Mamy już 9433 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Metzeler ME-880 Marathon



Ilustracja przedmiotu

1  

Metzeler ME-880 Marathon

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.64 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 82%
Neutralne: 9%
Negatywne: 9%


Gość


9
Marsinus
02.08.2012 9:13:05

Opona godna polecenia, sprawdza się w każdych warunkach, dobre właściwości jezdne, przyzwoicie wolne zużycie, nic co dobre nie jest tanie.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Mateusz VTX
02.24.2012 0:38:52

Polecam zdecydowanie. Pół Europy zjechane na tych oponkach - deszcz, słońce, niskie temperatury. Moto świetnie się prowadzi, zużycie umiarkowane. Bardzo dobra opona - polecam każdemu.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
04.14.2012 17:40:20

Oponka bardzo dobra - bardzo niskie zużycie. Świetnie klei się na suchej drodze, ale jazda w deszczu do przyjemności nie należy. Łapie wtedy częste uślizgi i trzeba na nią uważać.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
05.17.2012 12:45:21

Nie wiem jak Wy jeździcie, ale mi się nic nie ślizga na mokrym. Wystarczy umiejętnie operować manetką bez gwałtownych ruchów i można jechać bez problemu. Myśle, że właśnie na mokrym ta oponka jest bardzo dobra. Na suchym też spisuje się doskonale. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Andy
06.09.2012 17:19:59

Świetna oponka. Dobrze się spisuje na suchej i mokrej drodze. Bardzo wolno się zużywa. Na poprzednich Maxisach koło przy ruszaniu na mokrym boksowało aż miło. Z mietkami takie coś jest o wiele trudniejsze. Polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
me880 maraton
02.04.2013 12:55:45

Super oponki. Przesiadłem się z Dunlopów k555 i czuje ogromną różnice - nie ślizgają się na suchym, bardzo fajne również na mokrym. Zużywają się szybciej od dunlopów, ale warto bo przyczepność i prowadzenie w zakrętach o niebo lepsza. Polecam!

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
metzeler me 880
03.22.2013 8:53:36

Najlepsze opony na rynku. Założyłem komplet do shadowki vt 750 c2 i jest rewelacja. Sucho czy mokro - super przyczepność, nie ślizgają się w ogóle i poprawiło się prowadzenie motocykla. Szczerze polecam!

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
polecam
07.24.2013 15:15:55

Dobra opona, ale bardziej do ciężkich motocykli. Jest dość twarda i trudno dogrzać ją w lżejszym moto o mniejszej mocy. W XV 1900 spisuje się doskonale i jest bardzo trwała. Do lżejszych choperków polecam metzelery z8 - kumpel kupił do drag stara i jest zachwycony.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
7
Dobra
10.15.2014 11:50:26

Ogólnie opona bardzo udana, ładnie trzyma na winklach ostrych jak i na szybkich długich zakrętach. Gorzej jest jak temp. spadnie ponizej 15 stopni. Pomimo, że jeżdżę chyba nie najmniejszym motocyklem (intruder 1500), odczuwam uślizgi przy starcie jaki i hamowanie. Ostatnio przy lekkim dohamowaniu tyłem ( zaznaczam lekkim)rzucało na lewo i prawo a na asfalcie nawet malutka kreska nie została i zero pisku. Miesiąc wcześniej zrobiłem Bieszczady i było okej , mogłem się składac na winklach ze prawie podestami ryłem. Poprostu poniżej 15 trzeba uwazać bo robią sie jak kamień. Oponka ma dwa sezony jest trzyletnia.

Głosy: 50   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Metzeler ME880 Marathon
01.12.2015 1:38:37

Zrobiłem około 20kkm na tym kapciu i to jedyna zaleta.Bardzo twarda opona,dobra dla spokojnego typu jazdy na wprost ;),przy ostrym zakręcie potrafi uciec nawet na suchej nawierzchni, na mokrym jest tragedia.Wcześniej latałem na dunlopie 404 i teraz również,przebiegi są dużo mniejsze,ale ta opona dobrze klei .

Gość
W jaim moto masz te opony? Z tego co wiem to są one przeznaczone do cięższych maszyn. Osobiście bardzo polecam Metzelery Z8 - są nie do pobicia - jeszcze nigdy mi się nie uślizgnęły poza wyjątkiem mokrej nawierzchni.

Głosy: 81   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
do bani
04.15.2016 13:41:45

Witam! Nie wiem czy to pech ale po dwóch latach użytkowania (przejechane ok 8000 km) odkryłem naderwaną łatkę bieżnika (opona z 2012r) i co ciekawe żadnego śladu żeby o coś zaczepiła??? Bieżnik ledwo zużyty. Normalnie załamka.


Dołączone zdjęcia
Metzeler ME-880 Marathon
Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach