Mamy już 15148 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Yamaha XV 1900 Raider



Ilustracja przedmiotu

1  

Yamaha XV 1900 Raider

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.90 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje


Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 90%
Neutralne: 0%
Negatywne: 10%


Profil użytkownika


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Yamaha Raider
12.22.2014 10:18:03

witam
Raiderem jeżdżę od roku zrobiłem jakieś 10kkm i muszę przyznać że jestem zadowolony na maxa.
Bardzo przyjemnie się lata w trasach nie czuć zmęczenia nawet po przejechaniu 500km.
Silnik może nie jest elastyczny ale bardzo mocny wyprzedzanie rewelacyjne a i na światła potrafi zawstydzić nie jednego plastika (bez obrazy oczywiście).
Jedynym mankamentem to mały zbiornik paliwa co za tym idzie częste na stacjach.

aadasiek
To nie chopper tylko custom ;) powiedziałem jaka jest dla mnie wada, a że w ciągu sezonu robię trochę km (w tym 16tyś.km) to uważam to za wadę ;) pozdrawiam

Qra
Daj spokój zbiornikowi to chopper i tak musi być, za to spalanie tego silnika jest rewelacyjne.Jak kupowałem to myślałem że nie będzie mniestać jeździć nim na co dzień ale rzeczywistość okazała się inna na wielki +.

Głosy: 67   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Świetne moto
04.30.2015 8:47:09

Rewelka.
Zmień opone tył na 240 - lepiej składa się w winklach.
Silnik faktycznie nie jest zbyt elastyczne, ale to jest taki typ motocykli, mają fajnie pykać.
Sprzedałem po 4 latach eksploatacji wyłącznie z powodu braku 6 biegu. Brak 6 powodował ból serca na autostradach.
Prowadzenie
7 - ze względu na długość i kąt główki w winklach trzeba naprawdę uważać. guma domykana jest na 1 rondzie. Ograniczniki stopek starte.
Prowadzi się jak czołg - pewnie i stabilnie.
Osiągi
10 - 180km - autostrady /gdyby jeszcze była 6/, start ze świateł- część plastików będzie w szoku !.
Wygoda
10 - super siodło, wszystko ergonomiczne. Na wypady pow. 500km konieczna szyba. Cały dzień jazdy - nie ma problemu.
Zawiasy
9 - jest ok jak na chopera, można je regulować wstępnie /tył/.
hamulce
8 - skuteczne i dość dobre, 8 - bo brak ABS,

Głosy: 32   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
mój Raider
10.11.2015 8:46:21

Mam go 5 lat i już go nie zmienię na inny !!! Ogólnie to jest motocykl wyprodukowany dla mnie, tego mi było trzeba 20 lat temu.

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
5
Raider
11.13.2015 23:51:34

Na plus wyglad
Moto raczej do lansu
I na kròtkie trasy 500km chyba żarty
I przedewszyskim dobre drogi

dżordżklunej
To dzemowy misiu nie wiesz co za moto kupowałes?? 500km to zarty?? Bez problemu jeżdże 700km z nad moza do Tatr i jazda to czysty relax,jak nie mozesz zapanowac nad tak potężna maszyną to ja sprzedaj widac ze to moto nie dla ciebie.Co do zawieszenia ,to nie straszne mu nawet bezdroza ale wybiera wszystkie nierównosci b.dobrze wszystko sprowadza sie do umiejetnosci jak ktos wczesniej jezdil małym motorkiem to przesiadka na 350kg potwora moze go przerosnac.LWG.

Gość Kazar
Ja nim zrobiłem jednorazowo prawie 1500 km z Dubrovnika ( Chorwacja) do Polski i nie było tragedii - przy moim wzroście 185 cm jest bardzo wygodny choć mam wysunięte podnóżki trochę do przodu to i tak jest to najwygodniejszy motocykl jaki miałem w ciągu ostatnich 20 lat !

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
świetny!
09.27.2016 7:04:47

Wcześniej jeździłem Drag Starem 1100 i Stratolinerem 1900. Raider zaskakuje osiągami, komfortem, prowadzeniem i zużyciem paliwa. Trochę lepiej prowadzi się i hamuje Stratoliner, ale to kosmetyczne różnice. Za to Raider pali prawie o połowę mniej. Za styl i wygląd też extra gwiazdka Raiderowi się należy. W tej klasie trudno znaleźć lepszy.

Gość
Za to Raider pali prawie o połowę mniej od stratoliner .Jak to możliwe ?Tam są te same silniki tak ?

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Raider jest klasą samą w sobie
09.16.2017 16:51:59

Mam Rajdka od 2óch lat, wcześniej latałem nakedem. Zawsze lubiłem choppy ale przed pojawieniem się Vstara wszystko co miało moc prowadziło się jak kobyłe - vtx, bądź było wyłożone plastikami - intruz 1'8. A tu proszę, 1'9 pojemność bez chłodnicy (!), na aluminiowej ramie, pasku i z heblami z przecinaka. No i ten styl, minimum tworzyw, maximum żelaza, prawdziwy easy rider...
Kocham go za trakcję i stały ciąg na 5 biegu od 80 - 200km/h
Irytuje mnie mała elastyczność, w porównaniu do nakeda to dramat ale to przecież zupełnie inne moto, inny styl. Dlatego zatrzymałem Bandziora a Mr. Raider jest poprostu moim spełnieniem marzeń i pozostanie w rodzinie już prawdopodobnie na zawsze. Piszę 'prawdopodobnie' bo nie wiem czym zaskoczą mnie w przyszłości inżynierowie z kraju kwitnącej wiśni. Raidera, ktory wygląda jak custom, prowadzi się jak rasowy power cruiser i morduje na światłach większość średnich plastików też mnie zaskoczył, liczę na wiecej...
Pozdrawiam i życzę szerokości, hej

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Raider
03.05.2018 22:23:13

To jest moto dla mnie :)
jedyna modyfikacja to podnóżki - trochę wysunąłem - reszta tylko zmiany estetyczne.
Dla ludzi którzy mają parę w łapach - bo brak biegu wstecznego powoduje niezłą zabawę żeby cofnąć.

Gość
rzęzi to pojęcie względne ... może hydrosztosy jakąś chwilę muszą mieć żeby się napełniły olejem ale to bardziej by cykało niż rzęziło ;)

Gość
Mam kłopot z silnikiem. Po odpaleniu przez krótką chwilę coś w nim rzęzi. Co to może być? Może ktoś miał coś podobnego

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Raider 2011
03.24.2018 20:16:53

Używam go od dwóch sezonów. Przebieg 14 tys.km. Moto stworzone raczej do jazdy na wprost i po łagodnych winklach. W jeździe miejskiej ze względu na gabaryty i wysunięty mocno do przodu widelec nie jest na pewno mistrzem. Ale coś za coś. W trasie wygodny, dynamiczny. Szkoda że nie ma szóstego biegu; nieraz zdarza mi się szukać szóstki jadąc ok. 110/120 km/h. Ale w końcu nie jest to turystyk do przelotów z dużymi prędkościami na dużych odległościach.
W zamian mamy sprzęt za którym ludzie oglądają się na ulicach i dopytują na zlotach, bo wciąż jeszcze w Polsce jest rzadko spotykany.Polecam wszystkim fanom ciężkich motocykli.

Ługol
Niewiem co niepasuje ci w winklach założyłem 240 na tył i bajka mało kto dawał rade


Dołączone zdjęcia
Yamaha XV 1900 Raider
Yamaha XV 1900 Raider
Yamaha XV 1900 Raider
Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Perfekcja
04.24.2019 16:03:39

Mam wersje S opona z tyłu opona 240 i poza brakiem 6 biegu no i słaby dostęp do trzeciej środkowej śruby spustowej z silnika to sprzęt doskonały . Przelatałem przez 3 lata 30 tys zero awarii.
Spalanie bez szarpania na trasie zejdzie po niżej 6 litrów a zdarzało się że palił 15 but od 1 do 220 wir w baku . Siedzisko mam mustanga robiłem nie jednokrotnie powyżej 600 km bez zmęczenia .
I tak jak poprzednicy pisali na starcie plastikom kopara opada . Polecam


Dołączone zdjęcia
Yamaha XV 1900 Raider
Yamaha XV 1900 Raider
Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Yamaha XV 1900
05.30.2019 14:23:03

A ja latam od siedmiu lat i jestem cholernie zadowolony z tej maszyny przejechane mam 70 tys.km.,po POLSCE I EUROPIE i czytając opinie na temat nowych motocykli to nie ma co kupić,pozdrawiam wszystkich posiadaczy XV1900.

Gość
sporo tańszą ale też i bardzo podobną alternatywą dla tej maszyny jest Kawasaki Vulkan Mean Streak 1600ccm.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


BMW R1250 RT 2019-

Zamieniłem Hondę CBF na BMW. Przy takich samych gabarytach rozstawu kół i szerokości, Honda śmiga jak rower. Pierwsze jazdy bmką były w lekkim...

Airoh Pit One

Cichszy od budżetowych HJC, gorsza wentylacja, środek szybko się zużywa, suwak wentylacji z przodu - porażka, mocowanie szybki bardzo delikatne -...

Nolan N104 Absolute

Kask fajnie wykonany, w miarę wygodny. Wentylacja przeciętna. Duży ciężar daje się we znaki podczas kilkugodzinnych wycieczek.
Dlaczego ...

HJC IS-17

Kask ok ale...po 2 miesiącach rozleciało mi się w palcach plastikowe mocowanie szybki. Samego plasticzku nie idzie dostać, a szybka około 200 zł...

HJC FG-ST

Przejechanie 1500 km.
Plusy: wygodny
Minusy:
-głośno! Przy 90km/h pojawia się straszny halas,
- ciągle wypadajacy no...

Firefox Raptor

Buty na miastoi i krótkie dystanse no 20pkm. Fajne wygodne buty, można zejść z motocykla i pochodzić jak w normalnych butach. Idealne na gorące ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce