Mamy już 10086 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Lazer Bayamo



Ilustracja przedmiotu

1   2  

Lazer Bayamo

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.14 / 10

(Na podstawie 14 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 79%
Neutralne: 21%
Negatywne: 0%


Gość


10
super
11.05.2013 13:33:52

Kask lepszy od Nolana N103, za którego pare lat w tył dałem prawie 1000PLN. Dość dobrze wyciszony, wbudowana blenda, miękkie wnętrze(niestety jasny kolor i trzeba zawsze ubierać kominiarke), dobra wentylacja(aż 5 regulowanych wlotów powietrza). Jedynie blenda nieco za wysoko, a ogólnie kask świetny i tani. POLECAM!

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
07.23.2014 21:28:40

Nie mam doświadczenia bo to mój pierwszy kask ale napisze o moich wrażeniach. Dla mnie wygodny mam rozmiar xs i fajnie się dopasował. Jeżeli chodzi o blende jest odrobinę za krótka ale nie jest najgorzej. Sposób jej wysuwania dla mnie ok choć czasem trzeba poszukać palcem suwaka. Jeżeli chodzi o hałas do 100 km bardzo spoko powyżej słychać szum . Jeżdżę bez stoperów i po 200 km czułem się dobrze. Za cenę 310 kas ok

Głosy: 30   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
dobry stosunek cena/jakość
07.23.2014 21:53:54

To ja też coś dołoże od siebie. Wyciszenie jest średnie - przy przelotowych 160-200 w kasku jest huk. Wentylacja z przodu działa dobrze, ale z góry już jej nie ma - pomimo otwierania wlotów nie czuć nawiewu jak w moim poprzednim AGV. Wygoda na bardzo dobrym poziomie, kask dobrze leży i nie rusza się na głowie - nawet przy większych prędkościach jest stabilny. Za tą kase myśle że warto.

Głosy: 33   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
02.05.2015 20:20:01

Kask niedrogi, ładny, a przy tym bardzo wygodny. Jedynie do czego można się przyczepić to trochę zbyt krótka i za jasna blenda, ale czego się spodziewać po kasku za 400 zł

Głosy: 27   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
dobry.. ale nie na większe prędkości
08.17.2015 20:26:12

Kask nawet ok... ale tylko do 140-150km/h przy większej prędkości potrafi skręcić kark, doświadczymy po 10 min takiej jazdy bólu karku ponieważ wywija niemiłosiernie w każdą strone. Pomimo tego blenda jest ok nie wysuwa sie sama, suwak łatwo dostępny. Z hałasem jest znośnie ale tak samo też do ok 120km potem robi sie głośno. Nie oczekujmy cudów za kask w takiej cenie

seba
a co jeździsz powyżej 500?

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Dobry stosunek cena/jakość
02.24.2016 10:14:26

Jest to mój pierwszy kask. Ogólne wrażenia bardzo dobre. Jakość wykonania nie pozostawia wiele do życzenia. Blenda trochę za niska. Wnętrze dobrze spasowane, dobrze trzyma się głowy. Nie urywa głowy przy wyższych prędkościach. I tu przy temacie prędkości niestety trzeba się przychylić nad tematem hałasu. Upierdliwy świst / szum daje się już słyszeć od 70 - 80 km/h. Jego źródłem jest suwak blendy . Podczas jazdy kiedy ręką zakrywam suwak świst ustaje. Może to tylko wina mojego egzemplarza.

Gość
Miałem ten sam problem. Świst od suwaka blendy. Dorobiłem owiewkę/spojlerek na suwak i jest cisza. Najpierw wyciąłem z plastiku i jak było ok to się pobawiłem i wydrukowałem na drukarce 3D.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Najtanszy 4 gwiazdkowy kask
04.26.2016 14:59:40

Jest wygodny i bardzo szybko sie ułożyl na głowie, nawet 2 godz nie mineły a juz lezal jak ulał. Hałas i specyficzny swist powyzej 80/h moze być męczący dlatego kask oceniam na 8 (moze gdyby wrzucic interkom albo jakies materiałowe wstawki w miejscu mocowania głosniczków hałas by sie zmniejszył) a jesli chodzi o matowe malowania to dosyc szybko łapia plamy i trzeba chwile poswiecic zeby sie ich pozbyc poza tym mysle ze nie ma sie do czego przyczepic za te pieniadze mysle ze to najlepszy wybór,

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
05.04.2016 19:55:49

mam tez takie same problemy do tej setki jeszcze znośnie ale im wiecej ponad stówe tym głosniej i łeb chce urwac mam pytanie gdzie można kupic szybkę bo mi pękła a na necie jakoś ciężko w tym temacie

Gość
Ja kupiłem w Motochallenge Warszawa. Kosztowała 100 albo 120 zł. Polecam od razu pinlock zakupić. http://www.motochallenge.pl/

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Pierwszy kask
06.02.2016 20:42:25

Rozsądny stosunek jakości do ceny. Wentylacja ok, cztery regulowane wloty na górze kasku (dwa z przodu, dwa z tyłu), wlot na szczęce. Blenda, miejsce na montaż pinlocka, deflektor na nos. W zestawie pokrowiec.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
Dobra jakość w niskiej cenie
06.26.2016 12:42:33

Kask w miarę dobry. Można przyczepić się do słabego wyciszenia a także słabo spasowanych elementów. Powoduje to trzaski i inne nieprzyjemne dzwięki podczas jazdy. Ogólnie pomijając to (może to wina tylko mojego egzemplarza) kask fajny jak za 400zł

Gość
Teraz do kupienia nawet za 299 zł na 4bikes.pl. Bardzo przyzwoity kask:)

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Gość
09.19.2016 16:28:02

Mój pierwszy kask więc nie mam porównania, ale pewne odczucia już są. Na duży plus zasługuje blenda - to był jeden z głównych warunków podczas poszukiwań kasku. Nie zjeżdża, łatwo dostępna. Szybka otwiera się i wypina z łatwością, górnego nawiewu faktycznie prawie nie czuć. Sam kask siedzi pewnie, nie rusza się. Po mieście hałas jest znośny, ale na dalsze trasy koniecznie zatyczki. Po 2 miesiącach niestety pojawiły się trzaski skorupy. Uwaga na suwak otwarcia przedniej wentylacji - lekko puknięty odłamał się beż żadnego "ale". Mimo wszystko na pierwszy kask i za te pieniądze polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Nie najgorszy
09.20.2016 8:46:55

Poprzedni kask HJC IS-14 był wygodniejszy i miał dużo lepszą(!) wentylację. Był też większy i gorzej reagował na napór wiatru. Lazer jest lepiej wykonany od starego HJC, wentylacja jest bardzo skromna, właściwie nie odczuwam kiedy jest otwarta a kiedy nie. Też jest głośny. Ma pinlock - więc nie paruje (chociaż jak jest chłodno potrafi zajść mgłą (na b. krótko) przy mocnym wydechu przez nos). HJC miał antifog i dobrze (może nawet lepiej) się spisywał. LAZER ma gorsze niż HJC pole widzenia i przy zaciągniętej blendzie lekko zniekształca obraz.
Raczej wolę HJC IS-14 chociaż Lazer zły nie jest.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
Dobry na początek za niskie pieniądze
09.20.2016 17:36:53

Mam ten kask 3 sezony i już po pierwszym sezonie musiałem oddać to na gwarancję, szybka pękła (od otwierania chyba) i do tego wizjer nie szczelny wieje przez niego na tyle że nawet muszki wpadają do środka. Na gwarancji wymienili wizjer na nowy i nową uszczelkę, niestety to nic nie pomogło bo dalej wieje. Poza tym jak na kask za 350 zł jest dobrze wykonany, jest wygodny i fajnie wygląda. Skorupa też wytrzymała.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
03.08.2017 14:12:26

Witam. Jak za te pieniadze kask nie jest najgorszy. całkiem wygodny niezła wentylacja. Mogłby byc troche bardziej wyciszony ale czego sie spodziewac za cene 350 zl. duzy plus za mozliwosc wpiecia pinlock. uwazam ze z najtanszych kaskow to najlepszy wybor

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Kawasaki ZX-10R Ninja (2007-2008)

Witam.
Trzy sezony polatałem zx10r,przejechałem ponad 30 tyś.km.moje spostrzeżenia odnośnie tego komara są następujące;
Do czasu...

Seca Strada II

Witam.
Nie polecam ubrań z tej firmy.

30 maja 2016 kupiłem kurtkę Seca Strada III. Pod koniec sierpnia zauważyłem (jak na ...

TCX X-Square

Przelatałem w nich dwa sezony i po za kilkoma wytarciami na zamszu, nie widać śladów zużycia. Dużo w nich chodzę, są bardzo wygodne, lekkie i ...

Oxford Oximiser 900

Urzadzenie super, spełnia swoją rolę tylko szkoda, ze po dwóch latach użytkowania spaliło się, za 250zł mógłbym co roku kupić nowy akumulat...

Navitel G550 MOTO

Znakomita nawigacja motocyklowa z dożywotnimi aktualizacjami map! W zestawie wszystko do podłączenia wraz z uchwytem na kierownice - działa szybko...

Yamaha MT-125

Kupilem dla syna, bo zdanie prawa jazdy w Polsce jest niemozliwe - MORD-y zyja z oblanych egzaminow. Ale prawko B juz mial, wiec padlo na mt 125 ze wz...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania