Mamy już 9426 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Continental Conti Motion



Ilustracja przedmiotu

1  

Continental Conti Motion

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
6.74 / 10

(Na podstawie 19 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 47%
Neutralne: 26%
Negatywne: 26%


Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Conti motion - dobre i tanie opony
03.30.2013 14:29:08

Conti motion to jedne z najtańszych opon na rynku - za komplet do mojej cbr f3 dałem niecałe 700 PLN. Na suchym kleją się bardzo ładnie i szybko łapią temperature nawet jak jest chłodniej(przy 12 st). Na mokrym poprawne, choć gdyby miały bieżnik na środku mogłoby być jeszcze lepiej. Co do zużycia to jestem zadowolony - zrobiłem na nich 5 tys i przód wygląda na nowy, po tyle też nie widać za dużego zmęcznia - myśle że bez problemu wyciągną jeszcze z 10-12 tys. Ogólnie super oponki za dobrą kase - POLECAM.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
polecam
04.07.2013 19:21:23

Z czystym sumieniem polecam. Motiony mam założone w fzs 600 - zrobione ponad 8 tys i jeszcze sporo bieżnika , przód wygląda prawie jak nowy. Na suchym kleją się świetnie, praktycznie nigdy nie zdarzył mi się żaden niekontrolowany uślizg. Na mokrym też nie mogę narzekać, choć wtedy jeżdże bardzo asekuracyjnie. Ogólnie bardzo fajnie mi się na nich jeździ. Daje 9/10.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
8
conti motion
07.06.2013 13:32:02

Daje 8/10 - bardzo poprawna opona do turystyki, na mokrym klei się bardzo przyzwoicie, po zrobieniu 7 000 zostało bieżnika conajmniej na drugie tyle. Ślizga się czasem przy mocniejszym dawaniu w palnik i ostrych winklach, ale nie jest to opona do sportowych motocykli więc raczej to normalne. Ogólnie jestem zadowolony - przy codziennym użytkowaniu w zupełności wystarczająca. Cena to także jej duży atut - za komplecik w rozmiarze 120/70/17 i 180/55/17 dałem 700 PLN :)

Gość
w jakim motocyklu miales oponki? pozdrawiam!

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Do motocykla 175 KM się nada?
07.25.2013 21:10:03

Panowie, zakładał ktoś te opony do mocniejszych sprzętów? Nada się? Nie będzie jak na lodowisku (jak na Diablo Strada)?

Brak słów !
A nada ci się mózg wymienić ? jeśli się nada to będzie jednego pajaca mniej co do 175-ciu koni próbuje tutystyka zakładać, a poza tym czym się kierowałeś dając 6-tkę nie mając tych opon.

co za typ!!!
Do motocykla 175KM dla ciebie nada się opona zrobiona z drewna, po kiego piszesz opinie na 6 jak nie miałeś tych opon? To nie forum do zadawania pytań, tylko pisania opinii kołku.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
odp
07.25.2013 21:39:12

Ja bym nie zaryzykował. Miałem Continentale Road Attack 1 w R1 RN09 i nie było szału, a conti motion to guma o półke niżej - jest bardziej twarda i będzie podobna do diablo strady. Jak już chcesz sprawić sobie gume turystyczną, która długo wytrzyma i poradzi sobie z tą mocą to polecam metzelery z8 - jedyne turystyki, które nadają się do sportów. A za dobrą kase jest też pilot power 1ct - komplet z dotem 2011 da się wyrwać za 700 PLN.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
conti motion
08.02.2013 9:52:32

Ogólnie opony dobre w swojej klasie cenowej. Założyłem je na BMW R1100S (97KM) i po przejechaniu 400km mogę napisać, że na suchym zachowuje się poprawnie, choć raz śliznął mi się tył na bruku, a prędkości naprawdę dużej nie miałem. Na mokrym jeszcze nie jeździłem. Zyżycie narazie zerowe.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
conti motion
09.03.2013 16:36:08

Witam ponownie. Po przejechaniu 1200km mogę nieco więcej powiedzieć niż ostatnio. Nie wiem, czy mam takie ostre hamulce, czy tak mocno nacisnąłem na hamulec, ale opona już trzy razy mi się śliznęła. To duży minus. Generalnie po suchym, po łukach i na prostej leci poprawnie, ale jednak straciłem do niej zaufanie. Przydałby się do niej ABS w gratisie.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
6
średnia
09.24.2013 15:43:58

Ja bym nie polecał do maszyn które mają więcej niż 70-80KM. Założyłem właśnie do Gixxera 600 k3 i będe musiał zmienić na coś z miękką mieszanką. Ślizgają się w zakrętach przy jeździe z dużymi pochyleniami. Pochwalić mogę jedynie przednią opone, bo o ile tył się ślizga to przód jeszcze nigdy mi się nie uciekł. Daje 6.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Niezłe
12.23.2013 15:20:20

Całkiem niezłe buty. Stosunek jakości do ceny odpowiedni. Szybko się rozgrzewają i nieźle kleją do nawierzchni. Wcześniej użytkowałem Conti Force też były całkiem dobre ale to już stary model. Między czasie miałem styczność z Blazakiem - katastrofa. Twarde kartofle, łapały uślizki.
Conti Motiony polecam do jazdy turystycznej dla spokojnych.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
7
takie sobie
12.27.2013 15:09:22

Nabyłem je razem z motocyklem(FZ6 2004r) i mimo że jest to mój pierwszy sezo nie jestem zadowolony z tych opon. W wielu miejscach jak jeździmy z kolegą to jemu opony kleją się idealnie, a u mnie różnie to bywa zwłaszcza jak temperatury są nieco niższe to przy hamowaniu i przyspieszaniu często mieli w miejscu zamiast jechać. Na nowy rok zmieniam na metzelery z8.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
5
srednie
04.05.2014 19:12:41

Mam je w gsx 1400 na tyle przy temp 10 C częste uślizgi przy odkręceniu Manety lub tez na winklach :( Plus taki ze po 2000 km opona jak nowa ..

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
3
Gość
04.12.2014 18:48:49

W mocnych sprzetach:
http://i930.photobucket.com/albums/ad148/even111/met.jpg

Głosy: 30   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
3
NIE POLECAM
07.14.2014 10:50:46

Nabyłem je razem z motocyklem yamaha R1 (172 KM) , do jazdy turystycznej nadają się jak najbardziej , ale do ostrej jazdy po mieście i na winkle , nie polecam przy wysokich temperaturach rozgrzanych oponach na wyjściu z zakrętu i odkręceniu cała dupa pływa , potrafiły przy bardzo ostrym przyspieszaniu tracić przyczepność przy 140-160 km\h , jeśli chodzi o trwałość jak kupiłem moto były jak nowe , a po 5 tys. wychodzą druty na środku , ale to przez jazdę na gumie , i tu kolejny minus przy stawianiu na gumę z gazu jeśli nie ma idealnego asfaltu to można zapomnieć o gumie , jadę 50 km/h odkręcam a on boksuje , a jak jest dobry asfalt odkręcę idzie na gumę i przy wchodzeniu do góry znajdzie się jakaś kawałek białej linii czy smoły odrazu na dwa koła . Do litra zdecydowanie ODRADZAM

Głosy: 36   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
3
Słabo
07.17.2015 23:58:57

Kupiłem je z motocyklem (VTR Firestorm). Były prawie nowe. Po nakręceniu 4500 km gumy wyraźnie ubywa ale nie to jest największą bolączką tych opon. Są po prostu śliskie i łatwo o przykrą niespodziankę w zakręcie - czuć jak tył powoli zaczyna odjeżdżać... Już nieraz zrobiło mi się przez nie gorąco w nieco głębszym złożeniu. Bez większych obaw można się złożyć jedynie tam gdzie nie mamy absolutnie żadnych wątpliwości do jakości asfaltu. Poza tym wolno się nagrzewają. W porównaniu do Michelinów u kolegi są wyraźnie chłodniejsze i szybko tracą temperaturę. Na mokrym trzeba uważać podwójnie. Mam tu na mysli tylnego kapcia, przód jakoś daje radę póki co. Wydaje mi się że gumy sprawdzą się do słabszych sprzętów bądź mniejszych turystyków. Do dynamicznej jazdy bądź bardziej temperamentnych motocykli - zdecydowanie odradzam. Ostrożnie ją dojadę a potem bez wyrzutów sumienia spalę :)

Adam

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
opona contimotion
08.19.2015 12:36:10

opona jak za ta kwotę moze byc,zrobilem na niej 23 tysiace tego roku i została wymieniona,opona szybkom sie nagrzewa podczas jazdy, w temperaturach ponizej 13 stopni traci przyczepnosc , jesli chodzi o zakrety to przy ostrych zakretach uslizgiwuje sie, dosyc miekka i czesto trzeba z niej wyciagac kamyczki.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
stosunek jakości do ceny bardzo dobry
10.05.2015 7:51:36

Polecam te opony jak najbardziej, do turystycznej jazdy sprawdzają się bardzo przyzwoicie, stosunek jakość / cena jest moim zdaniem bardzo dobry. Cena tej opony jest przystępna, można ją porównać do ceny używanych opon klasy wyższej - jak się ktoś zastanawia czy używka lepszej klasy, czy continental, model klasę niżej ale w bardzo dobrej cenie - kupujcie do motocykli nowe opony. Unikniecie problemów z drganiami na kierownicy i innymi historiami, conti-motion w klasie niedrogich opon to dobry wybór.

x
Jeśli chodzi o opony na tył może i nie jest za dobra do mocniejszych sprzętów, ale ja mam tego continentala na przodzie w cbr 1000f, moc 136KM, na tył powędrował Metzeler Sportec M5. Motocykl sprawuje się bardzo dobrze :)

M.
Zgadzam się w 100%. Na pewno są dużo lepsze od diablo strady :) Niestety oceny zaniżają osoby, które zakładają je do mocnych sprzętów i mają jeszcze pretensje że się ślizgają. To są opony do < 100 KM!

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
ekstra
02.08.2016 11:08:18

Mam je w Ninjy 250 - według mnie opona bardzo dobra - zwłaszcza przyczepność na suchym. Niestety bieżnik tylnej opony na środku to czysty slick - w deszczu trzeba bardzo uważać, łatwo o uślizg. Ogólnie polecam - znacznie lepsze od diablo strady.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Dobre
05.30.2016 16:21:57

Mam te oponki w GSX750f zrobiłem na nich 5 tyś km .sprzęd ma 92KM jeżdże turystycznie ale czasem lubie sobie troche odkrecić manetkę. Zalety tych opon to: cena, wygląd jak na turystyczne dobrze trzymają się drogi, mieszanka miękka ale wytrzymuje sporę przebiegi u mnie przód prawie nie ruszony tył trochę. Ogólnie do turystki polecam a do sportu są opony sportowe których nie brakuje na rynku.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
dobra guma do miasta, turystyki i na łagodne winkle
08.27.2016 21:42:46

Kupiłem sprzęt z tą oponą na tyle (CBR 600 RR PC 37) i po przejechaniu ponad tysiąca kilometrów w bardzo różnych warunkach jestem bardzo zadowolony.
W mieście radzi sobie bardzo dobrze, na winklach prawie ją zamknąłem i też bez zastrzeżeń. Latałem na niej w ciężkim deszczu i w temp. ok. 10°C (oczywiście bez szaleństw) i też nie miałem żadnych problemów (nie było mowy o uślizgu czy innych problemach ze stabilnością). Przy 270 km/h też dała radę.
Ogólnie mogę polecić do codziennego użytku i czasami na wypad na winkle.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...

Revit Stellar

Rękawice ładnie wyglądają, są wygodne, ale jakośc wykonania poniżej przeciętnej. Po ok. 5 tysiącach puściły szwy - jeden przy palcu serdecz...

Modeka Lorenzo

Za rękawice dałem ok 160 zł, nie jest to wygórowana cena jak za model ocieplany z membraną. Komfort jazdy i funkcjonalność oceniam dobrze jedna...

V-MAX Altura

Polecam.
Za taką cenę nic lepszego nie znajdziecie.
Pare razy uratował mi dupę.
Śmigałem w nim kiedyś na enduro i zdarzył...

Adrenaline RYO Raptor

Buty oceniam na 8 głównie ze względu na niską cene, dobrą jakość wykonania i fajny wygląd. Buty wyposażone w slidery. Doczepić mogę się do...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach