Mamy już 12122 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Alpinestars SP-8



Ilustracja przedmiotu

1   2  

Alpinestars SP-8

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
6.95 / 10

(Na podstawie 18 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 56%
Neutralne: 11%
Negatywne: 33%


Gość


5
jony
04.18.2012 21:00:03

jeżdżę w nich miesiąc, wcześniej miałem Dainese JOUST, i niestety troche jestem rozczarowany. Cenowo połowę tańsze fakt, ale spodziewałem się więcej. Twarda skóra, w nadgarstku dopasowane a palce za długie. Dainesy były jak odlew:) idealne. ale w tej cenie niezła opcja.

Głosy: -4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
06.07.2012 8:21:39

Wygodne rękawice. Skóra jest dość gruba, wygląda solidnie. Ręka się nie poci - mają perforacje na skórze. W tej cenie myśle, że to dobre rękawice. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
nie polecam
12.11.2012 12:17:43

Padaki. Wytrzymały 1,5 sezonu. Strasznie szybko się niszczą, do tego cienka skóra.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
12.11.2012 23:52:14

To musiałeś trafić na podróbki, od których ostatnio roi się na allegro. Ja mam moje alpinki sp8 trzeci rok i wyglądają świetnie. Nawet nie dbam o nie przesadnie - po jeździe w deszczu susze i smaruje kremem i to wystarczy. Nic się nie pruje, skóra wygląda super. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
A ja polecam
03.03.2013 20:53:08

Mam te rekawice od dwuch lat, bardzo dobrze sie dopasowaly do moich dloni i sa bardzo wygodne. Jedyna wada ktora zauwazylem to na jednej poscily szwy przy tym wzmocnieniu na kostki, ale nic strasznego.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
Piotrek
03.24.2013 18:35:08

Powiem tak - jest to jeden z najprostszych modeli alpinestarsa, więc siłą rzeczy nie jest to taka jakość wykonania i skóry jak w droższych modelach. Mimo to polecam, bo w tej cenie wypadają dość dobrze. Idealnie sprawują się w lato przy wyższych temperaturach - przewiewne, wygodne i dość trwałe. Nie lubią deszczu i niskich temperatur - wiosną ręce w nich zamarazają, ale można założyć bawełniane rękawice pod spód i jest o wiele lepiej. Jako rękawiczki na początek polecam, choć jeśli macie możliwość to dołóżcie do sp-2 - teraz w takich latam i są naprawde rewelacyjne.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
9
alpinestars sp8
06.01.2013 16:36:39

Świetne rękawiczki. Kupiłem w zeszłym roku i zrobiłem już ok. 12 tys - nadal się świetnie trzymają, rzepy lepią się jak po kupnie. W lato nie poce się w nich, wygodnie się w nich jeździ - dobrze dopasowana długość palca, ochraniacze nie uwierają. W tej cenie polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
dobry produkt
07.03.2013 12:29:10

Super rękawiczki. Mam je od 3 lat i co prawda są już bardzo poniszczone, ale wszystkie szwy się trzymają i nadal można w nich normalnie jeździć. W deszczu niestety bardzo szybko przepuszczają wode, natomiast wentylacja w cieplejsze dni jest ok. Ogólnie polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
bardzo dobre
07.22.2013 11:03:05

Po dwóch sezonach w budżetowych adrenaline przesiadłem się na sp-8 - rękawice też nie należą do wysokiej półki alpinestars, ale i tak jakościowo daleko odbiegają od poprzednich. Bardzo dobrze leżą na dłoni, ochraniacze nie uciskają ani troche, wentylacja wystarczająca żeby dłonie się nie pocił :) Po roku użytkowania nie puściły żadne szwy, wszystko trzyma się idealnie, rękawice nie tracą koloru i są nadal miękkie. Ogólnie jestem z nich bardzo zadowolony. Jak się skończą to zamierzam wymienić na jakiś wyższy model także z alpinestara.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
dobre na początek
08.22.2013 14:52:29

Na początek mogą być, ale jak szukacie rękawic na dłużej to radze odpuścić - po 15 tys. wyszła dziura na wskazującym palcu :) Teraz latam w GP Plusach i są znacznie lepiej wykonane, po 10 tys zrobionych w tym sezonie nic się z nimi nie dzieje. SP-8 po takim przebiegu wyglądały na bardzo zmęczone.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
dobre łapki na początek
11.12.2013 12:07:40

Ja polecam. Są to moje pierwsze rękawice - super komfort, nic się nie pruje. Wentylacja troche za słaba, a tak ogólnie to są ok. Kupiłbym je jeszcze raz gdybym miał wybierać ponownie.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Gość
11.13.2013 1:25:39

Zrobiłem w nich 15kkm i wyglądają jak po wojnie .. Od środka się popruły, ta zamszowa skóra się przetarła . Średnio zadowolony jestem. Drugi raz na pewno nie kupię oraz nie polecę .

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
5
sp-8
03.04.2014 20:16:46

Stosunek ceny do jakości nijaki.
Niestety z żalem stwierdzam, że nie do końca udał im się ten model. Miałem kiedyś rękawice Motomod (tańsze o jakieś 40%) i były o niebo wygodniejsze. Nie wiem na kim wzorował się producent ale palce mają dziwną długość (kciuk i mały).
Na pewno nie ma co kupować bez przymiarki!

pozdrawiam

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Sp 8 Alpinstars
01.09.2015 15:09:04

Witam Serdecznie ,

Przejechałem w tych rękawicach 5,5 tys. kilometów dla mnie są świetne . Nie widzę ,żadnych zmian na szwach jedynie gumowe napisy pod prawym nadgarskiem zeszły ale nie ma to żadnego znaczenia . Dobre trzymanie , ładny wygląd , rzepy ok. Jedynie trzeba je często czyścić ;} ale mleczko Motula robi swoje ;}

Głosy: 58   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Gość
06.04.2015 16:24:53

rękawice mam 2 lata wygodne i dobrze dopasowane ale największym problemem jest materiał na zapinaniu rękawicy szybko pęka i się szczepi drugi raz bym ich nie kupił

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Średniak
12.23.2015 10:48:09

Ogólnie jeżeli chodzi o wygodę i dopasowanie są o rękawiczki idealne. Ale jeżeli chodzi o jakość jeszcze za tak wysoką cenę to nie jest najlepsza. Tak jak ktoś wspominał wcześniej moje wytrzymały niecałe 2 sezony. Fakt szwy nie puściły ale skóra na palcach i innych miejscach się rozleciała. Dlatego daję niską ocenę.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Średnie
09.08.2016 10:49:05

Kupiłem je jako oryginały ze sklepu motocyklowego. Rozmiarowo wszystko okej prócz palca wskazującego, który w rekawiczce jest za krótki i po czasie szew uciska dosyć mocno. Poza tym po zaledwie 1,5 sezonu zrobiła się dziura na jednym z palców z boku. Oprócz tych wad reszta jest wporządku, ale ogólnie nie polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Gość
11.07.2016 13:17:10

Rękawice farbują ręce (od nowości), po niecałych 19 miesiącach posiadania (ok.13 użytkowania) skóra zaczyna się rozłazić... Będę reklamował.

Poprzednie rękawice Lemon Raptor za 140zł miałem 5 lat...

cinek
Nie polecam,zrobiłem 20 tys i szwy na kciuku poszły dobre dla niedzielnego kierowcy:)Zaznaczam ze latam sporo następny zakup coś droższego sądząc po opiniach to chyba zakupie dainese

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Forma Terrain TX

ochrona bez zastrzeżeń. zdarzyło się kilka razy, że uratowały stopę jak spadło na nią prawie 200kg 'turystycznego' enduro.
niestety ko...

Suzuki SV650 N/S (1999-2002)

Pytam kolegi co sadzi o gs500 bo chcialem jechac ogladac i kupic a on do mnie tak - pomyslal i mowi ;jak wybierzesz sv650 to na dluzej ci starczy bo j...

Yamaha TRX 850 (1995-2000)

Brak wygodnej pozycji za sterem(chyba jednak trampek,tdm lub nowy afrikatwin są min pisane)mimo 188cm wzrostu owiewka gdy się przytulę do kotła wy...

Castrol Power 1 10W40 Półsyntetyczny

Wymieniałem w swoim moto olej na "Power 1 10W-40" 6 razy. Nie zmieniam go na inny, bo na tym wszystko jest OK, więc po co kombinować. Czytam tutaj ...

Barton Travel 125

Najlepszy motocykl w tej cenie. Mam co prawda większego brata (Bartona Blade), ale ten by mi w zupełności wystarczył. Cena jest rekordowo niska ja...

Filtry powietrza Hiflo filtro

Filtr powietrza pasował idealnie, zero problemów. Po dwóch latach wyjety i cały, oczywiście brudny, ale to znaczy, że filtruje. ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania