Mamy już 13639 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Alpinestars SMX Plus New



Ilustracja przedmiotu

1  

Alpinestars SMX Plus New

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.33 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


10
polecam w 100%
09.03.2013 0:50:20

Daje tym kapciom 10/10 i tyle. Od początku wakacji prawie ich nie zdejmowałem i jedyne co im dolega to to, że zaczęły trochę capić :) ale to tylko moja wina bo prawie ich nie zdejmowałem, a wycieczki po centrach handlowych to dla nich norma i żadna przeszkoda. Stopa mi nawet na chwilę nie dała znać, że coś jest nie tak więc przy takim hetaniu to znaczy, że są warte swojej ceny, Polecam :)

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Polecam
10.26.2013 22:53:22

Przejechałem w nich obecny sezon (2013). Nawet w największe upały moje stopy nie zdołały się w nich spocić :)

Jedyna wada to niestety skrzypienie, które może irytować, ale powiedzmy sobie szczerze, to nie są buty na spacery. Chociaż należy przyznać, że chodzi się w nich równie przyjemnie jak jeździ.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
fajne butki
04.16.2015 11:56:14

Na poczatku wydawaly sie byc troche za ciasne ale po 1000km wogole ich nie czuc na nogach. Buty wygodne do jazdy i do dojscia do garazu. Mankanet lewy but zaczol skrzypiec, ale mi to nie przeszkadza. Zauwazylem tez ze plastikowe elementy wycieraja sie albo blizej brudza od aluminiowych oslon podnuzkow. Mozna je wychaczyc w fajnej promocyjnej cenie.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Złoty środek
08.01.2015 8:37:37

Buty użytkuję od dwóch lat, po przejechaniu ponad 20tyś. km stwierdzam, że był to dobry zakup. Zarówno przy jeździe w temperaturze +3 jak i przy +30st.C nie odczówałem dyskomfortu jednak zaznaczam, że skarpety termoaktywne dobrane były do warunków atmosferycznych. Duże uznanie za wewnętrzny but z dodatkowym sznurowaniem cienką linką jak w butach do snowbordu- idealne dla ludzi ze smukłymi stopami (we wszystkich innych mierzonych butach miałem problem z dopasowaniem). Bardzo przydatne okazało się rozwiązanie z paskiem zaciskowym w górnej części przez co zamek jest całkowicie odciążony co przedłuża żywotność butów, dodatkowo w upalne dni, umożliwia nie zapinanie zamka do końca. Nigdy nie przemokły i są wygodne podczas chodzenia. Zdecydowanie kupił bym jeszcze raz.

Gość
Napisałeś że nigdy nie przemokly?! Jeżdżę co dzienne do pracy ( mieszkam w Londynie) dość często tu pada czy poradzą sobie powiecmy przez godzinę jazdy w ulewę nieprzemakajac ?

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Alpinestars SMX PLUS
04.08.2016 11:55:45

Butki bardzo wygodne. Miałem na nogach kilka modeli różnych producentów.
Jak na buty z zacięciem sportowym są tak wygodne że na giewont w nich bym się wybrał - i to całkiem poważnie.
Z tą wodoszczelnością to bym nie przesadzał,są ze skóry eko więc na pewno będą przemakać. Jeżeli chodzi o wentylację to nie przesadzałbym że nie da się w nich spocić.
+ Waga
+ Wygoda
+ Cena - dobrze trafisz to poniżej 1K
- hmm możliwe że w upalne dni będzie w nich cieplutko :)

Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Buty Alpinestars SMX PLUS (2016) Gore-Tex
07.19.2016 15:14:55

Wersję Gore-Tex ciężko jest dostać w Polsce.
Buty Alpinestars SMX PLUS Gore-Tex - najlepsza wersja tych butów ever! Jeździłem w nich w deszczu, a nawet zdarzyło się w ulewie. Całkowicie wodoodporne. Noga w ogóle się nie poci, nie ma przykrych zapachów. Patent tzw. "drugim butem" mega - buty są niesamowicie wygodne - w ogóle ich nie czuć na nodze. Bardzo wysoka jakość wykonania i dbałość o szczegóły. Przy odpowiedniej konserwacji woskiem pszczelim buty posłużą na długie lata. Jednym słowem - w kwestii wykonania, wentylacji, komfortu i bezpieczeństwa jazdy ten but wymiata.

Wad nie stwierdzono - Polecam!

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Po 2 latach
04.04.2017 22:05:06

Kupiłem je w styczniu 2 late temu po dość okazyjnej cenie 850 zł ,gdzie normalnie kosztowały ok. 1150 zł. Buty super , pełno ochraniaczy , wygodne , wyglądają chyba najlepiej ze wszystkich butów moto jakie widziałem. Po paru miesiącach zaczęły niestety skrzypieć ,ale psiknięcie je czymś załatwia sprawę , wewnętrzny but jest po prostu mega , dopasowanie jak w normalnym bucie. Niestety zdecydowałem się na wersję bez wentylacji ,a na początku miałem taką wybrać jednak nie nie byłem do końca przekonany do białego koloru i teraz żałuję ,bo w upalne dni czy nawet w temp. 24°c jest w nich po prostu ciepło - jednak idzie wytrzymać i jak wyjmiemy stopę w sumie nie jest jakaś szczególnie wilgotna. Po tym czasie podeszwy są nie starte ,a trochę w nich przechodziłem. Plastik(te matowe) od strony styku z moto niestety się bardzo szybko rysuje i nic nie idzie z tym zrobić , również logo alpiny na przodzie niestety pożółkło i nie idzie tego doczyścić. Ogólnie jestem mega z nich zadowolony.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Gość
06.03.2017 18:49:46

Mam je od 2 miesięcy i jestem zadowolony. Dość wygodne jak na sportowe buty. To że skrzypią to normalne plastiki robią swoje ale dla mnie ważniejsza bezpieczeństwo.Wady słaba wentylacja przydałoby się tu rozwiązanie z sidi. Jak juz koledzy pisali wewnętrzna strona elementów plastikowych bardzo szybko się rysuje.Ogólnie polecam :)

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Jakość -Cena = POLECAM
05.15.2018 15:48:08

Szukałem moich pierwszych butów miałem kupić jakieś do 600zł ale niestety jakoś ich jakość nie do końca mnie przekonywała a wydać 600zł i za 2 lata szukać nowych....słaby dil.
Więc mierzyłem mierzyłem i mierzyłem skoro nie za 600 to kupie coś do 900zł no to RST tractech 2 już byłem zdecydowany ale jednak czułem że potrzebuje jeszcze coś porządniejszego( coś z zabezpieczeniem na kostkę) i postanowiłem mierzyć dalej Alpiny,Sidi i Dainese.

Sidi jak stałem uciskały w palce mimo dobrego rozmiaru że trochę są za sztywne, ogólnie bardzo fajny but.
Dainese jakoś nasłuchałem się dużo opini że problemy są z zamkiem.Po za tym but wygodny i wydaje się bezpieczny :)

No i SMX PLUS tu powiem tak poczułem się najbezpieczniej jak ryba w wodzie , najwygodniej tylko fakt cena okazało się że muszę jeszcze dołożyć....ale myślę że warto buty to jednak też bardzo ważny element stroju i raczej nie wymieniamy go co sezon, więc myślę że ten model butów zadowoli i innych nie zdecydowanych. Dla mnie ten model idealnie wpisuje się w to czego oczekiwałem.


Ogólnie SMX plus są super do jeansów jak i do całego kombi skórzanego. Do tego bardzo wygodne podczas jazdy jak i chodzenia, a co najważniejsze to jest but sportowy więc stawia bardzo na bezpieczeństwo :) Chodź jak nie mamy w głowie dobrze poukładane to żaden but nam nie pomoże.


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Klocki hamulcowe Bonyfish

Mechanik robił mi na zimę kilka rzeczy między innymi klocki i założył mi te czerwowne bonyfishe. Po kilku jazdach przy okazji naciągu łańcuch...

Łańcuchy Bonyfish

Widzę opinie są podzielone. Zazwyczaj zadowoleni nie piszą opinii tylko ci rozczarowani, dlatego chce pochwalić ten łańcuch. Kupiony na wiosnę,...

Yamaha MT-07

Dobre moto na miasto, ale bardzo miękkie i jak dla mnie zupełnie bez duszy i charakteru. Ten sprzęt Cię raczej nie zawiedzie, ale frajdy z jazdy n...

LS2 Valliant FF399

Niestety tak jak poprzednicy. Kask niby ok, ale szum dyskalifikuje go na dłuższe wypady... Jest bardzo głośno, ale to chyba już budowa kasku szcz...

LS2 Valliant FF399

Wykonanie kasku, materiały i jakość super, ale... Kask jest tak głośny, że żałuje że go kupiłem:
- do 60km/h można jeździć w otwar...

FreedConn T-Max S

Zastanawiałem się dość długo nad wyborem intercomu na dwa kaski w dobrej cenie. Po przeczytaniu masy opinii na różnych serwisach wybór padł n...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania