Mamy już 9437 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Bel-Ray Super Clean Chain Lube



Ilustracja przedmiotu

1  

Bel-Ray Super Clean Chain Lube

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.90 / 10

(Na podstawie 30 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


10
Jaro
03.22.2012 15:38:51

Trochę drogi w porównaniu do Shella, którego używałem wcześniej, jednak sporo lepszy. Nie chlapie na felgę. Myśle, że porównywalny do Motula.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Adrian
04.01.2012 10:37:29

Świetny smar. Porównywalny albo nawet lepszy niż Road Plus od Motula.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.13.2012 11:55:42

Najlepszy smar do łańcucha. Bardzo dobrze trzyma się łańcucha. Trzeba tylko odczekać 30 minut żeby dobrze odparował. Polecam.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.19.2012 8:23:14

Rewelacyjny smar, chyba każdy kto raz go kupił to nie eksperymentuje z innymi smarami. Długo utrzymuję się na łańcuchu i naprawdę nie chlapie po feldze i całym motocyklu. Schnie szybko, Ja zawsze smaruję łańcuch na noc i smar ładnie wyschnie.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Marek
06.26.2012 11:40:06

Nie ma nic lepszego od białego Bel-Raya. Schnie szybciutko, rewelacyjnie trzyma się łańcucha i nie chlapie na felge. Tak samo dobry jak motul Road plus, a znacznie tańszy. Za 400ml zapłaciłem 35 PLN. Za motula w sklepie chcieli 60 PLN. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
10.17.2012 20:04:10

Najlepszy smar do łańcucha jaki istnieje - próbowałem już wszystkiego, ale tylko Bel Ray zostawia felge suchą i czystą. Na łańcuchu trzyma się dosyć długo - można przelatać ok. 400 km od smarowania do smarowania. Naprawde polecam!!!!

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
01.07.2013 11:36:27

Nie ma lepszego smaru do motoctykla. Przetestowałem już chyba wszystkie i moim zdaniem bel-ray najlepiej trzyma się łańucha i na długo starcza.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
jj
02.01.2013 8:28:21

Uzywam go od kliku lat i moge polecic z czystym sumieniem

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
02.14.2013 17:33:55

Smar nr. 2 po S100, który także nie chlapie ale jest bardziej wydajny i starcza na więcej :) Oba smary są godne polecenia.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Smar do łańcucha Bel-Ray
05.05.2013 13:46:18

Najlepszy smar jaki miałem do tej pory. Niesamowicie trzyma się łańcucha, nie brudzi felgi. Godny polecenia.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
bel rai
07.28.2013 12:14:43

Bardzo dobry smar do łancucha trzyma się bardzo dobrze nie chlapie i długo czyma się polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
polecam
09.03.2013 0:08:03

Tak jak wyżej, elegancko się trzyma, nie zbiera syfu z ulicy i całkiem sporo wytrzymuję. Jednak barwi na biało i to mnie troszkę irytuje :)

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Najlepszy smar
01.10.2014 23:45:15

Moim zdaniem najlepszy smar na rynku. Przestałem go używać jak bardzo podrożał, ale mam zamiar do niego wrócić.

Plusy:
+Nie chlapie,
+Nie pachnie tak intensywnie jak inne,
+Jest biały i dobrze widoczny,
+Duże opakowanie 650 ml-przynajmniej kiedyś takie bylo, potem jak podrożał to chyba zmniejszyli,

Minusy:
-Cena

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


10
Tylko Bel Ray:)
03.10.2014 18:42:20

Bel Ray Super Clean to smar, który naprawdę warto kupić. Wg mnie ma same zalety i do tego jest tańszy od S100, puszkę 400ml kupiłem za 31zł. Wystarczy odczekać kilkadziesiąt minut i możemy zapomnieć o brudnej feldze lub co gorsza zababranej na rancie oponie. CO do wydajności to jak skończę 1 puszkę to napiszę na ile tys.km starcza-oby trwało to jak najdłużej:)

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
03.23.2014 16:16:58

kupiłem 2 puszki w promocji za 60 zł i jestem BARDZO ZADOWOLONY! Starcza na jakieś 150 km więcej niż smar Castrol'a i nie brudzi felgi i nie odrywa się od łańcucha przy większym pałowaniu moto jak to miałem z Castrolem czy Shell'em (cała osłona łańcucha od wewnątrz ubabrana w mazi z piachem. W Belray'u tego nie doświadczyłem). Polecam każdemu bo jeśli chodzi o Cena/Jakość ten smar nie ma sobie równych.

Głosy: 32   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Super smar
04.23.2014 1:47:16

Najlepszy smar jaki do tej pory używałem, super smaruje, bardzo dobrze trzyma się łańcucha po nasmarowaniu wystarczy odczekać 10-15 minut i można śmiało ruszać w trasę bez obaw o ochlapaną felgę bądź strój. Jeżeli dobrze się poszuka to można dostać go nawet za 35zł 400ml.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Bardzo dobry produkt wart swojej ceny
05.10.2014 13:17:39

Bardzo dobry produkt wart swojej ceny. Miałem kiedyś Castrol Chain Lube i nie byłem tak zadowolony. Łańcuch popryskany Bel Ray'em, pozostawiony na 24h przy jeździe nie brudzi nawet w połowie tak jak Castrol. Przy Castrolu to cała felga, wachacz i spodnie do mycia. Nawet jak ze 3 dni postał. Bel Ray ma gęstszą konsystencję i lepiej trzyma na łańcuchu i zębatkach. Smaruj nim też rowery, świetnie sprawdza się na zawiasach, zamkach, z uwagi na konsystencję nie spływa i teraz drzwi w domu smaruję raz do roku.

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


10
Opinia po zużyciu 1 puszki^
08.28.2014 18:22:32

Właśnie skończyłem 1 puszkę Bel-Ray Super Clean i moje zdanie na jego temat jest takie jak kilka komentarzy wcześniej napisałem. Super!!! A tu uwagi z jego eksploatacji dla ciekawskich:
-puszka 400ml przy solidnym smarowaniu starcza na 3-4tys.km;
-smar szybko wyciera się z rolek najczęściej po 200-250km (z uwagi na tą przypadłość będę testował inne smary i jeżeli trafię na wydajniejszy na pewno podziele się tym info:))

Głosy: 39   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
nie ma lepszego smaru.
11.15.2014 18:03:35

nie ma lepszego smaru do łańcucha. koniec i kropka.

Głosy: 30   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
super
11.17.2014 17:06:03

Lepszy od blue tac którego nie polecam.

Plusy:
+ Tani - opakowanie 400 ml kosztuje 35 PLN
+ Nic a nic nie chlapie
+ Długo się trzyma łańcucha(ok. 300-350 km)
+ Wydajny. Dwa opakowania starczają mi na cały sezon (ok. 10 tys)

- Minusów nie stwierdzono :)

Gość
potwierdzam opinię. nie ma lepszego smaru do łańcucha.

Głosy: 46   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Smar legenda
12.23.2014 16:30:40

Smar używam od kilku lat, i trzeba przyznać że firma balray wie jak produkować wysokiej klasy smary. Praktycznie same plusy, szybko zasycha, mało brudzi się łańcuch oraz praktycznie nie widoczny na feldze czy tylnej owiewce. Na łańcuchu utrzymuję do do 250-300 km. Uważam, że jest lepszy od S100, który niestety bardziej odrywa się od łańcucha i brudzi motocykl. Cenowo jest w miarę przystępnie ale mogło by być taniej albo za tą powinno być z 500 ml zamiast 400ml.

Głosy: 43   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Super Smar
03.26.2015 12:00:21

Najlepszy smar jakiego używałem do tej pory, nie chlapie na felgę i starcza na dużo dłużej od swojej konkurencji. Polecam !

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Super smar
07.02.2015 17:34:08

Zużyłem kilka puszek tego smaru i nie mam ochoty testować innego ponieważ z tego jestem bardzo zadowolony. Szybko schnie, nie chlapie zupełnie. Nie zbiera kurzu co mnie też mocno pozytywnie zaskoczyło. Polecam .

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


10
Gość
10.25.2015 17:52:57

Jedyny smar jakiego używałem. Nie wiem jak inne się sprawują, ale ten wg mnie zasługuje na pochwałę chociażby za to, że nie chlapie felgi. Do tego wielki plus za biały kolor, zawsze widać kiedy trzeba znowu nasmarować.

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
NAJLEPSZY
03.06.2016 5:16:44

nie ma lepszego Emotikon grin
Przerobiłem castrole/ motule/ ścierwa ze stacji paliwowych/ ipona Emotikon tongue
i belray bezapelacyjnie wygrywa Emotikon smile
Po kolei od najgorszych po najlepsze Emotikon smile
Smary ze stacji
motul
Ipone
Castrol
BELRAY KRÓL Emotikon smile

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Super, ale nie idealny
03.14.2016 20:22:41

Użytkowanie tego smaru oznacza zupełny koniec problemów z ubabraną od smaru felgą, oponą i innymi elementami w pobliżu. Szczególnie docenią to osoby mające białe lub innego jasnego koloru felgi. Smar jest jednym z najlepszych spośród obecnie dostępnych na rynku. Nie łapie kurzu. Niestety ma drobną wadę w porównaniu do reszty - smarowanie trzeba powtarzać co 200 - max 300 km (GSXR 600). Więcej w takim sprzęcie ten smar się nie utrzyma. Poza tym ok, aplikacja bardzo wygodna, dozownik nie zatyka się i nie pryska po bokach lecz tam gdzie kierujemy strumień. Polecam.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Najlepszy smar
04.22.2016 12:32:30

Moim zdaniem najlepszy smar. Innych już nawet nie próbuję. Zawsze felga czyściutka. Widać kiedy się kończy na łańcuchu. Cena - przy takiej kwocie nie ważna. Dałbym nawet i 4 dychy. Ja zawsze kupuje w zaprzyjaźnionym sklepie 3 szt. hurtowo na sezon po 29 zł. Uważam, że mało.
Polecam.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
belray
07.06.2016 23:05:00

najlepszy,podobnie jak inne srodki smarujace z tej firmy,ceny tez nie wygurowane,bardzo dobre,warto.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Najlepszy!
07.14.2016 12:35:12

Witam!
Kupiłem ten smar sugerując się powyższymi opiniami i się nie zawiodłem. Smar super trzyma się łańcucha jak i zębatek, ale tylko wtedy kiedy dobrze wyschnie, nie można się sugerować tym co podaje producent czyli te 15 minut. Ja zawsze smaruje na noc i na następny dzień mam pewność że smar wyschnął.Jeżeli nie nam nie wyschnie to pobrudzi nam felgę, oponę i osłonę łańcucha oraz inne elementy motocykla.Kolejna zaleta to cena jest on dość tani w porównaniu do flagowych producentów, ja go kupiłem za 30zł, polecam również czyścić łańcuch naftą a nie super drogimi czyściwami.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
10/10
08.15.2016 21:47:52

Rewelacyjny smar do motocykla - dzisiaj użyłem po raz pierwszy i na pewno nie ostatni. Ma bardzo intensywny biały kolor i jest gęsty - ładnie trzyma się łańcucha. Moim zdaniem bije na łeb motula c2+, którego używałem do tej pory. Polecam zdecydowanie.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA