Mamy już 9437 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Airoh Movement



Ilustracja przedmiotu

1  

Airoh Movement

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.12 / 10

(Na podstawie 14 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 86%
Neutralne: 0%
Negatywne: 14%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
NIE POLECAM
10.06.2013 20:54:35

rOZMIAR l, WAGA 1350G (portale podaja 1500g co jest błędne)

Daje 3 bo blenda jest przekozacka :)

Kask bardzo lekki wygodny dobrze wyposażony, super wentylacja, lecz przy 10st C - bez Pinlocka ciężko jechać bo szybka naprawde od spodu paruje (przynajmniej mi). Ale pinlock zdaje egzamin 100%, blenda super, filtr uv, nie rozmywa ci drogi itp, jest jak okulary z RaiBana idealna. Co do designu dla mnie trafiony w dziesiątke, ale ale... w porównaniu do xr1000 czy shark s900, to Airoh jest tak ku**a głośnY że 299 nie da się jechać, powyżej 200km/h w pozycji sport garnek zmienia się w gotujący się czajnik, TAK KUR***KO PISZCZY W ŚRODKU. wrzuciłem ipoda i słuchawki i niestety muzyki nie słychać podczas jazdy :/ po 100km chciałem go wy****ć bo tak mi piszczało w uszach :)

Design 8
Wykonanie 8
Blenda 10
Ergonomia 6
Głośność 3 ( bez kasku jest pewnie głośniej)

Głosy: 32   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Jak najbardziej na tak!!!
02.10.2014 15:22:19

Kask kupiłem i jak narazie ma przejechane 200 km, więc nie dużo. tak na szybko. mi nic nie świszczy. przy 250 km/h kask zachowuje się normalnie. nie zrywa głowy. W środku w porówaniu do sharka jest ciszej i to dużo. aerodynamika na mega poziomie. wentylacje bez problemu dają radę. ich zamknięcie lub otwarcie odczuwalnie daje różnicę. Pinlock po prostu super - stoje na światłach z szybą zamkniętą a on po prostu robi swoje. mechanizm opuszczenia blendy intuicyjny i bezproblemowy. nie wiem skąd powyższa negatywna opinia - może konkurencja - ale ja miałem sharka s900c miałem hjc is 17 - nie dochodzą mu do pięt. airoh movement jest dobrym kaskiem i polecam go

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
2
Polcam
02.20.2014 19:01:19

Garnek oceniam bardzo pozytywnie. Mi także nic nie piszczy wyciszenie adekwatne do ceny i jak dla mnie znośnie. Bardzo lekki, przy ponad 250 nie rzuca głową, dobra aerodynamika. Pin lock w zestawie i zdaje egzamin szybka nie paruje. Fajny wygląd dość nowoczesny, intuicyjny i bardzo wygodny mechanizm opuszczania i chowania blendy. Sama blenda jest idealnie przyciemniona nie za jasna ani za ciemna. Mechanizmy wentylacji bardzo łatwo działają na pstryk w grubych rękawiczkach nie ma problemu z otwieraniem i zamykaniem. Przejechałem 500km i póki co wad nie stwierdzam. Szczerze mogę polecić


wolff
Facet się napił,a potem pisał.AIROH MOVEMENT ma mocne 8.

Gość
Hmmm... ale dlaczego ocena na 2 ??

Gościu
Może się zastanówcie co klikacie jako ocenę całkowitą bo tu same superlatywy a ocena 2, to nie jest zbyt miarodajne ;)

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
OKej
02.20.2014 19:07:05

Za ta kase wszystko jest ok, mógłby być troche cichszy ale nie ma tragedii. Super blenda

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
polecam :)
02.21.2014 9:28:38

Wygodny, świetna wentylacja, wbudowana blenda, dość lekki najlepszy jaki miałam do tej pory :) polecam ;)

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
fajny kask
03.26.2014 16:02:50

Witam. Kask godny polecenia. Nie paruje nawet w okolicach 0°C. Blenda też bardzo praktyczka. Przyjemna wyściółka.Fajna wentylacja. Powyżej 150km/h nie jest za cichy ale da się wytrzymać. Bardziej jako kask turystyczny z aspiracjami do jazdy sportowej.

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
ok
04.15.2014 9:21:40

Niestety muszę się zgodzić z pierwszą opinią - kask jest świetny, ale jest tak głośno że zatyczki to po prostu konieczność. Co ciekawe na nakedach jest o wiele lepiej - też jest szum, ale na sporcie jest on 2x głośniejszy! Aerodynamika i ogólna ocena kasku pozytyw. Jak jeździcie na nakedzie można ryzykować, jeśli na sporcie to przygotujcie się do jazdy w zatyczkach do uszu.


Gość
to polecam zmienić kurtkę lub długość szyby bo to wina tego, nie kasku

Gość
to polecam zmienić kurtkę lub długość szyby bo to wina tego, nie kasku

Gość
Do Kolegi, który wie co pisze. Po pierwsze: większość opisów "głośności" kasku oscyluje w okolicach 250 km/h. Nie ma kasku w którym jest cicho przy takich prędkościach, ponieważ turystyczne z założenia tworzone są aby poruszać się znacznie wolniej a w sportowych szumy nie mają żadnego znaczenia. Po drugie: Jeżdżąc z opisaną wcześniej prędkością równie dobrze można założyć na głowę beret Pażdziocha, wtedy bezpieczeństwo pozostaje i tak na tym samym poziomie natomiast problem głośnego kasku znika.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Airoh Movemenet
04.08.2015 16:47:59

Kaski bardzo lekki i wygodny - pod względem wygody nie odstaje niczym od dużo droższych kasków - jechałem w Shoeiu GT-Air i nie odczułem zbyt wielkiej różnicy - Shoei może troche lepiej wykonany, ale ogólnie nie widze powodu dla którego miałbym płacić 2x tyle. Jedyny mankament w Airohu to mechanizm wlotów wentylacyjnych - może i łatwo obsługiwać je w rękawicach, ale po otworzeniu odstają mocno od skorupy powodując ogromny hałas i niestety również świsty! Za to odejmuje 2 oceny.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
DOBRY SPRZĘT
04.28.2015 10:34:34

Witam

Kupiłem ten kask w zeszłym tygodniu. Bardzo mocno wahałem się od dłuższego czasu miedzy HJC IS-17, Shark S900C i właśnie Airoh. Zdecydowany już byłem na HJC w malowaniu Lorenzo, który robił na mnie wielkie wrażenie. HJC był świetnie wykonany, miał blendę i pinlock w zestawie. Niestety rozmiar M tak mi cisnął baniak, że myślałem że mi łeb rozsadzi a w dodatku był luźny na szczęce a L latał na głowie jak chciał. Musiałem go odpuścić. Shark S900 niczym mnie jakoś nie urzekł a i malowania miał słabe. Głos rozsądku wybrał Airoh. Leżał najlepiej z całej trójki, miał najprzyjemniejsze wnętrze a w dodatku okazało się że też ma pinlock w zestawie i swietny podbródek. Blenda.....klasa sama w sobie, konkurencja wysiada. Kask ma dobrą aerodynamikę, dobrze trzyma się głowy. Nie jest wcale głośny a to dla mnie ważna cecha. Od zeszłego tygodnia zrobiłem w nim już ok 600km. Owszem jak się jedzie pod silny wiatr albo boczny to czasami coś gwiżdże i szumi ale przy normalnej nawet szybkiej jeździe 120km/h + jest bardzo fajnie.
Za tą cenę, otrzymuje się naprawdę fajny produkt.

Minus: skorupa z termoplatyku. Kask można ugiąć w dłoniach.

wolff
Masz rację. HJC IS-17 ciśnie głowę po bokach jak cholera. Mam zamiar przymierzyć AIROH MOVEMENT i ocenię go.Mam nadzieję,że lepiej leży niż Schuberth-y które przymierzałem,były ok.Najlepiej mi pasowały Shoei,ale cena zaporowa ok.2500 zł.

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Polecam
05.18.2015 13:19:54

Przymierzałem Sharka, Nolana, Caberga i w porównaniu z nimi Airoh wypadł najlepiej. Był najlżejszy, ma najprzyjemniejszą w dotyku wyściółkę, blenda i pinlock sprawdzają się świetnie a wentylacja działa. Poza tym spodobał mi się wizualnie w wersji "Far white" - pseudo carbon z białymi paskami przez środek. Namacanie przycisku do opuszczania blendy na początku trwało dłuższą chwilę, ale już jest OK.
Na trasie słyszałem lekkie świsty jednak nie występują w sposób ciągły tylko przy bocznym wietrze. Zrobiłem jak na razie 300km i przy mojej jeździe uważam kask za cichy. Nie robiłem testów powyżej 200km/h i nie mam zamiaru.

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Jest OK
06.21.2015 16:06:53

Witam. Jeżdżę w tym oto kasku Airoh Movement od dwóch miesięcy a z racji że jeżdżę sporo i zrobiłem w nim już jakieś ponad 3,5tys.km i w różnych warunkach pogodowych (gorące dni,chłodne, wietrzne, a i w deszczu i burzy się zdarzało) to muszę powiedzieć że jeśli chodzi o wentylacje to jest jak najbardziej wporządku czuć że jest a po zdjęciu kasku nawet widać taki bajzel w włosach się robi a i co najlepsze wentylacja nie hałasuje, wiadomo mowa tu o normalnych prędkosciach 120-130km/h, wnętrze bardzo przyjemne i nie uciska i dobrze się trzyma :p jeśli chodzi o parowanie to Pinlocka jeszcze nie używałem i tragedii niema jak dłużej stoisz na światłach w chłodne dni z zamkniętym wlotem szczękowym to delikatnie od dołu zaparuje ale tylko dół na wysokości oczów jest ok a po ruszeniu momentalnie para znika (tak wiec tym którym paruje w cholere to może jeszcze efekty sobotniego wieczoru przy barze z kumplami ;-p) jak latam po mieście to otwieram sobie wlot szczękowy i jest ok. nic nie paruje.. ogólnie w sklepie urzekł mnie kształt tego kasku i malowanie, natomiast czarny mat trzeba się liczyć że każdą ryske zaraz będzie widać i to jest minus ale to właściwie nie wada a urok powłoki MAT. aerodynamika wporządku głowy przy 160km/h nie urywa i po przejażdżce nawet 150-200km. na Nake-dzie podróżując z prędkoscią 100-130km/h w których postojami są aby skrzyżowania to kark nie boli.. no i ostatnie co do głośności to w normalne niewietrzne dni jest spoko szum zawsze trochę będzie ale nieuciążliwy a i przyjemnie słyszę swój motocykl a bez tego połowa frajdy z latania na moto by była mniejsza, natomiast w wietrzne dni pomykając 140-150km/h już jest trochę gorzej ale znośnie ale wkońcu kupując ten kask weź pod uwagę że kupujesz kask ze średniej półki a nie górnej i niemożna wymagać właściwości z kasków z górnej półki płacąc połowę z nich.. Ja jestem zadowolony i mogę Polecić ten kask.

Michał
nie wiem w jakim ty kasku jezdziłeś wczesniej skoro mowisz że nie jest głośny.... ja wczesniej miałem k3 z agv i tam mogłbym powiedzieć że głośność jest w normie:)

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Jest to dobry kask
09.18.2015 12:41:11

Witam. Mam ten kask od początku 2015 sezonu. Musze przyznać, że dla mnie przypadł w 100% w sumie gdy dajesz 900 zł za kask? Powiem tak, blenda jest mega, pinlock jak wiadomo robi swoje... ale jest jeden i chyba jedyny minus, wieje w nim jak skurczybyk .... mam zamontowane w nim całe wyposażenie anty wind, słuchawki etc.. a mimo to świszczy.

Jezeli chodzi o głośność 6/10/

Reszta +8

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Wszystko ok ale..... głośny! :/
10.29.2015 16:24:27

Cześć!
W kasku przejeździłem cały zeszły sezon. Ogólne wrażenia bardzo dobre. Kask jest bardzo dobrze wykonany, ładny design, dobra wentylacja, super blenda. Ale... jest głośny jak cholera!! bez zatyczek nie da rady jeździć. Jak go kupiłem i wracałem ok 50km to głowa mi pękała.... dalej jak 20km to nie wyruszam bez zatyczek... Przy chłodniejszych dniach (10-15 stopni) poczułem że nieprzyjemnie wieje mi w lewe oko - wentylacja zamknięta, nawet wiało przy spuszczonej blendzie, nie wiem czemu tak. Ogolnie polecam kask, mam nadizeje ze jak założe deflektor to bedzie troche cichszy :P

Gość
sprobj przesmarowac sylikonem uszczelke, to nie bedzie wiało.

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Dla mnie kask movement jest rewelacyjny
05.04.2016 8:42:30

Witam. Szczerze bardzo się bałem przy zakupie tego kasku, a w szczególności, jeżeli chodzi o świsty czy jakieś piski przy większych prędkościach. Szukałem garnka w okolicach 1000zł, dla mnie to troszkę za dużo, aby dać 2 czy 3 tyś za kask :). Teraz po przejechaniu kilkuset kilometrów mogę coś napisać. Moje malowanie to silver strong, dlaczego częściowo biały? A no właśnie, mimo czarnego motocykla, to w lecie wiem, jak dogrzewa do czarnego, kiedy słonce przy +40st pali Cie w czarny garnek, to garnek biało czarny będzie kompromisem :).
Jeżdżę na motocyklu suzuki gsxr 1000 model k8, przy prędkościach rzędu + 300km/h naprawdę nic nie piszczy, jest w porządku! Nie wiem, może pierwsze modele miały jakieś niedoróbki? Może teraz to zlikwidowali? Dlaczego warto kupić ten kask? Uwaga, waga to 1350gram jest lekki jak piórko :), nie czuję go na głowie, nie powoduje jakieś skrępowanych ruchów itp. Aerodynamika, nic, ale to nic nie rzuca mi głową, jest super. Blenda, chyba nikomu nie muszę pisać, że to najlepsze co mogli wymyślić :). Zapięcie mikro-klik też rewelacyjne. Co do wnętrza kasku, to nigdy nie dotykałem tak miłego i delikatnego wnętrza kasku, nawet kaski powyżej 2tyś nie miały takiego wnętrza :). Czy jest głośno? Nie ukrywam, że troszkę jest, ale no proszę, przecież za tysiaka to chcecie mieć mercedesa? Dla mnie jest znośnie, nie jeżdżę w stoperach mimo wydechu gp jardina :). wentylacja rewelacyjna przyjemnie chłodzi i jest w porządku. Podsumowanie: Jeżeli szukacie takiego najlepszego kasku co do jakości/ceny/bezpieczeństwa, to model airoh movement będzie najlepszym rozwiązaniem. Jeżeli chodzi tylko o głośność to proszę dać x2 lub x3 więcej i będziecie na pewno zadowoleni na 100%, moim zdaniem bez sensu, lepiej za te 2000zł jechać sobie na tygodniowy urlop all-inclusive z oferty last-minute i starczy na stopery za 5zł z całą pewnością :). Pozdrawiam Wszystkich i życzę wszystkiego dobrego!


Dołączone zdjęcia
Airoh Movement
Airoh Movement
Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


MT Revenge

Kask bardzo dobrej jakości. 5 gwiazdek w teście sharp o czymś świadczy. Bardzo dobra wentylacja. Przy 30 stopniach nie będziesz miał mokrej gło...

Kawasaki Z1000 SX (2010-2013)

Super do jazdy suepr elastyczny silnik, ale to kawal motocykla nie na poczatek, przez owiewki zajmuje sporo miejsca, domwymiany szybka i przednie kie...

LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania