Mamy już 11768 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shima GT-1



Ilustracja przedmiotu

1  

Shima GT-1

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
6.69 / 10

(Na podstawie 13 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 54%
Neutralne: 8%
Negatywne: 38%


Gość


9
Gość
04.30.2014 21:25:05

świetne wykonanie, bardzo dobrze leżą szwy zewnetrze wiec nic nie gniecie nie uciska w paluchy, duzy mankiet dla mnie idealne no i fajnie wygladają ale to rzecz gustu ;)

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Shima GT-1 WP (Water Proof)
05.12.2014 9:41:53

Fajne w miarę wygodne rękawiczki na chłodniejsze dni. Piszę tutaj o wersji WP - Water Proof. Sprawdzają się tak do temperatury 5 stopni. Po 30 min jazdy w deszczu nie przemokły. Lekkim minusem jest wyściółka wewnętrzna która jak zbyt gwałtownie ściągniemy rękawicę to wyskoczy nam z wnętrza palców (ciężko później założyć rękawicę). Ogólnie polecam.

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Pozytywnie
08.30.2014 21:03:10

Rękawiczki jak za te pieniądze bardzo poprawne. Wygodne, dobra skóra ktora stosunkowo szybko układa się do dłonie.Jedyny mankament jaki zauwazyłem to po długiej jezdzie w deszczu strasznie barwią dłonie na czarno.

Głosy: 41   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
średniawo
04.08.2015 14:16:45

Moje Shimy GT-1 w wersji wodoodpornej puszczają wodę!
Po zaimpregnowaniu jest nieco lepiej ALE przecież to nie o to chodzi. Wystarczy paręnaście minut jazdy w deszczu.
Najpierw puszcza kciuk, potem mankiet i pozostałe palce.

Poza tym z jakością najwyraźniej bywa losowo.
Kupiłem przymierzając w sklepie tylko prawą (mój błąd),
po założeniu w domu okazało się, że lewa ma wyściółkę
przyszytą w kciuku po partacku na zakładkę, która cholernie
uwierała. Udało się to jakoś przegwałcić.

Po sezonie zimowym prawy kciuk zmechacił się jak szczotka do kurzu. Czekam na dziurę i kupię inne.

LWG

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
no i doczekałem się dziury
06.09.2015 17:40:39

Ten komentarz to ciąg dalszy mojej wypowiedzi z kwietnia (patrz wyżej). Czyt. rozczarowanie.
W prawym palcu wskazującym rozszedł się szew na dł. około 12 mm! Coś szybko :(
Jazda bez upadku/szlifu, eksploatacja delikatna, bez szarpania się przy zakładaniu/ściąganiu. Dystans ledwo 4 tyś km w eksploatacji codziennej. Słabizna.

Stare RST śmierdzą od brudu i trzymają 3 sezon!

Pozdrawiam


Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Jakosc/Cena polecam
09.29.2015 22:45:46

Jak na rękawiczki za ~ 200 zł nie można narzekać. Wystarczy tylko dobrze wybrac rozmiar oraz dany egzemplarz bo zdarzają się i to dosyc czesto niedoróbki.
Oczywiście nie mają takiego idealnego wyczucia manetki (jak np.Shimy VRS 1) - ale bardzo dobrze się dospasowują do reki - grunt by nie piły pod pazurami bo choć ma szwy na zewnątrz niestety za krótkie będą utrapieniem.
Polecam - moje pierwsze rekawice.

Gość
Przecież jak poszły po sezonie to masz gwarancje, w czym problem? po za sezonem w zimie oddajesz rękawiczki i albo Ci naprawiają albo dają nowe.

po sezonie
Rekawiczki po 1 sezonie rozpruly mi sie troche na srodku dloni. Mysle ze dam rade to lekko podszyć. Reszta w porzadku.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Przetrwały!
10.01.2015 16:02:54

Rękawice posiadam od dwóch sezonów. W tamtym sezonie wyjazdy weekendowe + 2 zjazdy w Polsce, w tym sezonie poleciały ze mną na południe Chorwacji (żona ma wersję damską). Ogólnie bardzo wygodne, trwale (do tej pory przeleciały 14 tyś km), szybko dołożyły się do łapy. Żona jeździ na plecaka i jej rękawice wyglądają jak nowe. Jedyny minus to rękawice twardnieją po deszczu (mam wersje nie wodoodporną).

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Wygodne i solidne
10.31.2015 18:53:48

(GT-1, wersja bez membramy wodoodpornej) W rękawiczkach przejechałem jakieś 5 tysięcy kilometrów. Po tym czasie nie mają prawie żadnych śladów zużycia, jedynie minimalne wytarcia warstwy odblaskowej na wstawkach odblaskowych. Najlepiej sprawdzają się w ciepłe (ale nie upalne) dni, w upałach komfort trochę spada, pewnie tak ma większość rękawiczek. Natomiast w czasie kiedy większość motocyklistów pochowa już swoje maszyny do garaży na kilka miesięcy to śmiało można włożyć GT-1 do szafy. Chłodne dni, gdy na termometrze jest kilka stopni zdecydowanie nie są dla nich. Nawet krótka trasa przy 4 stopniach Celsjusza wyziębi dłonie. Początkowo uwierały mnie na jednym palcu, lecz dość szybko się ułożyły i problem zniknął. Po ponad pół roku użytkowania nadal ładnie pachną, jak nowy portfel ;) Zdarzało mi się jechać w deszczu na tyle długo by przemokły (mam wersję bez membramy)co następowało dość szybko, jest to zrozumiałe ponieważ mają otworki wentylacyjne na palcach i pomiędzy nimi, mimo to nie przypominam sobie przebarwień na rękach o których czytałem. Kwestii bezpieczeństwa nie testowałem i nie mam zamiaru :) Ogólnie jestem z nich zadowolony i nie żałuję zakupy.

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Bez zastrzeżeń
02.17.2016 12:52:14

Posiadam tak jakby zestaw bo mam model GT-1 w wersji skórzanej i WP (wodoodporna). Uzytkuje 1,5 sezonu, wszystko elegancko i wygodnie. Nigdy nic się nie wydarzyło, wp nie puściły wody, membrana nie wylazła, więc daje 10/10.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
średnio
02.19.2016 12:24:07

Jeśli chodzi o komfort/ wygodę to rewelacja, prawie ich nie czuć, idealnie dopasowują się do dłoni (dużo lepiej niż st-1). Komfort termiczny w gorące jak i chłodne dni naprawdę zaskakująco dobry. Niestety po 3 miesiącach sporadycznego użytkowania rozpruły się po całej długości, chyba nadają się tylko na motorynkę. ;D

Gość
Ja mam GT-1 cały sezon . Używałem je bardzo intensywnie w deszczu i słońcu. Nic nie popękało anie się rozpruło. Nie dbałem o nie zbytnio i zauważyłem że mankiet chyba troszkę wyblakł tzn robi się "brązowy". Spróbuję je nawoskować jak kombinezon może pomoże.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Gość
05.01.2016 23:37:11

Rękawice dość przyzwoite jak na tą cenę.
Wygodne, można długo jeździć w deszczu i nie przemoknąć (mowa o wersji Waterproof). Jednakże jakoś wykonania po roku/półtorej pozostawia do życzenia. Szwy poszły na palcach - oddałem na gwarancję - zszyli, teraz znowu poszły. Dodatkowo pękł materiał na szwie przy protektorze przy nadgarstku. No nic, spróbuję znów oddać na gwarancję...
Używane często.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Fajne przyjemne rekawiczki
05.20.2017 11:00:27

Moje shimy zakupiłem przypadkowo a mianowicie ziomek kupił na alledrogo i na niego okazały się za małe i tu pierwsza uwaga ja mam dość długie palce a wąska dłoń ale nie jestem jakiś nieforemny :) i na mnie były idealne a na ziomka za ciasne w dłoni, wniosek taki ze lepiej w sklepie stacjonarnym sobie zamierzyc.
Już pisałem ze leżą fajnie nic w środku nie uwiera szwy nie cisną a wyściółka nie wychodzi przy ściąganiu. Jeżeli chodzi o komfort termiczny to w upał szału nie ma ale tragedii tez nie ja osobiście nie odczuwałem jakiegoś dużego dyskomfortu. Mam wersje zwykła wiec po dłuższym deszczu przemakaja ale 20 min w dużej ulewie wytrzymały potem zaczęły pic deszczówkę.
Mam je 2 lata trochę kilometrów ze mną zrobiły i dalej wyglądają fajnie, przeżyły kilka ulew a nawet przypadkowa wizytę w pralce za sprawa mojej żony ( zostawiłem je w kominiarce a ona razem z ciuchami termo wrzuciła do pralki i siup, do tej pory pamietam jej przestraszona minę i pytanie czy rękawice motocyklowe można prac w pralce ;) ) Po tych przygodach nie straciły koloru nie rozklapcialy się i dalej są wygodne a wszystkie rzepy trzymają dobrze.
Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to sprawiają dobre wrażenie ale nie miałem okazji tego przetestować i obym nie miał, fajne jest ze maja zszyte kawałkiem skory mały palec z serdecznym co przy upadku ogranicza możliwość kontuzji małego palca który w takich sytuacjach lubi się "zaplatać" .
Podsumowując bardzo fajne wdzianko dla naszych łapek i nie żałuje wydanych pieniędzy.
Jedyne co bym do nich dołożył to taka gumkę na palcu wskazującym żeby przetrzeć wizjer kasku w deszczu kolega ma takie cudo w heldach i super się sprawdza sam testowałem.
Jednym słowem polecam bo fajne i nie kosztują majątku.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Słaba jakość
10.04.2017 10:21:21

Używane przez 2 sezony. Łączny dystans dość długi - ok. 27k km.
Efekt - rozerwane szwy na palcu wskazującym prawej ręki (na lewej też powoli puszczają). Rozerwany szew na części zachodzącej na kurtkę. Rzep oderwał się od paska skórzanego prawej rękawicy. Na lewym palcu wskazującym dziura na samym końcu palca... w sumie nawet się przydaje do obsługi telefonu ;)
Na całym środku lewej dłoni też przetarła się już wielka dziura. Poza tym skóra całkowicie zmieniła kolor - jest brudna, jakby brązowawa -nie wiem czy to efekt słońca czy czego... No i z różnych miejsc wychodzi mnóstwo nitek.
Ogólnie zdaję sobie sprawę że jeżdżę dużo ale mimo wszystko nie spodziewałem się aż takiego zużycia. Rękawice po tym sezonie nadają się na śmietnik bo wyglądają tragicznie i chyba już nie powinienem liczyć na ich właściwości ochronne. Nie polecam. Następne kupię pewnie Heldy.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Motul 300V syntetyczny

wymieniam teraz olej na motul300v10w40 , mam nadzieję że na wiosnę bedę się podniecał tym olejem .kupiłem moto na oleju chyba yamalube latał...

Klocki hamulcowe TRW-Lucas SV

Miałem TRW-Lucasy - zarówno organiki jak i sinterowe. Okazało się że te pierwsze były znacznie lepsze. Sinterowe hamują gorzej od EBC i organic...

Gopro Hero 6 Black

Takie produkty jak Gopro 6 przyczynią się do upadku całej firmy. Lubie ich kamery, nawet bardzo. Do tej pory od dwójki kupowałem wszystkie od raz...

Shiro SH-821

Wentylacja
Wloty niby są i jak jest zimno, to nawet wydaje mi się, że jakiś przewiew czuję, ale może mi się tylko wydawać. Nie czuć r...

Gopro Hero 6 Black

Zakupiłem go pro 6 mając wcześniej tzw. Chińczyka. Wyjechałem na wakacje i miałem wielkie nadzieje co to tej kamery, przeliczyłem się. Hero 6 ...

Midland BT Next

Polecam - zakupiony przez Chiński alliexpres dwie sztuki :) Cenowo wyszło 400 PLN taniej niż w PL. Jakość dźwięku doskonała, słychać komunik...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania