Mamy już 13970 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Knox Handroid



Ilustracja przedmiotu

1  

Knox Handroid

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
6.71 / 10

(Na podstawie 14 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 50%
Neutralne: 7%
Negatywne: 43%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
knox handroid
02.09.2013 11:02:17

Najlepsze rękawice motocyklowe na rynku. Minus tylko jeden - cena. Ogólnie się opłaca, bo posłużą wiele długich lat - jakość wykonania perfekcyjna. Tutaj zdjęcie handroidów po szlifie z prędkością 160km/h - http://planet-knox.blogspot.com/2010/05/handroid-100mph-crash-test-report.html

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Gość
02.19.2013 12:48:52

Rozważałem je, ale wygrały Dainese full metal racer. Knoxy fajnie wyglądają, ale nie są tak wygodne. Poza tym znalazłem post gościa, któremu amputowali palca z powodu ochraniaczy w handroidach i to też mnie do nich zniechęciło.

http://www.speedzilla.com/forums/street-track/64799-do-not-buy-these-gloves-knox-handroid-gloves.html


Gość
Haha poleciałeś typie po bandzie.. Po co się wypowiadasz, skoro nawet nie miałeś ich na rękach ?

Gość
warto zwrócić uwagę, że Dainese full metal racer są średnio prawie 500 zł droższe.

Gość 666
zgadzam sie z komentarzem gościa1 gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem !!

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
ryba
02.25.2013 9:45:08

Dla mnie to najlepsze rękawice jakie istnieją. Faktycznie na początku mogą się wydać troche dziwne za sprawą bardzo dużej ilości ochraniaczy, ale po paru dniach ten efekt mija i rękawice leżą doskonale. Są naprawde solidne, mają dobrą wentylacje i wyglądają genialnie - dla mnie numer jeden. Efekt psuje tylko cena, ale handroidy to wytrzymałe sztuki na wiele sezonów, więc inwestycja się opłaci. Moje mam już 2 lata i są w stanie prawie salonowym. Polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
rewelacja
07.21.2013 20:13:42

Nie znam lepszych rękawic na supermoto. Świetne wykończenie, rewelacyjna wentylacja, masa ochraniaczy w każdym newralgicznym miejscu. Minusy? Tylko jeden - cena.

POLECAM!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
prawie doskonałe...
04.06.2014 9:40:32

Ogólnie na wypasie, ale brak wentylacji w rękawicach za prawie 1000 PLN to spory minus. Polecam, choć na lato mam alpiny z siatki.

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
2
Nie da rady
05.26.2014 14:21:05

Dosatłem rękawice na prezent i od samego początku mi nie leżały. Myślałem, że się dołożą, ale ni huhu. Dalej są niewygodne i do tego wiszą wszedzie nitki jakby były źle zakończone. Ogólnie trzeba mierzyć, ale nie polecam. A jeszcze wentylacja mega do dupy, ręka się gotuje jak wodzie na makaron.


PixaMRK
Tak ze ten no mam rękawice od 2 tygodni (28-08-2018)MKIII temperatura była jak była 25+ mnie osobiście ręka się nie pociła podczas jazdy.A rozmiar to trzeba dobrac :D.

Gość
Pewnie rozmiar 2x mniejszy niż powinieneś mieć, więc nie ma co się dziwić, że nie wygodne..

Gość
pewnie z aliexpress masz to raczej tam opinie wystawiaj

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
Dziwna przypadłość
09.13.2014 12:51:17

Rekawice fajne, ale raptem po jednym sezonie kilku amatorskich torowań mankiet na wewnętrznej krawędzi prawej rękawicy mam wytarty z jednej strony do białego plastku (poddała się skóra poźniej materiał pod skórą) przez co oberwał tez lakier na zborniku, lewa strona też się juz poddaje (widocznie prawe zakręty idą mi gorzej ;)). W jednej rękawicy puszczają szwy trzymające zapięcie nadgarstka.

Aga
Podsumowanie po sezonie: puściły szwy przy sliderach nadgarstka w jednej rękawicy, wiec slider zaraz odpadnie, rzepy nadgarstka ledwo sie trzymają, a na mankietach postępuje wycieranie skóry. Rękawice przejechały miedzy 500-1000km, więc niech każdy sam wyciągnie wnioski, czy warto płacić 800-1000zł

Głosy: 67   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
3
Nie polecam
11.10.2014 9:38:13

Rękawice świetnie leżą, są bezpieczne jak na swoją "pancerność" mają dobrą wentylację i wyglądają doskonale. Pytanie tylko co z tego skoro reklamuje je średnio co kilka miesięcy. Po 3 miesiącach ok kupna puściły szwy na boku, dostałem nowe, później przestały trzymać rzepy, wyciera się skóra na ochraniaczach co jak widzę nie jest odosobnionym przypadkiem - przyznał to nawet w trakcie reklamacji sprzedawca w sklepie (hmm ciekawe, że nie powiedział tego jak je kupowałem). Reklamacja trwa na tą chwilę już 2 miesiąc. NIE POLECAM ponieważ to jest bubel za 800 zł. NIGDY WIĘCEJ KNOXA

Głosy: 71   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
2
Badziewie za kupę hajsu
11.27.2014 13:33:15

Widzę, że mój przypadek nie jest odosobniony. Razem z kumplem kupiliśmy dwie pary. U mnie rzepy wytrzymały 6 miesięcy jeżdżenia ( jeden sezon). Lewy trzyma tak sobie, prawy się rozpina w trakcie jazdy (u kumpla jest ok choć rzep trzyma już słabiej). Tak samo się wyciera osłona ochraniacza jak u innych (w obu parach) głównie w prawej od ruchu gazem. To jest ŹLE!! skonstruowane dziadostwo. Wcześniej miałem Alpinestarsy SP-1 za 1/4 ceny tych i służyły dobrze 2 lata i pewnie dalej by tak było gdyby nie gleba. Ogólnie za tą kasę to jest kaszana straszna, lepiej kupić ALpine GP Pro czy GP Tech.

Głosy: 60   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Najlepsze rękawice jakie miałem
08.07.2015 14:19:42

Jestem bardzo zaskoczony negatywnymi opiniami kolegów powyżej. Mam wersję krótką tych rękawic już prawie 3 sezon bo do tekstylnej kurtki pełna wersja wyglądała zbyt nachalnie. Mega wygodne, pancerne a wyglądają jak milion dolarów. Nic się nie pruje i nic nie odpada. Jedyny minus głównie wizualny to ciemniejąca skóra kangura od wewnętrznej strony dłoni. Faktem jest, że nie tyram ich na torze ani w deszczu więc może to spowodowało, że moja opinia jest tak pozytywna :)

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
5
No cóż...
10.04.2015 18:13:54

Knox Handroid... Kosmiczny wygląda ale czy coś więcej?

Handroidy wybrałem... sam nie wiem dlaczego. Chyba przeważył ich niecodzienny wygląd. Z początku rękawice mega niewygodne i sztywne, po czasie dopasowały się i teraz pod względem wygody nie mogę im nic zarzucić. Moja para przeżyła już szlifa więc wytrzymałość też sprawdziłem. Rękawice nie mają przetarć natomiast plastik na górze rękawic jest kompletnie połamany. Po za krwiakiem pomiędzy kciukiem a palcem wskazującym nic więcej w ręce mi się nie stało. Co za tym idzie śmiało mogę powiedzieć, że Knoxy zrobiły robotę.

Czy wybrałbym je drugi raz? Odpowiedź brzmi nie. Ich "egzoszkielet" wydaje mi się kompletnie bezużyteczny bo podczas szlifu wszystkie dosłownie wszystkie te paski na palcach wypadły z mocowań i wisiały sobie swobodnie. Wiec raczej by mi w niczym nie pomogły... Co powoduje, że jest to tylko i włącznie dodatkowy bajer w wyglądzie rękawic.

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
4
W sklepie super - później już nie tak bardzo
04.06.2016 15:24:08

Jazda w nich jest ok. Są wygodne, no może to "coś" ochronne na palcach trochę przeszkadza. Wentylacja średnia. Ale największym problemem jest jakość, która jest fatalna!. W ciągu 3 sezonów użytkowania (20tys km / kilka wypadów na tor) wymieniałem rzepy 3 razy z czego 2x na gwarancji. Poprzecierały się osłony ochraniacza na nadgarstku. No i co najważniejsze poprzecierała się skóra na palcach wskazującym i serdecznym lewej rękawicy. Wg mnie w rękawicy za 850zł nie powinno mieć to miejsca. Wcześniej jeździłem W Alpinestars Sp-1 za 1/3 tej ceny i były dużo lepiej wykonane. Ogólnie nie polecam. Lepiej dopłacić i kupić np Helda. Nieporównywalnie lepsza jakość.

Profil użytkownika
redruM
Ah zapomniałem, że w pierwszym sezonie po 2 miesiącach się rozpruły i dostałem drugą (niby poprawioną) wersję. Jak bardoz poprawioną opisałem wcześniej :)

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Knox rękawice
06.28.2018 8:46:43

Posiadam rękawice Knox BioMech od 7 lat. Użytkuję je w każdych warunkach i to, co mogę powiedzieć o nich to jest tylko jedno: SUPER RĘKAWICE NA KAŻDĄ OKAZJĘ. W temacie bezpieczeństwa ocena super. Miałem high side na torze z bolesnym upadkiem i gdyby nie te knoxy, to łapy lądowałyby w gipsie na dwa miechy. Wykończenie jest ok.chociaż po ok. 4 latach puścił szew na wskazującym prawej ręki i to jedyna niespodzianka. Szukam następnych i napewno zakupię HANDROIDY. Bezpieczne, wygodne, solidne i godne zaufania dla moich rąk. Polecam!

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Knox po 2 tygodniach co 6 miesięcy będę aktualizacja
09.12.2018 18:59:07

No to może tak Egzoszkielet troszkę utrudnia manewrowanie na oryginalnych klamkach(tzn dwoma palcami za wiele nie podziałamy).Aczkolwiek nie jest to jakiś wielki minus.
Teraz z tej lepszej strony Wygodne, mnie osobiście ręka się w nich nie poci co za tym idzie pewnie od 10 stopni w dol można będzie odczuwać chłód , potrzebują czasu by się ułożyć potem bajka, wyglądają kosmicznie i tak się sprawują.Boa tez super patent pozostaje tylko jeździć i kontrolować zużycie.


Dołączone zdjęcia
Knox Handroid
Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


MANNOL 7812 Motorbike 4-Takt 10W40

Jeżdżę na nim od 4 sezonów, zużyłem już 4 bańki po 4 litry oleju. Skrzynia i sprzęgło chodzi bardzo dobrze, silnik wysokoobrotowy pojemnośc...

HJC CS-14

Po 3 latach i kilkudziesieciu tysiacach km, zanim wyrzuce kask, moge wydac opinie.

Plusy:
Tani
Tani
Bardzo tani!

Metzeler Sportec M5

Motocykl to Ktm SM 690
Kupiłem komplet tych opon na początku sezonu
Opony te potrzebują sporo czasu do nagrzania się
pierw...

Arai RX-7 Corsair

Kask rewelacyjny, świetnie leży na mojej głowie dopasowany w każdym calu, wentylacja super normalnie furorę robi, nie raz muszę ją przymykac ...

KTM 1090 Adventure R

Opinię moją wyrażam po przejechaniu KTM 1090 AR w tym sezonie od marca ponad 16 tysięcy km. Poprzednie motocykle to Yamaha XT1200Z i BMW F800 GS A...

Suzuki C50T Boulevard

Bardzo fajna maszyna, wygodna jazda i wizerunek super. Moto niezawodne polecam wszystkim chętny. W moim posiadaniu od dwóch sezonów. Rocznik 2013. ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania