Mamy już 11843 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Yamaha MT-09 2014-2016



Ilustracja przedmiotu

1  

Yamaha MT-09 2014-2016

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.40 / 10

(Na podstawie 15 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film

Wasze zdjęcia


Yamaha MT-09 2014-2016
Yamaha MT-09 2014-2016
Yamaha MT-09 2014-2016
Yamaha MT-09 2014-2016
Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
genialny motocykl z fatalnym zawieszeniem...
06.01.2014 23:45:59

Zalety:
Prowadzi się fenomenalnie - jest krótki i zwrotny jak diabli - szybkie winkle, wolne winkle - czasem spoglądałem na licznik i dziwiłem się że aż tyle jade! Silnik 3 cylindrowy ma niesamowitego kopa od samego dołu - moment obrotowy prawie 90 Nm, moc oddaje liniowo, a reakcja na gaz jest natychmiastowa i to na każdym biegu. Hamulce - bardzo dobre. Waga motocykla na mokro to 190 kg - niesamowity winik jak na tą pojemność. Na wyświetlaczu fajne bajery jak średnie spalanie i wyświetlacz biegów, zegarki czytelne i fajnie świecą po wjechaniu do tunelu. Hamulce rewelka.

Wady:
Niestety cały ten piękny obraz psuje zawieszenie które nie nadąża za motocyklem - przy przyspieszaniu MT-09 siada na tylnym amortyzatorze, a przód unosi się do góry. Przy hamowaniu i odejmowaniu gazu sytuacja jest odwrotna - nurkuje przód. Poza tym bak 14L :/ Trzeba będzie często zjeżdżać na stacje przy pałowaniu.

Moja ocena: 9/10. Mimo kiepskiego zawieszenia motocykl wywarł na mnie BARDZO dobre wrażenie.


igi
" niesamowity winik " :D

Gość
może waga kierowcy jest zbyt ciężka. Jest bardzo mało ludzi które potrafi ustawić sobie zawieszenie pod wagę ciała i umiejętności. A firm które to robią profesjonalnie jest bardzo mało.

qwert
Od kiedy podczas przyśpieszania tylny amortyzator przysiada...??? Wszyscy krytykują zawieszenia a mało kto tak naprawdę potrafi je ustawić i rozumieć jak działają

Głosy: 33   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
zawieszenie do poprawki
06.03.2014 11:20:06

W tej cenie chyba nie ma nic lepszego motocykla. Jedynie zawieszenie słabe, bo motocyklem buja jak statkiem na morzu ;) Na szczęście są firmy, które poprawiają fabryke i można kupić pełne zestawy - przednie spreżyny, tylny amortyzator + olej do lag - np. Ohlinsa lub HyperPro.

http://hyperpro.com/en/2014/03/24/yamaha-mt-09-with-hyperpro/

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
rewelacyjna maszyna
06.17.2014 13:47:41

Niesamowita maszyna - wziąłem go na godzinke na jazde testową i wg. mnie będzie mega hitem. Prowadzi się o niebo lepiej od mojej R1 RN12. Można od nowa zdefiniować prowadzenie się motocykla. Silnik również rewelacja - dół ma naprawde konkretny - może jedzie ciut gorzej od R1, ale użyteczny zakres obrotów jest nie do porównania. Żeby R1 jechała trzeba cisnąć powyżej 8 tys, MT-09 idzie od 2 tys i nie ma żadnej dziury w obrotach. Na koło dźwiga do 3 biegu bez sprzęgła. Zawieszenie bardzo słabe, ale na miasto w ostateczności może być. Ogólnie genialny motocykl w bardzo niskiej cenie. Polecam każdemu niezdecydowanemu. Daje mocne 9.

Gość
Piszesz, ze prowadzi sie lepiej niz Twoja R1 a pozniej, ze zawieszenie bardzo słabe... To albo nie wiesz co piszesz, albo masz cos nie tak z R1. MT09 jest troche miekkie, ale do codziennej jazdy (nie dzidowania) jest wystarczające.

Głosy: 52   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
MT09
07.03.2014 8:19:59

Zacznę od silnika - po prostu znakomity, ciągnie w każdym zakresie obrotów i na każdym biegu. Motocykl prowadzi się wyśmienicie, hamulce bardzo dobre. Mam jedynie zastrzeżenia do seryjnej kanapy - zdecydowanie nie najlepsza, po rzejechaniu 300km człowiek zaczyna nerwowo kręcić d...ą. Pozycja na kierownicą jest bardzo wygodna, siedzi się wysoko, ugięcie nóg w kolanach nie męczy. Polecam zakup szyby, powyżej 130km/h będziesz klął na czym świat stoi.
Spalanie do 130km/h - 4,6l.
Na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolony z zakupu.

Głosy: 77   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Super maszyna
12.08.2015 23:24:45

Witam Posiadam takiego skurczybyka :D jest to super sprzet na kazda trase Bardzo mi sie podoba stylistyka nawiazujaca do supermoto i prostota w konstrukcji a jednoczesnie ten motocykl jest bardzo nowoczesny i ma swietne osiagi. Jest wart swojej ceny. Jezdzilem tez MT-07 i nie ma porownania. Wolalem doplacic i miec petarde w rece. Oryginalny tlumik dobrze pasuje wizualnie ale troche slabo brzmi.

Głosy: 32   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
yamaha mt09
12.09.2015 7:34:10

Dostałem ten motocykl do testów od yamaha v2 Opole. Nie da sie inaczej tego powiedziec jak tak: to motor jest zajebisty!!!!!!!!!!!!!!
Zawieszenie i silnik to najwieksze zalety. Odkrecasz gaz i motor idzie jak glupi na kazdym biegu. Czasami mialem wrazenie ze 6 bieg jest nie potrzebny jezdzac przepisowo. Uczucie takie jest że jedziecie 90 wjedziecie w lekka nierównosc, reka zadrży i motor zaraz idzie 180 hehe :D zawieszenie tak rewelacyjne ze motor sam w zakrety wchodzi. ABS i kontrola trakcji dziala na 100% wtedy kiedy trzeba. Skrzynia biegów bardzo fajnie dziala. Hamulce idealnie dostrojone do motocykla. Niestety najwieksza wada to wygoda. Siedzi sie nie wygodnie za twarde siedzenie i dziwnie wyprofilowane ale pozycja za to wyprostowana. Siedzenie o tyle fajne ze dobrze dupe trzyma. Najlepszy motocykl na jakim kiedykolwiek jeździłem!!

Gość
Zgadzam się z opinią - jak dla mnie ten motocykl ma tylko jedną wade - za krótkie przełożenia. Dwójka i trójka bardzo szybko odcina zapłon. Poza tym rewelacja.

Głosy: 44   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
O9
01.16.2016 10:03:50

Dokupiłem öhlins kit i całkiem nowy motor.
.


igi
Motor to silnik, a motocykl - pojazd ;) Pamiętaj

Gość
Omniaracing Albo polski fastforward

Tomek
Gdzie kupiles Ohlins Kit ? Tez sie przymierzam do upgradu w tym roku.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Rewelacyjny motocykl na miasto i okoliczne terrory
06.06.2016 22:32:04

Moja mt09 w orginale + akrap nie ma problemu podniesc sie z czworki do pionu jak dla mnie bomba i ten dzwiek akrapa oczysocoe bez db daje 10 najlepszy motocykl jaki do tej pory mialem aktualnie jezdze po Szwecji nim pozdro

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Nie dla amatorów
06.27.2016 12:09:06

Motocykl genialny jeśli ktoś wie, czego konkretnie szuka. Pierwsze to cena/jakość/osiągi - mieszanka fenomenalna, Choć po doposażeniu cena spokojnie zaczyna przekraczać 40 tyś zł. Siedzenie faktycznie trochę twarde ale można kupić akcesoryjne np. Shad'a. Zawieszenie, szczególnie przednie trochę Japończykom nie wyszło. Na dedykowanym Akrapovicu brzmi fenomenalnie, ryk silnika słychać z 5km. Do tego ładnie strzela. Mimo "tylko" 115KM na papierze nie dajcie się zwieść, ten motocykl naprawdę potrafi zadziwić. Wskakuje na kolo z 3 biegu bez użycia sprzęgła. Trochę nerwowa reakcja na gaz powoduje, że musisz naprawdę mieć pewną rękę. To nie jest sprzęt na pierwszy motocykl. Jeżdżąc na nim trzeba się naprawdę umieć kontrolować. Z pasażerką da się pojeździć ale do max 100km. Później robi się mega niewygodnie.


Waldi
Ja tym motocyklem na strzal z pasarzerką z Brzegu do Makarskiej 1350 km. Zmeczeni ale szczesliwi a w drodze powrotnej z jednym przystankiem. A w tym roku solo 2 x noclegiem .w

igi
Na szaleństwa nigdy nie jest się za starym, tylko po prostu w pewnym momencie się już nie chce szaleć :)

Gość
@Tomi - to Twoje pierwsze poważne moto ? faktycznie lagi słabe ?

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Dycha :)
01.15.2017 15:49:56

Mam tego stwora i nic innego nie chcę :) .

jarjar69
http://yamahamt-03.blogspot.com/

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
05.05.2017 22:35:45

Przejechałem MT 09 2tyś km i coś już mniej więcej mogę o nim napisać. Silnik powinien dostać nagrodę nobla za swoją elastyczność. Jedynka i dwójka z uniesionym przodem to norma. Nie powiem, budzi to euforię ale motocykl jest mało stabilny i utrudnia gwałtowne ruszenie spod świateł bo musimy kontrolować żeby nie postawił na koło. Przy dużych prędkościach motocykl ciężko opanować przez niską masę. Reakcja na gaz jest bardzo agresywna nawet na mapie B. W zakręcie trzeba mieć to na uwadze. Jeździ mi się nim fajnie bo jest takim "łobuzem". Ma swoje wady ale wśród konkurentów nie widzę lepszego motocykla.
Jeździłem już mocniejszymi motocyklami ale na mtku naprawdę trzeba mieć jakieś doświadczenie bo łatwo przesadzić z gazem.
Daje 8pkt bo agresywniejszą jazdę po zakrętach ogranicza słabe zawieszenie.W modelu 2017 już to podobno poprawili.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
kupiłem pojeździłem....
05.11.2017 19:06:19

Jeździłem fazerem 1000 i postanowiłem pszesiąść się na coś lżejszego i wygodniejszego.Pozycja na motorku jest zajebista bardzo wygodna i wcale niemęczy . Jednak na długie trasy przydało by się zmienić siedzenie. Co do zawieszenia jeśli kierowiec ma choć trochę zdolności manualnych to można zrobić gnat albo bujanke (nierozumiem komętarzy że zawieszenie do du...?przecież ma regulację) Silnik to mały warjat nawet po jeżdżeniu 150 konnym fazerem niemoge mu nic zażucić może v-max mniejszy ale napewno więkrzy szatan!Mapy to zajebista sprawa można na A zasuwać na jednym kole lub prubować urwać sobie głowe albo na B spokojnie spacerować.Standartowy jest uniwersalny. Na trybie A i Standart wstaje na koło jak żadna maszyna wiem co pisze bo prubawałem fazerem (a miałem go od nowego ) ijakoś niemogłem a w mt wystarczy odkręcić manete i!!!.Prowadzenie i zawracanie przy małych prędkościach bajka jedyny minus to wysokość poniżej 1.7 m będzie ciężko sięgnąć nogami do gleby. 9.5 na 10 polecam!!!


Meff

Gość
Jeżeli na podstawie ortografii i gramatyki właściciela chcesz wybierać motocykl to lepiej kup sobie KOZE!!!

Ortografia
Może zamiast "prubować" zerknij w końcu do słownika ortograficznego, takie "recenzje" się z bólem czyta. "niemogłem" "pszesiąść" Zerowa wiarygodność opinii jak dla mnie

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Gość
09.24.2017 15:35:14

To już moja druga MT-09, zastanawiałem się czy nie zmienić na inny model, ale po kilku jazdach stwierdziłem, że nic bardziej uniwersalnego nie ma. Fantastyczne przyspieszenia, na każdym biegu i w pełnym zakresie obrotów. Bardzo wygodna pozycja, wyprostowana, siedzisz wysoko, przez co w korkach, na drodze widzisz znacznie więcej, możesz szybciej reagować na to co się dzieje. Mało pali, jak nie pałujesz to spokojnie 4 l, a jak chcesz pocisnąć to max 6 l. Nie wiem co inni chcą od zawieszenia, ale jak dla mnie, informacja zwrotna pozwala na naprawdę szybką jazdę. Do tego hamulce zatrzymają Cię zawsze gdy o tym pomyślisz i zechcesz :)

Gość
przy pociskaniu to mt 09 pali 8 litrów. ja nie mogę zejść poniżej 6,8 litra tj. przejazd przez miasto i pociskanie poza. spalanie 4l to chyba z górki na luzie

Gość

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Gość
10.01.2017 7:37:15

jeżeli ktoś szuka motocykla uniwersalnego to chyba jeden z lepszych wyborów. Jest szybki, ma doskonałą pozycję do jazdy, podobną jak w enduro, niewielkie spalanie, doskonałe hamulce. Minusem dla niektórych jest brak osłon, ale dla tych są samochody lub skutery, tam jest pełna ochrona przed wiatrem.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
11.01.2017 18:45:52

Hej!Szukam szukam wydechu do mojel mt09 .Podoba mi sie sc project.
Moje pytanie czy moge zalozyc tylko
Koncowke czy musze kupic caly kompletny?
Dziekuje za pomoc!

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Dane Limfjord Gore-Tex

Kurtka kupiona w 2015r. do jazdy turystycznej, spisuje się świetnie, chociaż to moja pierwsza tego typu. Z wad to zbyt niski kołnierz, poza tym m...

Airoh Movement

Nie polecam ponieważ:

Minusy
1 Świszczy, wystarczy przybrać bardziej sportowa pozycję to zaczyna niemiłosiernie piszczeć, ...

Metzeler ME 888 Marathon Ultra

Marathon to typowe opony turystyczna ze standardowym zestawem zalet i wad. Na suchym bez problemow, tyle ze trzeba dac im czac na nagrzanie sie, bo ty...

MotoSafe ALPINE

Nie wyobrażam sobie teraz jazdy bez nich. Jedyne czego żałuje, że nie kupiłem ich 3 lata temu. Polecam....

Mannol Chain Cleaner

Wg mnie jak na swoją cenę całkiem dobra pozycja.Puszka starczyła na 3 czyszczenia łańcucha,także nie jest źle....

Honda CB125F

Bardzo dobry motocykl do miasta i na wycieczki. Zwinny , lekki, spalanie tyle co nic (2 l/100 km). Dynamika do 80 OK. Vmax ok. 105-110. Optymalna prę...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce