Mamy już 11768 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Bridgestone Battlax S20 EVO



Ilustracja przedmiotu

1  

Bridgestone Battlax S20 EVO

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.38 / 10

(Na podstawie 13 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Ulepszona wersja znanych S20. Opona dzięki nowej mieszance ma zapewnić do 15% dłuższe przebiegi od poprzedniczki bez wpływu na przyczepność.



Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Poręczność
9
polecam
05.27.2014 15:59:01

Tydzień temu założyłem komplet 120/70R17, 190/55R17 do Yamahy R1 RN12. Oryginalnie w Yamaszkach idą 190/50. Sam profil dużo zmienia - moto teraz lepiej się prowadzi. Co do samych opon - na suchym coś pięknego - jeszcze nie udało mi się utracić przyczepnośći - rozgrzane i gotowe do jazdy po kilku odkręceniach maenty. Na deszczu jechałem raz i nie ma szału :) W porównaniu do poprzedniczki(Dunlop Sportsmart) jest gorzej - momentami na 3-cim biegu podczas wyprzedzania zrywała przyczepność. Ile wytrzyma to się okaże - na Dunlopie zrobiłem 9 tys. Mam nadzieje że na tej będzie conajmniej tyle samo.

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Boskie
09.12.2014 10:52:11

Opony porównuje do pilot power 2ct, tzn nie wiem co tu porównywać ponieważ te opony to moim zdaniem ideał, w winklach nie ma mowy chociażby o najmniejszym uślizgu, na przyspieszeniach powerka czasami traciła przyczepność w s20 evo koło idzie ku górze bez najmniejszego uślizgu, rozgrzanie ich to na prawdę jest chwila i są na prawdę cieplutkie, nawet w chłodniejsze dni bez słońca nie ma problemu je rozgrzać. Szczerze polecam !

Głosy: 85   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
rewelacja
10.21.2014 11:21:41

Oponki jedne z lepszych jakie miałem - założone w maju wytrzymały sezon, czyli 7,5 tys. Moto to CBR 600 2008. Zachowują się jak przyklejone do asfaltu - szczególnie na suchej drodze, bo w deszczu nie jest już tak kolorowo. Minusy? Chyba tylko jeden - czuć najazd na każdą nierówność, mogłyby troche lepiej tłumić.

Ogólnie świetny zakup do sporta wykorzystywanego na drodze - na torze nie miałem okazji ich testować. Ocena 9/10, bo jakbym miał ocenić np. D212? :)

Głosy: 40   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Gość
05.02.2015 12:46:19

świetne opony, na suchym naprawdę kleją się niesamowicie, tyle,że po ostrej jeździe w zakrętach trochę są pokiereszowane na bokach. Mam nadzieję, że nie znikną za szybko. Na mokrym nie wiem co wypisują poprzednicy, bo moje trzymają naprawdę mocno. Na mokrym ciężko zerwać przyczepność, a jeżdżę litrem 150 KM 108 nm. Największą zaletą tych opon jest uniwersalność - nadają się i do spokojnej jazdy bo się dogrzeją i do szlifowania kolan bo świetnie trzymają. Poprzedni tył Metzeler Z6 driftował u mnie na mokrym i często na suchym. Tu zniknęła ta zabawa. Może trochę szkoda :) ale za to w zakrętach się czuję dużo pewniej. Ponoć są trzy warstwowe, znaczy boki super miękkie, potem miękkie i średnio miękkie na środku.

Gość
chyba ci sie gwiazdki pomyliły, na suchym trzyma jak przyklejona, na mokrym tez trzyma ale trzeba uważać

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
8
wracam do pilot road 2 ;)
01.12.2016 16:07:55

Jest to rewelacyjna opona, ale kompletnie nie nadaje się do turystyki. Sądziłem że wytrzyma z 12 tys w FZ6 S2 i niestety nie ma takiej możliwości - po kilku trasach 500 km z dłuższymi odcinkami po autostradach środek szybko zrobił się kwadratowy. W zakrętach opona nie do porównania z niczym innym co znałem - trzyma jak głupia, bardzo fajnie się jeździ po zakrętach, ale od tego sezonu zakładam znowu Pilot Road 2 - starczają na 2,5-3x dłużej od tych i nie robią się kwadratowe na środku. W zakrętach też są wystarczające. Ogólnie poleciłbym S20 evo komuś kto robi krótkie trasy albo na tor.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Rewelacyjna opona
03.02.2016 12:50:06

Mam i używam pełnymi garściami z radości jakie daje ta opona. Wcześniej rewelacyjny michelin PP2CT jest przy tej oponie przeżytkiem, to jest inna technologia i to widać już po paru km jazdy. Co do trwałości jak na razie przejechałem kilka tyś ale zużycie minimalne. Kto się waha czy kupić, to niech rozbija skarbonkę i czym prędzej zamawia. Moto VFR 800 Fi, pzdr

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Gość
05.21.2016 12:24:53

Wcześniej miałem Michelin Pilot Power 2CT oraz Pirelli Diablo Strada. Batlaxy biją je na głowę. Nie mogłem zamknąć opony (Pirelek), na S20 Evo pierwszy lepszy wyjazd i opona zamknięta. Szybko się nagrzewa, dobrze trzyma w ostrych winklach. Na mokrym też radzi sobie lepiej niż obydwie powyższe. Także jak dla mnie Batlax S20 Evo to dobry wybór na powiedzmy sportową drogową maszynę i okolicznościowe wyjazdy na tor. Szukałem "pewności" w oponach po Pirelkach które były totalnie nieprzewidywalne, w S20 EVO mam to czego chciałem, wiem jak guma się zachowuje w zakrętach, mogę wyczuć jak mocno się klei. Za to wyczucie motocykla jakie dała mi ta guma byłbym skłonny ponownie wydać tysiaka za komplet.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Gość
05.31.2016 11:06:28

Były piloty. Wrzuciłem 11.04.2016 S20 EVO. Dzisiaj mamy 30.06.2016. Na środku "kwadrat" :) Niestety w ciepełku jakie mamy trasowanie oponki zrobiło jej kuku. 1k? 1,5k jeszcze i oponka do kosza ;) Demon przyczepności.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
dokladnie
06.21.2016 9:18:21

CBR 1000RR SC59. Ani jednego kapciowania ;) Agresywna jazda fakt. Od 11.04.2016 do dzisiaj 20.06.2016 zlepione 5465km ;) Pojawiły się druty, opona do kosza ;)


Dołączone zdjęcia
Bridgestone Battlax S20 EVO
Bridgestone Battlax S20 EVO
Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
S20 EVO
09.25.2016 15:52:38

Opona kupiona do zx6r 2006.
W tym sezonie zrobilem tylko trochę ponad 4000 km i w tym 3 wypad na tor.
Rewelacyjnie trzyma na suchym. Na torze daje rade bez problemow. Nie jest to opona wyścigowa, ale jest świetnie.
Na drodze jest wybitnie ponadprzeciętna.
Jeśdziłem po mokrym i nie było żadnego dyskomfortu. Ostatnio złapało mnie oberwanie chmury i dosłownie jechałem po kostki w wodzie - zero problemu.
Opona bardzo neutralna i uniwersalna.
Po trzech wypadach na tor boki są na jeszcze jeden wypad, na środku zostało jeszcze koło polowy mięska.
Jeśli ktoś jeździ agresywnie po drodze i czasami wpada na tor wątpie żeby była lepsza opcja.

Gość
aha zapomniałbym napisac przód ma nalotu 15 tys km wiec i tak nieżle

Gość
u mnie po 5 trackday'ach boki z przedniej opony powiedziały pa pa - co najlepsze srodek opony ma jeszcze troche miesa - nigdy nie spotkalem sie z tak dobrze zrobioną opona do winklowania Jest mega


Dołączone zdjęcia
Bridgestone Battlax S20 EVO
Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Gość
09.25.2016 15:55:14

Opona kupiona do zx6r 2006.
W tym sezonie zrobilem tylko trochę ponad 4000 km i w tym 3 wypad na tor.
Rewelacyjnie trzyma na suchym. Na torze daje rade bez problemow. Nie jest to opona wyścigowa, ale jest świetnie.
Na drodze jest wybitnie ponadprzeciętna.
Jeśdziłem po mokrym i nie było żadnego dyskomfortu. Ostatnio złapało mnie oberwanie chmury i dosłownie jechałem po kostki w wodzie - zero problemu.
Opona bardzo neutralna i uniwersalna.
Po trzech wypadach na tor boki są na jeszcze jeden wypad, na środku zostało jeszcze koło polowy mięska.
Jeśli ktoś jeździ agresywnie po drodze i czasami wpada na tor wątpie żeby była lepsza opcja.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
s20
11.25.2016 9:15:56

Oponke mam na przodzie, gdy bylo ciepło nie miałem uslizgu, na mokrym z 2x uciekł mi delikatnie przód.
Bardo dobrze trzyma, zrobilem na niej cbr'ka w sezonie 13tys km
i jeszcze troche zostało, ale niewiele.
Mialem kupowac komplet na kolejny sezon, zostaje przy battlaxach ale 21
Szybko się nagrzewa.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Trwałość
Poręczność
10
pewniak
08.02.2017 11:11:30

Zakupiłem ją na przednie koło. Opona tylna może być słabsza ale na przód szukam czegoś co będzie budowało poczucie pewności siebie, bezpieczeństwa. Udało się w 100%. Od założenia, jak to nowa do tego nieznana opona, podchodziłem do niej z ostrożnością ale wystarszył jeden wypad na szczyrk i opona pracowała w takich złożeniach których poprzednie opony nie widziały- wiadomo kwestia techniki, wpraw. Jak dla mnie bomba. Podobnie dobrze jeździło mi się na diablo rosso corsa. Ta jest chyba lepsza. na pewno inna liga niż m7rr, nie była zła ale to nie to. Zużywa się dość wyraźnie ale na przedzie i tak zrobi najmniej 10tys km.
W deszczu opon motocyklowych nie testuję :D
Moto: StR 14

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Continental Conti Road Attack

Często łapie uslizgi, nawet przy redukcji.
Nie polecam szczególnie w chłodne dni, bo słabo się grzeje.


...

Motul 300V syntetyczny

wymieniam teraz olej na motul300v10w40 , mam nadzieję że na wiosnę bedę się podniecał tym olejem .kupiłem moto na oleju chyba yamalube latał...

Klocki hamulcowe TRW-Lucas SV

Miałem TRW-Lucasy - zarówno organiki jak i sinterowe. Okazało się że te pierwsze były znacznie lepsze. Sinterowe hamują gorzej od EBC i organic...

Gopro Hero 6 Black

Takie produkty jak Gopro 6 przyczynią się do upadku całej firmy. Lubie ich kamery, nawet bardzo. Do tej pory od dwójki kupowałem wszystkie od raz...

Shiro SH-821

Wentylacja
Wloty niby są i jak jest zimno, to nawet wydaje mi się, że jakiś przewiew czuję, ale może mi się tylko wydawać. Nie czuć r...

Gopro Hero 6 Black

Zakupiłem go pro 6 mając wcześniej tzw. Chińczyka. Wyjechałem na wakacje i miałem wielkie nadzieje co to tej kamery, przeliczyłem się. Hero 6 ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach