Mamy już 9426 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shima VRS-1



Ilustracja przedmiotu

1  

Shima VRS-1

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.63 / 10

(Na podstawie 19 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 79%
Neutralne: 16%
Negatywne: 5%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
rewelka
11.05.2013 17:01:08

To już moje 2-gie rękawice Shimy i przyznam, że marka ta przekonała mnie jakośćią wykonania. Miałem model G:Tec i służył mi przez 2 lata. Niedawno kupiłem model VRS-1 i są jeszcze wygodniejsze, mają markowe protektory knoxa, ślizgacze od wewnętrznej strony, dużo elastycznych wstawek - nie krępują ruchów. Wentylacja między palcami działa świetnie. Polecam.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
super rękawice
11.10.2013 9:57:43

Mam i polecam. Skóra kangura jest miękka i niezbyt gruba, ale ponoć bardziej wytrzymała od normalnej wołowej. Rękawice mają pełen zestaw ochraniaczy i niezłą wentylacje - przy dużych temperaturach czuć przepływ powietrza, więc nie ma opcji żeby się spocić. Przy temperaturach ok. 12 st jest już dość zimno - przydałby się drugi model do latania w takich temperaturach. Ogólnie świetne łapki, jedynie cena mogłaby być nieco niższa.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Warte swoich pieniedzy
12.16.2013 10:11:10

Szukałem rękawic do 300zł, ale postanowiłem trochę dołożyć i zakupić ten topowy model shima. Rękawice mam dopiero 2 miesiące i sezon się już skończył. Nie mogę jeszcze ich chwalić przed zachodem słońca, bo za krótko w nich jeździłem, ale na razie nie mam się do czego przyczepić. Wygodne i wyglądają na solidne i dokładnie wykonane.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Tego się nie spodziewałem
01.31.2014 10:09:01

Rękawice służyły mi tylko na torze poznań, to miała być tania alternatywa dla droższych "włoskich" potetnatów. Rękawice okazały się nie tylko tanie, ale w dodatku niczym jakościowo nie odbiegają od swoich droższych kolegów. Zaliczone 4 ślizgi (2 ślizgi mocniejsze) i rękawice oprócz obtarć wyglądają rewelacyjnie, jakby były gotowe na kolejne ślizgi :)

Głosy: 30   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
OK
02.09.2014 18:58:25

Rękawice dały rade. Sezon przechulany, nic się nie popruło. Cena/jakość= super!

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Crashtest
04.27.2014 12:56:31

Piszę opinie świeżo po glebie, która mi się przydarzyła kilka dni temu. Rękawice przetrwały w jednym kawałku, chociaż te protektorki knoxa się mocno zdarły, mocno też się przetarła ta nakładka na przedramię. Ogólnie wszystko się poprzecierało ale nic na wylot. Ogólnie dały rade w 100% w ekstremalnych warunkach, polecam.

Głosy: 27   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
mieszane uczucia...
08.23.2014 10:48:51

Jeden z topowych modeli Shima a skóra wyblakła jak w Tschulach za 150 PLN :/ Zrobione dopiero 8 tys. Nie wiem czy jest sens pchać kase w rękawiczki skoro zużywają się podobnie do tanich modeli. Pod względem ochrony mogę polecić.

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
6
Uczucia Mocno Mieszane
08.26.2014 22:09:36

Postaram się napisać obiektywnie :)
Rękawice super leżą na ręce i nie krępują ruchów. Posiadają sporo protektorów , które ochraniają newralgiczne miejsca. Wentylacja również jest zadowalająca. Jednak muszę stwierdzić iż jakość wykonania jest co najwyżej średnia. Podczas 3-miesięcznego użytkowania w normalnych warunkach pogodowych (bez przemoczenia) rękawice zaczęły odbarwiać się oraz poprzecierały się miejsca dookoła protektorów, szwy zaczęły puszczać... pojechały na reklamację!!!
Z reklamacji wróciły pożal się Boże, jakby u pana Wiesia w obuwniczym były naprawiane (nie fachowo). Ze względu na długi czas rozpatrywania reklamacji dostałem letnie rękawice gratis od firmy Shima. Lecz mój uśmiech na twarzy długo nie trwał ,bo po 2 miesiącach wewnętrzna część rękawicy się przetarła (od normalnego użytkowania)... pojechały powtórnie na reklamację. Reklamacja nie została uznana ponieważ stwierdzono iż to uszkodzenie mechaniczne. Pan ze sklepu próbował mi wmówić iż w rękawicach miałem szlifa i dlatego się przetarły (w środku).
Obiektywnie....
Stwierdzam iż każdemu zdarza się coś źle wykonać czy pomylić się... rzecz ludzka.
Ale ludzie...! Produkując Buble i upierając się że zawsze feler ,który wychodzi w drodze użytkowania rzeczy leży w winie użytkownika - nieporozumienie! Firma o której mowa bardzo rozczarowała mnie swoją nierzetelnością; raz- wykonując naprawy gwarancyjnej nie fachowo; dwa- podejściem do klienta.
Reasumując... z pewnością kupiłbym jeszcze raz te same rękawice o ile zmieniłaby się jakość wykonania oraz znaczenie słowa Gwarancja 24 miesiące na Prawdziwa gwarancja 24 miesiące..!

pozdrawiam wszystkich posiadaczy dwóch kółek :)

kisiel krzychu
ja kupiłem nowe shimy w pewnej sieci sklepów - nie intermotors , w Gdańsku ..... niestety w domu zauważyłem w domu że były rozprute szwy..... pojechałem do sklepu gdzie pani kierowniczka potraktowała mnie jak potraktowała, w końcu rękawice pojechały do reklamacji, sprawa obiła się o producenta, naprawa średnia, będę je reklamował, ale rękawice w sumie są wygodne i przewiewne, ochrona ok, zrobiłem puki co w nich ok. 13kkm, w deszczu strasznie farbują, wady: szwy które puszczają, od rzepów na rękawach kurtki w mankiecie od wewnątrz wyświechtał się ten czerwony materiał , przecierająca się skóra przy protektorach knoxa po wewnętrznej stornie dłoni,

AK
Trwałość rękawic motocyklowych przeliczam na dystans jaki pokonałem , a nie na sezony przestane pod budkami z kebabem itd. Jak na razie 6kkm i nic. cdn.. Pzdr!

Głosy: 43   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Moja opinia
09.30.2014 18:33:21

Witam zakupiłem niedawno owe rękawice w kolorze białym. Wyglądają świetnie,mają masę ochraniaczy przez co dobrą ochronę. Za cenę tych rękawic 420 zł są to moim zdaniem najlepsze rękawice na rynku za obecną cenę i chyba 2 w ogólnym rankingu,jedynie knoxy handriod mogą być lepsze,ale są 2-razy droższe. Łapki super ! markowe ochraniacze knoxa,poron,superfabric,sztywny mankiet(ochraniacz nadgarstka!) Rękawice mają dobre rzepy na zapięciach i wątpię,że się wyrobią. Wentylacja na ocenę wzorową,ręka się nie poci,nie jest też zimna. Zszyty serdeczny palec z małym,dzięki czemu uniknie mały palec złamania. Ja pierwszy raz miałem z tym do czynienia i nie odczułem dyskomfortu. Co do wad tych rękawic to nie podobają mi się zszycia na palcu wskazującym,środkowym,serdecznym i małym są one trochę nie równe i nie estetyczne ,ale to tylko u góry przy paznokciu,wygląda to znośnie i to tyle. Według mnie pasek v-log,który ma zaciśniać rękawice na dłoni jest troszeczkę przy długi i odstaje,może się to komuś nie podobać. Rękawice są super za tą cenę chyba nie ma lepszych na rynku. Polska firma więc warto ją wspierać,2 lata gwarancji. Pytanie gdybym miał kupić znowu rękawice czy wybrałbym owe łapki ponownie? - ZDECYDOWANIE TAK !

Głosy: 81   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
9 na 10
12.31.2014 19:04:26

Świetna rękawica,akurat w moim przypadku leży lepiej niż podobne rękawice Alpiny (ochraniacze na kostkach uwierały) w przypadku VRS1 nie miałem takich problemów. Materiały sprawiają wrażenie bardzo solidnych, dość wygodne jak na tak "uzbrojone" rękawice. Z minusów ta szmaciana wstawka na dłoni już po pierwszej jeździe strasznie się mechaci/kulkuje, ochraniacze Knox na nadgarstku trochę przeszkadzają, no i kuleje wykonanie bo są trochę krzywo uszyte gdy porównać obie rękawice ze sobą. Plusy: mnogość protektorów i ich przemyślane rozmieszczenie np. pianka Poron na zew. stronie dłoni czy zewnętrzna strona dłoni zabezpieczona specjalnymi wstawkami materiału, cena/jakość no i wygląd genialny ! Gratulacje dla rodzimej marki że potrafiła stworzyć tak fajny produkt konkurujący z najlepszymi.

Głosy: 56   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
OK
03.21.2015 11:53:17

Użytkowane 2 sezony. Wszystko całe i ok. polecam.

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
03.25.2015 11:15:05

Użytkuję vrs-1 ok 6tyś km. wygoda i wentylacja spoko, niestety na wewnętrznej stronie na dłoni przy napisie vrs-1 od normalnej eksploatacji powstało przetarcie szerokości ok 3 cm. Skontaktuje się z firmą shima i napiszę jakie mają stanowisko w tej sprawie. Jeżeli chodzi o resztę to rękawiczki w stanie perfect, oprócz tego nieszczęsnego przetarcia na lewej dłoni.

Gość
niestety firma shima olała sprawę :( rękawiczek nie polecam. fajny wygląd, jakość kiepska.

Głosy: 30   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Rękawice OK
04.05.2015 18:41:05

Rękawice użytkuję dwa sezony, i nie będę ściemniał przez ten okres poobcinałem trochę nitek które się wysnuły, czarny kolor skóry trochę wyblakł, wyściółka w środku trochę się popruła, ale to wszystko nie jest jakoś rażące, za to cenę za którą je kupiłem 300zł a nie ponad 600zł jak cena była sugerowana na początku. Ogólnie wygodne, ochrona też rewelacyjna, no jeszcze trochę firma musi popracować nad jakością ale myślę że idzie w dobrą stronę. Kupił bym je jeszcze raz, polecam !!!

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Gość
04.24.2015 22:27:17

Głosy: -5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Gość
08.24.2015 20:40:15

bardzo dobry produkt. Zdecydowałem się na ich zakup z uwagi na poczucie bezpieczeństwa jakie dają, natychmiast jak je przymierzyłem. Z konkurencyjnych firm miałem kłopot z dopasowaniem rozmiaru (za małe, że nawet nie mogłem wcisnąć dłoni do końca!) , albo że ochraniacze zastosowane w nich są jedynie w folderze reklamowym, bo na ręce tego ni widać a już na pewno nie czuć (poza ochraniaczem na kostki, a gdzie na spód dłoni/nadgarstek się pytam ?!). VRS-1 - Dopasowanie świetne. Mam dużą dłoń i jedynym kłopotem było początkowo wkładanie rękawic, ale nic pozatym , po jakimś czasie leżą jak trzeba, 0 kłopotów z zakładaniem, nic nie uwiera. Rękawice nie krępują ruchów. Jednak najważniejsze jest dla mnie to, że czyje się w nich jak w drugiej skórze :)

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
3
tragedia
08.25.2015 0:17:10

Niestety rękawice po ok 3 miesiącach zaczęły się sypać pierwsze poszły szwy na palcach później pojawił się problem z dziwnie przesuniętymi ślizgami knoxa, niestety w porównaniu do innych moich rękawic (w tym momencie gp plus) nie maja polotu.
*Komfort jazdy przed problemami jak najbardziej ok rękawiczki pomimo "pancerności" nie przeszkadzały i nie odczuwało się dyskomfortu, jednak po "uleżeniu" na dłoni ochraniacze przesunęły się nie tam gdzie powinny i odczuwało się silne uciskanie powodujące dyskomfort podczas jazdy.
*Wentylacja pomimo ze wygląda na mega mocną stronę tych rękawic tak naprawdę okazuje się najwyższej średnia. W porównaniu do innych rękawic w których jeździłem oraz które miałem okazje przetestować (nawet produktów dainese które nie maja dużej ilości perforacji) wypada to nie najlepiej.

*Przejechane ok 5000km (i rozsypały się doszczętnie)

Nie warte ceny. Generalnie trzymam kciuki możne kiedyś doczekamy się naprawdę dobrych produktów tej firmy.

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
6
A miało być tak pięknie...
04.04.2016 18:49:59

Rękawice z początku fantastyczne - dobrze leżą, są wygodne, mają mieciutką wyściółkę w środku, dobrze wyglądają.Są fajnie wentylowane (zdecydowanie nie na chłodniejsze dni). Problem w tym, że rękawice za blisko 5 stów nie mogą się dosłownie rozlecieć po 10 tyś kilometrów lajtowej jazdy (żadnych torów czy enduro, po prostu zwykła jazda po mieście). Wewnętrzna strona rękawic przetarta, szwy na większości palców puściły. Kupiłem je dlatego, że to polska marka i na pierwszy rzut oka wydawały się bardzo dobrym produktem. Niestety zawiodłem się ich wytrzymałością i teraz kupię coś innego.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
SKÓRA I JEJ PIELĘGNACJA
06.17.2016 16:06:01

JA OCENIAM JAKOŚĆ, KOMFORT I BEZPIECZEŃSTWO BARDZO WYSOKO.
ŚMIESZĄ MNIE KOMENTARZE O ODBARWIENIACH SKÓRY ITD.

CIEKAWI MNIE KTO Z WAS IMPREGNUJĘ RĘKAWICE PRZED ICH UŻYCIEM???

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Gość
10.04.2016 20:56:56

są to chyba najbezpieczniejsze rękawice na rynku. Naprawdę uzbrojenie rąk i bezpieczeństwo dłoni niesamowite. Cierpi na tym trochę wygoda, szczególnie na początku, bo skóra musi się ułożyć. Wysoka jakość protektorów. Wentylacja ok, świetny wygląd, na trwałość też specjalnie nie mogę narzekać. Firma przekonała mnie bezpieczeństwem. Zdecydowanie polecam, wybrałem je zamiast alpinestarsa sp1, bo są po prostu bezpieczniejsze.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...

Revit Stellar

Rękawice ładnie wyglądają, są wygodne, ale jakośc wykonania poniżej przeciętnej. Po ok. 5 tysiącach puściły szwy - jeden przy palcu serdecz...

Modeka Lorenzo

Za rękawice dałem ok 160 zł, nie jest to wygórowana cena jak za model ocieplany z membraną. Komfort jazdy i funkcjonalność oceniam dobrze jedna...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania