Mamy już 9433 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Liqui Moly Racing Synth 4T syntetyczny



Ilustracja przedmiotu

1   2  

Liqui Moly Racing Synth 4T syntetyczny

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.38 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

W pełni syntetyczny olej do silników motocyklowych 4 T. W szczególności polecany do szybkoobrotowych i mocno wysilonych silników motocykli sportowych. Dzięki specjalnej recepturze i spełnieniu specyfikacji JASO MA-2 idealnie sprawdza się w mocno obciążonych przekładniach z mokrym sprzęgłem.



Ostatnie filmy
Dodaj film


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 88%
Neutralne: 0%
Negatywne: 13%


Gość


10
Muchozol
02.20.2012 9:30:40

Wlałem zamiast Motula 300V. Kosztował 50 PLN mniej na 4L. Jestem zadowolony z tego oleju i na następny sezon znowu leje LM. Mam wrażenie że silnik działa ciszej. Polecam - bardzo dobry olej.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Petroman
03.01.2012 13:23:51

W opisie oleju jest mała nieścisłość. Ten olej sprzedawany jest w dwóch odmianach - jedna odmiana, która spełnia normę JASO MA,a druga odmiana(sprzedawana najczęściej w 4L butelkach) spełnia najnowszą normę JASO MA2 dla mokrego sprzęgła. Dokładnie tą samą co najlepszy Motul 300V. LM jest produkowany w Niemczech. Producent nie ukrywa parametrów oleju jak robią to niektóre firmy, co świadczy że nie ma się czego obawiać - jakościowo jest to ta sama liga co Motul 300V, a można go nabyć w bardzo rozsądnych pieniądzach. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
polecam liqui moly - super olej!
12.20.2012 9:49:02

Znakomity olej, a co bardzo istotne nie jest podrabiany na potęge. Jedyny minus jest taki że ciężko go dostać - przedzwoniłem połowe sklepów w województwie i tylko jedna hurtownia miała go na stanie :/ Motula praktycznie dostaniesz w każdym sklepie, a liqui moly ciężko - conajwyżej na zamówienie i trzeba czekać pare dni na dostarczenie.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Dawid
03.01.2013 9:52:32

Wczoraj zalałem Liqui moly do swojego horneta 900 i wrażenia jak najbardziej pozytywne. Jeśli chodzi o pracę silnika to nie ma zmian, natomiast zauważyłem poprawe w pracy sprzęgła. Na poprzednim oleju jak wbiłem 1-ke na to po dodaniu mocniej gazu motocykl nawet na wciśniętym sprzęgle zaczął jechać do przodu. Po zalaniu LM efekt zniknął - przygazowałem i moto stoi w miejscu. Jak na razie jestem bardzo zadowolony, bo myślałem że mam tarcze do wymiany. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
super olej!
04.11.2013 0:30:09

Szczerze polecam ten olej - leje go od dwóch sezonów do Yamahy R1 RN19 i nie ma żadnych problemów z silnikiem, sprzęgłem czy biegami. Wcześniej latałem na Motulu 300V i jak dla mnie nie ma żadnej różnicy. Jest też dodatkowy plus - w przypadku LM ryzyko trafienia podróbki jest prawie zerowe.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
pod koniec gorzej...
01.10.2015 9:34:43

Miałem bardzo dobre zdanie na temat oleju LM - mam 10W40 pełen syntetyk w CBR 900RR. Przez większość czasu olej spisywał się dobrze, ale na koniec sezonu po ok. 9 tys zauważyłem że zaczął mi sklejać sprzęgło. Później jeszcze jechałem na motomikołaje i sklejanie się było jeszcze mocniejsze - sprzęgło puszczało mi po ok. 2-3 po wypuszczeniu klamki. Daje 5/10 - w nowym sezonie będzie coś innego.

Gość
No ja się nie dziwie, że tak się działo jak 9k km bez wymiany jeździłeś.

Gość
Pomyliłeś nazwy. Racing synth 4T to 10W50 i to jest syntetyk. Sam taki miałem był super i wrócę do niego. A 10W40 to półsyntetyk, może masz coś ze sprzęgłem nie teges.

Głosy: 38   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
v2
09.08.2015 14:52:28

Brak jakichkolwiek kłopotów ze sprzęgłem, biegi wchodzą lżej, wart zainteresowania. Doskonała jakość.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
LM 10w50 synth
08.11.2016 0:40:12

wcześniej miałem Liqui Moly 10w40 półsyntetyk i wszystko było ok. Wymieniam olej dodając płukanke do silników zaś do czystego oleju dodaje dwusiarczek molibdenu MoS2 który jest w ofercie LM. Wszystko było cacy lecz na olejach 10w40 półsyntetyk skrzynia biegów w mojej hondzie cb 750 seven fifty strasznie opornie działała. Zgrzytały biegy były bardzo nieprzewidywalne 0 sportowej jazdy no i jak wbijałem 1 bieg to motorem aż trzepło. Teraz zapodałem mu LM 10w50 syntetyk i wszystkie problemy ze skrzynią jak ręką odjął. Cena za 4l jest duża to fakt bo 205zł (chyba) na stronie producenta. Pamiętać należy że niemieckie oleje syntetyczne nie mają domieszek mineralnych ponieważ u nich reguluje to jakaś tam ustawa wiec wiadomo że syntetyk to syntetyk stąd duża cena. Troche boli mnie portfel gdyż musze wymieniać co 6000km ale jazda tym motocyklem od razu stała się lepsza. Czy warto było wydać tyle hajsów? Warto!

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA