Mamy już 4418 opinii o produktach motocyklowych!

Opinie
Dane Techniczne
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Honda CBR 1000RR Fireblade SC57



Ilustracja przedmiotu

1  

Honda CBR 1000RR Fireblade SC57

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.30 / 10

(Na podstawie 20 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 90%
Neutralne: 5%
Negatywne: 5%


Gość


10
Marek
02.08.2012 22:36:32

HONDA to HONDA
-jest moc
-dobrze przyspiesza
-świetnie hamuje
-pieknie sie prezętuje
-każdy Ci zazdrości
-jestem zadowolony
-nie wiem ile by nie stała zawsze pali bez jękniecia.

MINUSY
-troszke opornie idze w zakręty
-niemały apetyt na paliwo
-seryjna owiewka jest za mała

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Jackie
02.09.2012 9:35:50

Najpiękniejszy CBR jakikolwiek powstał. Znakomity dół - po przesiadce na R1 kumpla miałem wrażenie, że Yamaha nie przyspiesza - brakowało jej właśnie dolnego zakresu. Ogromną moc czuć nawet jadąc spokojnie po mieście. Wzorowe prowadzenie, a do tego całkiem wygodna jak na typowego sporta.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Rewelacja
02.28.2012 15:15:10

Doskonały motocykl. Jedynie jak ktoś wspomniał owiewka mogłaby być lepsza, a poza tym same pozytywy - praca szkrzyni biegów, kultura silnika, prowadzenie, bezawaryjność. Nie bierze oleju - od zmiany do zmiany stan jest praktycznie ten sam. Polecam w 200%.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
03.16.2012 0:59:46

Polecam. Honda to Honda. Bezawaryjność, super dół, prowadzi się idealnie, wygląda doskonale, nigdy mnie nie zawiodła. Po prostu 10 i nie ma innej opcji.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
04.01.2012 13:43:29

Obecnie jeżdżę CBR SC57B . Silnik ma dużą moc i doskonała elastyczność - zbiera się praktycznie na każdym biegu. Zupełnie bezawaryjny silnik, który wbrew obiegowej opinii wcale nie pożera oleju - powiedziałbym, że zużycie jest standardowe jak w innych konkurencyjnych litrach. Prowadzi się doskonale - porównywalnie z 600tkami! Jeśli miałbym go kiedzkolwiek na cođ zmienić, to chyba tylko na SC59 :)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Lucas
04.07.2012 9:04:37

Polecam CBRe. Motocykl jest genialny. Warto rozglądać się za modelem SC57B - ma zwiększone obroty silnika o 1 tys i prowadzi się jeszcze lepiej. Pokonywanie zakrętów to czysta przyjemność. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
kaczor
08.11.2012 15:12:30

silnik starej generacji wyglad przestarzaly do yamahy r1 rn 19 nie ma polotu i tyle w temacie!

Głosy: -18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Radek
09.27.2012 19:52:12

To sie chłopie urwał z choinki z tym Rn19, miałem niechce widzieć na oczy, teraz mam sc57B I tylko ona !!!!

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
CBR 1000RR 2005
11.28.2012 9:48:52

Mam CBR 1000 z 2005 roku i nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba. Pali zawsze od strzała, pozycja za sterami bardzo wygodna. Lekka i zwinna w zakrętach, świetne zawieszenie(trzeba dobrze ustawić pod siebie).

Na liczniku mam nakręcone 70 tys, z czego 35 zrobiłem sam. W tym czasie nie miałem ani jednej awarii, jedynie spalona żarówka reflektora :)

Silnik bardzo dobry w całym zakresie obrotów - ma dobry dół i góre. Cbr'a spala minimalne ilości oleju - jakieś 100ml na 1000km, więc w czasie sezonu trzeba zostawić sobie litr na dolewki. Podobno na półsyntetyku nie bierze, ale nie zamierzam zmieniać - latam na motulu 300V i sobie chwale.

Hamulce były ok, ale dołożyłem oplot i jest miazga.

Ogólnie jestem zadowolony z tego sprzętu. Na pewno polatam jeszcze kilka sezonów zanim zminie go na coś nowszego - ze stajni Hondy oczywiście :) 10/10

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
CBR 1000RR 2004
12.12.2012 16:12:29

Polecam CBRke - jak dla mnie to najlepszy sportowy litr. Nieco łagodniejszy od konkurencji, ale nadrabia prowadzeniem, jakośćią wykonania i trwałym silnikiem. Kumpel, który jeździł ze mną na R1 ma już silnik do wymiany, a Cebra trzyma się jak złoto mimo paru lat na karku i częstego latania na gumie. Moja honda przy przebiegu 70 tys. ciągle lata na syntetyku i prawie nie bierze oleju(minimlane ilosci - około 100ml/1000). Wygląd jak to w hondzie - ponadczasowy. Wystarczy dodać, że była produkowana bez większych zmian wizualnych do 2007 roku. Jedyny minus że za CBRke trzeba zapłacić więcej od r1 czy gixxera, ale prawdopodobieństwo znalezienia szrotu jest mniejsze i trzeba wziąć pod uwage, że silniki w hodzie są dużo odporniejsze na katowanie. Szczerze polecam!

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Jendkeros
02.14.2013 9:51:38

W tamtym okresie to był bardzo dobry motocykl. ale nie oszukujmy się, na nadwyżkę mocy nie cierpiał, był troche betonowy, dziwnie rozłożyli środek ciężkości. ogólnie uwielbialem ten motocykl, ładnie wyglądał w malowaniu HRC, no ale cóż jazdą sc59 przyćmił go całego...

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
02.24.2013 10:05:53

Mam sc 57b wersje usa,prowadzenie rewelka,jest poreczna i bardzo zwrotna ,bardzo dobry dol,sporo lepszy od konkurencji,konkurencja ma moze pare konikow mocy wiecej ale cbr najlepiej z japonskiej czworki zabiera sie z dolnych obrotow,w kazdym ich zakresie czuc dostep duzej mocy,silnik rewelka,nie ma co sugerowac sie 172 km ,sposrod konkurencji cbr jezdzi najlepiej,mam porownanie z r1 i gsxr 1000,estetyka wykonania jest perfekcyjna,mam wyzsza szybe Puig i to zdaje egzamin bardzo dobrze,jak na sprtowy motocykl jest wygodna ,konkurencja znow zostaje w tyle ,nie bierze oleju ,spalanie minimalne na poziomie 6,5 litra ,podczas ostrej jazdy nigdy nie przekroczylem 10 litrow,ale przeciez jesli ktos kupuje taki motocykl to spalanie tak naprawde nie ma znaczenia,mniej pala skutery

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
04.27.2013 20:03:08

posiadalem r1,gsxr,i kawe i haye cbr goraco polecam nie ma nic lepszego od hanki,zawsze jak w kazdym moto mozna sie do czegos czepnac tylko po co,a klutnia co lepsze nie ma sensu,

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Po prostu Honda
05.06.2013 9:54:38

Niezawodna, piękna, mocna... Czego chcieć więcej...

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
CBR 1000RR 2004
05.12.2013 18:06:09

Jak wyżej-świetny dół, jak na 1000 umiarkowane zapotrzebowanie na paliwo, mam ja 2 sezon i tylko olej wymieniam, (którego nie bierze nic a nic)opony, klocki itp ale to rzeczy eksploatacyjne ;) Jak na razie żadnych awarii ;) Polecam bo chyba to najładniejszy litr z tego okresu :)

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
wady CBR 1000RR 2004
07.27.2013 11:57:49

Miałem RR z 2004 roku i powiem, że sprzęt super ale nie aż tak żeby sypać 10tkami i wychwalać pod niebiosa. Przede wszystkim boli bardzo duże spalanie - różnica na stacji po przejechaniu 100 km między 1000RR a gixxerem to 15PLN - to samo tempo jazdy. CBRka wciąga spokojnie 10L podczas gdy gixxer przy podobnej jeździe 7. Piszecie że motocykl bez wad, a co z alternatorem? Motocykle z roczników 2004 miały problem z palącymi się alternatorami, w późniejszych rocznikach poprawili to ale kosztem ładowania - nowsze roczniki bardzo szybko wykańczają akumulatory, jeśli bawimy się w tańsze to wytrzymają rok a droższe góra 2 lata. Polecam zmienić gdzie się da żarówki na led - na pewno odciązy to alternator i przedłuży życie akumulatora, a jeśli stojan się już spali to warto oddać do firmy, która przewinie go porządnym drutem odpornym na wysokie temperatury. Nie polecam bawić się zakładanie xenonów i innych mocno prądożernych rzeczy.

Co do plusów: świetne prowadzenie, elektroniczny amortyzator skrętu(REWELACJA!), wygląd, jakość wykonania, hamulce, kasetowa skrzynia biegów!

Głosy: -3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
świetny sprzęt
08.28.2013 14:36:19

Jeżdżę motocyklami od ponad 20 lat i to jest najlepszy sprzęt jaki miałem. Cebra ma już kilka ładnych lat, ale stylistyka jest nieśmiertelna. Nalatałem 25tys. km. maszyna lekko nie ma i oprócz z tego co sam uszkodziłem nie było problemów chociaż zdaję sobie sprawę że sporo użytkowników narzeka na elektrykę, sprzęgło i EGCV.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
CBR 1000 RR Fireblade SC57A
11.12.2013 15:34:17

Jest spoko i nie narzekam jednak z przesiadki z GSXR 1000 K8 mam wrażenie, że hondzie brakuje mocy .

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
1000RR SC57B
11.13.2013 19:19:13

Posiadam 1000rr sc57b w malowanie REPSOL. Miałem F3,F4 SPORT,600RR 2006r i nic nie brało oleju ale wszędzie lałem motul 5100.1000RR pali naprawde mało-mniej od 600tek (przy mojej jezdzie)w trasie rezerwa zapala się przy około 230km a po mieście 180-200. Amorek skrętu rewelka-przez dwa lata ani razu nie miałem "bicia" po łokciach:) Opony idą w oczach, tył jak i przód. GSXR 1000 K7 jest jakby troszke wiekszy,jak ktoś ma 190cm poczuje się na nim lepiej, moc podobna-1000rr lepszy dół.Zero awarii w żadnej HONDZIE!!!!!!

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Honda!
11.20.2013 22:25:13

Bardzo dobry sprzęt, przejechałem tym modelem kilkanaście tysięcy kilometrów i oprócz wymiany elementów eksploatacyjnych nic się nie działo. Jeżdżę na oleju Motul 300v i jak na razie nie dolewam od wymiany do wymiany (co 6000km). Na jadynce wchodzi na koło już od 4 tyś obrotów z gazu, 2 i 3 ze sprzęgła. Polecam!

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Castrol Greentec Bike Cleaner

Absolutnie nie polecam!!! jest dość drogi względem innych podobnych produktów, zapewne wynika to z tego że opakowanie jest 2x większe (1L) oraz ...

Adrenaline Sunset

Potrzebowałem kurtki na upały i przyznaję że się sprawdza. Przejechałem ok. 1000km w temp. 20-27 st.Wiatr jest wyczuwalny nawet kiedy się stoi....

Pirelli Angel GT

Yamaha Fazer 600 przesiadłem się z Brigestone Battlax na Angels ST i to był błąd, pewnie za każdym razem gdy się robi upgrejd w dół ma się t...

Pirelli Diablo Strada

Jak je kupowałem w 2011 to była jeszcze nowość. Przez ten czas zrobiłem 16 tys km. Tył dochodzi już do ograniczników ale opona jeszcze nie jes...

Suzuki GS 500

Witam wszystkich wypowiadających się na temat gs500,śmigam gs-ikiem już 4 sezony motorek super pod każdym wzgledem, każdy wspomina o chłodzeniu...

Honda CBF 600/600S (Model 2008)

To mój pierwszy motocykl po zrobieniu uprawnień i uważam że wybór był bardzo dobry.
Ktoś pisał że brakuje mocy powyżej 160km/h - odp...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  


Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce









© 2012 by Moto-Opinie.info. Serwis moto-opinie.info nie ponosi odpowiedzialności za treść umieszczanych przez użytkowników opini.

Logowanie do moto-opinie.info
Login: Hasło:
Zapamiętaj mnie
Szybka rejestracja w moto-opinie.info :)
Login
Nazwa wyświetlana
E-mail
Hasło
Hasło(powtórz)