją kręcić wysoko na obr. Reszta bez zarzutów. Mimo to, polecam! :)

Głosy: 40   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
varadero 125 xl
02.18.2015 10:17:45

Prowadzi się bardzo dobrze, osiągi ma jak to 125cc ale dla początkujących lub dojrzałych bez konieczności "zapie...." jak najbardziej. Wygodny, mało awaryjny (silnik podobno nie do zajeżdżenia). Tak jak wyżej pisali: laik powie, że to 600 lub litr bo gabarytowo to największe 125 na rynku a motocykliści są w szoku, że 125 i takie wyrośnięte bo faktycznie kilka drobiazgów zdradza małą pojemność (opony, hamulec z przodu, mały bak).
Jak masz więcej niż 16 lat i 150cm wzrostu i nie chcesz wyglądać jak miś na cyrkowym rowerku to jedyny motocykl dla Ciebie.
Zdecydowanie polecam i jak już się zdecyduję na prawo jazdy A i kupię jakieś 600cc to wiaderko prawdopodobnie i tak zostanie w garażu :)

Głosy: 36   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Varadero XL 125
10.08.2015 18:14:25

Moje pierwsze moto po 20 latach przerwy.
Łagodne, super wygodne i niezawodne. Pozycja i ilość miejsca dla dużego chłopa super. Silnik jak na 125 wspaniały - V2 pracuje równo, ciągnie do odcięcia. Dynamiczna jazda wymaga 8k+ obrotów.
W mieście żadnych kompleksów. Za miastem trochę brakuje przy wyprzedzeniu.
Prawdziwy duży motocykl z niewielkim ale bardzo sprawnym silnikiem.

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Honda Varadero 125 XL 2003
04.01.2018 17:05:10

Powiem wprost moto jest w 100% nie do zajechania jak będziesz o niego dbać serwisowo lecz do rzeczy jak ktoś lubuje się w turystyce długich dystansach co motor nie zawiedzie podczas drogi i dojedzie z punktu a do b to polecam honde varadero 125 dla początkujących bo co prawda koni mało lecz to tylko 125 na początek wystarczająco 100 idzie jechać z pasażerem aczkolwiek motor się męczy lepiej te 90 jechać co do spalania jest bardzo oszczędny blisko 4l spala na 100 lecz by mógł mniej jak bym jechał 80km jedynie robię w swoim viaderku to wymiana świec oleju i filtrów naprawa serwisowa w prowadzeniu jest bardzo przyjemny wygodne siedzenie i a co do wad to tylko ze te pierwsze przed liftingiem nie maja wskaźnika paliwa ani kontrolki rezerwy druga wada to to ze ma gaźniki lecz mi to nie przeszkadza bo synchronizacja raz na kilkanaście tysięcy robi się tą synchronizacje wiec nie ma się czego bać. Polecam dla poszukiwaczy 125 te moto.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
Varadero 125 2001r
06.03.2018 15:28:19

pancerny silnik dwucylindrowy o mocy ok 15km w układzie V o dość ciekawym brzmieniu jak na klasę 125

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
7
Gość
07.15.2019 19:59:56

Ładny,duży i wygodny motocykl troszkę mułowaty i ciężko rozpędzić się powyzej setki przy mojej lekkiej wadze 70kg.ale czeka mie regulacja zaworów i czyszczenie,synchronizacja gaźników,moze po tym będzie lepiej.

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
6
varadero 125 (2004)
10.09.2019 22:41:59

Ergonomia:
wygodny nawet dla tych co mają powyżej 185 cm wzrostu.

Awaryjność:
- standardowe problemy z gaźnikami, podobnie jak u konkurencji – ja zaczną się problemy lepiej wymienić gaźnik
- skrzynia: problem z biegiem neutralnym (zazwyczaj wchodzi z 2)
- psujące się zegary (wyświetlacz), zawodzi elektryka przy przełączniku kierunków
- napęd i opony wystarczają na długo

Właściwości jezdne i moc:
- trzyma się w zakrętach (co ma się nie trzymać przy takich prędkościach)
- hamulce: dają rade przy tych prędkościach

Przeznaczenie:
- w korku nie trudno przejechać pomiędzy samochodami jednak nie ma co się pchać na światłach do przodu bo w Warszawie to Cię objeżdża clio, punto, fabia a z tico jest walka łeb w łeb, i każdy skuter 125
- praktyczny jak jedziesz z centrum na Pragę trasą toruńska i jest na grubo od zachodniego do Wisły, ale jak już wracasz wieczorkiem kiedy nie ma korka to katujesz go 10-11 tyś obrotów co by cię nie rozjechali
- trasa krajówką mija się z celem, w wietrzna i bezwietrzną pogodę ciężko wyprzedzić coś co jedzie 90km/h (ciężarówka, autobus). 250 km w 4.5 – 5h to wolno (bez względu czy się spieszysz czy nie).
Jesteś zmuszony jechać w grupie z najwolniejszymi, to robi się ryzykowne, bo nie możesz uciec. Ciągle Cię ktoś wyprzedza. Motocykl to wolność o ile nie masz przed są ciężarówki lub autobusu.
- Myślę, że sprawdza się na gminnej drodze (na ryby, grzyby). W dużym mieście w mega korku i wieczorem przed zamknięciem do dyskontu po wino bo tam czasem można niezłe trafić w dobrej cenie. W mniejszych miastach gdzie dynamika jazdy innych pojazdów jest mała też da radę.

Wygląd:
- imo wygląda super (przedlift), polift wygląda jak damski.

Jeśli jeździsz dynamicznie autem, to tego samego będziesz oczekiwał od motocykla, dlatego nie kupuj Varadero 125
Jeśli mieszkasz w Warszawie latasz po toruńskiej lub obwodnica – nie warto w to wchodzić (Yamaha yzf 125 będzie lepszym wyborem)
Jeśli planujesz jazdę poza miastem – 15km to za mało – nie oszukuj się
Jeśli chcesz potrenować jazdę po mieście przez egzaminem na A,A2 i nabrać płynności – kup varadero 125 lub cokolwiek 125, a po zdanym egzaminie sprzedaj

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Sena SRL

Zestaw SRL2 do Neotec II wyprodukowanego po marcu 2019. Do wcześniejszych modeli kasku pasuje zestaw SRL.
Montaż łatwy, wszystko super dopas...

Sena 10U

Mam sene 10u w shoei neotec i generalnie jest ok tylko gdy sienie korzysta z mikrofonu, tzn można słuchać radia , mp3 ale gdy chce się rozmawiać...

Honda VFR 800 Fi (1998-2001)

Witam
Vfr-ka jest moim pierwszym poważnym moto.
Jeżdżę nią już drugi sezon.Zrobione około 20000km i mogę ocenić moto na 10.

Shark Spartan

Najwieksza zaleta starka jest komfort. Nie uciska, dobrze dopasowuje sie do głowy. Mila wysciulka i porządne zapięcie. Zmykanie wizjera stopniowe i...

TCX Rush

Bardzo dobra jakoś za rozsądne pieniądze. Swietnie sprawdzają sie w cieple dni, dobrze pasuje do jeansów. Do szczęście brakuje membrany przeciw...

REVIT Ignition 3

Kurtkę mogę śmiało polecić wszystkim. Wszechstronna (ocieplacz, membrana przeciwdeszczowa, mesh. W upalne dni niezwykle przewiewna, mozliwosc reg...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce