NOWOŚĆ Macna Buran

NOWOŚĆ Midland BTX1 PRO

NOWOŚĆ SHIMA SX-6
Mamy już 16199 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Liqui Moly Racing Synth 4T syntetyczny



Ilustracja przedmiotu

1   2  

Liqui Moly Racing Synth 4T syntetyczny

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.33 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

W pełni syntetyczny olej do silników motocyklowych 4 T. W szczególności polecany do szybkoobrotowych i mocno wysilonych silników motocykli sportowych. Dzięki specjalnej recepturze i spełnieniu specyfikacji JASO MA-2 idealnie sprawdza się w mocno obciążonych przekładniach z mokrym sprzęgłem.



Ostatnie filmy
Dodaj film


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 89%
Neutralne: 0%
Negatywne: 11%


Gość


10
Muchozol
02.20.2012 9:30:40

Wlałem zamiast Motula 300V. Kosztował 50 PLN mniej na 4L. Jestem zadowolony z tego oleju i na następny sezon znowu leje LM. Mam wrażenie że silnik działa ciszej. Polecam - bardzo dobry olej.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Petroman
03.01.2012 13:23:51

W opisie oleju jest mała nieścisłość. Ten olej sprzedawany jest w dwóch odmianach - jedna odmiana, która spełnia normę JASO MA,a druga odmiana(sprzedawana najczęściej w 4L butelkach) spełnia najnowszą normę JASO MA2 dla mokrego sprzęgła. Dokładnie tą samą co najlepszy Motul 300V. LM jest produkowany w Niemczech. Producent nie ukrywa parametrów oleju jak robią to niektóre firmy, co świadczy że nie ma się czego obawiać - jakościowo jest to ta sama liga co Motul 300V, a można go nabyć w bardzo rozsądnych pieniądzach. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
polecam liqui moly - super olej!
12.20.2012 9:49:02

Znakomity olej, a co bardzo istotne nie jest podrabiany na potęge. Jedyny minus jest taki że ciężko go dostać - przedzwoniłem połowe sklepów w województwie i tylko jedna hurtownia miała go na stanie :/ Motula praktycznie dostaniesz w każdym sklepie, a liqui moly ciężko - conajwyżej na zamówienie i trzeba czekać pare dni na dostarczenie.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Dawid
03.01.2013 9:52:32

Wczoraj zalałem Liqui moly do swojego horneta 900 i wrażenia jak najbardziej pozytywne. Jeśli chodzi o pracę silnika to nie ma zmian, natomiast zauważyłem poprawe w pracy sprzęgła. Na poprzednim oleju jak wbiłem 1-ke na to po dodaniu mocniej gazu motocykl nawet na wciśniętym sprzęgle zaczął jechać do przodu. Po zalaniu LM efekt zniknął - przygazowałem i moto stoi w miejscu. Jak na razie jestem bardzo zadowolony, bo myślałem że mam tarcze do wymiany. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
super olej!
04.11.2013 0:30:09

Szczerze polecam ten olej - leje go od dwóch sezonów do Yamahy R1 RN19 i nie ma żadnych problemów z silnikiem, sprzęgłem czy biegami. Wcześniej latałem na Motulu 300V i jak dla mnie nie ma żadnej różnicy. Jest też dodatkowy plus - w przypadku LM ryzyko trafienia podróbki jest prawie zerowe.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
pod koniec gorzej...
01.10.2015 9:34:43

Miałem bardzo dobre zdanie na temat oleju LM - mam 10W40 pełen syntetyk w CBR 900RR. Przez większość czasu olej spisywał się dobrze, ale na koniec sezonu po ok. 9 tys zauważyłem że zaczął mi sklejać sprzęgło. Później jeszcze jechałem na motomikołaje i sklejanie się było jeszcze mocniejsze - sprzęgło puszczało mi po ok. 2-3 po wypuszczeniu klamki. Daje 5/10 - w nowym sezonie będzie coś innego.


smarowóz
I kup po takim moto z pod#uchanym panewkami i wałkami rozrządu, trzonkami zaworów i ich prowadnicami. jprdl!

Gość
olej sie zmienia co 6tys. gosc jezdzi 9 i zaskoczony. ola boga

Gość
Moim zdaniem 8tys km to max jak można zrobić. Ja w RN12 wymieniam co 6k i nie mam najmniejszego problemu. To nie samochód że okej wymienisz co 10-14k km.

Głosy: 38   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
v2
09.08.2015 14:52:28

Brak jakichkolwiek kłopotów ze sprzęgłem, biegi wchodzą lżej, wart zainteresowania. Doskonała jakość.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
LM 10w50 synth
08.11.2016 0:40:12

wcześniej miałem Liqui Moly 10w40 półsyntetyk i wszystko było ok. Wymieniam olej dodając płukanke do silników zaś do czystego oleju dodaje dwusiarczek molibdenu MoS2 który jest w ofercie LM. Wszystko było cacy lecz na olejach 10w40 półsyntetyk skrzynia biegów w mojej hondzie cb 750 seven fifty strasznie opornie działała. Zgrzytały biegy były bardzo nieprzewidywalne 0 sportowej jazdy no i jak wbijałem 1 bieg to motorem aż trzepło. Teraz zapodałem mu LM 10w50 syntetyk i wszystkie problemy ze skrzynią jak ręką odjął. Cena za 4l jest duża to fakt bo 205zł (chyba) na stronie producenta. Pamiętać należy że niemieckie oleje syntetyczne nie mają domieszek mineralnych ponieważ u nich reguluje to jakaś tam ustawa wiec wiadomo że syntetyk to syntetyk stąd duża cena. Troche boli mnie portfel gdyż musze wymieniać co 6000km ale jazda tym motocyklem od razu stała się lepsza. Czy warto było wydać tyle hajsów? Warto!

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Liqui moly 10w50 kontra motul 300v yamaha R1 rn22 2014r
09.12.2018 0:52:48

Witam, postanowiłem sprawdzić dwa oleje liqui moly oraz motul 300v w mojej yamaha r1 rn22 2014r i tak oto zrobilem, a moje wnioski są takie że z liqui moly 10w50 street race silnik chodził cicho ogólnie wszystko ok aczkolwiek troszkę twardo wchodziły mi biegi kiedy przyszedl czas na wymiane oleju wymienilem na motul 300v 10w40 i uważam że ciszej zaczął chodzić silnik oraz biegi zaczęły lepiej wchodzić tzn jedynka mniej szarpie oraz wchodzą gładziej. Jak dla mnie oba oleje są godne polecenia lecz wygrał motul 300v. Pozdrawiam

Gość
trzeba było użyć LM 10w40 i wtedy było by lepiej niż na motulu

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Junak 125 RACER

Posiadam ten motocykl od marca, przejechane prawie 4k kilometrów.

Jakościowo jest lepiej niż w chińczykach przed EURO4. Motocykl po...

Metzeler Roadtec Z8 Interact

Szczerze polecam tą gumę. Trwała, a za razem przewidywalna i przyczepna. Na każdej nawierzchni zdaje egzamin na 6.
Miałem też ją założ...

Michelin Pilot Power 2CT

Do 600tki jeszcze się nada jeśli jeździsz spokojnie, jeśli używasz Moto zgodnie z przeznaczeniem to proponuje odpuścić sobie te gumy. W litrze ...

BMW R1150 GS (1998-2004)

OCENA 8,5

Świetny motocykl do turystyki. Bardzo wygodny, łatwo się prowadzi (jak ruszy) dzięki niskiemu środkowi ciężkośći.

Triumph Tiger 800 XC ( 2011-)

Silnik jest super, mega elastyczny, spokojny do 7 tys powyżej szatan. Ciągnie jak elektryczny. Wrzucasz 6 bieg przy 70 kmh, gaz a on odjeżdża bez ...

Yamaha X-MAX 300

Nie ma co gadać skuter wygląda nowocześnie i agresywnie. Do tego ma bardzo wygodną kanapę i to mnie ujęło. Pod kanapą ma przepastny schowek, k...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA