Mamy już 9426 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Michelin Pilot Road 4



Ilustracja przedmiotu

1  

Michelin Pilot Road 4

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.38 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Poręczność
10
genialne
06.26.2014 23:41:25

Założyłem do Yamahy XJ6 w maju - zrobione ponad 2500 km. Wrażenia MEGA pozytywne - przez ten czas ani jednego uślizgu na suchym. Na mokrym tak samo. Jak dla mnie zasłużona 10. Zużycie - ZERO. Oponki jak nówki :)

Głosy: 33   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
wspaniałe!
07.08.2014 21:47:05

Motocykl - Kawasaki ZR7. Przesiadłem się z Metzelera Z6 i różnica jest przeogromna, szczególnie w deszczu. Zużycie po 4,5 tys - ledwo coś widać. Na mokrym aż morda się uśmiecha tak dobrze trzymają - można odkręcać bez problemu, co w Z6 kończyło się zawsze ostrym rzucaniem dupy nawet na wysokim biegu, nie mówiąc już o jeździe w zakrętach z duszą na ramieniu. Rozgrzewają się moment, do zamknięcia brakuje mi może z 8mm :) 10/10 - REWELKA!

Głosy: 43   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
ekstra
07.17.2014 10:59:00

Oponki wygrały ostatni test motorrada na najlepszą opone turystyczną, a wiadomo że niemieckie czasopisma faworyzują swoich producentów, dlatego słowa uznania dla Michelina.

http://www.motorradonline.de/artikelvorschau/produkttest-tourenreifen-12070-zr-17-und-18055-zr-17/553628

Testerzy motorrada wykręcili na nich najlepsze czasy okrążeń na suchym i mokrym. Sam mam trójki w bandicie i jestem zadowolony, ale zamówiłem już 4 i wkrótce zdam relacje jak się na nich jeździ.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polecam
08.28.2014 21:17:49

Opony rewelacyjne, szybko się grzeją, wspaniale trzymają się nawierzchni.
Będę na nich jeździć do pierwszego śniegu i będę się czuć pewnie.
Kupiłem komplet w internecie w dobrej cenie.
Wad jak na razie nie znalazłem.

Głosy: 61   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Oponki Michelin Pilot Road 4 Standard
03.26.2015 23:02:21

WTF!??!
Kupiłem te oponki i jestem super mile mega hiper biper uber pro zadowolony!
miałem na swojej yamaszce R6 rj11 (2007) ciadrachy 5-cio letnie Dunlopy, które parciały (sporty jakieś), kupiłem sobie wyżej wymienione Michelinki i nie żałuję ani grosza... trzymają się jak wściekłe, obecnego dnia 26.03.15r w wawie napadało i było drobne ochłodzenie, i dzięki temu przetestowałem lecz w ramach rozsądku oponki - ledwo przejechałem 100km od kupna i na mokrej nawierzchni czułem się jak król - ani milimetra uślizgu :D polecam z całego serca :D ME GUSTA !!!!!! :D opony są serio turystyczno-sportowe! polecam ! technologia 2ct wspaniała

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Gość
06.19.2016 16:17:17

Witam

Ogólnie jestem zawiedziony oponami. Przód łapie uślizgi przy hamowaniu , piszcząc przy tym strasznie. Tył przy raptownym odkręceniu równie żyje własnym życiem. Ogólnie spodziewałem się czegoś więcej po tych oponach. Co do plusów to: nagrzewają sie szybko oraz są przewidywalne w zakrętach. Do spokojniej turystycznej jazdy ok, jak chcesz czasami poszaleć to wybierz coś bardziej sportowego. Moto Kawasaki ZRX 1200S.

Gość
Masz wersję GT tych opon?? Dla cięższych maszyn turystycznych jest przeznaczona taka wersja.

Gość
to właśnie cechy dobrych opon turystycznych /- pisk zapowiada utratę przyczepności, czyli jest ostrzeżeniem o granicy do której się zbliżyłeś. Tył traci przyczepność bo ma twardy środek, żebyś przejechał turystycznie duże dystanse bez dziury na środku opony, ale boki już ma bardziej miękkie.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
8
bardzo dobra turystyczna opona
06.29.2016 18:38:14

najlepsza opona na deszcz, ogólnie bardzo poręczna, motocykl sam wchodzi w zakręty, jest stabilny nawet przy szybkiej szosowej jeździe. Zużywa się bardzo powoli - po 3 tys km prawie nie widać zużycia. Jest jedno ale... Próbowałem przez kilka przejazdów zamykać tył na zjeździe autostradowym i wszystko ok, dobrze trzyma, pięknie jeździ ale po powrocie i przyjrzeniu się tylnej oponie zauważyłem malutkie kawałki - płatki gumy powyrywane w okolic jej krawędzi. nie łuszczy się jak opony sportowe na krawędziach lecz wyrywa kawałki gumy. To ją dyskwalifikuje do szybkiej jazdy, szczególnie po torze. Po prostu jest to opona bardziej turystyczna niż sportowa. świetnie się szybko nagrzewa, ale na torze zostałaby zniszczona. Do normalnej jazdy świetna, ale wydaje mi się, że michelin za bardzo poszedł w kierunku turystyki i jazdy na mokrym. Co do jazdy po deszczu - nie idzie mocno zerwać przyczepności! Oznacza to, że na deszczu wyprzedzasz ścigi i osobówki, a wszyscy robią oczy co za wariat tak zap.. po mokrym, a ty uśmiechasz się tylko mając te opony. niestety ja nie lubię jeździć w deszcz, a lubię bardziej sportowe właściwości opon sportowo turystycznych więc następne opony to będzie albo bardziej sportowy metzeler Z8 albo sportowe S20 Evo lub podobne. Ogólnie opony bardzo polecam do turystyki.

sLiMsKy
Jeżeli chcesz jeździć bardziej sportowo to kup sportowe opony... To są opony turystyczne, Michelin Pilot Power dla Ciebie :) To tak jakby się denerwować, że twój super sport jest nie wygodny na trasy ;) Podejrzewam że w normalnej jeździe turystycznej nie pałujesz w ostre zakręty po 200km/h, a na torze już tak. Jeżdżę na tych oponach turystycznie i z takim zamysłem też je kupiłem. Grzeją się super, czy sucho, czy mokro, idą perfekcyjnie :D 3000km turystycznej jazdy i nie ma zużycia.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
pr4
07.06.2016 22:43:14

jedna z najlepszych opon,po suchym wspaniale,w deszczu prawie to samo,trzyma swietnie,dluga zywotnosc.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach