Mamy już 9426 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Pirelli Angel ST



Ilustracja przedmiotu

1  

Pirelli Angel ST

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.45 / 10

(Na podstawie 52 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Opony sportowo turystyczne.



Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 96%
Neutralne: 4%
Negatywne: 0%


Gość


10
Żółty 929
02.19.2012 12:53:02

Wcześniej latałem na Pilot Powerach, ale ginęły w oczach - po 6 tys. klocek. Kupiłem więc teraz bardziej turystyczne Angel ST i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony zachowaniem w zakrętach. Jeszcze ani razu nie miałem uślizgu tyłu w mojej 929. Przejechałem dopiero 3 tysięce, więc na temat zużycia nic nie powiem, ale oponki wyglądają jeszcze jak nowe :) Poza tym bieżnik wygląda zaj**cie :) Oblicze opon zmienia się po niecałych 1000 km :)

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
03.01.2012 10:27:43

To dzisiaj chyba najlepszy kompromis między super przyczepnością, a niskim zużyciem. Opony były używane do pobicia rekordu prędkości w jeździe 24 godzinnej.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
03.05.2012 9:26:18

Założyłem w tamtym sezonie - najpierw długo robiłem rozpoznanie czytając informacje w internetcie. Według opinii na zagranicznych serwisach i forach jest to obecnie najlepsza opona sportowo turystyczna na rynku razem z Metzelerem Z8.

Po założeniu myślę że dużo w tym prawdy - na suchym trzyma się doskonale, na mokrym też jest super. Ma mały moment prostujący, świetnie wybiera nierówności na drodze.

Polecam na 100%. Jedna z najlepszych gum sportowo turystycznych.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


10
Drzewo
03.08.2012 15:58:57

Założone wczoraj do Horneta 919. Wyjazd na drogę, zimno jak diabli(jakieś 4st). Postanowiłem, że odwinę trochę bardziej gaz żeby zaboksować i zetrzeć śliską warstewke z opon. Odwijam, a tu zamiast boksować lecę ostro do przodu. Japa otwarta na maksa. Nie chwyciła nawet uślizgu w tej temperaturze.

Czekam na dalsze jazdy i dam znać co i jak. Jak narazie jestem pod mega wrażeniem tej oponki, zwłaszcza że to turystyk.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
03.27.2012 13:14:27

Genialna oponka! Świetnie się trzyma w zakrętach, znakomicie wybiera nierówności na drodze. Nawet na deszczu jazda jest bez stresu. Polecam. Tył właśnie mi się kończy po 15 tys. km :) Następna to też będzie Angel ST.

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Drzewo
04.01.2012 14:54:43

Tak jak mówiłem ciąg dalszy opinii na temat Pirelli Angel ST. Zrobione już prawie 1500km w pozimowych warunkach - nadal pełne zadowolenie. Przez ten czas ani razu nie miałem żadnego uślizgu mimo pozimowych warunków i dość kiepskiej temperatury na drodze. Do tego na jednym z winkli bez problemu przytarłem podnóżek. Oponka stabilna i trzyma się drogi doskonale. Po 1300 nie widać większych śladów zużycia, a na przodzie jeszcze nawet nie zniknął aniołek z bieżnika :)

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Luka ZX6-R
04.22.2012 23:55:46

Naprawde porządna guma. Super klei się na suchym - można spokojnie zejść na kolano. Na mokrym też jest całkiem fajna - nie ma strachu przed zakrętami, zachowuje się bardzo przewidywalnie. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Ostry
05.26.2012 12:26:02

Miałem okazje się przejechać na tej gumie na torze. Polecieliśmy kiedyś z kumplem na Poznań - miał te oponki w Fazerce i dał mi je potestować. Wbiło mnie w ziemie jak się przejechałem. Nie wiedziałem, że szosowe gumy mogą tak pięknie trzymać w zakrętach. Wśród turystyków to jedna z lepszych gum. Bardzo precyzyjna, łatwo przerzucać moto w zakrętach, zejście na kolano po dobrym rozgrzaniu to dla niej bułka z masłem. Idealny kompromis dla tych co chcą żeby opona się za szybko nie zużywała i można było na niej troche polatać po winklach.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Pirelli Angel ST
06.05.2012 12:54:07

Jeśli nie lubicie zmieniać 3 kompletów opon na rok to polecam. Najlepszy turystyk. Nie dość, że wolno się zużywa to jeszcze świetnie trzyma na winklach. Jedynie Metzeler Z8 jest odrobine lepszy na winklach, ale znika 2x szybciej. Według mnie ta opona nie ma konkurencji w swojej kategorii. 10/10 bez dwóch zdań.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Jędras
06.14.2012 14:19:03

Według mnie świetny kompromis między przyczepnością opon sportowych, a trwałością turystycznych. Bardzo pewna na zakrętach, jak jest nagrzana to ciężko wprowadzić ją w poślizg. W deszczu radzi sobie świetnie. Wcześniej jeździłem na BT-003R - były doskonałe, ale znikały o wiele za szybko :/

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
06.25.2012 13:19:10

Super gumy. Lepsze nawet od Pilot Road 2, na których wcześniej jeździłem. Mimo że są jednoskładnikowe to nie zużywają się zbyt szybko na środku. Zrobiłem już 4,5 tys na ZX-6R i wyglądają praktycznie jak nowe :) Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.12.2012 10:42:29

Opony są jednoskładnikowe, ale zużywają się bardzo wolno - przód ma już prawie 4 tys i wygląda jak nówka. Na tylnej oponie minimalne zużycie. Zagrzana na suchym trzyma idealnie. Na mokrym rewelacja. Bardzo dobrze wybiera wszystkie nierówności na drodze. Po wjechaniu na frezy praktycznie nie czuć tego! Na poprzednich Conti Road Attack na frezach była jedna wielka tragedia. Polecam te Pirelki!

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Jarek
07.20.2012 12:25:54

Pirelki ST bardzo miło mnie zaskoczyły - dobrze rozgrzane kleją się idealnie, dosłownie zachęcają do zejścia na kolano! :)

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
08.04.2012 11:29:07

Potwierdzam - Angelki są super, ale lubią wysoką temperature. W chłodniejsze dni trzeba na nie bardziej uważać. Dopiero po dobrym dogrzaniu pokazują co potrafią.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
DL 650
09.06.2012 19:10:00

Chyba wszystko już zostało powiedziane, dołączam się więc do opinii innych. Bardzo dobre gumy - gorąco polecam każdemu.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Seba ZZR 600
09.27.2012 9:20:34

Chyba jedne z lepszych turystyków jakie można założyć do motocykla. W porównaniu do poprzednich Pilot Road 2 wydają się ciut lepsze na suchym i minimalnie gorsze na mokrym. Przynajmniej takie mam subiektywne odczucia :D Ogólnie jestem zadowolony i jak się skończą to znowu je zakładam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Sasza GSX-R 1000K5
10.09.2012 18:37:45

Daje "10" nie bez powodu. Oponka zasługuje nawet na "11" na winklach na torze trzyma sie bardzo dobrze razem ze schodzeniem na kolano i tarciem o podnóżek również w jeździe turystycznej spełnia sie w 100% zarówno na mokrej jak i na suchej nawierzchni. Przejechałem na niej 7tys km i jeszcze mam bieżnika. Najlepszy wybór dla ludzi którzy preferują co jakiś czas wypady na tor i turystyczną jazde na długie podróże przy czym nie mają kasy na zmianę opon co 5tys km jak to jest z oponami sportowymi. Polecam!!!!

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
10.20.2012 9:41:33

Polecam. Oponki rewelacja, jak dałem się przejechać kumplowi co lata dużo na torze to nie wierzył że to jest opona turystyczna. Tak jak napisano wcześniej - kolano to bułka z masłem dla tej opony. Dosyć szybko się grzeje i trzyma dobrze nawet przy temperaturach w pobliżu 0 stopni. Najlepsza i najbardziej uniwersalna guma na jakiej jeździłem. BARDZO POLECAM!

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Tomek
11.12.2012 10:31:28

Super opony. Lepsze od Pilot Road 2, doskonale trzymają na suchym i mokrym. W hajce bez problemu wytrzymują około 9 tys i to bez oszczędzania. POLECAM.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Ernest
11.26.2012 14:05:49

Mogę się wyrazić jedynie w samych superlatywach o tej oponce. Opona ma bardzo dobrą przyczepność przy bardzo niskiej temperaturze, nigdy nie zaliczyłem śliga jeżdżąc w temperaturze około 0 stopni celsjusza, na mokrym również się bardzo dobrze trzyma. Mam bezpośrednie porównanie z oponką Pilot Road 2, która potrafi wpaść poślizg w porównywalnych warunkach.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
10
Gość
01.14.2013 0:24:07

Bez wachania dycha :) Mam je w Z750 i jak dla mnie to najlepsze gumy turystyczne na rynku - trzymają świenie w każdych warunkach. Jak jest ciepło to można się naprawde pobawić na winklach :) Na mokrym też elegancko trzymają, a do tego nie znikają za szybko. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
fanatyk
02.22.2013 18:56:49

Zrobiłem w tamtym sezonie ponad 10 tys. na angelach i nie mogę o nich złego słowa powiedzieć - oponki niesamowicie uniwersalne, dobre na suchym, dobre na mokrym, a nawet jak jest zimno. Warunek jeden - musi być powyżej 5 st :) W mniejszych temperaturach jest słabo z ich rozgrzewaniem, ale przy delikatnej jeździe można śmigać nawet przy -5 stopniach (przetestowane ;>). Trwałość także świetna - bieżnika jeszcze zostało na 6-8 tys, więc jest dobrze. Polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Rychu
03.20.2013 19:54:23

Angelke założyłem w zeszłym roku do FZ6. Wcześniej miałem pilot road 2. Moje spostrzeżenia są takie: angele lepiej trzymają na suchym, nieco wolniej się nagrzewają przy niskich temperaturach, na mokrym są odrobine gorsze od michelinów. Co do zużycia to powiem że nie jest źle, ale mimo wszystko micheliny wytrzymują więcej. Po sezonie w angelach wycierają mi się już te dwa wgłębienia bieżnika na środku, podczas gdy michelin wyglądał prawie jak nówka. Ogólnie świetna oponka, następną spróbuje angel gt która ma być ponoć 15% bardziej wytrzymała przy tej samej przyczepności.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
angel st dot 2012 - rewelacja!
04.01.2013 12:56:37

Witam, kupiłem sobie angel st na tył do XX-a - widziałem dużo pozytywnych opinii o tej oponie w internecie, ale nie sądziłem że są aż tak dobre. Kleją się prawie jak sportowe gumy - nie puszczają nawet na bardzo ostrych winklach, po mokrym też jeździ się rewelacyjnie, mają świetny feedback. Zużycie też całkiem dobre - XX zjada opony jak głupi, a po zrobionych 5 tys bieżnika jeszcze conajmniej na drugie tyle. Z mojej strony gorąco polecam te opony!

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
04.27.2013 10:21:50

Co to? strona sponsorowana? Oponki do 10 stopni celcjusza w ogóle nie trzymają. Śliskie, strach jeździć.

Gość
hahaha strach to mają ludzie przed Tobą xd haha

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
bardzo uniwersalne oponki
04.27.2013 14:37:23

@Jasiek: Hahahaha, przywaliłeś z grubej rury :) Proponuje najpierw udoskonalić technike jazdy, a nie zrzucać wine na opony. Ja jeździłem na nich w styczniu przy temperaturze -3 st. a więc dużo poniżej tych 10 st i nie zauważyłem nic niepokojącego - w łukach miałem momentami po 150-160 km/h. Jeździłem też w temp. 4 st. na mokrym i tak samo. Przy tych 8-10 st. już nie tylko można na nich jeździć, ale można konkretnie zap....lać. Jak na kategorie turystyczną angele stoją dla mnie bardzo wysoko, choć osobiście wole rosso 2 mimo 2x szybszego zużycia to nagrzewają się o wiele szybciej i trzymają jak szalone.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
dobre
05.11.2013 14:05:07

Ja podzielam zdanie jaśka - ta opona nie nadaje się do jazdy w chłodne dni, bo bardzo wolno się grzeje. Lepsze są pod tym względem micheliny. Natomiast angelka pokazuje pazur w temperaturach 20+ - wtedy trzyma się naprawde ładnie i nie mam żadnych oporów przed testowaniem granic jej przyczepności :) Ogólnie to jednak super kapeć.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
polecam
05.21.2013 11:50:50

Jeśli chodzi o walory użytkowe to angelki są naprawde świetne. Przyczepność na suchym i mokrym wzorowa. W ciepłe dni grzeje się momentalnie, w chłodniejsze faktycznie nieco gorzej ale bez paniki. Duży plus za trzymanie właściwości jezdnych prawie do końca swojego życia. Świadomie napisałem prawie, gdyż ostatnio spotkała mnie niemiła niespodzianka - wchodzę do garażu, a na długości jakichś 25-30 cm wzdłuż opony na środku wydziargany rów i widać druty. Bieżnika na środku w innych miesjscach jeszcze troche było, więc dziwi mnie to tym bardziej .To mój jedyny zarzut do tych opon, bo jeździ się na nich po prostu świetnie. 

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
8
pirelli angel st
07.05.2013 13:38:12

Mam ją w VFR 800 i mogę polecić. Przyczepność na suchym jest naprawde świetna. Nieco gorzej z przebiegiem - wytrzymała 13 tys(wyszedł drut). Opona jak dla mnie ma tylko dwie wady - za wolno się nagrzewa i w niskich temperaturach nie trzyma zbyt pewnie - najlepiej jeździ się tak od 15 st. w góre. Ogólnie angelka spisuje się bardzo przyzwoicie, więc polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Dzidek FJR 1300
07.28.2013 0:20:22

Przyczepność rewelacja, ale przebieg niekoniecznie. W FJR 1300 tył zrobił tylko 9 tys :/ Pilot Road 2 wytrzymał 15, więc jest bardzo duża różnica :/ Teraz wacham się czy założyć nowego Angela GT czy wrócić do Pilot Road 2. Chyba jednak wybiorę angela. :)

Gość
Do tak ciężkiego motocykla powinieneś założyć wersję GT

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Gość
03.11.2014 21:41:25

Znakomita opona, moim zdaniem lepsza od power pilotow. Bardzo poręczna, jedynie gdy jest chłodniej długo się grzeje.

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Pirelli Angel ST-Suzuki SV 650 K1
07.10.2014 9:53:54

Opony zasługują na dyszkę w kategorii sportowo-turystycznych. Przesiadłem się z Diblo Strady, która była zbyt twarda,... aniołki to inna bajka. Kleją rewelacyjnie zarówno na suchym jak i mokrym asfalcie. Obfity bieżnik świetnie odprowadza wodę a inny sposób opasania opony wyraźnie poprawia komfort jazdy jeśli chodzi o wybieranie nierówności. Zużywa się bardzo powoli a jedyne do czego można się przyczepić, to że dośc wolno się nagrzewają.

Profil użytkownika
Bazi
Tylna opona wytrzymała 18kkm^

Głosy: 35   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
pirelli Angel st
01.13.2015 21:10:38

Śmigam od 4 lat i jestem bardzo zadowolony. Opona "kleji" się do asfaltu, śmiało można się wykładać na zakrętach,zero uslizgu.Dobrze zachowuje się na mokrej nawierzchni.Latam yamahą r6.Warto kupić!

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


10
Bezpieczna i pewna...
01.28.2015 19:06:15

Latam ciężkim motocyklem z kuframi i "plecakiem' znaczne przebiegi i jestem z niej bardzo zadowolony.Szczególnie sobie cenię przyczepność na mokrym bo nie muszę o niej myśleć a mogę całkowicie skupić się na jeżdzie a to sprzyja bezpieczeństwu...Ode mnie 10!

Głosy: 30   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
02.09.2015 19:36:00

Ponieważ listopad i grudzień były ciepłe, jeździłem dokąd się dało. Ta opona doskonale się rozgrzewa i nawet przy +5 trzyma jak inne przy +20. Tak samo na wilgotnym zimnym asfalcie, zero emocji, opona jak przyklejona. W upały, na suchym, można jechać na ile odwagi starczy, opona da radę. Jeżdżę XJR 1300 i po 9800 km lekkie ząbki na rantach lamelek, poza tym bieżnik w stanie bardzo dobrym, w PR2 CT ten efekt był już po 1000 km, a po 12 K opona poszła do śmieci, bo wyraźnie wyciął się środek.
Jeśli nie wymyślą nic dużo lepszego, kolejną oponą z wyboru będzie znów Angel, może dla odmiany GT.

Głosy: 46   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Poręczność
9
Angel st
07.04.2015 13:42:22

Opony bardzo fajne. Super prowadzenie i wyczucie w zakrętach. szybko się nagrzewają i ładnie kleją. Obawiam się jedynie o wytrzymałość opon obstawiam jakieś 8-10 tyś km. (jeżdżę turystycznie) Poprzednie opony to Metzelery Z8 i nie widzę większej różnicy między tymi oponami. Przy wymianie jedynym czynnikiem będzie to ile przejadę km na tych oponach. Motocykl FJR1300

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Poręczność
10
Gość
07.11.2015 18:45:52

Niedawno kupiłem te opony i jestem bardzo zadowolony. Motocykl aż sam chcę się kłaść w zakrętach. Polecam wszystkim.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Poręczność
10
Honda cbr 929rr
07.16.2015 22:48:31

Założyłem dziś te oponkę do CBR 929 RR. Wrażenia super, szybko się grzeje, kleji się jak oszalała, żadnych uślizgów, czas pokaże jak ze zużyciem.

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Super opona warta swojej ceny
07.31.2015 13:17:40

Opony mam w GSR 600 zrobiłem na niej 8tyś i generalnie super się jeździ. Na zimne dni jest ok w cieplejsze super. W deszczu czy w słońcu zero uślizgów. Generalnie opona bardzo dobra. Testowana w trasie w mieście i na torze. Spokojnie na torze można składać się do granic motocykla i nic się nie dzieje. Generalnie bardzo polecam tą oponę. Ja jestem zadowolony. Nie wiem czy jest jakaś inna opona która by mnie zadowoliła.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Pirelli angel st
08.25.2015 18:41:05

Opony założyłem do x11 czyli motocykla z ciut mocniejszym momentem obrotowym ;) Od razu polecialem na Air Show do Radomia z Katowic i spowrotem. Czyli ze strzału jakieś 600km . Moim skromnym zdaniem te oponki są bajecznie przyczepne wcześniej miałem w kawie zx10 06r założone piloty 2. I nic dobrego o tych oponach nie mogłem powiedzieć. Natomiast Potelli st trzymają niesamowicie dużo cięższy motocykl który nie koniecznie jeździ na 2 kołach. Z czystym sumieniem polecam!!

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Angel st
09.23.2015 10:18:17

Bardzo fajna opona zrobiłem około 1000 km i jak na razie spoko :D

Gość
Ciąg dalszy opinii zmieniłem gumę na M7RR różnica jest taka że M7rr nie ślizga się przy gwałtownym dodaniu gazu na prostej :) Ale na winklach lepiej mi się śmigało na angel st chyba do nich wrócę :D

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Dała rade
10.06.2015 20:09:40

Smigam na XT660x (48KM). Od czerwca do października zrobiłem na tej oponie blisko 16.000 km i jej żywot dobiega końca, może jeszcze tysiąc pociagnie :)

Motocyklem latałem po autostradach, doleciałem swojego czasu do samego Maroka, innym razem obskoczyłem sporą część Alp, kilka przełęczy, Lazurowe Wybrzeże itd itd, były tez PL góry z mocno przeciętnym asfaltem. Powiem jedno - ta opona jest stworzona do pałowania na winklach. Uślizgi jedynie kontrolowane, przy bardzo mocnym odkręcaniu manety w wolnych i mocno złożonych zakrętach. Szybko się nagrzewa, trzyma dobrze. Na mokrym pod kontrolą.

Kiedyś szukałem opinii na temat tej opony. Dziś zostawiam swoją, bo naprawdę jestem zadowolony. Na nowy sezon, zamawiam drugą sztukę na tył :)

PS: jak ktoś nie cieka jak harpagan, to opona starczy na dłużej :D

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Pirelli
10.29.2015 6:01:54

Oponka super zakupiona nowa 2014rok ale po 500 km pękł bok opony zrobila się bula Odsylam do producenta ciekawe co powie!

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Jak zawsze rewelacyjne... :)
11.06.2015 20:23:39

Kupiłem je znowu...Nigdy mnie nie zawiodły.Mój przebieg na poprzednich około 32000.Naprawdę polecam do obciążonych turystyków bo to pewna i bezpieczna opona.

Profil użytkownika
meverick
Na podstawie waszych opinii zdecydowałem i dzisiaj założyłem na tył Bandit 1200S. Poprzednia contimotion wytrzymała 16 tyś.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Ciepło - bardzo dobrze, zimno - bardzo źle
11.07.2015 9:24:13

Witam
Oponki super trzymają przyczepność w temperaturze powyżej 15 stopni. Poniżej 12 stopni to robi się dramat. Grzeją się bardzo wolno. Bardzo trudno je dogrzać do odpowiedniej temperatury (ocena w oparciu o porównanie do innych opon). W naszym klimacie niestety nie są warte polecenia, chyba że ktoś jeździ tylko od maja do września.
Wytrzymałość opon jest ok.

Pozdrawiam

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Ciepło - bardzo dobrze, zimno - bardzo źle
11.07.2015 11:40:23

Witam
Oponki super trzymają przyczepność w temperaturze powyżej 15 stopni. Poniżej 12 stopni to robi się dramat. Grzeją się bardzo wolno. Bardzo trudno je dogrzać do odpowiedniej temperatury (ocena w oparciu o porównanie do innych opon). W naszym klimacie niestety nie są warte polecenia, chyba że ktoś jeździ tylko od maja do września.
Wytrzymałość opon jest ok.

Pozdrawiam

Gość
Głupoty gadasz jeździłem przy około 4 stopniach na mokrym i nic się się dzieje

Gość
To jakie gumy polecasz ?

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Pirelli Angel ST
06.21.2016 13:43:17

Daje max!!
Kupiłem Pirelke używaną 2.5mm bieżnika za grosze 2013 rok. Założyłem i byłem w szoku! Motor tak się asfaltu trzyma że aż miło.Super prowadzenie i nie boje sie wcisnąć hamulca do końca z obawą że koło mi odjedzie w bok. Wcześniej mialem bridgestone bt021 totalna tragedia ale pirelka to odwrotnosc battlaxa

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.22.2016 5:54:34

opona rewelacja. nie łapie uślizgów, wolno się zużywa - po 1500 km nie widać śladu zużycia , w końcu bez strachu można kłaść się w winklach, no i fajnie wygląda.
następna też będzie Aniołek ST

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
pirelli angel st
06.28.2016 21:50:47

Jeżdżę na suzuki gsx 1400 i chwalę sobie te pirellki. W prawdzie nie mam porównania i nie latam po torze ale nigdy nie miałem uślizgów. Jeśli kiedyś zmienię sprzęt to pewnie założę znowu je.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Uniwersalna na maxa
08.13.2016 11:30:12

Polecam dla motocyklistow ktorzy cenia sobie trwałość i szybka jazde po zakretach (70 do 30%) dojezdzam duzo po prostej do pracy 60km dziennie i po 3tys km zdarł sie dopiero aniołek (tzn ze opona juz sie dotarla) wg mnie wytrzyma ponad 10 tys. Trwałość 10/10.
Ponadto po jakims niespecjalnym rozgrzaniu bez problemu schodze na kolano:) przez 3 tys na suchym nie uswiadczylem żadnego uslizgu a jezdze dynamicznie( nie po prostej tylko wyjscia z zakrętu odkrecamy manetke i to samo w zakretach zeby je poglebic) wczesniej mialem diablo strady ale znikaly w oczach.

Krotko mowiac uzytkujesz moto na codzien i nie jestes urywaczem sekund na torze nie potrzeba Ci nic wiecej jak angel st. Miszelinki tez sa ok ale moim zdaniem przereklamowane i zachwalane przez amatorow na scigaczach _(tzw mistrzow prostej w krótkich spodenkach)

Moje moto fzs 600

Gość
Te oponki są słabe do kawy zx10r czasami mi się ślizgała na prostych ale na winklach bardzo dobrze sobie radziła polecam

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
bardzo dobra
08.29.2016 16:11:21

Śmigałem na tej oponie od nówki aż do samego końca. Bardzo dobrze mi się jeździło na winklach lepiej niż na m7rr wolno schodzi zakup m7rr to mój błąd wracam do angel st polecam !!!!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
MIodek
11.07.2016 21:42:38

Wreszcie i mnie dopadla wymiana opon. Zdecydowalem sie na angel st i nie żałuje ani złotówki. Przy temperaturze ok -2 spokojnie mozna pomykać. Na mokrym poprawna. Na suchym zajebista. Dobrze trzyma kierunek. Nie hałasuje.

Gość
Ja kocham te opony! Zawsze trzeba było wybierać - jeździć na tanich gniotach albo wydawać pół pensji za komplet porządnych opon, a Angele to strzał w dziesiątke. Nie ma lepszych opon cena/jakość.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...

Revit Stellar

Rękawice ładnie wyglądają, są wygodne, ale jakośc wykonania poniżej przeciętnej. Po ok. 5 tysiącach puściły szwy - jeden przy palcu serdecz...

Modeka Lorenzo

Za rękawice dałem ok 160 zł, nie jest to wygórowana cena jak za model ocieplany z membraną. Komfort jazdy i funkcjonalność oceniam dobrze jedna...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach