Mamy już 10437 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shima GT-1



Ilustracja przedmiotu

1  

Shima GT-1

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.08 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 58%
Neutralne: 8%
Negatywne: 33%


Gość


9
Gość
04.30.2014 21:25:05

świetne wykonanie, bardzo dobrze leżą szwy zewnetrze wiec nic nie gniecie nie uciska w paluchy, duzy mankiet dla mnie idealne no i fajnie wygladają ale to rzecz gustu ;)

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Shima GT-1 WP (Water Proof)
05.12.2014 9:41:53

Fajne w miarę wygodne rękawiczki na chłodniejsze dni. Piszę tutaj o wersji WP - Water Proof. Sprawdzają się tak do temperatury 5 stopni. Po 30 min jazdy w deszczu nie przemokły. Lekkim minusem jest wyściółka wewnętrzna która jak zbyt gwałtownie ściągniemy rękawicę to wyskoczy nam z wnętrza palców (ciężko później założyć rękawicę). Ogólnie polecam.

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Pozytywnie
08.30.2014 21:03:10

Rękawiczki jak za te pieniądze bardzo poprawne. Wygodne, dobra skóra ktora stosunkowo szybko układa się do dłonie.Jedyny mankament jaki zauwazyłem to po długiej jezdzie w deszczu strasznie barwią dłonie na czarno.

Głosy: 41   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
średniawo
04.08.2015 14:16:45

Moje Shimy GT-1 w wersji wodoodpornej puszczają wodę!
Po zaimpregnowaniu jest nieco lepiej ALE przecież to nie o to chodzi. Wystarczy paręnaście minut jazdy w deszczu.
Najpierw puszcza kciuk, potem mankiet i pozostałe palce.

Poza tym z jakością najwyraźniej bywa losowo.
Kupiłem przymierzając w sklepie tylko prawą (mój błąd),
po założeniu w domu okazało się, że lewa ma wyściółkę
przyszytą w kciuku po partacku na zakładkę, która cholernie
uwierała. Udało się to jakoś przegwałcić.

Po sezonie zimowym prawy kciuk zmechacił się jak szczotka do kurzu. Czekam na dziurę i kupię inne.

LWG

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
no i doczekałem się dziury
06.09.2015 17:40:39

Ten komentarz to ciąg dalszy mojej wypowiedzi z kwietnia (patrz wyżej). Czyt. rozczarowanie.
W prawym palcu wskazującym rozszedł się szew na dł. około 12 mm! Coś szybko :(
Jazda bez upadku/szlifu, eksploatacja delikatna, bez szarpania się przy zakładaniu/ściąganiu. Dystans ledwo 4 tyś km w eksploatacji codziennej. Słabizna.

Stare RST śmierdzą od brudu i trzymają 3 sezon!

Pozdrawiam


Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Jakosc/Cena polecam
09.29.2015 22:45:46

Jak na rękawiczki za ~ 200 zł nie można narzekać. Wystarczy tylko dobrze wybrac rozmiar oraz dany egzemplarz bo zdarzają się i to dosyc czesto niedoróbki.
Oczywiście nie mają takiego idealnego wyczucia manetki (jak np.Shimy VRS 1) - ale bardzo dobrze się dospasowują do reki - grunt by nie piły pod pazurami bo choć ma szwy na zewnątrz niestety za krótkie będą utrapieniem.
Polecam - moje pierwsze rekawice.

Gość
Przecież jak poszły po sezonie to masz gwarancje, w czym problem? po za sezonem w zimie oddajesz rękawiczki i albo Ci naprawiają albo dają nowe.

po sezonie
Rekawiczki po 1 sezonie rozpruly mi sie troche na srodku dloni. Mysle ze dam rade to lekko podszyć. Reszta w porzadku.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Przetrwały!
10.01.2015 16:02:54

Rękawice posiadam od dwóch sezonów. W tamtym sezonie wyjazdy weekendowe + 2 zjazdy w Polsce, w tym sezonie poleciały ze mną na południe Chorwacji (żona ma wersję damską). Ogólnie bardzo wygodne, trwale (do tej pory przeleciały 14 tyś km), szybko dołożyły się do łapy. Żona jeździ na plecaka i jej rękawice wyglądają jak nowe. Jedyny minus to rękawice twardnieją po deszczu (mam wersje nie wodoodporną).

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Wygodne i solidne
10.31.2015 18:53:48

(GT-1, wersja bez membramy wodoodpornej) W rękawiczkach przejechałem jakieś 5 tysięcy kilometrów. Po tym czasie nie mają prawie żadnych śladów zużycia, jedynie minimalne wytarcia warstwy odblaskowej na wstawkach odblaskowych. Najlepiej sprawdzają się w ciepłe (ale nie upalne) dni, w upałach komfort trochę spada, pewnie tak ma większość rękawiczek. Natomiast w czasie kiedy większość motocyklistów pochowa już swoje maszyny do garaży na kilka miesięcy to śmiało można włożyć GT-1 do szafy. Chłodne dni, gdy na termometrze jest kilka stopni zdecydowanie nie są dla nich. Nawet krótka trasa przy 4 stopniach Celsjusza wyziębi dłonie. Początkowo uwierały mnie na jednym palcu, lecz dość szybko się ułożyły i problem zniknął. Po ponad pół roku użytkowania nadal ładnie pachną, jak nowy portfel ;) Zdarzało mi się jechać w deszczu na tyle długo by przemokły (mam wersję bez membramy)co następowało dość szybko, jest to zrozumiałe ponieważ mają otworki wentylacyjne na palcach i pomiędzy nimi, mimo to nie przypominam sobie przebarwień na rękach o których czytałem. Kwestii bezpieczeństwa nie testowałem i nie mam zamiaru :) Ogólnie jestem z nich zadowolony i nie żałuję zakupy.

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Bez zastrzeżeń
02.17.2016 12:52:14

Posiadam tak jakby zestaw bo mam model GT-1 w wersji skórzanej i WP (wodoodporna). Uzytkuje 1,5 sezonu, wszystko elegancko i wygodnie. Nigdy nic się nie wydarzyło, wp nie puściły wody, membrana nie wylazła, więc daje 10/10.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
średnio
02.19.2016 12:24:07

Jeśli chodzi o komfort/ wygodę to rewelacja, prawie ich nie czuć, idealnie dopasowują się do dłoni (dużo lepiej niż st-1). Komfort termiczny w gorące jak i chłodne dni naprawdę zaskakująco dobry. Niestety po 3 miesiącach sporadycznego użytkowania rozpruły się po całej długości, chyba nadają się tylko na motorynkę. ;D

Gość
Ja mam GT-1 cały sezon . Używałem je bardzo intensywnie w deszczu i słońcu. Nic nie popękało anie się rozpruło. Nie dbałem o nie zbytnio i zauważyłem że mankiet chyba troszkę wyblakł tzn robi się "brązowy". Spróbuję je nawoskować jak kombinezon może pomoże.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Gość
05.01.2016 23:37:11

Rękawice dość przyzwoite jak na tą cenę.
Wygodne, można długo jeździć w deszczu i nie przemoknąć (mowa o wersji Waterproof). Jednakże jakoś wykonania po roku/półtorej pozostawia do życzenia. Szwy poszły na palcach - oddałem na gwarancję - zszyli, teraz znowu poszły. Dodatkowo pękł materiał na szwie przy protektorze przy nadgarstku. No nic, spróbuję znów oddać na gwarancję...
Używane często.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Fajne przyjemne rekawiczki
05.20.2017 11:00:27

Moje shimy zakupiłem przypadkowo a mianowicie ziomek kupił na alledrogo i na niego okazały się za małe i tu pierwsza uwaga ja mam dość długie palce a wąska dłoń ale nie jestem jakiś nieforemny :) i na mnie były idealne a na ziomka za ciasne w dłoni, wniosek taki ze lepiej w sklepie stacjonarnym sobie zamierzyc.
Już pisałem ze leżą fajnie nic w środku nie uwiera szwy nie cisną a wyściółka nie wychodzi przy ściąganiu. Jeżeli chodzi o komfort termiczny to w upał szału nie ma ale tragedii tez nie ja osobiście nie odczuwałem jakiegoś dużego dyskomfortu. Mam wersje zwykła wiec po dłuższym deszczu przemakaja ale 20 min w dużej ulewie wytrzymały potem zaczęły pic deszczówkę.
Mam je 2 lata trochę kilometrów ze mną zrobiły i dalej wyglądają fajnie, przeżyły kilka ulew a nawet przypadkowa wizytę w pralce za sprawa mojej żony ( zostawiłem je w kominiarce a ona razem z ciuchami termo wrzuciła do pralki i siup, do tej pory pamietam jej przestraszona minę i pytanie czy rękawice motocyklowe można prac w pralce ;) ) Po tych przygodach nie straciły koloru nie rozklapcialy się i dalej są wygodne a wszystkie rzepy trzymają dobrze.
Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to sprawiają dobre wrażenie ale nie miałem okazji tego przetestować i obym nie miał, fajne jest ze maja zszyte kawałkiem skory mały palec z serdecznym co przy upadku ogranicza możliwość kontuzji małego palca który w takich sytuacjach lubi się "zaplatać" .
Podsumowując bardzo fajne wdzianko dla naszych łapek i nie żałuje wydanych pieniędzy.
Jedyne co bym do nich dołożył to taka gumkę na palcu wskazującym żeby przetrzeć wizjer kasku w deszczu kolega ma takie cudo w heldach i super się sprawdza sam testowałem.
Jednym słowem polecam bo fajne i nie kosztują majątku.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Forma Arrow SX

Śmigam w tych butach drugi sezon. Muszę przyznać , że spisują się rewelacyjnie zarówno w upalne dni jak i te chłodniejsze.
W tej półc...

Adrenaline Shiro

kurtka jest dobrze wykonana sprawia wrażenie solidnej i zapewniającej ochronę,

wodoszczelność nie była testowana,

...

Alpinestars Roam 2

Te buty tak jak wszystkie od Alpinestars (które miałem okazje przymierzyć) są naprawdę wygodne. Sporo w nich chodzę po mieście na co dzień i j...

Nolan N104 EVO

witam, czas podzielic sie opinia na temat tego kasu - a dokladniej
N104 EVO.

kask generalnie moge polecić jesli ktos sie zasta...

Dainese AVRO D2

Świetny kombinezon, wygodny, dopasowany, z dużą ilością elastycznych wstawek. Harmonijka na plecach (na kurtce i spodniach) robi świetną robot...

Brembo Road SA (czerwone)

Jeśli szukacie klocków, które hamują już po muśnięciu klamki to nie są te Brembo - przynajmniej nie ten model. Klocki te nie są agresywne, al...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania