Mamy już 11208 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Michelin Pilot Road 4



Ilustracja przedmiotu

1  

Michelin Pilot Road 4

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.27 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Poręczność
10
genialne
06.26.2014 23:41:25

Założyłem do Yamahy XJ6 w maju - zrobione ponad 2500 km. Wrażenia MEGA pozytywne - przez ten czas ani jednego uślizgu na suchym. Na mokrym tak samo. Jak dla mnie zasłużona 10. Zużycie - ZERO. Oponki jak nówki :)

Głosy: 33   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
wspaniałe!
07.08.2014 21:47:05

Motocykl - Kawasaki ZR7. Przesiadłem się z Metzelera Z6 i różnica jest przeogromna, szczególnie w deszczu. Zużycie po 4,5 tys - ledwo coś widać. Na mokrym aż morda się uśmiecha tak dobrze trzymają - można odkręcać bez problemu, co w Z6 kończyło się zawsze ostrym rzucaniem dupy nawet na wysokim biegu, nie mówiąc już o jeździe w zakrętach z duszą na ramieniu. Rozgrzewają się moment, do zamknięcia brakuje mi może z 8mm :) 10/10 - REWELKA!

Gość
eee 8mm to jest w loooj dużo , zmien kapcie na inne bo tej nigdy nie zamkniesz- to jest turystyczny kartofel , anie sportowa guma ktora nic sobie nie robi z jazdy na granicy boku opony.

Głosy: 43   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
ekstra
07.17.2014 10:59:00

Oponki wygrały ostatni test motorrada na najlepszą opone turystyczną, a wiadomo że niemieckie czasopisma faworyzują swoich producentów, dlatego słowa uznania dla Michelina.

http://www.motorradonline.de/artikelvorschau/produkttest-tourenreifen-12070-zr-17-und-18055-zr-17/553628

Testerzy motorrada wykręcili na nich najlepsze czasy okrążeń na suchym i mokrym. Sam mam trójki w bandicie i jestem zadowolony, ale zamówiłem już 4 i wkrótce zdam relacje jak się na nich jeździ.

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polecam
08.28.2014 21:17:49

Opony rewelacyjne, szybko się grzeją, wspaniale trzymają się nawierzchni.
Będę na nich jeździć do pierwszego śniegu i będę się czuć pewnie.
Kupiłem komplet w internecie w dobrej cenie.
Wad jak na razie nie znalazłem.

Głosy: 62   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Oponki Michelin Pilot Road 4 Standard
03.26.2015 23:02:21

WTF!??!
Kupiłem te oponki i jestem super mile mega hiper biper uber pro zadowolony!
miałem na swojej yamaszce R6 rj11 (2007) ciadrachy 5-cio letnie Dunlopy, które parciały (sporty jakieś), kupiłem sobie wyżej wymienione Michelinki i nie żałuję ani grosza... trzymają się jak wściekłe, obecnego dnia 26.03.15r w wawie napadało i było drobne ochłodzenie, i dzięki temu przetestowałem lecz w ramach rozsądku oponki - ledwo przejechałem 100km od kupna i na mokrej nawierzchni czułem się jak król - ani milimetra uślizgu :D polecam z całego serca :D ME GUSTA !!!!!! :D opony są serio turystyczno-sportowe! polecam ! technologia 2ct wspaniała

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Gość
06.19.2016 16:17:17

Witam

Ogólnie jestem zawiedziony oponami. Przód łapie uślizgi przy hamowaniu , piszcząc przy tym strasznie. Tył przy raptownym odkręceniu równie żyje własnym życiem. Ogólnie spodziewałem się czegoś więcej po tych oponach. Co do plusów to: nagrzewają sie szybko oraz są przewidywalne w zakrętach. Do spokojniej turystycznej jazdy ok, jak chcesz czasami poszaleć to wybierz coś bardziej sportowego. Moto Kawasaki ZRX 1200S.

Gość
Masz wersję GT tych opon?? Dla cięższych maszyn turystycznych jest przeznaczona taka wersja.

Gość
to właśnie cechy dobrych opon turystycznych /- pisk zapowiada utratę przyczepności, czyli jest ostrzeżeniem o granicy do której się zbliżyłeś. Tył traci przyczepność bo ma twardy środek, żebyś przejechał turystycznie duże dystanse bez dziury na środku opony, ale boki już ma bardziej miękkie.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
8
bardzo dobra turystyczna opona
06.29.2016 18:38:14

najlepsza opona na deszcz, ogólnie bardzo poręczna, motocykl sam wchodzi w zakręty, jest stabilny nawet przy szybkiej szosowej jeździe. Zużywa się bardzo powoli - po 3 tys km prawie nie widać zużycia. Jest jedno ale... Próbowałem przez kilka przejazdów zamykać tył na zjeździe autostradowym i wszystko ok, dobrze trzyma, pięknie jeździ ale po powrocie i przyjrzeniu się tylnej oponie zauważyłem malutkie kawałki - płatki gumy powyrywane w okolic jej krawędzi. nie łuszczy się jak opony sportowe na krawędziach lecz wyrywa kawałki gumy. To ją dyskwalifikuje do szybkiej jazdy, szczególnie po torze. Po prostu jest to opona bardziej turystyczna niż sportowa. świetnie się szybko nagrzewa, ale na torze zostałaby zniszczona. Do normalnej jazdy świetna, ale wydaje mi się, że michelin za bardzo poszedł w kierunku turystyki i jazdy na mokrym. Co do jazdy po deszczu - nie idzie mocno zerwać przyczepności! Oznacza to, że na deszczu wyprzedzasz ścigi i osobówki, a wszyscy robią oczy co za wariat tak zap.. po mokrym, a ty uśmiechasz się tylko mając te opony. niestety ja nie lubię jeździć w deszcz, a lubię bardziej sportowe właściwości opon sportowo turystycznych więc następne opony to będzie albo bardziej sportowy metzeler Z8 albo sportowe S20 Evo lub podobne. Ogólnie opony bardzo polecam do turystyki.


Gość
s20 evo na mokrym na pewno nie jest lepsza od Pilot road 4, wiem bo miałem. Na suchym oczywiście zdecydowanie lepiej klei, ale odczuwalne głównie na torze, podczas codziennej jazdy nie jest to mocno wyczuwalna różnica.

Gość
Na mokrym i suchym s20evo bije ją na łeb na szyje- wiem bo zajeźdzam juz 3 komplet s20'tek - relewlacja jesli chodzi o gumy sport turystyczne O winklach nie wspomne - bajka. Tylko trwalośc nie ta co tu. Jc zmien i zobaczysz

sLiMsKy
Jeżeli chcesz jeździć bardziej sportowo to kup sportowe opony... To są opony turystyczne, Michelin Pilot Power dla Ciebie :) To tak jakby się denerwować, że twój super sport jest nie wygodny na trasy ;) Podejrzewam że w normalnej jeździe turystycznej nie pałujesz w ostre zakręty po 200km/h, a na torze już tak. Jeżdżę na tych oponach turystycznie i z takim zamysłem też je kupiłem. Grzeją się super, czy sucho, czy mokro, idą perfekcyjnie :D 3000km turystycznej jazdy i nie ma zużycia.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
pr4
07.06.2016 22:43:14

jedna z najlepszych opon,po suchym wspaniale,w deszczu prawie to samo,trzyma swietnie,dluga zywotnosc.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
jak z wytrzymałością
12.25.2016 10:15:01

Jakie max przebiegi wam wytrzymuje ???? - Zajedził juz ktoś z was pr4 ???????????????????????????????


Sperber
Kupiłem komplet lekko używanych PR4 (na oko miały mogły mieć z 1000km przebiegu). Do tej pory zrobiłem na nich ponad 17 000 km a planuję jeszcze 10 000 w tym sezonie :) Byłem na dwóch długich wyjazdach m.in: w Chorwacji, Bośni, Czarnogórze i Rumunii. Lubię odkręcać, moto GSX650.

Gość
Dośyć konkretnie je ekspolatuje, zwykle na górskich pętlach, mimo to mają jeszcze trochę bieżnika po 18 000 km. Świetne na mokrym, człowiek nie traci pewności, dobrze wchodzą w zakręty. Polecam- sprawdzone na Suzuki GSR 600

Gość
Najgłupsze pytanie jakie można zadać. Zależy od tego czy jeździsz sam czy z pasażerem, ile waży motocykl, ile ważysz Ty sam, czy lubisz mocniej odkręcać i jaką przelotową masz na autostradach czy poza nimi, a nawet po jakim asfalcie jeździsz. Nie ma sensownej odpowiedzi.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Wersja GT MICHELIN PILOT ROAD 4
05.05.2017 17:20:41

Jak u wszystkich - jazda na mokrym to bajka (byle nie przesadzić).
Na suchym mam wrażenie, że trochę niestabilna - jazda na Paneuropie ST1300.
Niestety już po 5kkm zaczęło się ząbkowanie, ale daje radę (dziś ma 16kkm nawinięte i bieżnik daje radę choć wyraźnie zaczyna się spłaszczanie środka.
Następna będzie Z8 - zobaczymy czy będzie inaczej.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Super
06.19.2017 18:39:00

Yamaha Fjr1300- zjechałem już na niej 3 kpl. Pilotów 3 i 1kpl. Pilotów 4.Łącznie ok.80tyś km. Jedne od drugich nie różnią się zasadniczo. Jedne i drugie ząbkują pool 6 tyś.km ale i tak są zajebiste. Na szosowym motocyklu nie wyczuwam ząbkowania. Można schodzić na nich na kolano, w ulewie są pewne. Teraz zamawiam następne czwórki. Przebieg średni na przodzie 16tyś km, a na tyle 22tyś km. Oczywiście zależy to od stylu jazdy ale na karanie przy bardzo dynamicznej jeździe tę przebiegi są jak najbardziej realne. Polecam z całą odpowiedzialnością.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Shima D-Tour

Kupiłem rękawice z nowym mankietem i polecam - rzep trzyma znacznie lepiej. Przy ok. 15C zaczynają grabieć dłonie....

Brubeck Cooler - bluza termoaktywna

Jeżdżąc w tej koszulce nie odczułem różnicy niż podczas jazdy w koszulce do biegania z francuskiego sklepu sportowego....

Brubeck bikers Cooler - spodnie termoaktywne

Nie są warte swojej ceny, "Cooler" to tylko chwyt marketingowy. Czy w bokserkach czy w Brubecku niezależnie od temperatury w kroku panują tropikaln...

Dominator GP2

Kolega założył do gixxera 750 coś takiego, ale tylko na trochę. Nie da się z tym żyć. Powielę opinię innych o tych wydechach, ale jest niest...

Modeka Silas EVO

Kosztowała 420 zł. Po kilkunastu dniach odpadła napa od kieszeni na piersi. Rzepy przy kołnierzu są źle przyszyte i albo jest krzywo zapięty le...

Alpinestars Mustang

Zdecydowanie polecam, wykonanie jest na wysokim poziomie a wszystkie uzyte materiały dają to odczucie premium. Kangurza skóra to to nie jest ale r...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach