Mamy już 11429 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Bridgestone Battlax BT-023



Ilustracja przedmiotu

1  

Bridgestone Battlax BT-023

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.36 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 91%
Neutralne: 0%
Negatywne: 9%


Gość


9
Gość
06.23.2012 0:20:41

Super oponka. Bardzo dobra na suchym i na mokrym. Na ronadach można ją spokojnie zamknąć :) Żywotność niezła - na tylnej przejechałem już jakieś 8 tys(FZ6) i powinny jeszcze ze 4 tys wytrzymać. Przód wygląda znacznie lepiej i pewnie do 20 tys spokojnie dociągnie. Polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.12.2012 12:24:24

Założyłem je do FZS 1000. Super gumy - świetnie trzymają na suchym, dość wolno się zużywają. Nawet poniżej 10 stopni jest OK. Przejechane mam już ok. 5000 i zużycie ok. 50%. Powinny więc dociągnąć do 10 tys. Polecam.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
BT-023
07.16.2012 8:12:00

Super opona. Troche się wahałem żeby je założyć, bo od wielu ludzi słyszałem że BT-021 to była porażka, ale zaryzykowałem i jestem zadowolony. Trzyma super, wolno się ściera. Uślizgi ciężko złapać nawet jak jest zimna. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Gość
01.07.2013 9:38:09

Założyłem w tamtym sezonie i mogę polecić. Jeśli chodzi o przyczepność to jest bardzo zbliżona do Pilot Road 3(albo minimalnie lepsza). BT-023 ma też znacznie ciekawszy bieżnik. Po zrobieniu 5 tys. na przodzie nie widać zużycia. Tył też wygląda na prawie nowy :) Motocykl na tej oponie dużo chętniej kładzie się w zakręty, ale to może być efekt nowej gumy :) Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tych oponek.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
świetna oponka
01.31.2013 11:31:13

Również polecam. Mam założone w VFR'ce i złego słowa nie powiem - szybko łapią temperature i fajnie trzymają na suchym i mokrym. Tył wystarcza mi na 17 tys :) Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Gość
02.01.2013 20:21:37

Znakomite oponki. Porównywalne z pilot road 2 i dużo lepsze od bt-020, na których także jeździłem.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Oponka
09.02.2013 22:32:01

Oponki mialem zalożone w Kawasaki zx 6r i powiem ze straszne rozczarowanie. Na czy na torze czy na drodze nie kleila wcale. Zaliczylem przez to dobrego ślizga mimo ze wcześniej rozgrzalem oponke. Plusem jest żywotność, ale jeśli chce sie jezdzić szybko w zakrętach to nie polecam...

Jarek
Chyba Ci się gumy pomyliły kolego. Na Ducati Multistrada 1000, na pierwszej sesji na torze guma aż mi się na rant nawinęła :)

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Super
11.06.2014 17:56:47

Kupiłem tył z troche starszym Dot'em (2011rok) i jest super. Spokojnie można zamknąć przy 15 stopniach bez najmniejszych uślizgów.

Gixxer
Uzupełniam opinię. Zrobiłem na nich juz prawie 10 000. Przebiegi robie duże bo wytrzyma z 15 tys napewno. Jak jest ciepło można się kłaść ale bez ostrego odwijania manetki w zakrecie bo może uciec. W deszczu trzeba uwazać

Głosy: 66   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
04.12.2015 16:46:39

Ogólnie OK.
Jednak środek deko twardy i szybko łapie ślizga

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
bridgestone 023
08.28.2015 23:53:37

witam wszystkich,jeżdżę na motocyklu od niecałych trzech lat i mam drugi komplet opon od Bridgestone`a.Wcześniej bt 020,aktualnie
bt 023.
Nowszy model-023-jest zdecydowanie lepszy i bardziej żywotny-/18 tys./a uważam że jeszcze tysiąc by zrobił.Zdecydowanie i pewnie można wchodzić w zakręty nawet z plecaczkiem.Faktycznie na rondzie można oponę zamknąć,na parkingu również jest skuteczna i dobrze trzyma.
Zrobiłem 250 km po zakrętach w jeden dzień na la Palmie i byłem pod wrażeniem-notabene polecam tą wyspę-raj zakrętasów-niewiele jest odcinków prostych aż w którymś momencie zaczynasz tęsknić za prostą.

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
B.dobra opona
06.05.2016 14:39:30

Oponę założoną mam na Daytonie 600 i sprawuje sie bardzo dobrze. Jak jeden z kolegów zauważył środek opony lekko twardy, czasem łapie uślizg ale wszystko jest wyczuwalne. Bardzo dobrze sprawuje sie na suchym, na mokrym tez jest Ok ale trzeba uważać. Nie testowałem poniżej 10C. Ciekawy bieżnik, żywotna guma - do 15K można dociągnąć bez problemu (chyba ze ktoś ciagle świruje). B.dobry stosunek ceny do jakości. Polecam

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Cardo Scala Rider Packtalk

A ja teraz zrobiłem 6 dniowy wypad do Chorwacji z kumplem, który pożyczył ten zestaw od innego kumpla, bo nie byłem przekonany i powiem tak: zest...

Oxford Oximiser 601

Bzdury Panie piszecie że głowa mała. Mam ten prostowniczek od 3 lat i nigdy nie zawiódł, a ten z lidla padł po roku. Oxford nie ma żadnych czę...

Daytona Clubman

Kupiłem używane, ale teraz już wiem, że kupie sobie nowe. Mega wygodne i do tego wygodne, poza tym wygodne. Prawie jak domowe kapcioszki. ...

Dainese Hydra Flux D-Dry

Cena do jakosci.
Dobra kurtka na wysokie temperatury. Jezdze w niej w temperaturach 30-38 st C. Codziennie i caly rok.
Jak to w Dainese ...

Alpinestars SMX-6

Buty kupione po dwoch latach uzywania Alpinestars SMX 5.
SMX 5 zuzyly sie zewnetrznie i wentrznie, ale byly bardzo dobre.
Jezdze codzien...

Buell XB9R Firebolt (2002-2007)

Posiadam ten motor od około miesiąca i jestem zakochany. Silnik z harley wygląd z kosmosu. Buell zrobil kawał dobrej roboty.
Brzmi niesamow...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach