Sidi B2 :: Opinie motocyklistów
Mamy już 13747 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Sidi B2



Ilustracja przedmiotu

1  

Sidi B2

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.87 / 10

(Na podstawie 15 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 93%
Neutralne: 0%
Negatywne: 7%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Gość
03.23.2013 8:35:32

Buty rewelka. Mam już 3 lata i złego słowa nie mogę powiedzieć - rewelacyjnie wykonane, wygodne na moto i fajnie się w nich chodzi. POLECAM.

Gość
potwierdzam. wygodne i trwałe. Mozna normalnie w nich chodzić.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Sidi B2
09.23.2013 12:55:08

Buty jak dla mnie idealnnie sie sprawdzaja, wygodne, przystosowane do kazdych warunkow. W deszcz tez daja rade chyba ze jest okropna ulewa. Zaleta jest to ze ma wymienne slidery

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Bardzo porządne buty
11.13.2013 20:15:55

Mam je już 4 sezon i dają radę nawet w deszczu. Po impregnowaniu zwykłym sprayem na skór stają się praktycznie nieprzemakalne. Dosyć wygodne i dobrze spasowane. Z uwag czy wad to jest kilka drobiazgów. Trochę szybko wyciera się podeszwa, i trzeba pamiętać żeby brać o nr większy niż standard który nosimy bo rozmiarówkę mają zaniżoną. No i piszczą przy chodzeniu ale to się drobiazgi, bo wykonanie i jakość jest super.

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Jakość wykonania
9
zacne laczki
11.22.2013 12:35:59

Także polecam - wygodne w czasie jazdy i przy pieszych przechadzkach, nigdy mi nie przemokły choć zdarzało się że jechałem w ulewie. W lato do 30 st. komfort bardzo dobry, nie jest za gorąco. Minus jest taki, że skrzypią podczas chodzenia. Polecam.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Świetne buty
01.03.2015 0:17:57

Bardzo polecam te buty, solidne wykonanie, bardzo dobrze usztywnione i zarazem wygodne, a na skrzypiące buty polecam psiknąć tu i ówdzie WD-40 :)

Głosy: 39   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polecam
01.06.2015 10:08:31

POLECAM, buty używam od 3 sezonów, i oprócz normalnych śladów używania nie ma żadnych uszkodzeń z racji złego materiału czy błędu w projekcie, a jeździły w każdych warunkach, 100km w deszczu - ulewnie i dop po domem poczułem wilgoć wew. buta. Przede wszystkim są lekkie, wygodne w jeździe i o dziwo w chodzeniu też, nie wiem którędy te powietrze wpada ale są przewiewne :P Tylko trzeba o nie dbać, czyścić i nawilżać co jakiś czas ( ja to robię w sezonie co 2gi miesiąc średnio) żeby nie pękały, wiadomo "jak dbasz, tak masz"


endrju
prepatar w spray'u, kupiłem w jakimś obuwniczym (CCC chyba) za ok 20-30zł, preparat do zabezpieczania butów skórzanych i z tw. sztucznych. But nie płowieje na kolorze, nie pęka, nie skrzypi, nie puszcza wody do środka i wygląda jak nowy :P

endrju
prepatar w spray'u, kupiłem w jakimś obuwniczym (CCC chyba) za ok 20-30zł, preparat do zabezpieczania butów skórzanych i z tw. sztucznych. But nie płowieje na kolorze, nie pęka, nie skrzypi, nie puszcza wody do środka i wygląda jak nowy :P

Grzegorz
Czym nawilżasz "natłuszczasz" buty z eko skóry, żeby zapobiegać pękaniu ?

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
polecam
01.25.2015 17:23:45

W tej cenie nie ma się do czego przyczepić. Przede wszystkim są niezniszczalne, jeżdżę w nich już 5 sezonów (również w warunkach terenowych choć może się wydawać to dziwne w tego typu butach ;-)), rzadko czyszczę, ostatnio po złamaniu obojczyka zachlapali mi je w gipsowni i po wyczyszczeniu wyglądają jak prawie nowe ;-). Z minusów - nie są nieprzemakalne, w ulewie po godzinie czuć w nich wodę (skarpeta goretexowa załatwia sprawę), poza tym pourywały mi się w nich "trzymaczki" od zamków (da się naprawić bez wymiany całych zamków). Szybko zdzierają się podeszwy
Z plusów - super wygodne, lekkie, latem nie poci się w nich gira, mają super wytrzymałe rzepy, kilka razy po wywrotce utknęła mi stopa pod motocyklem i ani razu nie skończyło się na ortopedii.

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Jestem na TAK
03.16.2015 16:49:10

Człapie już w tych laczkach 2 sezony i zacząłem trzeci, są wygodne, pielgrzymki nie dupniesz w nich ale po mieście z buta kawałek nawiniesz, skrzypią przy chodzeniu ale to nic nowego w takich butach poza tym to nie buty do łażenia. W jeździe bardzo bardzo wygodne i lekkie, nie meczą sie przez to nogi, dobre wyczucie dzwigienek, nie mają otworów wentylacyjnych a o dziwo wentylacja w nich jest (dziwne ale bardzo dobre), dobre na zimne dni, średnie dni i upały, na deszczu przemokły mi po 2godz jazdy chodz nogawki miałem NA butach.Ochraniacze wydają się byc solidne, i w miejscach gdzie byc powinny, czyli kompletna ochrona. Jakoś wykonania tez wysoka.
daje 9/10. Polecam innym, dobrze wydana kasa.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
5
Bez zachwytu
04.15.2015 10:12:15

Buty te użytkuje już 4 sezon (50tys km). Nie zgodzę się do końca w powyższymi opiniami. But jest raczej niewygodny i za każdym razem po przejściu więcej w nich niż 1km mam obtarty bok małych palców i zewnętrznej części stopy (w tym miejscu występuje slider i nie rozciągnie się to z czasem).
Buty nie nadają się na ulewę i dość szybko (10-15 minut) przepuszczają wodę. Impregnuje je, ale deszcz przecieka przez boczny zamek (kałuży może w nich nie ma, ale skarpetka jest w wielu miejscach mokra).
Po tak długim czasie buty można uznać za zrobione w miare przyzwoicie. Zaczęła lekko mi się łuszczyć/ścierać skóra na czubku buta, ale wielokrotnie próbowałem zmyć szczotką z nich smar nie patyczkując się (tak więc nie można mieć pretensji). Rzep boczny trochę się "zmechacił", ale poza tym buty dalej trzymają się jak trzeba.
Moim zdaniem buty są niewygodne zarówno od dolnej strony stopy(może przydałaby się jakaś bardziej miękka wkładka-ja jeżdżę w oryginalnej i nie nadaje się ona na spacery powyżej 1km po parku. Z pozostałych rzeczy nic nie odpada, wszystko trzyma się na swoim miejscu. Są dobre (ale w tej cenie takie powinny być), więc bez zachwytu.

Plm
PS jeżdżę w nich przez cały rok od +1 do +35 st C i śmiało mogę powiedzieć, że nadają się na buty całoroczne. Przy niskich temperaturach do +6 C w nogę trochę za zimno(ale bez tragedii i można to zniwelować grubą skarpetą) a przy upałach +27 C noga lekko się poci (ale naprawdę bez tragedii, a jestem potliwy).

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
sidi b2
08.21.2015 1:53:46

dla mnie buty super niewygodne,nie moge sie do nich przyzwyczaic,za wysoki obcas,chodzi sie fatalnie,moze jeszcze sprobuje,ale raczej to nie dla mnie,poszukam typowo turystycznych.jakosc wykonania bardzo dobra,tu nie ma dyskusji,ciezko nawet boczna stopke otworzyc w motocyklu,w crossowych zrobie to bez problemu.raczej buty dla kobiet,ladne,super wykonane,ale ten cholerny obcas,typowo sportowe pewnie bym strasznie przeklinal,widocznie to nie typ butow dla mnie.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
jest good
01.08.2016 16:57:21

polecam buciki.
-Lekkie (nawet bardzo, noga sie nie męczy)
-wytrzymałe/solidne (prawie zero uszk, po szlifie i przewróceniu sie moto na nogę,)
-bezpieczne (noga wyszła bez szwanku)
-bardzo wygodne (tak w jeździe jak i przy chodzeniu)
-o dziwo przewiewne
długo i dobrze posłużą jak sie o nie dba, czyszczenie i impregnacja.
kupiłem za 650zł ok 2 lata temu
POLECAM

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Super
04.07.2017 11:43:28

Może to krótko ale zacząłem drugi sezon w SIDI B2, początkowo podchodziłem sceptycznie, były sztywne, ciężko wkładało się nogę i ciężko było ściągnąć buta. Obecnie wszystko jest w porządku, fajnie się dopasowują do nogi. To prawda, że trzeba brać nr większe niż się nosi (taka numeracja). Jestem z nich bardzo zadowolony. Synowi, który zaczyna przygodę motocyklową też taki kupiłem i jest zachwycony mimo ich początkowej sztywności. Niektórzy narzekają, że obcierają czy są niewygodne na spacery po parku... no tak to nie kapcie tylko typowe buty motocyklowe, tak więc na motocykl jest OK na spacery to tylko krótkie. Faktycznie skrzypią ale są na to domowe sposoby :) Osobiście bardzo polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Sidi Fusion
03.28.2018 17:49:20

But na 4 z małym plusem,dla zamawiających przez internet koniecznie rozmiar większy.Mam szeroką stopę więc w grubszych skarpetach troszkę uwiera,w cienkich jest ok.Po 8 tyś km but jak nowy.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
I tak lepsze od wielu niby "sportowych" butów.
04.23.2018 0:41:21

Używam tych butów od 8 lat, za każdym razem do kombinezonu, oraz czasem do jeansów przy chłodniejszej, lub wilgotnej pogodzie.

Pod względem komfortu, jest bardzo dobrze. Buty nie krępują ruchów, podeszwa jest cienka, wyściółki praktycznie brak w części stopy, co zapewnia dobre czucie dźwigni i podnóżków.

W kwestii wentylacji, nie są to buty wentylowane, więc nie można od nich wiele wymagać. Brak podszewki w obrębie stopy to atut. Meshowa wyściółka cholewy zapewnia pewien poziom cyrkulacji powietrza, gdy but jest noszony na spodniach, zwłaszcza jeansowych. Ogólnie, jak jest ciepło/gorąco, to jest w nim raczej gorąco (albo i nie, jak ktoś ma tendencję do zimnych stóp. U mnie jest wręcz przeciwnie - zawsze mi w nie gorąco, nawet w sandałach ;) ). Daję komplet gwiazdek, bo przy braku wentylacji ciężko czegokolwiek więcej wymagać, a brak podszewki jest plusem.

W kwestii jakości powiem tyle, że pomijając pęknięcia farby w miejscu, gdzie but się zgina, oraz paru zadrapań, praktycznie nadal wyglądają niemal jak nowe.

Teraz kilka aspektów poza wbudowaną skalą.

Bezpieczeństwo - łuskowy system wokół ścięgna Achillesa całkiem dobrze chroni przed przegięciem stopy "w dół". Niestety, nie ma takiej ochrony w drugą stronę. Buty nie posiadają wbudowanych szyn, więc nie mają dużej odporności na wyłamanie kostki w bok, jednak i tak sprawują się w tej kwestii lepiej, niż S-MX 6, reklamowane jako wchodzące w półkę sportową (co jest ewidentną bzdurą) i o wiele lepiej, niż Tractech Evo (znów niby "sportowy"). W tym przedziale cenowym można jednak znaleźć modele lepiej zabezpieczające stopę (szyny w kostce, etc.).

Wodoodporność - chyba jest wersja tych butów z Gore-Texem. Ja mam zwykłe. Trzeba zauważyć, że suwak jest pociągnięty niemal do samej podeszwy, więc siłą rzeczy woda będzie tamtędy przeciekać. Nadal jednak wytrzymują mi nawet kilkadziesiąt kilometrów w ulewie bez przesiąknięcia.

Informacje dodatkowe:
- tak, skrzypią ;)
- nie polecam narażać ich na piasek/błoto, bo potem będą problemy z suwaniem ekspresu (duh).

Podsumowując, nie są to buty typowo sportowe, a ze względu na trudne uodpornienie na wodę, nie są to też dobre buty do turystyki.
Określiłbym je jako podstawowe zabezpieczenie (i tak lepsze od sporej części "sportowych" modeli) do maszyn o sportowej pozycji, dające dobre wyczucie setów.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
Dałbym dychę ale
05.20.2018 16:03:51

Buty super prawie pod każdym względem oprócz dwóch aspektów i oba dotyczą gdy zaczyna podać
Pierwszym nim jest, że podeszwy są bardzo śliskie gdy asfalt jest mokry. Niebezpieczne jest zsiadanie z moto, gdy motocykl jest wyższy to nie jest zbyt komfortowe.
Drugim jest przemakanie. na perforacji nawet gdy mży - moje bardzo mocno puszczają wodę. Dzięki może temu wentylacja jest naprawdę na wysokim poziomie.
Reszta tak jak piszą koledzy super buciki na moto. świetny wygląd, bardzo dobre materiały (oprócz podeszwy) ... polecam

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Gopro 7 Black

Wszystkie filmy na youtube potwierdzają, że stabilizacja jest nie do pokonania i tak jest faktycznie. My używamy jej jednak na moto i tutaj jest ni...

Yamaha R1 RN19 (2007-2008)

Erłan to erłan daje rade ale trzeba dbać! jak jezdzi nią jełop co stale stawia na gume to puzniej płacze proste to jest motocykl na tor a nie do...

Caberg Tourmax

Kupiłem to "G" rok temu ,i ok 12-15tyś km ODRADZAM wszystkim kogo spotkam (między innymi z powodu nie uznania reklamacji) , WADY: mocowanie pasków...

Pirelli Angel ST

Na oponach przejechałem ok. 8 tysięcy, myśle, ze do 10 wytrzymają.
Ogólnie opona przyzwoita, ale do jazdy turystycznej, rekreacyjnej. Prz...

KOVIX KD6

Wielkie poprawki od ostatniego modelu . Bardzo głośna ! daje poczucie małego bezpieczeństwa . wiadomo ze jak ktos ukranie to zrobi wszystko ale g...

Yamaha YBR 125

miałem,ale wolę zdecydowanie cbf 125,lepiej wykonanan ,szybsza,wygodniejsza i mniej pali.Jest tez troszkę większa ale i droższa....


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania