NOWOŚĆ Probiker Sport

OPINIA Dunlop D222

NOWOŚĆ Benelli TRK 251
Mamy już 16234 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Alpinestars SP-8



Ilustracja przedmiotu

1   2  

Alpinestars SP-8

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
6.50 / 10

(Na podstawie 23 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 48%
Neutralne: 13%
Negatywne: 39%


Gość


5
jony
04.18.2012 21:00:03

jeżdżę w nich miesiąc, wcześniej miałem Dainese JOUST, i niestety troche jestem rozczarowany. Cenowo połowę tańsze fakt, ale spodziewałem się więcej. Twarda skóra, w nadgarstku dopasowane a palce za długie. Dainesy były jak odlew:) idealne. ale w tej cenie niezła opcja.

Głosy: -6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
06.07.2012 8:21:39

Wygodne rękawice. Skóra jest dość gruba, wygląda solidnie. Ręka się nie poci - mają perforacje na skórze. W tej cenie myśle, że to dobre rękawice. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
nie polecam
12.11.2012 12:17:43

Padaki. Wytrzymały 1,5 sezonu. Strasznie szybko się niszczą, do tego cienka skóra.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
12.11.2012 23:52:14

To musiałeś trafić na podróbki, od których ostatnio roi się na allegro. Ja mam moje alpinki sp8 trzeci rok i wyglądają świetnie. Nawet nie dbam o nie przesadnie - po jeździe w deszczu susze i smaruje kremem i to wystarczy. Nic się nie pruje, skóra wygląda super. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
A ja polecam
03.03.2013 20:53:08

Mam te rekawice od dwuch lat, bardzo dobrze sie dopasowaly do moich dloni i sa bardzo wygodne. Jedyna wada ktora zauwazylem to na jednej poscily szwy przy tym wzmocnieniu na kostki, ale nic strasznego.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
Piotrek
03.24.2013 18:35:08

Powiem tak - jest to jeden z najprostszych modeli alpinestarsa, więc siłą rzeczy nie jest to taka jakość wykonania i skóry jak w droższych modelach. Mimo to polecam, bo w tej cenie wypadają dość dobrze. Idealnie sprawują się w lato przy wyższych temperaturach - przewiewne, wygodne i dość trwałe. Nie lubią deszczu i niskich temperatur - wiosną ręce w nich zamarazają, ale można założyć bawełniane rękawice pod spód i jest o wiele lepiej. Jako rękawiczki na początek polecam, choć jeśli macie możliwość to dołóżcie do sp-2 - teraz w takich latam i są naprawde rewelacyjne.

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
9
alpinestars sp8
06.01.2013 16:36:39

Świetne rękawiczki. Kupiłem w zeszłym roku i zrobiłem już ok. 12 tys - nadal się świetnie trzymają, rzepy lepią się jak po kupnie. W lato nie poce się w nich, wygodnie się w nich jeździ - dobrze dopasowana długość palca, ochraniacze nie uwierają. W tej cenie polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
dobry produkt
07.03.2013 12:29:10

Super rękawiczki. Mam je od 3 lat i co prawda są już bardzo poniszczone, ale wszystkie szwy się trzymają i nadal można w nich normalnie jeździć. W deszczu niestety bardzo szybko przepuszczają wode, natomiast wentylacja w cieplejsze dni jest ok. Ogólnie polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
bardzo dobre
07.22.2013 11:03:05

Po dwóch sezonach w budżetowych adrenaline przesiadłem się na sp-8 - rękawice też nie należą do wysokiej półki alpinestars, ale i tak jakościowo daleko odbiegają od poprzednich. Bardzo dobrze leżą na dłoni, ochraniacze nie uciskają ani troche, wentylacja wystarczająca żeby dłonie się nie pocił :) Po roku użytkowania nie puściły żadne szwy, wszystko trzyma się idealnie, rękawice nie tracą koloru i są nadal miękkie. Ogólnie jestem z nich bardzo zadowolony. Jak się skończą to zamierzam wymienić na jakiś wyższy model także z alpinestara.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
dobre na początek
08.22.2013 14:52:29

Na początek mogą być, ale jak szukacie rękawic na dłużej to radze odpuścić - po 15 tys. wyszła dziura na wskazującym palcu :) Teraz latam w GP Plusach i są znacznie lepiej wykonane, po 10 tys zrobionych w tym sezonie nic się z nimi nie dzieje. SP-8 po takim przebiegu wyglądały na bardzo zmęczone.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
dobre łapki na początek
11.12.2013 12:07:40

Ja polecam. Są to moje pierwsze rękawice - super komfort, nic się nie pruje. Wentylacja troche za słaba, a tak ogólnie to są ok. Kupiłbym je jeszcze raz gdybym miał wybierać ponownie.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Gość
11.13.2013 1:25:39

Zrobiłem w nich 15kkm i wyglądają jak po wojnie .. Od środka się popruły, ta zamszowa skóra się przetarła . Średnio zadowolony jestem. Drugi raz na pewno nie kupię oraz nie polecę .

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
5
sp-8
03.04.2014 20:16:46

Stosunek ceny do jakości nijaki.
Niestety z żalem stwierdzam, że nie do końca udał im się ten model. Miałem kiedyś rękawice Motomod (tańsze o jakieś 40%) i były o niebo wygodniejsze. Nie wiem na kim wzorował się producent ale palce mają dziwną długość (kciuk i mały).
Na pewno nie ma co kupować bez przymiarki!

pozdrawiam

Gość
Dokładnie mi też za długie palce a w mniejszym rozmiarze uwierają po szerokości dloni. Nie kupować bez przymierzenia

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Sp 8 Alpinstars
01.09.2015 15:09:04

Witam Serdecznie ,

Przejechałem w tych rękawicach 5,5 tys. kilometów dla mnie są świetne . Nie widzę ,żadnych zmian na szwach jedynie gumowe napisy pod prawym nadgarskiem zeszły ale nie ma to żadnego znaczenia . Dobre trzymanie , ładny wygląd , rzepy ok. Jedynie trzeba je często czyścić ;} ale mleczko Motula robi swoje ;}

Głosy: 59   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Gość
06.04.2015 16:24:53

rękawice mam 2 lata wygodne i dobrze dopasowane ale największym problemem jest materiał na zapinaniu rękawicy szybko pęka i się szczepi drugi raz bym ich nie kupił

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Średniak
12.23.2015 10:48:09

Ogólnie jeżeli chodzi o wygodę i dopasowanie są o rękawiczki idealne. Ale jeżeli chodzi o jakość jeszcze za tak wysoką cenę to nie jest najlepsza. Tak jak ktoś wspominał wcześniej moje wytrzymały niecałe 2 sezony. Fakt szwy nie puściły ale skóra na palcach i innych miejscach się rozleciała. Dlatego daję niską ocenę.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Średnie
09.08.2016 10:49:05

Kupiłem je jako oryginały ze sklepu motocyklowego. Rozmiarowo wszystko okej prócz palca wskazującego, który w rekawiczce jest za krótki i po czasie szew uciska dosyć mocno. Poza tym po zaledwie 1,5 sezonu zrobiła się dziura na jednym z palców z boku. Oprócz tych wad reszta jest wporządku, ale ogólnie nie polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Gość
11.07.2016 13:17:10

Rękawice farbują ręce (od nowości), po niecałych 19 miesiącach posiadania (ok.13 użytkowania) skóra zaczyna się rozłazić... Będę reklamował.

Poprzednie rękawice Lemon Raptor za 140zł miałem 5 lat...

cinek
Nie polecam,zrobiłem 20 tys i szwy na kciuku poszły dobre dla niedzielnego kierowcy:)Zaznaczam ze latam sporo następny zakup coś droższego sądząc po opiniach to chyba zakupie dainese

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Tragedia
05.13.2018 13:29:15

U mnie te rękawiczki wytrzymały 8 000 km. Strzeliła skóra na jednym z palców. Z jakością Alpinestara coraz gorzej, a cenią się nadal topowo.

Zdecydowanie nie polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Szajs
06.20.2018 19:47:18

Kupione w Intercars, więc raczej oryginały ;-) .
Po roku użytkowania rozpruty ni z gruchy ni z pietruchy szew na palcu wskazującym lewej ręki.
Ochraniacze gumowane na śródręczu po roku zaczęły same znikać.

Moje stare letnie Vanucci RVX-2 z przed 9 lat się do dzisiaj lepiej uchowały jak dwuletnie Al[piny.

Gneralnie kupa.

Ocena 3- za to, że jeszcze są.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
po paru sezonach
09.05.2018 8:28:25

Dobre rękawice. Mam je już 4 sezon. Dają radę. Dobre wykonanie. Idealnie dopasowane, wręcz ciasno wchodzą. Trochę twarde na ochraniaczach kostek jednak nie przeszkadza to. Po 4 sezonach widać już zużycie, jednak nadal nadają się do jazdy. Nie popękały.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
1
Nie polecam!
09.04.2019 10:34:23

Rękawice używane przez kilka miesięcy, zakupione jako nowe. Miałem jeden wypadek i to wystarczyło by szwy puściły. Rana szarpana dłoni i nic tylko szycie ręki. Dodałem zdjęcia rękawicy (prawej) oraz rany po wewnętrznej stronie górnej kończyny. Nie polecam i koniec.


Dołączone zdjęcia
Alpinestars SP-8
Alpinestars SP-8
Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
Alpinestars SP8 zdjęcia po 2 sezonach na sporcie
10.09.2019 17:00:31

Te rękawice kończą właśnie swój 2 sezon i zrobiły ze mną ~35.000km.
Używałem ich wyłącznie do jazdy w mieście i poza i tylko 2x zdarzyło się w deszczu.
Do jazdy +70km/h są bardzo wygodne i o tyle co przy tych prędkościach wiatr po nich hula (bez przesady) to przy 50km/h są jak zimowe. Do miasta latem odpada.
Widać i czuć, że są przystosowane do jazdy torowej. Trochę to trwa zanim przemokną w deszczu i to też nie całe od razu. Protektory dają uczucie bezpieczeństwa a rzep trzyma do tej pory bez zarzutu.
Jestem średnio zadowolony z ich trwałości bo wyglądają jak bym nimi gruz przerzucał ;P
Jak za rękawiczki z bydlęcej skóry za 400zł to spodziewałem się czegoś na kilka sezonów. Ale widocznie konstruktorzy zgrali zużycie z gwarancją :/


Dołączone zdjęcia
Alpinestars SP-8
Alpinestars SP-8
Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Rebelhorn Urban

Super spodnie w super cenie.Obecnie można je "wyrwać" za 300 zł.Nie wiem czy nie kupię jeszcze jednej pary.W tej cenie nic lepszego nie można kup...

Dunlop D222

Przeciętna oponka. Mam na Hondzie CB650 F od nowości. Zrobiłem na niej 10.000 tys. km. Potrzebuje dużo czasu, żeby się nagrzać. W początkowych...

Alpinestars GP Pro

Kupiłem te rękawiczki jako moje pierwsze. Niestety po ok 3 miesiącach skóra na rękawicach przetarła się. Musiałem kupić nowe. Dopiero w tedy ...

Junak 125 RACER

Posiadam ten motocykl od marca, przejechane prawie 4k kilometrów.

Jakościowo jest lepiej niż w chińczykach przed EURO4. Motocykl po...

Metzeler Roadtec Z8 Interact

Szczerze polecam tą gumę. Trwała, a za razem przewidywalna i przyczepna. Na każdej nawierzchni zdaje egzamin na 6.
Miałem też ją założ...

Michelin Pilot Power 2CT

Do 600tki jeszcze się nada jeśli jeździsz spokojnie, jeśli używasz Moto zgodnie z przeznaczeniem to proponuje odpuścić sobie te gumy. W litrze ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania