Mamy już 13210 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Bridgestone Battlax BT-023



Ilustracja przedmiotu

1  

Bridgestone Battlax BT-023

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.62 / 10

(Na podstawie 16 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 88%
Neutralne: 6%
Negatywne: 6%


Gość


9
Gość
06.23.2012 0:20:41

Super oponka. Bardzo dobra na suchym i na mokrym. Na ronadach można ją spokojnie zamknąć :) Żywotność niezła - na tylnej przejechałem już jakieś 8 tys(FZ6) i powinny jeszcze ze 4 tys wytrzymać. Przód wygląda znacznie lepiej i pewnie do 20 tys spokojnie dociągnie. Polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.12.2012 12:24:24

Założyłem je do FZS 1000. Super gumy - świetnie trzymają na suchym, dość wolno się zużywają. Nawet poniżej 10 stopni jest OK. Przejechane mam już ok. 5000 i zużycie ok. 50%. Powinny więc dociągnąć do 10 tys. Polecam.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
BT-023
07.16.2012 8:12:00

Super opona. Troche się wahałem żeby je założyć, bo od wielu ludzi słyszałem że BT-021 to była porażka, ale zaryzykowałem i jestem zadowolony. Trzyma super, wolno się ściera. Uślizgi ciężko złapać nawet jak jest zimna. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Gość
01.07.2013 9:38:09

Założyłem w tamtym sezonie i mogę polecić. Jeśli chodzi o przyczepność to jest bardzo zbliżona do Pilot Road 3(albo minimalnie lepsza). BT-023 ma też znacznie ciekawszy bieżnik. Po zrobieniu 5 tys. na przodzie nie widać zużycia. Tył też wygląda na prawie nowy :) Motocykl na tej oponie dużo chętniej kładzie się w zakręty, ale to może być efekt nowej gumy :) Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tych oponek.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
świetna oponka
01.31.2013 11:31:13

Również polecam. Mam założone w VFR'ce i złego słowa nie powiem - szybko łapią temperature i fajnie trzymają na suchym i mokrym. Tył wystarcza mi na 17 tys :) Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Gość
02.01.2013 20:21:37

Znakomite oponki. Porównywalne z pilot road 2 i dużo lepsze od bt-020, na których także jeździłem.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Oponka
09.02.2013 22:32:01

Oponki mialem zalożone w Kawasaki zx 6r i powiem ze straszne rozczarowanie. Na czy na torze czy na drodze nie kleila wcale. Zaliczylem przez to dobrego ślizga mimo ze wcześniej rozgrzalem oponke. Plusem jest żywotność, ale jeśli chce sie jezdzić szybko w zakrętach to nie polecam...

Jarek
Chyba Ci się gumy pomyliły kolego. Na Ducati Multistrada 1000, na pierwszej sesji na torze guma aż mi się na rant nawinęła :)

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Super
11.06.2014 17:56:47

Kupiłem tył z troche starszym Dot'em (2011rok) i jest super. Spokojnie można zamknąć przy 15 stopniach bez najmniejszych uślizgów.

Gixxer
Uzupełniam opinię. Zrobiłem na nich juz prawie 10 000. Przebiegi robie duże bo wytrzyma z 15 tys napewno. Jak jest ciepło można się kłaść ale bez ostrego odwijania manetki w zakrecie bo może uciec. W deszczu trzeba uwazać

Głosy: 66   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
04.12.2015 16:46:39

Ogólnie OK.
Jednak środek deko twardy i szybko łapie ślizga

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
bridgestone 023
08.28.2015 23:53:37

witam wszystkich,jeżdżę na motocyklu od niecałych trzech lat i mam drugi komplet opon od Bridgestone`a.Wcześniej bt 020,aktualnie
bt 023.
Nowszy model-023-jest zdecydowanie lepszy i bardziej żywotny-/18 tys./a uważam że jeszcze tysiąc by zrobił.Zdecydowanie i pewnie można wchodzić w zakręty nawet z plecaczkiem.Faktycznie na rondzie można oponę zamknąć,na parkingu również jest skuteczna i dobrze trzyma.
Zrobiłem 250 km po zakrętach w jeden dzień na la Palmie i byłem pod wrażeniem-notabene polecam tą wyspę-raj zakrętasów-niewiele jest odcinków prostych aż w którymś momencie zaczynasz tęsknić za prostą.

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
B.dobra opona
06.05.2016 14:39:30

Oponę założoną mam na Daytonie 600 i sprawuje sie bardzo dobrze. Jak jeden z kolegów zauważył środek opony lekko twardy, czasem łapie uślizg ale wszystko jest wyczuwalne. Bardzo dobrze sprawuje sie na suchym, na mokrym tez jest Ok ale trzeba uważać. Nie testowałem poniżej 10C. Ciekawy bieżnik, żywotna guma - do 15K można dociągnąć bez problemu (chyba ze ktoś ciagle świruje). B.dobry stosunek ceny do jakości. Polecam

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Polecam
03.08.2018 14:46:19

Polecam te opony. Po opiniach o poprzednich BT byłem trochę sceptyczny i wahałem się nad PR2. Nie żałuję.
Po 9 tys. km w TDM900 spisują się super. Moto bardzo dobrze trzyma się drogi, a ciasne zakręty nie sprawiają mu problemów. W deszczu też super. Zaliczyłem parę porządnych ulew łącznie z oberwaniem chmury i test zdany na 5.
Zużycie niewielkie (ok.40%), ale nie mam w zwyczaju jeździć "po bandzie".

lastrad
Jeszcze w uzupełnieniu dodam, że używałem je w zakresie temperatur -3 ~ +30stopni C (codzienne dojazdy do pracy).

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Super opony
03.28.2018 21:13:39

Bardzo dobre opony i to zarówno na suchym jak i na mokrym . Miałem je założone w CBF 1000 i spisywały się świetnie.
Obecnie mam je założone w SUZUKI GSX 1250 FA i również spisują się bez zarzutu .
Gwarantują , poręczność , stabilność maszyny w zakrętach , wzbudzają zaufanie.
Po już wielu tysiącach kilometrów w upałach , ulewach , temperaturach zbliżonych do 0 stopni ich zachowanie spowodowało że lubię te gumy

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
super opony
04.15.2018 0:03:29

Trzy czy 4 tyły i 2 przody zjezdziłem przeważnie w alpach czy Rumuni. Model GT bo motor ciężki i jazda z pleckiem. Przebiegi tyłu ok 16 tys przód 30 tyś. Moim zdaniem najlepsza guma turystyczna na której schodzenie na kolano to żadna sztuka, trzyma do samego końca.
Na mokrym bez uwag autostrada przy 180 to taka bezpieczna prędkość.
Wada jedna przy prędkościach powyżej 240 w upale odrobinki startej gumy oblepiają tył motocyka :) Obecnia mam Pilot Road 4 ale żałuję zakupu bo na mokrym rożnicy nie widzę ale na suchym PR4 to kartofel

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
7
Na suchym całkiem nieźle, na mokrym gorzej.
04.22.2018 19:46:58

Opon używałem na GSX 600f (jajku).

Nie mam zastrzeżeń pod względem przyczepności na suchej nawierzchni. Można je spokojnie zamknąć nawet w chłodniejsze dni. W złożeniach trzymają bezproblemowo. Można unieść tył przy hamowaniu.

BT-021 dość intensywnie ślizgała się środkiem opony na mokrym asfalcie. Tutaj wydaje się być nieco lepiej, choć nadal trzeba ostrożnie operować gazem przy ruszaniu.

Żywotność to kilkanaście tysięcy kilometrów.

Podsumowując, guma sprawdzi się całkiem nieźle do połykania winkli na wyjazdach, choć w mieście może doskwierać tendencja do ślizgania się przy starcie na mokrym asfalcie.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Trwałość
Poręczność
10
Dobre oponny, ale nie na sporta.
05.04.2018 10:02:40

Ogólnie daję jej 10/10 jeśli chodzi o oponę turystyczną. Przejechałem na niej ponad 10 tysięcy na FZ6 i opona jeszcze nie jest zużyta. Po rozgrzaniu i na ciepłym asfalcie całkiem przyjemnie trzyma. Dopóki jest zimna, potrafi zerwać przyczepność, przy niskich temperaturach, tj

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Smar Caramba Ketten-Spray

Rewelacja tego sezonu testowany od początku roku, nie chlapie , szybko odparowuje, jest bezbarwny , po prostu ideał na dodatek duża pucha 400ml tyl...

Millers Oils ZFS 10W40

Olej godny polecenia jak każdy z górnej półki . Sprzegło działa poprawnie , nie hałasuje, biegi wchodzą elastycznie , polecam ...

IXON RS GRIP HP

Kupiłem je w tamtym roku w lipcu. Po 4 miesiącach użytkowania w lewej rękawicy odkleiła się wyściółka ochronnika kostek. Nie da się z tym je...

Spyke Cyber 2

Sprzedawca namówił mnie. Kombinezon włoskiej marki z górnej półki, mistrzowie świata itd. Długo się zastanawiałem i przy okazji nabycia kask...

AXO New Goblin

Kupiłem ten kask bez specjalnych oczekiwań. Chciałem mieć przyzwoity z blendą. Jak do tej pory wszystko gra. Leży bardzo dobrze na głowie, mog...

Bridgestone Battlax BT-016 PRO

zmienilem Pirelli angel st na Bt 016 pro i jest roznica conajmniej kolosalna . sv650s sama wpada w zakrety , nawet na zwyklej szosie mozna trzec podn...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach