Mamy już 9844 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Bridgestone Battlax S20 EVO



Ilustracja przedmiotu

1  

Bridgestone Battlax S20 EVO

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.33 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Ulepszona wersja znanych S20. Opona dzięki nowej mieszance ma zapewnić do 15% dłuższe przebiegi od poprzedniczki bez wpływu na przyczepność.



Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Poręczność
9
polecam
05.27.2014 15:59:01

Tydzień temu założyłem komplet 120/70R17, 190/55R17 do Yamahy R1 RN12. Oryginalnie w Yamaszkach idą 190/50. Sam profil dużo zmienia - moto teraz lepiej się prowadzi. Co do samych opon - na suchym coś pięknego - jeszcze nie udało mi się utracić przyczepnośći - rozgrzane i gotowe do jazdy po kilku odkręceniach maenty. Na deszczu jechałem raz i nie ma szału :) W porównaniu do poprzedniczki(Dunlop Sportsmart) jest gorzej - momentami na 3-cim biegu podczas wyprzedzania zrywała przyczepność. Ile wytrzyma to się okaże - na Dunlopie zrobiłem 9 tys. Mam nadzieje że na tej będzie conajmniej tyle samo.

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Boskie
09.12.2014 10:52:11

Opony porównuje do pilot power 2ct, tzn nie wiem co tu porównywać ponieważ te opony to moim zdaniem ideał, w winklach nie ma mowy chociażby o najmniejszym uślizgu, na przyspieszeniach powerka czasami traciła przyczepność w s20 evo koło idzie ku górze bez najmniejszego uślizgu, rozgrzanie ich to na prawdę jest chwila i są na prawdę cieplutkie, nawet w chłodniejsze dni bez słońca nie ma problemu je rozgrzać. Szczerze polecam !

Głosy: 85   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
rewelacja
10.21.2014 11:21:41

Oponki jedne z lepszych jakie miałem - założone w maju wytrzymały sezon, czyli 7,5 tys. Moto to CBR 600 2008. Zachowują się jak przyklejone do asfaltu - szczególnie na suchej drodze, bo w deszczu nie jest już tak kolorowo. Minusy? Chyba tylko jeden - czuć najazd na każdą nierówność, mogłyby troche lepiej tłumić.

Ogólnie świetny zakup do sporta wykorzystywanego na drodze - na torze nie miałem okazji ich testować. Ocena 9/10, bo jakbym miał ocenić np. D212? :)

Głosy: 40   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Gość
05.02.2015 12:46:19

świetne opony, na suchym naprawdę kleją się niesamowicie, tyle,że po ostrej jeździe w zakrętach trochę są pokiereszowane na bokach. Mam nadzieję, że nie znikną za szybko. Na mokrym nie wiem co wypisują poprzednicy, bo moje trzymają naprawdę mocno. Na mokrym ciężko zerwać przyczepność, a jeżdżę litrem 150 KM 108 nm. Największą zaletą tych opon jest uniwersalność - nadają się i do spokojnej jazdy bo się dogrzeją i do szlifowania kolan bo świetnie trzymają. Poprzedni tył Metzeler Z6 driftował u mnie na mokrym i często na suchym. Tu zniknęła ta zabawa. Może trochę szkoda :) ale za to w zakrętach się czuję dużo pewniej. Ponoć są trzy warstwowe, znaczy boki super miękkie, potem miękkie i średnio miękkie na środku.

Gość
chyba ci sie gwiazdki pomyliły, na suchym trzyma jak przyklejona, na mokrym tez trzyma ale trzeba uważać

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
8
wracam do pilot road 2 ;)
01.12.2016 16:07:55

Jest to rewelacyjna opona, ale kompletnie nie nadaje się do turystyki. Sądziłem że wytrzyma z 12 tys w FZ6 S2 i niestety nie ma takiej możliwości - po kilku trasach 500 km z dłuższymi odcinkami po autostradach środek szybko zrobił się kwadratowy. W zakrętach opona nie do porównania z niczym innym co znałem - trzyma jak głupia, bardzo fajnie się jeździ po zakrętach, ale od tego sezonu zakładam znowu Pilot Road 2 - starczają na 2,5-3x dłużej od tych i nie robią się kwadratowe na środku. W zakrętach też są wystarczające. Ogólnie poleciłbym S20 evo komuś kto robi krótkie trasy albo na tor.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Rewelacyjna opona
03.02.2016 12:50:06

Mam i używam pełnymi garściami z radości jakie daje ta opona. Wcześniej rewelacyjny michelin PP2CT jest przy tej oponie przeżytkiem, to jest inna technologia i to widać już po paru km jazdy. Co do trwałości jak na razie przejechałem kilka tyś ale zużycie minimalne. Kto się waha czy kupić, to niech rozbija skarbonkę i czym prędzej zamawia. Moto VFR 800 Fi, pzdr

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Gość
05.21.2016 12:24:53

Wcześniej miałem Michelin Pilot Power 2CT oraz Pirelli Diablo Strada. Batlaxy biją je na głowę. Nie mogłem zamknąć opony (Pirelek), na S20 Evo pierwszy lepszy wyjazd i opona zamknięta. Szybko się nagrzewa, dobrze trzyma w ostrych winklach. Na mokrym też radzi sobie lepiej niż obydwie powyższe. Także jak dla mnie Batlax S20 Evo to dobry wybór na powiedzmy sportową drogową maszynę i okolicznościowe wyjazdy na tor. Szukałem "pewności" w oponach po Pirelkach które były totalnie nieprzewidywalne, w S20 EVO mam to czego chciałem, wiem jak guma się zachowuje w zakrętach, mogę wyczuć jak mocno się klei. Za to wyczucie motocykla jakie dała mi ta guma byłbym skłonny ponownie wydać tysiaka za komplet.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Gość
05.31.2016 11:06:28

Były piloty. Wrzuciłem 11.04.2016 S20 EVO. Dzisiaj mamy 30.06.2016. Na środku "kwadrat" :) Niestety w ciepełku jakie mamy trasowanie oponki zrobiło jej kuku. 1k? 1,5k jeszcze i oponka do kosza ;) Demon przyczepności.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
dokladnie
06.21.2016 9:18:21

CBR 1000RR SC59. Ani jednego kapciowania ;) Agresywna jazda fakt. Od 11.04.2016 do dzisiaj 20.06.2016 zlepione 5465km ;) Pojawiły się druty, opona do kosza ;)


Dołączone zdjęcia
Bridgestone Battlax S20 EVO
Bridgestone Battlax S20 EVO
Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
S20 EVO
09.25.2016 15:52:38

Opona kupiona do zx6r 2006.
W tym sezonie zrobilem tylko trochę ponad 4000 km i w tym 3 wypad na tor.
Rewelacyjnie trzyma na suchym. Na torze daje rade bez problemow. Nie jest to opona wyścigowa, ale jest świetnie.
Na drodze jest wybitnie ponadprzeciętna.
Jeśdziłem po mokrym i nie było żadnego dyskomfortu. Ostatnio złapało mnie oberwanie chmury i dosłownie jechałem po kostki w wodzie - zero problemu.
Opona bardzo neutralna i uniwersalna.
Po trzech wypadach na tor boki są na jeszcze jeden wypad, na środku zostało jeszcze koło polowy mięska.
Jeśli ktoś jeździ agresywnie po drodze i czasami wpada na tor wątpie żeby była lepsza opcja.

Gość
aha zapomniałbym napisac przód ma nalotu 15 tys km wiec i tak nieżle

Gość
u mnie po 5 trackday'ach boki z przedniej opony powiedziały pa pa - co najlepsze srodek opony ma jeszcze troche miesa - nigdy nie spotkalem sie z tak dobrze zrobioną opona do winklowania Jest mega


Dołączone zdjęcia
Bridgestone Battlax S20 EVO
Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Gość
09.25.2016 15:55:14

Opona kupiona do zx6r 2006.
W tym sezonie zrobilem tylko trochę ponad 4000 km i w tym 3 wypad na tor.
Rewelacyjnie trzyma na suchym. Na torze daje rade bez problemow. Nie jest to opona wyścigowa, ale jest świetnie.
Na drodze jest wybitnie ponadprzeciętna.
Jeśdziłem po mokrym i nie było żadnego dyskomfortu. Ostatnio złapało mnie oberwanie chmury i dosłownie jechałem po kostki w wodzie - zero problemu.
Opona bardzo neutralna i uniwersalna.
Po trzech wypadach na tor boki są na jeszcze jeden wypad, na środku zostało jeszcze koło polowy mięska.
Jeśli ktoś jeździ agresywnie po drodze i czasami wpada na tor wątpie żeby była lepsza opcja.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
s20
11.25.2016 9:15:56

Oponke mam na przodzie, gdy bylo ciepło nie miałem uslizgu, na mokrym z 2x uciekł mi delikatnie przód.
Bardo dobrze trzyma, zrobilem na niej cbr'ka w sezonie 13tys km
i jeszcze troche zostało, ale niewiele.
Mialem kupowac komplet na kolejny sezon, zostaje przy battlaxach ale 21
Szybko się nagrzewa.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


SIDI Gas

Mam te buty 2 sezon nic się nie psuje jak u kolegów ale dbałość o bezpieczeństwo to raczej na poziomie jazdy skuterem po mieście. Jak na cenę ...

Plecak Kriega R20

Kriega jest firmą której raczej nie trzeba przedstawiać. Model R20 mam od ponad roku i myślę, że śmiało mogę się na jego temat wypowiedzie...

BMW X Sneaker

Buty te posiadam już od jakiegoś czasu. Używam ich raczej sporadycznie, głównie na krótkie dojazd do np. sklepu, znajomych itd. Z jeansami buty ...

HJC RPHA 70

zamowilem 2 sztuki i czekam kiedy przyjda..bedzie to moja 3 serja kaskow HJC..ostatnio smigalem na is-17 ..mega zadowolony...

AGV K3

Niestety, ale nie ma co sie spodziewac ze za okolice 300 zl kupimy swietny kask.
Zalety:
-cena
-logo wloskiej marki agv
Wa...

RST Tractech EVO

Witam, wyciągnąłem kombi z szafy żeby go przesmarować i stwierdziłem że to dobry czas by i o nim coś od siebie napisać bo już jest ze mną 3...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach