Mamy już 13758 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Honda X11 Eleven



Ilustracja przedmiotu

1  

Honda X11 Eleven

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Dane techniczne motocykla


Ocena użytkowników
8.64 / 10

(Na podstawie 14 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 71%
Neutralne: 21%
Negatywne: 7%


Gość


7
Honda X11
05.13.2013 12:06:55

Miałem X11 przez kilka miesięcy i... szczerze się rozczarowałem. Posiadałem również inne, duże motocykle i mogę porównać.
Z zalet - niebagatelna i oryginalna linia.
Reszta: wady.
Nawet jeśli za zaletę uznać moc silnika, to zarówno jego dźwięk (mało motocyklowy) jak i przebieg momentu był taki sobie. Można by zrezygnować jeszcze z kilku koni (to i tak mocno odchudzony silnik z Blackbirda) i wygładzić pracę silnika kosztem osiągów.
Hamulce - mocne, ale trudno wyczuwalne i dozowalne.
Zawieszenie i prowadzenie: Motor wskutek dużej masy i sportowych nastaw zawieszenia jest ciężki i problematyczny na wązskich zakrętach. Mam wrażenie, że konstruktor tworzył tego nakeda z nastawieniem na "autostradowych kierowców", bo tam spisuje się on znacznie lepiej.
Konstruktor poskąpił nastaw zawieszeń - tylko jedna regulacja przód/ tył sprawia, że trudno tutaj znaleźć kompromis czy poprawić niedostatki. Jakość wykonania motocykla - taka sobie.
Daję ocenę 7/10. Nie dziwię się, że X11 nie odniósł większego sukcesu i był na rynku krótko


joopi
a ja się zgadzam z opinią. X11 to przeciętnie wykonany i przeciętnie jeżdzący naked z tamtych lat. Przerost formy i mocy nad tym, co oferuje w całokształcie.

Maciej B.
Przebieg momentu???? Czy ty wiesz o czym piszesz? ed był delikatny w opisie, miałeś X11 używaną, posklejaną, i nie od listopa do maja, bo to ponad pół roku, a kilka miesięcy więc śmiem twierdzić, że od listopada do lutego. To nie jest motocykl dla średnio inteligentnego szympansa... W zimie fakt, ciężko się nim jeździ po śniegu.

ed
Wojtek widac miales x11 przez kilka miesiecy .... od listopada do maja :) twoja opinia ma tyle do rzeczywistości co zeszłoroczny opad

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
fenomenalny motocykl
11.04.2013 12:56:40

Ja jestem przeciwnego zdania. Ujeżdżam X11 od 3 lat i za żadną cholere nie wymieniłbym go na inny motocykl. X11 to prawdziwy dzikus, mimo niepozornego wyglądu mało jest sportów które są w stanie za nim nadążyć na trasie. Prowadzenie w zakrętach jak na tą mase jest niezłe, a zawieszenie wystarczająco twarde. Hamulce moim zdaniem bardzo średnie, w tym sezonie założe mu oplot i zobacze jak to wyjdzie. Prędkość maksymalna xx'a to 260 km/h - jak na nakeda to rewelacyjny wynik. Silnik jest na wtrysku i pochodzi od legendarnej Hondy CBR 11100XX, niestety odziedziczył też jego wadę czyli głośne sprzęgło. Lampa przednia nie pasuje w ogóle do stylistyki motocykla - ja założyłem akcesoryjną i motocykl wygląda teraz jak rasowy streetfighter, nie mówiąc że ma teraz lepsze oświetlenie. Fatalnie poprowadzone są tłumiki, gdyż w cisanych szybkich zakrętach łatwo jest nimi przytrzeć. Moim zdaniem motocykl REWELACYJNY, a to że nie odniósł sukcesu rynkowego - co mnie to, ważne że ja mam z niego frajde :) POLECAM wszystkim miłośnikom muskularnych naked-bików :)

Głosy: 30   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
honda x11
11.16.2013 14:39:03

Na pewno nie jest to motocykl dla każdego. Pozycja za sterami bliższa sportowi niż nakedowi, nogi są podkurczone, dlatego osoby wysokie raczej nie będą zadowolone. Waga ok. 250kg z płynami też robi swoje, więc manewrowanie tym motocyklem zwłaszcza na parkingu jest mało komfortowe i drobnemu motocykliście może sprawić dużo kłopotu. W zakrętach prowadzi się całkiem dobrze jak na taką mase. Silnik został przeszczepiony z CBR 1100XX i osiągi są naprawde kosmiczne, zwłaszcza że ma on 5 biegów. Prędkośc maksymalna tego potwora to 270km/h :) Hamulce łączone - stoppie nie zrobicie, ale swoje zadanie spełniają doskonale. Wszystkie modele wychodziły na wtrysku, więc jest to spora zaleta tego motocykla. Wygląd rzecz gustu, duże tłumiki w ogóle mi nie pasują - ja zastosowałem jeden zamiast dwóch leo vince i brzmi przepięknie. Tylne światło też rodem z poprzedniej epoki, zamiana na led wskazana :) Motocykl jest bezawaryjny, jedyne co w nim pada to regulator napięcia. Jeśli chodzi o inne wady - przednie zawieszenie tragedia, bardzo miękkie. Zamierzam zmienić sprężyny na twardsze albo przeszczepić całe lagi. X11 polecam każdemu fanowi muskularnych nakedów :) Nie będziecie zawiedzeni, to naprawde fajny i mało spotykany sprzęt.

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
7
dobra baza na streetfightera
12.07.2013 12:03:31

Latałem nim jeden sezon. Dobry sprzęt pod względem osiągów, świetna baza na streetfightera, nieco za ciężki w zakrętach. Ogólnie fajny i niespotykany sprzęt.

Plusy:
- Wygląd
- Moc
- Kultura pracy silnika
- Spory bak
- Wtrysk paliwa
- Niezłe hamulce
- Niespotykany na ulicach

Minusy:
- Kiepsko wyprofilowany bak
- Niewygodny
- Spalanie od 8L w góre
- 5 biegów
- Waga ok 250kg na mokro
- Palące się regulatory napięcia
- Tragiczne zawieszenie(zwłaszcza super miękki przód)

Maciej B.
Akurat 5 biegów to jego zaleta, wbijasz 5 i jedziesz jak automatem albo 50 albo 250 :) spalanie fakt jest nie małe, ale zawiera się od 5,2-9,5 średnio przy czym 9,5 l/100 wyszło mi na trasie Sieradz - Kilarney (IRL) 3500 km w 51h (w tym prom) z prędkościami na autostradzie 210-220 km/h, na otwartum wydechu.

anrzej
jak miałeś 8L w gore to może miałeś coś z wtryskami mój nawet jak go skatuje to 7,7L nie spali.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
7
fajny naked, ale z wadami...
10.18.2014 9:50:46

Fajne moto było by jakby popracowali nad ergonomią i pozycją. Podnóżki są zbyt mocno cofnięte do tyłu, a bak jest źle wyprofilowany przez co nogi nie mają się gdzie schować. Mocy w brud, ale zawieszenie z przodu miękkie więc na zakrętach jest tak sobie. Do tego ogromna masa którą czuć szczególnie w wolnych zakrętach i przy manewrowaniu po parkingu. Osobiście bardziej polecam XXa. Technicznie bez zarzutu, jedyna rzecz która pada to regulator napięcia.

Gość
Ergonomię da sę poprawić, a zawieszenie musiałeś mieć popsute... Standardowo jest tak sztywne, że ręce odpadają. Waże 130 kg i musiałem zmniejszyć ilość oleju aby je zmiękczyć.

Głosy: 75   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
X11
07.21.2015 12:07:51

Minusy:
-dość słabe hamulce
-nie wygodna oryginalna kanapa
-spalanie jak się odkręca ok 9l na spokojnie 5,5l
-za lekki przód podczas jazdy w 2 osoby
-tylko 5 biegów

Cała reszta na plus motocykla, mam i na razie nie sprzedam.

Maciej B.
Generalnie przód w tym moto jest zawsze lekki jak odkręcasz, z pasażerem i kuframi, przednie koło przeważnie jest w powietrzu...

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
warto
11.23.2015 12:49:20

genialny motocykl. Takich już się nie robi. Bo za drogo, bo jest bezawaryjny, idioto odporny, niezawodny, na długie lata, nawet na zawsze. Masz Honde x11 to masz moto do jazdy , a nie marketingowo wypicowany produkt, oczywiście wyprodukowany w ścisłej współpracy z księgowością.
Każdy kto naprawdę ten moto posiadał lub ma go nadal, nie powie na niego złego słowa.
Oczywiście waga i moc są ponad przeciętne to i podejście musi być godne. Ale warto, warto choćby raz się przejechać. Nie ważne czy w mieście, czy w trasie .Fun jest zajefajny

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Prawdziwa Katapulta/pocisk
03.10.2017 11:26:40

X11 posiadam już 2 sezon. Jest to już 3 moto jakie miałem. Oceniam moto na 5+. Dlaczego się nie przyjął, może za drogi na golasa, może nie trafił w gusta, a może za mocny jak na tamte czasy 99'-03'. Moto to prawdziwy pocisk z samego dołu, daje tyle frajdy z jady, każda zwykła przejażdżka to mega-fan. Odnośnie V-maxa to zdarza się że licznika brakuje(280 na blacie). Prowadzenie dostojne i spokojne bez nerwowych ruchów, niesamowicie stabilnie. Osiągi jak na golasa nienaturalnie zaskakujące. Wygoda jak na cbr1100xx trochę zbyt szeroka kanapa, ale dość wygodna na dłuższe trasy. Zawieszenie seryjne dość dobre bliższe sportom niż turystykom. Hamulce: wszyscy psioczą na hamulce w x11 że to dual, ale po jednym sezonie już nie potrafiłem na innym moto hamować są mega skuteczne.

andryu
dodam jeszcze że o dziwo spalenie jest na poziomie 600 u mnie waha się między 6-7,5l na 100km.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Gość
06.22.2017 6:54:58

Duży mocny naked, super wrażenie podczas jazdy, szkoda że Honda nie kontynuowała produkcji,po zmianie lampy i zegarów i podniesieniu tyłu zyskuje na wygladzie

Gość
Pełna zgoda i skróceniu tłumioków...

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Honda x11
11.12.2017 20:13:53

Na x11 przesiadlem sie po dwuch sezonas i 30tys km na tak wychwalanej Hayabusie. Powiem szczerze ze x11 bije hayabuse w kazdym względzie poza lansem. Dużo lepiej składa się w zakrętach i dużo lepiej hamuje. O wiele lżej sie prowadzi. Odnośnie mocy to ani w x11 ani w hayabusie nie ma możliwości jej pełnego wykożystania w warunkach drogowych wiec napewno nikomu jej nie braknie. X11 jest zapomnianym ale genialnym motocyklem za grosze. Jego najwiekszym konkurentem moze byc bandit1200 ktory jest brzydszy i słabszy a w dodatku na gaznikach ktore ciagle trzeba regulowac. Bandit również gorzej sprawuje sie w zakretach.


Gość
Jego największym konkurentem może być Bandit 1200, bo... też był średni :)

Gość
Nigdy nic w moim X11 nie popsuło sie bez mojego udziału lub zaniedbania. Nie mam żadnych problemów z elektryką.

Gość
Czy Bandit 1200 jest brzydszy? Kwestia sporna - moim subiektywnym zdaniem NIE. No i X-11 mają problemy z elektryką - kumpel miał to ciągle coś grzebał przy kabelkach. Jak nie regulator napięcia, to wymiana spalonego alternatora. Pod względem awaryjności mogłoby być lepiej.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Fantastyczny sprzęt
01.18.2018 15:09:49

Posiadam swój X11 od 2004 roku, kupiłem używany 2001 rok ze Szwajcarii (1 rej. 2002) z przebiegiem 4000 km. Faktycznie co do ergonommi w oryginale. nie jest fajna, w szczególności na nogi, mam 2m i 130 kg. Przez cały czas eksploatacji przebudowałem go kilkukrotnie, podniosłem zawieszenie o 5 cm, (przednie lagi od CB1300) Obnżyłem podnóżki o 3,5cm, dodałem przedni stelarz z wysoką szybą. Mam stelaż do 3 kufrów. Zjeździłem nim EUROPĘ, MONACO, Irlandia zachodnia, północna Francja, przebieg obecnie 80 tyś km. Nie mam zamiaru go sprzedawać. Nigdy nie zawiódł. A osiągi są bajeczne. Bardzo elastyczny, jeździ sie jak automatem, wbijasz 5 przy 50ciu i jedziesz, biegi zmieniać? po co?

Gość
Dokładnie jak u mnie. Ja kupiłem w 2004 z Niemiec po pierwszym właścicielu z przebiegiem 4100 km. Nic sie nie popsuło do tej pory Przebieg mam około 40 tys km Jedyne co wymieniałem to opony i klocki hamulcowe

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
J.W. zdjęcia.
01.18.2018 15:30:07

Postanowiłem dodać zdjęcia. Tak wyglądała w skrócie jego ewolucja od 2004 roku: podwójna lampa i stelarz pod kufry, mini owiewka, skrócone tłumiki i podniesione tylne zawieszenie, wysoka szyba i szeroka kierownica centralny kufer obniżone podnóżki wydech iXil, stelarz przedniej lampy, owiewki do stelarza. I tak właśnie wygląda.


Dołączone zdjęcia
Honda X11 Eleven
Honda X11 Eleven
Honda X11 Eleven
Honda X11 Eleven
Honda X11 Eleven
Honda X11 Eleven
Honda X11 Eleven
Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
X11
04.25.2018 20:23:13

Kultura pracy skrzyni po przesiadce z Yamahy, fajnie się prowadzi i mile zbiera zakręty. Wady: mała dostępność części na rynku wtórnym.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
5
Ciekawy naked, średnie wspomnienia.
09.27.2018 11:55:36

Jak dla mnie mało harmonijny, hamulce mocne ale słabo wyczuwalne, zawieszenie jak w XX - lubi bardziej proste niż zakręty. Mocy naprawdę pod dostatkiem, ale mało ciekawy dźwięk silnika. Ciekawy wizualnie motocykl dlatego go kupiłem, lecz całokształtem nie dorównuje nowszym majstersztykom jak CB1300 czy Suzuki GSX1400 którymi miałem okazję pojeździć.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna





Dane techniczne motocykla



MarkaHonda
ModelX11
Typ motocykla-

Silnik

Cylindry-
Pojemność1137 cm3
Ilość taktów4
Moc136 AG
Maksymalna moc przy9000 obr/min
Moment obrotowy113 Nm
Maks. moment przy6000 obr/min
Układ zasilaniaWtrysk paliwa
Typ silnika-
ChłodzenieCieczą
Współczynnik kompresji11.0:1
Kompresja-

Skrzynia biegów

Ilość biegów5
Przeniesienie napęduŁańcuch

Podwozie

Hamulec przedniPodwójna tarcza
Hamulec tylnyPojedyncza tarcza
Średnica hamulca przedniego310 mm
Średnica hamulca tylnego256 mm
Skok zawieszenia przedniego-
Skok zawieszenia tylnego-

Wymiary i masa

120/70ZR17
Waga na sucho222 kg
Waga z płynami253 kg
Długość2145 mm
Width750 mm
Szerokość1115 mm
Wysokość siedzenia795 mm
Opona przednia-
Opona tylna180/55ZR17
Pojemność baku22 litry
Rezerwa3 litry

Przyspieszenie i osiągi

Prędkość maksymalna240 km/h
Przyspieszenie do 100km/h2,8s
Średnie zużycie paliwa


OSTATNIO DODANE OPINIE


Shark Skwal

A mnie na koniec sezonu naszlo zeby zrobic antyreklame. Mam od 2 lat kask Shark Skwal. Fajny, wygodny, przyzwoicie wyciszony i z podswietleniem. To ze...

Nolan N104

Witam, piszecie o pinlocka że parują po roku etc. Mi też po pierwszym sezonie zaczął parować, po prostu się poluzował opuścił i w końcu zna...

FreedConn TCOM-SC BT Bluetooth

interkom padł po 3 tyg. Do tego cienkie kable i gniazda do podłączenie które przy podłączaniu głośniku woła o pomstę do nieba. Wygląda jak ...

Mitas Sport Force

opony super !!!!
polecam i nie bać się firmy mitas mam z 2018r oponki i trzymią sie drogi bardzo dobrze mogę powiedzieć ze lepsze niż ni...

Airoh ST501

Największym minisem tego kasku jest jego głośnośc. Chciałem w miare cichy kask i tu sie zawiodłem. Przy 120-140 km/h straszie słychać wiatr. C...

Michelin Pilot Road 4

Opona zaczyna ząbkować po 4tys km. Nie nadaje się do obciązonego moto z plecakiem i kuframi o dużej mocy. Za dużo nqcięć i opon3 wycina nieró...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce