Mamy już 11843 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Lazer Bayamo



Ilustracja przedmiotu

1   2  

Lazer Bayamo

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.12 / 10

(Na podstawie 17 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 76%
Neutralne: 24%
Negatywne: 0%


Gość


10
super
11.05.2013 13:33:52

Kask lepszy od Nolana N103, za którego pare lat w tył dałem prawie 1000PLN. Dość dobrze wyciszony, wbudowana blenda, miękkie wnętrze(niestety jasny kolor i trzeba zawsze ubierać kominiarke), dobra wentylacja(aż 5 regulowanych wlotów powietrza). Jedynie blenda nieco za wysoko, a ogólnie kask świetny i tani. POLECAM!

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
07.23.2014 21:28:40

Nie mam doświadczenia bo to mój pierwszy kask ale napisze o moich wrażeniach. Dla mnie wygodny mam rozmiar xs i fajnie się dopasował. Jeżeli chodzi o blende jest odrobinę za krótka ale nie jest najgorzej. Sposób jej wysuwania dla mnie ok choć czasem trzeba poszukać palcem suwaka. Jeżeli chodzi o hałas do 100 km bardzo spoko powyżej słychać szum . Jeżdżę bez stoperów i po 200 km czułem się dobrze. Za cenę 310 kas ok

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
dobry stosunek cena/jakość
07.23.2014 21:53:54

To ja też coś dołoże od siebie. Wyciszenie jest średnie - przy przelotowych 160-200 w kasku jest huk. Wentylacja z przodu działa dobrze, ale z góry już jej nie ma - pomimo otwierania wlotów nie czuć nawiewu jak w moim poprzednim AGV. Wygoda na bardzo dobrym poziomie, kask dobrze leży i nie rusza się na głowie - nawet przy większych prędkościach jest stabilny. Za tą kase myśle że warto.

Głosy: 33   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
02.05.2015 20:20:01

Kask niedrogi, ładny, a przy tym bardzo wygodny. Jedynie do czego można się przyczepić to trochę zbyt krótka i za jasna blenda, ale czego się spodziewać po kasku za 400 zł

Głosy: 27   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
dobry.. ale nie na większe prędkości
08.17.2015 20:26:12

Kask nawet ok... ale tylko do 140-150km/h przy większej prędkości potrafi skręcić kark, doświadczymy po 10 min takiej jazdy bólu karku ponieważ wywija niemiłosiernie w każdą strone. Pomimo tego blenda jest ok nie wysuwa sie sama, suwak łatwo dostępny. Z hałasem jest znośnie ale tak samo też do ok 120km potem robi sie głośno. Nie oczekujmy cudów za kask w takiej cenie

Gość
napisal seba, i wszystko jasne

seba
a co jeździsz powyżej 500?

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Dobry stosunek cena/jakość
02.24.2016 10:14:26

Jest to mój pierwszy kask. Ogólne wrażenia bardzo dobre. Jakość wykonania nie pozostawia wiele do życzenia. Blenda trochę za niska. Wnętrze dobrze spasowane, dobrze trzyma się głowy. Nie urywa głowy przy wyższych prędkościach. I tu przy temacie prędkości niestety trzeba się przychylić nad tematem hałasu. Upierdliwy świst / szum daje się już słyszeć od 70 - 80 km/h. Jego źródłem jest suwak blendy . Podczas jazdy kiedy ręką zakrywam suwak świst ustaje. Może to tylko wina mojego egzemplarza.

Gość
Miałem ten sam problem. Świst od suwaka blendy. Dorobiłem owiewkę/spojlerek na suwak i jest cisza. Najpierw wyciąłem z plastiku i jak było ok to się pobawiłem i wydrukowałem na drukarce 3D.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Najtanszy 4 gwiazdkowy kask
04.26.2016 14:59:40

Jest wygodny i bardzo szybko sie ułożyl na głowie, nawet 2 godz nie mineły a juz lezal jak ulał. Hałas i specyficzny swist powyzej 80/h moze być męczący dlatego kask oceniam na 8 (moze gdyby wrzucic interkom albo jakies materiałowe wstawki w miejscu mocowania głosniczków hałas by sie zmniejszył) a jesli chodzi o matowe malowania to dosyc szybko łapia plamy i trzeba chwile poswiecic zeby sie ich pozbyc poza tym mysle ze nie ma sie do czego przyczepic za te pieniadze mysle ze to najlepszy wybór,

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
05.04.2016 19:55:49

mam tez takie same problemy do tej setki jeszcze znośnie ale im wiecej ponad stówe tym głosniej i łeb chce urwac mam pytanie gdzie można kupic szybkę bo mi pękła a na necie jakoś ciężko w tym temacie

Gość
Ja kupiłem w Motochallenge Warszawa. Kosztowała 100 albo 120 zł. Polecam od razu pinlock zakupić. http://www.motochallenge.pl/

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Pierwszy kask
06.02.2016 20:42:25

Rozsądny stosunek jakości do ceny. Wentylacja ok, cztery regulowane wloty na górze kasku (dwa z przodu, dwa z tyłu), wlot na szczęce. Blenda, miejsce na montaż pinlocka, deflektor na nos. W zestawie pokrowiec.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
Dobra jakość w niskiej cenie
06.26.2016 12:42:33

Kask w miarę dobry. Można przyczepić się do słabego wyciszenia a także słabo spasowanych elementów. Powoduje to trzaski i inne nieprzyjemne dzwięki podczas jazdy. Ogólnie pomijając to (może to wina tylko mojego egzemplarza) kask fajny jak za 400zł

Gość
Teraz do kupienia nawet za 299 zł na 4bikes.pl. Bardzo przyzwoity kask:)

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Gość
09.19.2016 16:28:02

Mój pierwszy kask więc nie mam porównania, ale pewne odczucia już są. Na duży plus zasługuje blenda - to był jeden z głównych warunków podczas poszukiwań kasku. Nie zjeżdża, łatwo dostępna. Szybka otwiera się i wypina z łatwością, górnego nawiewu faktycznie prawie nie czuć. Sam kask siedzi pewnie, nie rusza się. Po mieście hałas jest znośny, ale na dalsze trasy koniecznie zatyczki. Po 2 miesiącach niestety pojawiły się trzaski skorupy. Uwaga na suwak otwarcia przedniej wentylacji - lekko puknięty odłamał się beż żadnego "ale". Mimo wszystko na pierwszy kask i za te pieniądze polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Nie najgorszy
09.20.2016 8:46:55

Poprzedni kask HJC IS-14 był wygodniejszy i miał dużo lepszą(!) wentylację. Był też większy i gorzej reagował na napór wiatru. Lazer jest lepiej wykonany od starego HJC, wentylacja jest bardzo skromna, właściwie nie odczuwam kiedy jest otwarta a kiedy nie. Też jest głośny. Ma pinlock - więc nie paruje (chociaż jak jest chłodno potrafi zajść mgłą (na b. krótko) przy mocnym wydechu przez nos). HJC miał antifog i dobrze (może nawet lepiej) się spisywał. LAZER ma gorsze niż HJC pole widzenia i przy zaciągniętej blendzie lekko zniekształca obraz.
Raczej wolę HJC IS-14 chociaż Lazer zły nie jest.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
Dobry na początek za niskie pieniądze
09.20.2016 17:36:53

Mam ten kask 3 sezony i już po pierwszym sezonie musiałem oddać to na gwarancję, szybka pękła (od otwierania chyba) i do tego wizjer nie szczelny wieje przez niego na tyle że nawet muszki wpadają do środka. Na gwarancji wymienili wizjer na nowy i nową uszczelkę, niestety to nic nie pomogło bo dalej wieje. Poza tym jak na kask za 350 zł jest dobrze wykonany, jest wygodny i fajnie wygląda. Skorupa też wytrzymała.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
03.08.2017 14:12:26

Witam. Jak za te pieniadze kask nie jest najgorszy. całkiem wygodny niezła wentylacja. Mogłby byc troche bardziej wyciszony ale czego sie spodziewac za cene 350 zl. duzy plus za mozliwosc wpiecia pinlock. uwazam ze z najtanszych kaskow to najlepszy wybor

Gość
Pytanie do posiadaczy tego kasku z pinlockiem: jak się sprawuje? Krawędzie pinlocka nie ograniczają widoczności przez wizjer?

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
Gość
05.18.2017 14:58:50

Zakup pierwszego kasku zajął mi sporo czasu. Po przeczytaniu całego internetu wybór zawężył się do Nolan 96, 97 i HJC IS-17. Niestety żaden z nich nie chciał pasować na mój baniak tak jak Lazer Bayamo, a skoro na dodatek był sporo tańszy, wybór padł na niego.
Zacznę od zalet: kask moim zdaniem nieźle wygląda i jest bardzo wygodny, wentylacji niby nie czuć, ale jeszcze nie udało mi się spocić głowy. Zobaczymy jak będzie w lato. Zapięcie działa poprawnie.
Wady: największą moim zdaniem jest hałas, silny już od 60 km/h. Kolejna to mocno parująca szybka. Blenda wydaje się w pierwszej chwili lekko zniekształcać obraz, ale po czasie przestaje to przeszkadzać.
Kolejny zakup to stopery i pinlock.
Z uwagi na niewysoką cenę i to, że jest bardzo wygodny kask zasługuje na ocenę pozytywną i nie żałuję zakupu.

Gość
W cenie około 400 PLN najlepszy wybór. No może jeszcze LS2 ff320. Oba dobrze wykonane i wyposażone (blenda, kurtyna, worek itp.). Niektóre wersje LS2 mają nawet pinlock w zestawie

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
05.23.2017 17:11:07

W kasku przejeździłem 3 lata. Ogólnie za te pieniądze nie ma co szukać lepszego tylko brać w ciemno. Jak za te pieniądze kask jest bardzo dobrze wykonany. Oczywiście nie jest to górna półka ale myślę, że ten model może zawstydzić troche droższych konkurentów. Minusem kasku jest słaba blena oraz uszczelka wizjera (tutaj sprawę załatwia 5 letnia gwarancja). Wentylacja ok, wyściółka ok. Kask trochę hałasuje ale należy pamiętać o cenie. W kasku miałem małą kolizję drogową. Głowa poleciała prosto na asfalt i kaskowi ani mojej głowie nic sie nie stało. Jeżeli ktoś szuka dobrego kasku na sprzęty typu 125 ccm ~ 600ccm do normalnej szosowej jazdy w dobrej cenie to Lazer Bayamo jest bardzo dobrym wyborem.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Lazer Bayamo opinia po 3 latach i wypadkuo
06.30.2017 14:12:50

Kask uzywam od poczatku sezonu 2015. Jak za tą cene wykonanie bardzo dobre ale jednak przy jezdzie po ojoło 3 goszinach czuć dosyc wysoką mase. Wentylacja... Nigdy nie miałem mokrej głowy ale nie czuć powiewu piwietrza z żadnego z otworów naqet przy 180kmh... Kask jest głośny ale raczej z tej półki cenoqej nie ma sie co spodziewać. Ogołem bardzo polecam bo przez ten czas na orawde nie narzekałem. Kilka dni temu miałem czołowe zderzenie z dostawczakiem ktory stał na poboczu i uderzyłem przy około 30kmh głową w maske... Skorupa pękła kask nie nadaje sie do użytku ale... Na głowie zadnego sladu! Jedynie obtarta broda. Za bezpieczenstwo naprawdę polecam bo jak na kask za 350zl za ktorw go kupiłem zdał egzamin. W tej cenie nie widze nic lepszego i gdybym musiał kupić 2 raz bez wachania bym go wziął lecz teraz celuje juz w wyzsza półke cenową

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Honda CB500X

Jestem posiadaczem tego motocykla od roku. Zakup nie był przypadkowy a mocno przemyślany - jako drugie moto. Z racji moich 170 cm i krótkich nóg, ...

Honda CB500X

Jestem posiadaczem tego motocykla od roku. Zakup nie był przypadkowy a mocno przemyślany - jako drugie moto. Z racji moich 170 cm i krótkich nóg, ...

Honda CBF 1000 (2006-2009)

Jeździłem dwa sezony, tak poprawne moto ze aż nudne
Zacznę od plusów:
Wygodne i to bardzo, bardziej niż Bandit,
Skrzynia ś...

Berik 2.0 Alien G-10516-BK

Po trzech sezonach zdecydowanie polecam!

plusy:
solidna skóra, trzy sezony brak pęknięć i nic się nie rozeszło
wyso...

Klocki hamulcowe EBC

używam klocków ebc yellow w audi a8 w12 d3 450 koni mam juz drugi raz wytrzymują jakieś 10000 prawd mówiąc nie jestem przekonany może nie jest...

Rebelhorn Cubby

Jeździłem w niej dwa lata, dość turystycznie ale i w lesie czy terenie się zdarzyło. Praktycznie każdy sezon.
Zalety :
1. Dobra w...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania