Mamy już 9437 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Sidi B2



Ilustracja przedmiotu

1  

Sidi B2

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.91 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 91%
Neutralne: 0%
Negatywne: 9%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Gość
03.23.2013 8:35:32

Buty rewelka. Mam już 3 lata i złego słowa nie mogę powiedzieć - rewelacyjnie wykonane, wygodne na moto i fajnie się w nich chodzi. POLECAM.

Gość
potwierdzam. wygodne i trwałe. Mozna normalnie w nich chodzić.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Sidi B2
09.23.2013 12:55:08

Buty jak dla mnie idealnnie sie sprawdzaja, wygodne, przystosowane do kazdych warunkow. W deszcz tez daja rade chyba ze jest okropna ulewa. Zaleta jest to ze ma wymienne slidery

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Bardzo porządne buty
11.13.2013 20:15:55

Mam je już 4 sezon i dają radę nawet w deszczu. Po impregnowaniu zwykłym sprayem na skór stają się praktycznie nieprzemakalne. Dosyć wygodne i dobrze spasowane. Z uwag czy wad to jest kilka drobiazgów. Trochę szybko wyciera się podeszwa, i trzeba pamiętać żeby brać o nr większy niż standard który nosimy bo rozmiarówkę mają zaniżoną. No i piszczą przy chodzeniu ale to się drobiazgi, bo wykonanie i jakość jest super.

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Jakość wykonania
9
zacne laczki
11.22.2013 12:35:59

Także polecam - wygodne w czasie jazdy i przy pieszych przechadzkach, nigdy mi nie przemokły choć zdarzało się że jechałem w ulewie. W lato do 30 st. komfort bardzo dobry, nie jest za gorąco. Minus jest taki, że skrzypią podczas chodzenia. Polecam.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Świetne buty
01.03.2015 0:17:57

Bardzo polecam te buty, solidne wykonanie, bardzo dobrze usztywnione i zarazem wygodne, a na skrzypiące buty polecam psiknąć tu i ówdzie WD-40 :)

Głosy: 38   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polecam
01.06.2015 10:08:31

POLECAM, buty używam od 3 sezonów, i oprócz normalnych śladów używania nie ma żadnych uszkodzeń z racji złego materiału czy błędu w projekcie, a jeździły w każdych warunkach, 100km w deszczu - ulewnie i dop po domem poczułem wilgoć wew. buta. Przede wszystkim są lekkie, wygodne w jeździe i o dziwo w chodzeniu też, nie wiem którędy te powietrze wpada ale są przewiewne :P Tylko trzeba o nie dbać, czyścić i nawilżać co jakiś czas ( ja to robię w sezonie co 2gi miesiąc średnio) żeby nie pękały, wiadomo "jak dbasz, tak masz"


endrju
prepatar w spray'u, kupiłem w jakimś obuwniczym (CCC chyba) za ok 20-30zł, preparat do zabezpieczania butów skórzanych i z tw. sztucznych. But nie płowieje na kolorze, nie pęka, nie skrzypi, nie puszcza wody do środka i wygląda jak nowy :P

endrju
prepatar w spray'u, kupiłem w jakimś obuwniczym (CCC chyba) za ok 20-30zł, preparat do zabezpieczania butów skórzanych i z tw. sztucznych. But nie płowieje na kolorze, nie pęka, nie skrzypi, nie puszcza wody do środka i wygląda jak nowy :P

Grzegorz
Czym nawilżasz "natłuszczasz" buty z eko skóry, żeby zapobiegać pękaniu ?

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
polecam
01.25.2015 17:23:45

W tej cenie nie ma się do czego przyczepić. Przede wszystkim są niezniszczalne, jeżdżę w nich już 5 sezonów (również w warunkach terenowych choć może się wydawać to dziwne w tego typu butach ;-)), rzadko czyszczę, ostatnio po złamaniu obojczyka zachlapali mi je w gipsowni i po wyczyszczeniu wyglądają jak prawie nowe ;-). Z minusów - nie są nieprzemakalne, w ulewie po godzinie czuć w nich wodę (skarpeta goretexowa załatwia sprawę), poza tym pourywały mi się w nich "trzymaczki" od zamków (da się naprawić bez wymiany całych zamków). Szybko zdzierają się podeszwy
Z plusów - super wygodne, lekkie, latem nie poci się w nich gira, mają super wytrzymałe rzepy, kilka razy po wywrotce utknęła mi stopa pod motocyklem i ani razu nie skończyło się na ortopedii.

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Jestem na TAK
03.16.2015 16:49:10

Człapie już w tych laczkach 2 sezony i zacząłem trzeci, są wygodne, pielgrzymki nie dupniesz w nich ale po mieście z buta kawałek nawiniesz, skrzypią przy chodzeniu ale to nic nowego w takich butach poza tym to nie buty do łażenia. W jeździe bardzo bardzo wygodne i lekkie, nie meczą sie przez to nogi, dobre wyczucie dzwigienek, nie mają otworów wentylacyjnych a o dziwo wentylacja w nich jest (dziwne ale bardzo dobre), dobre na zimne dni, średnie dni i upały, na deszczu przemokły mi po 2godz jazdy chodz nogawki miałem NA butach.Ochraniacze wydają się byc solidne, i w miejscach gdzie byc powinny, czyli kompletna ochrona. Jakoś wykonania tez wysoka.
daje 9/10. Polecam innym, dobrze wydana kasa.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
5
Bez zachwytu
04.15.2015 10:12:15

Buty te użytkuje już 4 sezon (50tys km). Nie zgodzę się do końca w powyższymi opiniami. But jest raczej niewygodny i za każdym razem po przejściu więcej w nich niż 1km mam obtarty bok małych palców i zewnętrznej części stopy (w tym miejscu występuje slider i nie rozciągnie się to z czasem).
Buty nie nadają się na ulewę i dość szybko (10-15 minut) przepuszczają wodę. Impregnuje je, ale deszcz przecieka przez boczny zamek (kałuży może w nich nie ma, ale skarpetka jest w wielu miejscach mokra).
Po tak długim czasie buty można uznać za zrobione w miare przyzwoicie. Zaczęła lekko mi się łuszczyć/ścierać skóra na czubku buta, ale wielokrotnie próbowałem zmyć szczotką z nich smar nie patyczkując się (tak więc nie można mieć pretensji). Rzep boczny trochę się "zmechacił", ale poza tym buty dalej trzymają się jak trzeba.
Moim zdaniem buty są niewygodne zarówno od dolnej strony stopy(może przydałaby się jakaś bardziej miękka wkładka-ja jeżdżę w oryginalnej i nie nadaje się ona na spacery powyżej 1km po parku. Z pozostałych rzeczy nic nie odpada, wszystko trzyma się na swoim miejscu. Są dobre (ale w tej cenie takie powinny być), więc bez zachwytu.

Plm
PS jeżdżę w nich przez cały rok od +1 do +35 st C i śmiało mogę powiedzieć, że nadają się na buty całoroczne. Przy niskich temperaturach do +6 C w nogę trochę za zimno(ale bez tragedii i można to zniwelować grubą skarpetą) a przy upałach +27 C noga lekko się poci (ale naprawdę bez tragedii, a jestem potliwy).

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
sidi b2
08.21.2015 1:53:46

dla mnie buty super niewygodne,nie moge sie do nich przyzwyczaic,za wysoki obcas,chodzi sie fatalnie,moze jeszcze sprobuje,ale raczej to nie dla mnie,poszukam typowo turystycznych.jakosc wykonania bardzo dobra,tu nie ma dyskusji,ciezko nawet boczna stopke otworzyc w motocyklu,w crossowych zrobie to bez problemu.raczej buty dla kobiet,ladne,super wykonane,ale ten cholerny obcas,typowo sportowe pewnie bym strasznie przeklinal,widocznie to nie typ butow dla mnie.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
jest good
01.08.2016 16:57:21

polecam buciki.
-Lekkie (nawet bardzo, noga sie nie męczy)
-wytrzymałe/solidne (prawie zero uszk, po szlifie i przewróceniu sie moto na nogę,)
-bezpieczne (noga wyszła bez szwanku)
-bardzo wygodne (tak w jeździe jak i przy chodzeniu)
-o dziwo przewiewne
długo i dobrze posłużą jak sie o nie dba, czyszczenie i impregnacja.
kupiłem za 650zł ok 2 lata temu
POLECAM

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


MT Revenge

Kask bardzo dobrej jakości. 5 gwiazdek w teście sharp o czymś świadczy. Bardzo dobra wentylacja. Przy 30 stopniach nie będziesz miał mokrej gło...

Kawasaki Z1000 SX (2010-2013)

Super do jazdy suepr elastyczny silnik, ale to kawal motocykla nie na poczatek, przez owiewki zajmuje sporo miejsca, domwymiany szybka i przednie kie...

LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania