Mamy już 10307 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Alpinestars SMX-6



Ilustracja przedmiotu

1  

Alpinestars SMX-6

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.00 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje



Opinie motocyklistów


Pozytywne: 63%
Neutralne: 13%
Negatywne: 25%


Profil użytkownika


8
Rewelacja
08.13.2014 9:38:59

Daje 8 gwizdek ze względu na brak możliwości regulacji w łydce i mimo wszystko jako takiej regulacji.

Na trasie, torze - amatorsko są rewelacyjne. Bezpieczne.
Miałem w nich 2 szlify.

Jeden na małej patelni, ślizg trwał jakieś 5 m. Plastiki lekko się pościerały i to wszystko. Pełne bezpieczeństwo.

Drugi, gdyby wyleciałem z dużej patelni na poboczne. Tutaj nic się nie stało mimo upadku.

Amatorsko i w trasę rewelacyjne. Myślę, ze nie potrzeba Supertechów, aby bezpiecznie się bawić.

Głosy: 40   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
dobre buty
11.10.2015 17:27:47

Przejeździłem jeden sezon ok. 10 tys. km i brak oznak zużycia, a buty bardzo wygodne i rozsądnie wykonane pod kątem bezpieczeństwa.

WENTYLACJA:
Dwa razy złapał mnie deszcz, noga wyszła sucha, mimo że wieje w tych butach jak na kasprowym. W lecie +30 stopni, upał niesamowity, a stopa nie poci się. Wentylacja zdecydowanie na plus. Gdy jest +5 +10 stopni, nie jest zimno, dobra skarpeta i można jechać.

WYGODA:
Bardzo wygodne, choć ciężko mi porównać bo to moje jedyne wysokie buty. Nic nie doskwiera, nie uciska, nawet po przejechaniu 800km w jeden dzień. Natomiast wiadomo, jak zejdziesz z moto to buty wymuszają lekko ugiętą pozycję, nie da się w nich za bardzo chodzić (do turystyki nie nadają się).

WYKONANIE:
Wzorowe. Nic nie odstaje, nie pęka, skórę zaimpregnowałem dwa razy po deszczu preparatem do odzieży skórzanej, wygląda jak nowa. Kolor zarówno ochraniaczy jak i skóry utrzymuje się.

PODSUMOWUJĄC:
Mogę polecić. Są drogie, w cenie 800zł możesz już wybrzydzać, ale czy dostaniesz lepsze? Nie wiem, trzeba przymierzyć i ocenić. Ja wybrałbym drugi raz SMX-6 ze względu na to, że po prostu dobrze leżą, są miarę bezpieczne, przewiewne, super wykonane, no i pasują do reszty ciuchów (marka). Dla mnie buty 10/10 bo naprawdę nie mogę się do niczego przyczepić po 1 roku użytkowania.

Gość
Ja ze swojej strony zauważyłem, że jak trzymasz normalnie nogi na podnóżkach to 0 jakiejkolwiek wentylacji. Natomiast jak weźmiesz je na kaczkę to naprawdę zdrowo wieje.

Gość
WENTYLACJA DO BANI A RACZEJ JEJ BRAK, BRAK PERFORACJI, BRAK WLOTOW Z PRZODU, MOKRE STOPY PRZY TEMP. POWYZEJ +12 ST.c BUTY JAK ZA TA CENE DO BANI, LEPSZE MOIM ZDANIEM SA RST EVO I TANSZE, TYCH STANOWCZO NIE POLECAM, SATYSFAKCJA PO JEZDZIE TAK SAMO JAK W GUMOFILCACH

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
01.25.2016 12:30:50

Posiadam buty 2 sezony, pod względem bezpieczeństwa wzbudzają zaufanie, dobre usztywnienie stawu skokowego ciężko przekręcić nogę w kostce na bok. Ochraniacze na pięcie i goleń solidnie wykonane. Posiadają jako takie otwory wentylacyjne które są w tylnej części buta co w zupełności wystarcza aby czuć się w nich komfortowo natomiast po godzinnej jeździe w ostrej ulewie nie przemokły. jako minus mogę się przyczepić do braku regulacji w łydce natomiast mnie osobiście nie jest ona potrzebna

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Gość
04.20.2016 18:36:35

potwierdzam kolege, brak wentylacji, odprowadzenie za stawem skokowym to stanowczo za malo, buty nie nadaja sie na srednie i wysokie temperatury, poci sie w nich noga, nie polecam, wygodna w chlodnie dni natomiast godna polecenia i komfort z uzytowania jak najbardziej ale juz na wiosne buty poszly w odstawke


RAF
Użytkuję 3 sezony i polecam wersje wentylowaną (duża powierzchnia perforacji). Super sprawa - przy wysokich temperaturach zapewnia duzy komfort. Nawet po długich godzinach jazdy stopy nie sa rozmiękłe i wymętolone od wilgoci. Fajne jest to, że jak ma się ochote wystarczy wystawić nogi na bok od motocykla i wzmocnić chłodzący pęd powietrza. W zimne dni (około 5 stopni) wystarczy mieć na stopie zimowe skarpetki i nie jest za zimno. Buty uzytkowałem na Honda Fireblade i Yamaha FZ6 S2.

Gość
Trzeba było kupić wersje perforowaną... niewiem gdzie ludzie mają głowe robiąc zakupy.

Adrien
Nie ważne jaki model, idiotyzmem jest dawanie jednej gwiazdki tylko dlatego bo noga mu się poci. XXXX czy kim tam jesteś zmień to bo taki opis psuje tylko wyobrażenie danego modelu jeśli ktoś będzie chciał kupić. Z dobrego buta który zasługuje na przynajmniej "9" zrobiłeś 6,75. Szlak mnie bierze jak widzę taką ocenę.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
buty
08.20.2016 12:54:56

dla mnie super buty, wszystko z nimi ok. dobra cene znajdziecie w moto-akcesoria.pl, zajrzec warto, na pewno skorzystacie

BlackRider
jak kupiłem swoje u olka w bielsku-białej za 670zł;)-kto przebije;)?

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Gość
09.03.2016 21:55:02

Buty spoko,tylko jak były na gwarancji dwa razy odkrecił mi sie ten zawias oczywiście zrobili gwarancja mineła znowu sie odkręcił w jednym miejscu i nie mam pojęcia jak to sie wkreca.Moze miał ktos taki przypadek i wie jak to wkręcić.On jest w 3 miejscach wkrecony

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


4
Gość
11.29.2016 18:05:46

Mała aktualizacja do mojej wcześniejszej opinii. Po ślizgu przy 90/h stwierdzam, że buty średnio zdały egzamin. Uderzyłem bokiem, w ten duży plastik co ma niby zapobiegać skręceniu kostki. Nie skręciłem, ale mocno ją obiłem. Z buta nic nie odleciało, można dalej spokojnie używać, ale niesmak pozostaje. Wydaje mi się, że SMX-6 słabo zabezpiecza kostkę, but nie jest odpowiednio usztywniony. Szkoda tylko, że potrzeba wypadku aby się o tym przekonać. Generalnie mam teraz mieszane uczucia. Na pewno będę szukał czegoś lepszego. Szczególnie w obecnej cenie, która sięga 900zł można znaleźć na pewno lepsze buty innych marek.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
Ok
02.14.2017 11:56:27

Witam.

Użytkowałem buty przez dwa sezony, głównie turystyka. Buty są bardzo wygodne i to w sumie ich największa zaleta. Na minus jest fakt, że w butach jest bardzo gorąco. Rozczarowaniem jest dla mnie także, że protektor na palcach zaczyna przecinać skórę buta.
W przypadku wąskich nogawek spodni, kiedy cholewka buta z rzepami jest widoczna, łatwo zaczepić rzepem za część motocykla co skutkuje odpinaniem się rzepów buta.
Ogólnie jestem z nich zadowolony, buty dobrze przylegają do stopy, dają poczucie dobrej ochrony.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


HJC RPHA ST

Moi zdaniem naprawdę dobry kask:
- zero parowania
- niezła wentylacja
- zero wybryków aerodynamicznych
- świetne trzym...

Nishua NFX-2 Carbon

naprawdę fajny kask. Lekki dobra wentylacja i naprawdę porządne wykonanie. Przesiadłem się z ls2 Easy i nie ma co nawet porównywać. Nishua to i...

Naxa F02

Kask przejechał ze mną 4 sezony i uratował głowę przy upadku przy około 20 kmh - porysowana szybka i ślady na kasku.
Na dłuższą metę...

Lazer LZ6

Posiadam kask już bardzo długo ponad 6 sezonów zrobiłem może na nim 20 tys. km.

Wcześniej jak jeździłem na małych pierdzi pęd...

HJC FG-17

Witam, jako że już trochę z tym kaskiem współpracuje mogę napisać tylko tyle, że jest warty każdej wydanej na niego złotówki. Nie jest to j...

HJC CL-ST

Użytkowałem ten kask 3 sezony:
minusy:
- bardzo głośny( najgłośniejszy z wszystkich jakie miałem)
- bardzo nie wygodny uci...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania