Mamy już 11437 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shima RS-1



Ilustracja przedmiotu

1  

Shima RS-1

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.94 / 10

(Na podstawie 17 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 94%
Neutralne: 0%
Negatywne: 6%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
bardzo przyzwoite rękawiczki
09.11.2013 11:20:29

Latam w nich od czerwca tego roku. Zrobiłem już 8 tys i są ok. Usztye z koziej skóry, przez co są bardzo mięciutkie i wygodne. Jakość wykonania nie budzi zastrzeżeń - nie ma większych niedoróbek, jedynie dwie odstające nitki które uciąłem na początku :) Rękawice głównie do latania latem - wentylacja naprawde konkretna, ale przez to przy temperaturach ok. 12 st. jest w nich już bardzo zimno. Deszczu również nie lubią i przemakają bardzo szybko, po wysuszeniu robią się dość sztywne i koniecznie trzeba je smarować kremem żeby wróciły do normalnego stanu. Ogólnie w tej cenie chyba jedne z fajniejszych i wygodniejszych rękawic motocyklowych z przeznaczeniem na kletnie temperatury. Daje 9/10.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Pierwszy sezon wzorowo
12.12.2013 10:01:45

Pierwszy sezon i 10tyś km, rękawice wytrzymały wzorowo. Nic się nie odpruło, nic nie odpadło. Jedynie mogę mieć zastrzeżenie do rzepów, które już nie trzymają tak jak nowe. Spokojnie mogę wystawić ocenę 9/10.

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Gość
06.02.2014 16:28:29

Rękawiczki bardzo konkretne, sporo ochraniaczy no i kozia skóra (bardzo wygodna, dobre czucie manetek). Wentylacja bardzo konkretna. Jak z wodoszczelnością ciężko mi się wypowiedzieć, nie jeździłem w nich w deszczu. Rękawiczki w tej cenie ciężko znaleźć coś lepszego, jakościowo nie odbiegają od A* a za te pieniądze nie ma tak wyposażonych rękawic a*. No i na koniec produkt polski :D. Mogę je śmiało polecić.

Głosy: 55   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
shima rs-1
11.27.2014 22:46:26

Po przelatanym sezonie ok. 7 tyś. mogę śmiało polecić ten produkt dla tych którzy zastanawiają się nad kupnem tych rękawic. W tej cenie są świetne i na pewno wiele bezpieczniejsze od podrabianych alpinestarów z allegro. Wzorcowo leżą na dłoni, nie puścił żaden szew i są w miarę przewiewne:)

Głosy: 34   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
super
04.08.2015 16:38:27

Na początku miałem wydać na łapki 200 PLN, ale jak brałem w ręce kolejne modele to nie budziły mojego zaufania - dopiero Shima RS-1 to było to - w dotyku skóra zupełnie inna niż ta w rękawiczkach do 200 PLN - miękka, ale nie sprawia wrażenia że jest papierowa i podczas ślizgu rozejdzie się jak szmata. Po założeniu dobre wrażenie nie znika, a wręcz przeciwnie - idealnie dopasowane do dłoni i mimo ogromnej ilości ochraniaczy nie czuć że coś uwiera albo ciśnie - pełny komfort. Czucie manetki w czasie jazdy wzorowe. Mimo że przekroczyłem budżet o 100 PLN uważam że nie przepłaciłem ani grosza - jakość wykonania i wygoda naprawde robią wrażenie i śmiem twierdzić że Shima nie ustępuje droższym modelom Dainese cza Alpiny. Daje 9 i coś czuje że to nie będą moje ostatnie Shimy. Polecam!

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Gość
05.22.2015 21:45:53

Bardzo dobre rękawiczki, super dopasowują się do dłoni, wygodne, bezpieczne, dobra wentylacja.
Cena wręcz rewelacyjna jak na zakres ochrony i jakość wykonania.

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
5
shima rs-1
09.14.2015 21:26:19

Wentylacja dobra, skóra wydaje sie być dobrej jakości ale szwy już nie. Po 1 sezonie 6 tyś km rozpruły sie 2 palce, rzep już prawie też odpada trzeba bedzie przyszyć ... Jakość wykonania też nie za bardzo cały czas uciskało mi lewy mały palec dopieru po jakiś 4 tyś km rekawice sie troche ułożyły i już tego nie czuć aż tak. Dodam tylko ze wczesniej miałem rekawice skórzane no name z allegro kupione za 80zł jeździłem 3 lata w nich i nic sie z nimi nie działo dalej leżą w szafie. Spodziewałem sie czegoś wiecej po rekawicach za 300zł... Moim zdaniem nie warte swojej ceny.

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Super
03.17.2016 8:46:46

Za ta cene naprawde warto. Super wykonanie i wentylacja(nie polecam przy temp. ponizej 15 stopni. Przymierzałem kiedys alpina sp-8 i były gorzej wykonane.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
A
06.11.2016 23:43:58

Polecam bardzo fajne rękawice przez pierwsze dni użytkowania mogą lekko cisnąć (szczegulnie knoxy od spodu)ale po kilku paru dniach wszystko jest ok.Posiadaja również rewelacyjną wentylację i są o wiele tańsze w stosunku do innych rękawic z tej piłki.Jednym słowem polecam

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Pierwsze moto-łapki
07.14.2016 2:02:12

Są to moje pierwsze rękawice na motocykl i pomimo małej pojemności motocykla, bo jest to GS500, uważam że na tym elemencie naszej garderoby nie ma co oszczędzać. Wydałem trochę ponad 250zł i muszę przyznać, że się nie zawiodłem. Rękawice bardzo wygodne, szybko dopasowały się do dłoni. Protektory nie uwierają, a wentylacja działa bardzo dobrze. Wystarczy, że rozstawimy palce na manetce, a poczujemy jak wiatr hula po naszej dłoni, aż robi się naprawdę zimno :) W przypadku zamkniętej pięści też spisuje się bardzo dobrze-nie uświadczyłem pocenia się dłoni. Polska firma, która nadal się rozwija, czego dowodem jest pasek regulujący średnicę ręki. W pierwszych modelach był on prostokątny i wypadał on z klamry odpowiedzialnej za odpowiednie jego napięcie. W kolejnych zaś Shima zastosowała jego rozszerzenie, co powoduje, iż nie wypada on z tej metalowej sprzączki. Kozia skórka sprawia, iż doskonale czujemy manetkę. No ja ogólnie uwag nie mam oprócz zdarcia się pierwszej cieniutkiej warstwy białej skóry na kciukach od kierunków- dlatego 9, a nie 10. POLECAM

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Rs-1
07.20.2016 19:41:20

Jak tak czytam te opinie to się zastanawiam co ja kupiłem? Shima Rs-1 niebieskie, piękne, ale...
Wiem, że mają się ułożyć na dłoni i na to czekam, ale po pierwszym założeniu i przejechaniu z nimi 20 km, myślałem że umrę z bólu. Wygodniejsze są już chyba rękawice do spawania.
Chodzi mi o dolną część dłoni, podstawę kciuka i nadgarstek.
Jest tak nie wygodnie, że trzeba co 2 km ściągać rękę z kiery i wachlować. Strasznie ugniata dolny ochraniacz.
Mam rozmiar M i idealnie pasują, S nie wejdzie mi na rękę, a L o wiele za luźne i ręka lata w środku.
Mam nadzieję, że się ułożą :)
Jakość wykonania spoko, tylko martwi mnie dosłownie jeden szew na palcach, może się odpruć za szybko.
Komentarz dotyczy tylko pierwszego wrażenia! to nie ocena ogólna po sezonie, o tym też napiszę (jak dożyję) na jesień po sezonie.
pzdr! szerokości!


Tomo
Witam. To znowu ja (jednak przeżyłem :)) Nie będę się powtarzał, ale dodam tylko to....że jednak się nie ułożyły jak chciałem, dalej uciskają :( nie czuć absolutnie nic (bajka, wygoda, komfort) przy prędkości ponad 100km/h, a poniżej...korki, miasto, światła itp czuć jak cholera dyskomfort, ucisk taki, że po ściągnięciu mam wzorki na ręce. Sam nie wiem co mam myśleć o nich. Gdy jadę z plecakiem (kobietą) to daje jej shime, a ja ubieram paścia z allegro i jest git :)ale zajebiście wyglądają :) pzdr

Tomo

Gość
Jak przyjedzie pierwszy deszcz, to woda spowoduje, że się delikatnie rozciągną, tylko jeden minus mi zafarbowały.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Podsumowanie_Jeden sezon
03.24.2017 22:41:43

Hej,

Rękawice Shima RS1 użytkowałem cały sezon (ok. 3500km) stan oceniam na idealny. Zero pęknięć, szwy całe, rzepy jak nowe, emblematy noszą ślady zużyte na poziomie 1 na 10. Rękawice pomimo sezonu dalej pachnął skórą.

Jedyny ślad użytkowania to przetarte ochraniacze od wewnętrznej strony dłoni (od trzymania manetek, plus kilka gleb na pit bike'ach).

Nie ukrywam, że jestem fanem Alpiny z której mam cały komplet i chciałem zakupić również rękawice za prawie 1000pln... jednak ten wybór to strzał w 10! W tej cenie nie kupisz nic lepszego, ba śmiem twierdzić że do 500pln nie kupisz nic lepszego.

Szczerze polecam, zwłaszcza że produkt Polski :)
LwG

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Bardzo dobre
04.13.2017 15:06:23

Rękawice mam od niedawna ale jestem zadowolony z ich zakupu, są wystarczająco ciepłe w zimne dni(6-8 stopni) oraz bardzo przyjemnie się w nich jeździ w ciepłe dni, na początku bardzo uwierały mnie ślizgacze znajdujące się przy kciuku ale po kilku jazdach rękawice dopasowały się do ręki i nie czuć żadnego uwierania.Rękawice sprawiają wrażenie bardzo bezpiecznych i odpornych. W tej cenie trudno jest znaleźć lepsze rękawice.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Bardzo dobre
04.13.2017 15:13:10

Rękawice mam od niedawna ale jestem zadowolony z ich zakupu, są wystarczająco ciepłe w zimne dni(6-8 stopni) oraz bardzo przyjemnie się w nich jeździ w ciepłe dni, na początku bardzo uwierały mnie ślizgacze znajdujące się przy kciuku ale po kilku jazdach rękawice dopasowały się do ręki i nie czuć żadnego uwierania.Rękawice sprawiają wrażenie bardzo bezpiecznych i odpornych. W tej cenie trudno jest znaleźć lepsze rękawice.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Dobry stosunek ceny do jakości.
04.15.2017 16:29:36

Rękawice używane ponad 2 sezony. W tym czasie nic się nie uszkodziło, nie ma wystających nitek, brak śladów zużycia. Uważam, że przy tej cenie bardzo wysoki poziom bezpieczeństwa. Wbrew opinii poprzedników rzepy trzymają jak nowe. Skóra bardzo dobrej jakości, dobre czucie manetki.

Jednak przy kupowaniu tych rękawic trzeba je dobrze przymierzyć bo faktycznie ten sam model ale różne egzemplarze potrafią się między sobą różnić! Jedne leżały mi idealnie a inne uwierały. Warto przymierzyć kilka sztuk. Jak już dopasują się do dłoni to leżą idealnie.

Plusy:
- Polska firma
- cena
- ochrona dłoni
- jakość koziej skóry
- wentylacja (nawet przy 5 stopniach da się jeździć)

Minusy:
- trzeba przymierzać kilka sztuk żeby znaleźć dla siebie idealne

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
bardzo dobre rękawice
04.21.2017 18:22:18

Rękawice mam 3-ci sezon, na upartego mógłbym wymienić bo już trochę przeszły, ale będę w nich cisnął do końca :)

Plusy: już kilka razy miały kontakt z asfaltem w różnych opcjach gleby i za każdym razem w pełni mnie ochroniły, są na nich przetarcia, ale w żadnym miejscu na wylot, także bezpieczeństwo wzorowe.

Wygoda świetna, jakieś 9/10.

Wentylacja: jak jest zimno to wiadomo, za zimno w nich :D
Jak jest lato to się ręce trochę pocą mimo wentylacji, ale ja mam pod spodem rękawiczki termoaktywne i jest elegancko.

Ostatecznie 8+ albo nawet 9/10 (Ideałów nie ma:)), a już szczególnie za te pieniądze.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Godne polecenia
09.16.2017 14:16:40

Konkretne rękawice, robią na prawdę bardzo dobre wrażenie. Dużo solidnych ochraniaczy, czuje się bezpiecznie mając je na dłoniach. Bardzo wygodne, nic nie pije ani nie uwiera, zewnętrzne szwy robą robotę. Czucie manetki znakomite. Na początku rękawice wydają się być ciasne i ja na przykład miałem problemy z ich zakładaniem - muszą się ułożyć. Mam rozmiar M, S są tak małe że bym się w nie w ogóle nie wcisnął, a L za długie w palcach. Wentylacji praktycznie brak - jedyna odczuwalna to ta między palcami po ich wcześniejszym rozchyleniu, przez co w mojej opinii rękawice te niespecjalnie nadają się na lato. Rzekłbym, że najlepiej czują się w temp 10-20 stopni, ale jak mamy grzane manetki albo handbary to nawet poniżej tych 10 powinno być OK. Rękawicę jak najbardziej godne polecenie.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Interphone BTeasy

Na początku OK. Jedyny minus to słabo umieszczona wtyczka do ładowarki i mikrofonu - mini usb, ale ciężko trafić przez "kanał".
Niestet...

Adrenaline Alaska

Kurtka za ok. 450-480zl nie ma prawa być wykonana z Cordury, przyglądałem się tej kurtce i na metkach zauważyłem napis "Poliester 600D". W dodat...

Cardo Scala Rider Packtalk

A ja teraz zrobiłem 6 dniowy wypad do Chorwacji z kumplem, który pożyczył ten zestaw od innego kumpla, bo nie byłem przekonany i powiem tak: zest...

Oxford Oximiser 601

Bzdury Panie piszecie że głowa mała. Mam ten prostowniczek od 3 lat i nigdy nie zawiódł, a ten z lidla padł po roku. Oxford nie ma żadnych czę...

Daytona Clubman

Kupiłem używane, ale teraz już wiem, że kupie sobie nowe. Mega wygodne i do tego wygodne, poza tym wygodne. Prawie jak domowe kapcioszki. ...

Dainese Hydra Flux D-Dry

Cena do jakosci.
Dobra kurtka na wysokie temperatury. Jezdze w niej w temperaturach 30-38 st C. Codziennie i caly rok.
Jak to w Dainese ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania