Mamy już 9437 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Tschul 747 Titanium



Ilustracja przedmiotu

1  

Tschul 747 Titanium

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
6.50 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 38%
Neutralne: 13%
Negatywne: 50%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
stosunek cena/jakość nie do przebicia
08.01.2013 15:01:36

Mam go od 4 miesięcy. Kombiak wygodny, magnezowe ochraniacze na barkach i kolanach, garb, skóra grubości 1,3-1,4mm, bardzo wygodne wnętrze i markowe zamki YKK! Jakość wykonania dobra - jedynie niektóre szwy są minimalnie krzywo zeszyte, ale jak na razie w niczym to nie przeszkadza. Jeden minus jaki do tej pory zauważyłem to wentylacja, ale to wada większości skórzanych ciuchów więc nie narzekam - ważniejsza dla mnie jest ochrona. Jak za tą cene kombinezon naprawde rewelacyjny.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Rewelka
10.05.2015 23:25:01

J.W. Za tą cene ze świeczką szukać lepszego kombika ;) mialem wczesniej 727 i mial lepsza wentylacje za to nie mial metalu na barkach i kolanach... no i rozmiar rozmiarowi nie równy 727 rozmiar 48 sporo sie rozni od 48 w 747...ogólnie jest super. 10/10

Głosy: 35   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
6
jaka cena taki kombi ;)
12.27.2015 15:52:41

Ogólnie to kombinezon jest OK bo jest TANI i jest w miarę OK ;), za taką cenę nie kupisz innego, bo te są chyba najtańsze.
Pomysł dobry, projekt dobry ale wykonanie średnie, skóra nie do końca dobrze wygarbowana (widać że pominęli kilka etapów wyprawiania) przez co jest bardzo twarda, z początku, mocno i nie równo się rozciąga i lubi pękać pomimo impregnacji, zwłaszcza przy szwach na łokciach i kolanach oraz przy perforacji, krój i dopasowanie to kwestia indywidualna, jednym pasuje i jest wygodnie innym nie, mi przez pierwszy sezon było niewygodnie, kombi długo sie dopasowywał do ciała, twarda i mało elastyczna skóra ograniczała ruchy. Ochraniacze CE tyle dobrze ale chyba z najniższej półki, na plecach i biodrach już tylko zwykła pianka bez żadnej homologacji. Wentylacja średnia w ciepłe dni człowiek wypływa jak z sauny (bielizna termo to mus!).
Jak dla mnie to kombik nie za ciekawy, ale nie najgorszy, taki pół na pół, jak ktoś nie ma kasy na lepszy to śmiało można go brać bo jest pomimo wielu niedociągnięć (np, kiepska jakoś skóry, krzywe szwy) jest do polecenia bo można mieć kombi skórzany za dosłownie grosze, a tani skórzany jest lepszy niż tani textyl no i szlifa wytrzymał choć trzeba było go poszyć.
Sam z braku kasy go kupiłem, ale teraz z doświadczenia powiem, że bym już drugi raz nie kupił, lepiej odczekać rok poodkładać i kupić inny.

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
3
niestety, zawiodłem sie
01.20.2016 16:44:14

Cześć, na początek fajna stronka, fajnie poczytać od ludzi a nie tylko zachwalanie z gazet i internetów :)
A co do kombinezonu - no niestety zawiodłem sie i to bardzo, dałem sie namówić kolegom i opiniom na forach i teraz mam za swoje.
Miałem odłożone ok 2-2,5 tyś na kombi ale mi wmawiali ze po co przepłacać skoro można mieć skórzane kombi za połowę tej kwoty albo i mniej. No bajka myślę, przecież nie problem wydać dużo, tylko fajnie jak można zaoszczędzić. Niestety już po kilku jazdach dotarło do mnie że jednak "taniego mięsa to nawet psy nie chcą jeść" co potwierdzało sie co jazdę aż do końca sezonu.
Kombik bardzo niewygodny, uwiera pod pachami, na ramionach, w szyję, w kroczu, kolanach na d**pie no prawie wszędzie, skóra gruba to fajnie ale i twarda, sztywna, słabej jakości i pozszywana ni jak i krzywo, na dodatek porozciągała się dziwnie. Skóra popękała w kilku miejscach choć ja impregnowałem i czyściłem. Zamek zaczął sie zacinać a w końcu sie posypał, szwy na kolanach i barkach popuszczały, a ochraniacze - szkoda gadać - słabe, miękkie, cienkie i wątpię ze zabezpieczą przed upadkiem tym bardziej że na plecach to chyba tylko kręgosłup może zamortyzować upadek. Sam kombi sie pruje jak stare gacie na d**pie od samego noszenia a to co dopiero przy szlifie albo nie daj Boże HighSide'ie. Jakość wykonania tragiczna. Wentylacji brak.
Drugi raz na gwarancje oddałem (dobrze że jest zima i nie ma parcia na jazdy ale te odsyłanie do sklepu kurierem kosztuje :/ ).
Nie wiem czy wszyscy tak mają czy tylko ja takiego wyjątkowego bubla dostałem, ale strasznie sie zraziłem.
Na plus moge tylko powiedzieć że jest tani

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
tschul 747
02.24.2016 11:25:49

KUPIŁEM TEN MODEL KOMBINEZONU 747 NIE DAWNO I MUSZĘ POWIEDZIEĆ ŻE JESTEM MILE ZASKOCZONY JAKOŚCIĄ WYKONANIA ,I WO GULE JAKOŚCIĄ SKÓR ZAPIĘĆ ITD
ZA CENĘ 1100ZŁ JEST TO NAJLEPSZA FIRMA ,WYBRAŁEM OPCJE SKÓRY CZARNY MAT SZYTY SIWĄ NICIĄ I WYGLĄDA TO SUPER ,
KTOŚ TU WCZEŚNIEJ PISAŁ ŻE SIĘ PRUJE I NIE MA WENTYLACJI A JAKI KOMBINEZON JĄ MA ?? SKÓRA TO SKÓRA A TSCHUL MA MATERIAŁOWE WSTAWKI A TAK WOGULE TO POWINNO SIĘ ZAKŁADAĆ BIELIZNĘ TERMOAKTYWNĄ POD KOMBINEZONY WŁAŚNIE DO LEPSZEGO CHŁODZENIA ,
KTO PISAŁ NEGATYW
MUSIAŁ CHYBA TRAFIĆ WADLIWĄ PARTIĘ KTÓRA BYŁA SZYTA BYĆ MOŻE W CHINACH
TRZEBA PYTAĆ SPRZEDAWCÓW O TAKIE SZCZEGÓŁY BO SŁYSZAŁEM WŁAŚNIE ŻE TSCHUL KIEDYŚ ZLECAŁ SZYCIE W JAKIMŚ INNYCH KRAJACH I TRAFIAŁY SIĘ NIEDOCIĄGNIĘCIA ,JA SAM KIEDYŚ KUPIŁEM BUTY TSCHULA I NIE MIAŁY ONE WSZYTEJ W JEDNYM BUCIE OCHRONY NA KOSTKĘ PLASTIKOWEJ ALE SPRZEDAWCA SZYBKO MI WYMIENIŁ
KOMBINEZON MAM SZYTY W PAKISTANIE I NIE MA ON NAJMNIEJSZYCH SKAZ
TAKŻE POLECAM KOMBINEZONY TSCHULA
PS. MOJA ŻONA TEŻ PRZYMIERZYŁA DAMSKIE WERSJE TEJ FIRMY I RÓWNIEŻ KUPUJE TSCHULA WERSJE BLACK MAT Z CHAWTEM

TAKŻE POLECAM W 100 PROCENTACH


Gość
w skórzanym kombi BARDZO ważna jest wentylacja bo ci sie jajca na twardo ugotują, do tego służy perforacja, odpowiednie wstawki i wewnętrzne membrany/wyściółki, swoja droga miejsca perforacji sa inaczej garbowane żeby skóra w tym miejscu nie pękała i nie rozciągała sie za bardzo, tschul wali wszystko na jedno kopyto. Nie krytykuje tschula na max, bo skóra to skóra i zawsze to lepsze niż tekstyl, zwłaszcza na sporta, ale tschul jest TANI i taki ma być i taki chce być, jednak jak wiadomo jakość i technologia kosztują więc nie porównujcie ich do kombi za 2-3tyś bo to nie ma sensu, jedynie cena tschul wygrywa.

Gość
Wcześniej miałem właśnie kombinezon Tschula. Teraz mam Berika. W Beriku skóra o wiele lepszej jakości, bardziej miękka i cieńsza, ochraniacze większe, lepiej dopasowane, bardzo wygodne kombi. Wentylacja która powoduje że poniżej 15 stopni jest zimno ale za to latem bardzo przyjemnie się jeździ.

Matei
Wentylacja? Mój RST ją ma więc istnieją kombinezony z nią. Co do jakości skór tokolega ma właśnie Tschula i w porównaniu do mojego u mnie skóra jest znacznie miętsza i nie pęka tak jak jego w miejscach w których często się zgina. Kiedyś byłem napalony na Tschula ale sobie posłuchałem rady starszych stażem motocyklistów i wybrałem produkt lepszej ze średniej półki i wcale nie żałuję że wydałem więcej. Dla poszukujących kombi polecam założyć najpierw Tschula a później np. Ixona, RST . Różnicę czuć już po paru sekundach , Pozdrawiam

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
5
pół na pół
04.09.2016 12:43:35

Cześć wszystkim.
Sam nie wiem.... to mój pierwszy skórzany kombi, ale porównywałem go duzo do innych skór od kolegów, naprawdę nie umię go jednoznacznie ocenić.
Tyle mam do niego plusów co minusów...
+ TANI (najtańszy jaki znalazłem)
+ jest to skóra czyli lepiej niż tekstyl
+ ma garba, slidery, ochraniaczy dużo, ale...
+ chyba solidny i bezpieczny choć na szczęście nie miałem okazji sprawdzić (ale tak na 85%, dlaczego to poniżej)

-za tani i widać to po "jakości", skóry, szwów, zamków, plastików, materiałów i ochraniaczy - no gdzieś musieli zaoszczędzić
-twarda i nie do końca dobrze wygarbowana skóra, póki co jest mi fest niewygodnie i skrępowanie
- ochraniacze - brak na plecy i biodra, a te co są, wydają sie wątpliwej jakości choć są duże i możne się sprawdzą w razie W.
- puścił mi zamek w kurtce i szewek na portkach, ciocia krawcowa naprawiła i jest OK,

mam nadz. że wytrzyma kombi kilka sezonów i ochroni mnie przy szlifie itp. bo jest to skóra z ochraniaczami ale jakości to jej no raczej zdećko brakuje, ale byłem tego świadomy wybierając najtańsze rozwiązanie, no niestety nie stać mnie na alpina, dainesa, berika czy rst. dlatego uważam że jest to rewelacyjna alternatywa dla ludzi z mniej wypchanym portfelem ;)
póki co dale 5/10 zobaczymy czy coś sie zmieni pod koniec sezonu lub i później

McSuzu
Jeszcze się ułoży na ciele nie martw się jeden deszcz i bedzie dobrze, ja osobiście też nie miałem zasobnego portfela więc kupiłem RST tylko że używanego sezon znacznie taniej a jakość dużo lepsza

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
5
było oki ;)
05.02.2016 19:35:43

Cześć kombika używałem prze prawie 3 sezony, dlaczego "prawie"? bo nie dokończyłem 3go sezonu, zaczął sie juz cały pruc i pękać.
Juz po roku zaczął ale jakoś to znosiłem, bo dając tysiaka za kombi nie spodziewałem sie owacji na stojąco, niestety 3go sezonu nie strzymał.
ALE
przez te 2 sezony to ochronił mnie dwa razy z czego raz przy ok 100km/h. choć ochraniacze nie sa w nim jakieś mega bezpieczne i dobre.
Skóra dość twarda i niewygodna, wentylacja słaba ale jakaś była, i tak jakość... no jaka cena taka jakość.
No ale służył mi wiernie, ochronił kiedy tego potrzebowałem, nie powalał jakością, komfortem i wentylacją dlatego reasumując nie jest to shit na 1pkt :P
Daje 5 (chyba uczciwie,bo teraz mam RST TTevo i czuć wyższą półkę)

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
4
spisał sie ale...
09.11.2016 13:30:50

Witam
kombik miałem od 3 lat, na początku twardy i nie wygodnym później sie rozciągnął - szkoda że aż za bardzo, a był dbany i impregnowany,
w czasie eksploatacji kilka szwów puściło i miałem wymieniany zamek w kurtce. Wentylacji to raczej on nie ma, a jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia, zwłaszcza ochraniacze. Jednak za taka cenę można polecić ALE tylko tym co nie maja kasy na nic lepszego albo po prostu nie chca wydawać więcej a mieć skórę. Szlifa przy
80-90km/h nie wytrzymał , puściło chyba wszystko co mogło i puścił zamek ten co łączył kurtawe ze spodniami, mam teraz strupy na plecach :/ także szwy zwłaszcza na spodniach i noga tez sie obtarła.
Ogólnie mnie ochronił ale myślałem że będzie solidniejszy.
Jeśli bym szukał kombika na już to bym może i kupił ponownie, jednak stwierdzam że jednak lepiej odłożyć poczekać i kupić coś droższego/lepszego.
Pozdro i Lewa

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Suzuki GSX-R 1100 (1993-1998)

dobry motocykl,ciezki jest,hamulce troche slabe,ale jak na tamte lata znosnie,mam go dlugo,awarje nie wystepuja,ale olejak lepszy,duzo bardziej dziki ...

Suzuki GSX-R 1100 L (1989-1992)

nikt nie napisal nawet jednej opini,wiadomo ze to legenda,wszystko juz napisano o tym motocyklu,jest wspanialy,oddawanie mocy fantastyczne,nowe motocy...

HYOSUNG GT650R

Razem z kumplem jeźdzmy na swoich wersjach R i P, pięknie się spisują, dobrze wykonane motocykle i tanie (mało kiedy idzie to w parze). Hamulce ...

Kawasaki ZX-10R Ninja (2004-2005)

Ta Kawa jest niesamowita. To motocykl, który nie znudzi sie szybko. Trzeba mieć do niej respekt i uważać z gazem. Poza tym piękny wygląd i bardz...

MT Revenge

Kask bardzo dobrej jakości. 5 gwiazdek w teście sharp o czymś świadczy. Bardzo dobra wentylacja. Przy 30 stopniach nie będziesz miał mokrej gło...

Kawasaki Z1000 SX (2010-2013)

Super do jazdy suepr elastyczny silnik, ale to kawal motocykla nie na poczatek, przez owiewki zajmuje sporo miejsca, domwymiany szybka i przednie kie...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania